Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

09. 03. 2007.  - Autor: (A. Đ.)

OSUĐENI ZBOG TRGOVINE LJUDIMA

Petočlana grupa osuđena u Specijalnom sudu na ukupno 22,5 godina zatvora jer je ilegalno prebacivala ljude u zemlje zapadne Evrope

s
s

Petočlana kriminalna grupa osuđena je juče u Specijalnom sudu na ukupno 22 godine i šest meseci zatvora zbog trgovine ljudima. Miroljub Radivojević iz Barajeva i Miodrag Milanović iz Maglića osuđeni su na po pet godina zatvora, Gradimir Rilaković osuđen je na pet i po godina, dok su Beograđani Goran Gmijović i Marko Begović "dobili" po četiri, odnosno tri godine zatvora.

Predsednik sudskog veća sudija Biljana Sinanović saopštila je da je okrivljenima ukinut pritvor i oduzeti pasoši, kao i da im je naloženo da se svakog prvog ponedeljka u mesecu javljaju policiji.

Na suđenju je utvrđeno da je kriminalna grupa organizovana 2005. godine, i da se bavila ilegalnim prebacivanjem žena za Italiju radi seks trafikinga, uz pripremu njihovih putnih isprava. Krijumčari su uhapšeni u novembra 2005. kada je policija saopštila da je Radivojević u Bogatiću od Begovića "kupio" državljanku Srbije i Crne Gore I. R. i prebacio je u Beograd. Žrtva, inače mentalno retardirana, smeštena je kod Gmijovića u stan, a namera članova grupe bila je da se ona uz pomoć Milanovića ilegalnim kanalima prebaci u Italiju. I. R. je u stanu bila zatvorena nekoliko dana dok je policija nije pronašla.

Prema policijskim saznanjima, ova krijumčarska banda duže vreme je delovala na teritoriji SCG, Mađarske i Italije i učestvovala je u ilegalnom prebacivanju većeg broja osoba u zemlje zapadne Evrope, čime je stekla ogromnu materijalnu korist.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage