Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 10. 2009.  - Autor: EKIPA PRESSA

Sukob Japanca sa stražarima!

Vladimir Jovanović (41), zvani Vlada Japanac, koji je pre četiri dana iz Španije izručen Srbiji, pretučen je u CZ-u posle sukoba sa stražarima! Posle incidenta prebačen u zatvor u Ustaničkoj ulici

s
Vladimir Jovanović, zvani Vlada Japanac

U CZ-u samo četiri dana... Vladimir Jovanović, zvani Vlada Japanac

Vladimir Jovanović (41), zvani Vlada Japanac, koga je pre četiri dana Španija izručila Srbiji, pretučen je juče u Centralnom zatvoru posle sukoba sa stražarima! Posle ovog incidenta, Japanac je prebačen u pritvor Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Kako Press saznaje, između zatvorskih čuvara i Vladimira Jovanovića izbila je svađa neposredno po njegovom prijemu u zatvor.

Stražari odmah intervenisali

- Jovanović je posle prijema odveden u blok 2-1 takozvanog „Hiltona". Čarke su počele odmah posle prijema. Japanac je rekao stražarima: „Da li znate ko sam ja! Ne možete ovako da se ponašate prema meni!" Posle upozorenja da se smiri, straža je bila prinuđena da interveniše i prebaci ga u pritvor u Ustaničkoj ulici. Incident se dogodio juče oko 11.30 časova, neposredno posle posete njegovog advokata - navodi izvor blizak Centralnom zatvoru.

Inače, Vlada Japanac je po dolasku u „Hilton" bio raspoložen. On je pozdravljao prijatelje koje je video u prolazu. Čak se javio i Miloradu Ulemeku Legiji.

- U Centralnom zatvoru se trenutno nalazi i Vladin brat po majci, koji je osumnjičen za trgovinu drogom i nekolicina prijatelja. Nekoliko njih je video u prolazu i pozdravio ih. Čak je i Milorada Ulemeka Legiju pozdravio. Rekao mu je: „Kako je Milorade?", ali Legija nije odgovorio, jer njih dvojica navodno nisu u dobrim odnosima. Ubrzo posle toga usledio je incident sa stražarima - navodi naš sagovornik.

Jovanovićev branilac Stevan Protić juče se nije javljao na telefon, dok je novi upravnik CZ-a Zvonko Grulović odbio da komentariše ovaj incident. Japanac je 21. oktobra posle ekstradicije iz Španije odveden direktno u pritvor Centralnog zatvora u Beogradu. Njegov branilac, advokat Stevan Protić, posle izručenja je izjavio da je Jovanović dvogodišnju kaznu za iznudu već izdržao u ekstradicionom pritvoru i da bi trebalo da bude pušten na slobodu.

Jovanović je uhapšen u Italiji u maju ove godine, ali je iz ekstradicionog pritvora u toj zemlji pušten na slobodu početkom juna.

Uhapšen u Španiji

 Krajem juna uhapšen je u Španiji, po poternici Interpola Beograd, raspisanoj po naredbi Trećeg opštinskog suda u Beogradu radi izdržavanja kazne od dve godine zatvora na koju je osuđen zbog iznude. Jovanović se takođe potražuje i po naredbi Četvrtog opštinskog suda u Beogradu radi okončanja krivičnog postupka koji se pred tim sudom vodi zbog sumnje da je falsifikovao isprave.

U Srbiji je osuđen na dve godine zatvora zbog iznude 50.000 evra od vlasnika „Maksis taksija" Nenada Mikića, u aprilu 2005. godine.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage