Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 12. 2006.  - Autor: T. IVANČEVIĆ

ANDRIJA NIJE PUCAO!

Elena Karić, bivša supruga Andrije Draškovića, potvrdila na sudu da Drašković nije ubio Zvonka Plećića u restoranu "Knez"

s
s

Andrija Drašković dolazi u Palatu pravde

Elena Karić, bivša supruga biznismena Andrije Draškovića (41), rekla je juče u Okružnom sudu da Drašković nije pucao u restoranu "Rojal Knez" u Beogradu kada je ubijen Zvonko Plećić (38).

Elena Karić je na četvrtom suđenju Draškoviću i njegovom kumu Aleksandru Goluboviću (41), optuženima za ubistvo Pleće 11. septembra 2000, potvrdila ono što je govorila i na ranijim suđenjima.

- Plećić je došao do našeg stola i seo pored Draškovića. Mislim da je Andriji rekao: "Zašto si ubio mog brata Šijana?", što nas je šokiralo. Počeo je da preti i čupa Andriju za kosu, govoreći da niko od nas neće izaći živ iz restorana jer su svuda oko nas snajperi. Bila sam u panici i noge su mi se tresle. Usledila su potom dva telefonska razgovora iz kojih se moglo čuti kako Plećić nekom kaže: "Sad ću, nisam još!" U sledećem trenutku tresnuo je mobilnim telefonom o sto i ustao okrenuvši se na levu stranu. Krenuo je rukom prema pojasu i kada se okrenuo ugledala sam cev pištolja - ispričala je Elena, demonstrirajući pokrete pokojnog Plećića.

a

Andrija i Elena

Neposredno pre početka suđenja, nekadašnji vanbračni supružnici, Andrija Drašković i Elena Karić, sedeli su u holu suda jedno pored drugog i dugo razgovarali. Iako već godinama nisu zajedno, očigledno je da su i dalje ostali u prijateljskim odnosima. Razišli su se dok je Drašković bio u pritvoru. Andrija i Elena imaju sina. U međuvremenu, Elena se udala za Jugoslava Karića i rodila još jedno dete. 

Tvrdila je da posle toga ništa nije videla, jer se bacila pod sto, i da se sve odigralo munjevitom brzinom.

- Ne sećam se da sam videla telo pokojnog Plećića, niti kako sam izašla iz separea za kojim smo sedeli. Sećam se samo da me je suprug vukao i da smo gledali da što pre izvučemo živu glavu - objasnila je Elena Karić.

Ona je takođe istakla, odgovarajući na pitanje sudije, da Drašković nije pucao ni u restoranu ni prilikom izlaska napolje.Odgovornost za ubistvo Plećića preuzeo je Golubović, koji je u svojim iskazima isticao da je zapucao u njega kada je ovaj potegao pištolj ka Draškoviću. Naveo je da ne zna šta je posle toga bilo i da je lice prekrio rukama, jer je bio jako uplašen.

A2

Opsada Palate pravde

Sudnica u kojoj je juče održan pretres bila je ispunjena Draškovićevim obezbeđenjem, što je i inače uobičajena slika prilikom svakog njegovog pojavljivanja na javnim mestima.. U Draškovićevoj pratnji bilo je oko tridesetak momaka koji su pomno pratili svaki njegov korak. 

Drašković je odbio juče da dodatno odgovara na pitanja punomoćnika porodice Plećić, navevši da u svemu ostaje pri ranijim iskazima. Takođe, sudu nije dostavio svoje imovinsko stanje i mesečna primanja, iako je to obećao na prethodnom pretresu, zbog čega je izrevoltirao sudiju Zorana Zvonara koji ga je podsetio da sudnica "nije cirkus".

Izvor: PRESS / Foto Đorđe Kojadinović

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage