Press Online :: Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/rss.html sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/rss.html PALMA – LAŽOV NAD LAŽOVIMA! http://www.pressonline.rs/info/hronika/415140/palma--lazov-nad-lazovima.html Posle pisanja našeg portala o lopovluku jagodinskog „šerifa“ Dragana Markovića Palme, obratio mu se i novinar (vlasnik?) nedeljnika „Afera“ Gradiša Katić. Pravdajući se ovom novinaru, Palma je izrekao niz neistina. ]]> FOTO:Dragan Marković Palma

  1. Palma tvrdi da Megatrend nije plaćao ni dinar za zakup prostora! Laž! Postoji evidencija plaćanja zakupa, iz koje se vidi da je Megatrend „Visokogradnji“, takođe lopova, Vladana Radovanovića – uredno plaćao zakup od 11 evra po kvadratnom metru!

  2. Prethodnju tvrdnju ovaj lažov sam negira, tvrdeći da je Megatrendu nuđeno da se cena zakupa smanji za 50%. Znači. Laže da nije bilo zakupa!

  3. Palma Katiću šalje i „ugovor“ gde se vidi da se zakup umanjuje za 50%. Međutim, to je aneks ugovora, koji je poslat na potpis 5,5 godina, posle potpisivanja osnovnog ugovora! Dakle, prva neoboriva činjenica je da je Megatrend 5,5 godina bio u obavezi da plaća užasno visoku cenu od 11 evra po kvadratu, da bi, više od pet godina kasnije, Palma i njegov pajtaš lopov Vladan Radovanović, ponudili neverovatno umanjenje cene od 50%! Dakle, priznali su da je cena, više od pet godina, bila enormno visoka!

  4. Palma tvrdi da „nije kriv Mići što nije upisao dovoljan broj studenata, jer se fakultet, u međuvremenu, izblamirao i menjao dva puta ime…“ Ovde Palma potvrđuje da je lažov nad lažovima, pošto su klevete i laži o Megatrendu krenule 2014. godine, dakle više od četiri godine kasnije. Lažov i manipulator Palma je, za upis na prvu godinu studija, obećao 1,200 studenata, a upisano je manje od 100!!! Inače, te godine, Megatrend univerzitet upisao je više od 2,500 studenata, a naredne 2011. godine – čak 5,175 studenata! Lažov Palma je, i dalje, imao pad upisa u Jagodini, jedva osamdesetak studenata! Zašto? Zato što je lagao i studente i njihove roditelje i Megatrend i mnoge druge! Ništa nije ispunio od svojih političkih obećanja. Ustalio se na vlasti i više ga nije bilo briga ni za studente, a ni za Megatrend univerzitet.

Najnovija vest je da se Palma sprema da bude ministar u (eventualno) rekonstruisanoj Vladi premijerke Ane Brnabić. Da podsetimo: ovaj lažov nije podržao izbor Ane Brnabić, inače odlične premijerke, na to mesto! Lažovima nije mesto u Vladi!


]]>
Mon, 12 Nov 2018 22:16:18 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/415140/palma--lazov-nad-lazovima.html
PALMA I OTIMA PARE A I LAŽE http://www.pressonline.rs/info/hronika/415050/palma-i-otima-pare-a-i-laze.html Dragan Marković Palma, ne samo da je oteo novac zaposlenima Megatrend univerziteta, već sada i bezočno laže! ]]> FOTO: Dragan Marković Palma

Posle objavljenog teksta na našem portalu o jednoj od njegovih prevara, pozvali su ga i novinari da čuju i njegov komentar. Tako je novinaru jednog nedeljnog tabloida, doslovno rekao: „Ispunili smo sva dana obećanja studentima Megatrend univerziteta“, laž broj 1, pošto nije ispunjeno ni jedno obećanje. Dalje: „Ponudili smo Megatrendu da smanjimo zakup za 50%“, laž broj 2, vidi se iz univerzitetske finansijske dokumentacije, gde jasno stoji da je zakup, po kvadratnom metru, bio 11 evra i više. Zatim: „Hteli smo da damo Megatrendu nedovršenu zgradu srednje škole, da je koriste“, laž broj 3, pošto jeste Palma nudio, ali da Megatrend uloži 1,5 miliona evra u završetak zgrade, gde bi izvođač radova bio njegov pajtaš, već pominjani Vladan Radovanović, vlasnik građevinske firme „Visokogradnja“, osvedočeni hohštapler i prevarant! Na kraju i najveća laž: „Oni (Megatrend univerzitet) nisu plaćali struju i komunalije“. E, Palma, lažovčino, pa „ako koza laže, rog ne“. Postoji verodostojna, uredna dokumentacija, da je sve redovno plaćano.

E, grčki počasni konzulu, u laži su kratke noge!


]]>
Wed, 7 Nov 2018 23:27:54 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/415050/palma-i-otima-pare-a-i-laze.html
PALMA OTEO 10 MILIONA ZAPOSLENIMA MEGATRENDA! http://www.pressonline.rs/info/hronika/415020/palma-oteo-10-miliona-zaposlenima-megatrenda.html Dragan Marković Palma, godinama jagodinski neprikosnoveni „šerif“, pored ostalih nelegalnih radnji, koje vešto prikriva licemernim ulagivanjem građanima Jagodine, već godinama „reketira“ Megatrend univerzitet, a preko centra za studiranje ovog univerziteta u Jagodini. ]]>

Foto: Dragan Marković Palma

Sve je počelo 2010. godine, kada je Palma, u proleće 2010. godine, počeo da ubeđuje profesora Miću Jovanovića, rektora pomenutog univerziteta, da otvori pet fakulteta u Jagodini. Profesor Jovanović je to odbijao, pravdajući se da je tržište malo za taj broj fakulteta, da u Jagodini, već godinama, uspešno radi Učiteljski fakultet, kao i da nema odgovarajućih prostornih uslova za rad pet fakulteta. Međutim, Palma je insistirao, obzirom da su se približavali izbori, a bilo mu je važno da, makar i preko tuđih leđa, pokupi poene kod birača. Zvao je profesora svaki dan, vršio pritisak, obećavao pomoć, stipendije studentima, ubeđivao profesora Jovanovića da će, prva generacija, imati 1200 studenata! I, na kraju, profesor je popustio i krenule su pripreme za upis Megatrendovih studenata u Jagodini.

I tako je, 3. oktobra 2010. godine, Dragan Marković Palma, u prisustvu velikog broja zvanica, predstavnika Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora, građana Jagodine i mnogih drugih – svečano otvorio akademsku godinu u Jagodini. U svom govoru (postoje snimci TV Palma plus i TV Metropolis), rekao je: „Očekujemo da, već iduće godine, ovde imamo oko 1,200 studenata, da Jagodina postane univerzitetski centar pomoravlja i Srbije… Daćemo i stotinu stipendija najboljim studentima… Dovršićemo i zgradu, predviđenu za srednju školu i daćemo je studentima Megatrenda, našoj deci… Takođe, svi studenti Megatrenda imaće besplatne ulaznice za naš akva-park, zoološki vrt i muzej voštanih figura… Svašta je Palma obećavao, na platou ispred prostora, koji je dat Megatrendu za organizaciju studija. Prostor je bio u novogradnji, na periferiji Jagodine, kada se sa autoputa iz pravca Beograda ulazi u Jagodinu. Ni prisutni, a ni tek upisani studenti, njih stotinak, nisu mogli da uđu u pomenuti prostor, pošto je bio mali, ispresecan nosećim stubovima, neadekvatan. Međutim, Palma je ubedio rukovodstvo Megatrend univerziteta da je to dobar prostor, da je privremen i da će, od naredne školske godine, studenti biti u perfektnom prostoru, koji će, do tada, biti završen.

Glavni deo ove priče o lopovima, počinje upravo sa početkom školske godine u Jagodini. Naime, Palma nije hteo da priča o ceni zakupa pomenutog prostora, pre nego što je školska godina počela. „Dogovorićemo se lako, sa mojim prijateljem, vlasnikom“, govorio je Dragan Marković Palma. A, vlasnik, sa kojim je Palma, očigledno imao dogovor, dao je, bez mogućnosti pregovora, cenu od 11 evra po kvadratu!!! Cena zakupa je, dakle, na periferiji Jagodine, bila veća, nego u centru Beograda u to vreme!!! Palma je rekao profesoru Jovanoviću: „Prihvati to sada, pa ćemo to kompenzovati“. Naravno, nije kompenzovao, pošto su se on i Vlada Radovanović, vlasnik prostora – očigledno „talili“: pola-pola! Takođe, Palma nije ispunio ni jedno, od javno datih obećanja, kao ni jedan dogovor sa Univerzitetom. Megatrend je prestao da plaća zakupninu, tražeći da se ista usaglasi sa nivoom zakupa poslovnog prostora u Jagodini. Posle više pokušaja, do sastanka nikada nije došlo, pošto je Palma stalno bio zauzet! I Vlada Radovanović, zvani „koka-kola“, tužio je Megatrend univerzitet. Sudski spor trajao je više od četiri godine! Megatrend je uspevao da dobije na prvom i drugom stepenu, ali ne i na Apelacionom sudu. Palma je i tu, izgleda, umešao prste. Iako je, više puta, bio pozivan kao svedok – nikada se nije pojavio na sudu!

Presuda Megatrendu je postala izvršna i sa naduvanim kamatama, iznosi 10 miliona dinara! Rezultat toga je da zaposlenima na ovom univerzitetu kasne plate. Megatrend se povlači iz Jagodine.

Lopovi su, opet, pobedili!

 

Piše: Maša Radivojević.


]]>
Tue, 6 Nov 2018 15:42:09 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/415020/palma-oteo-10-miliona-zaposlenima-megatrenda.html
DARKO ŠARIĆ IZNEO ODBRANU Nova presuda za šverc kokaina 10. decembra http://www.pressonline.rs/info/hronika/414968/darko-saric-izneo-odbranu-nova-presuda-za-sverc-kokaina-10-decembra.html Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 10. decembar izricanje druge prvostepene presude Darku Šariću i ostalim optuženim za šverc 5.7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, pošto je danas okončano suđenje. ]]> Foto:Blic

U završnici suđenja sudskom veću se obratio Darko Šarić tvrdeći da tužilaštvo nema nijedan dokaz protiv njega i da "manipuliše podacima, izvlači iz konteksta...".

Šarić je, obraćajući se sudskom veću, rekao da mora da "ukaže na ključne stvari rekavši da su svedoci saradnici direktno lagali pred sudom".

Šarić se osvrnuo na ispitivanja koja je tokom ovog procesa vodio sa svedocima saradnicima Draganom Adamovicem, Draškom Vukovićem i Nebojšom Joksovićem u sudnici Specijalnog suda.

Šarićevi advokati su ranije molbu sudu da njihovog branjenika oslobodi, jer, kako tvrde, nema dokaza da je on organizovao kriminalnu grupu koja je krijumčarila kokain prekookeanskim brodovima iz Urugavaja, Brazila i Argentine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je sa druge strane, zatražilo od suda da Šarića osudi na maksimalnu zakonom predviđenu kaznu zatvora kao organizatora kriminalne grupe.

Za trojicu svedoka saradnika tužilaštvo je predložilo kazne manje od godinu dana, dok je za ostalog 21 optuženog tužilaštvo u završnim rečima predložilo maksimalne kazne za krivična dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Shodno propisanim zakonskim kaznama Šarićevim saradnicima preti 10 do 20 godina, dok njemu kao organizatoru grupe preti 30 do 40 godina.

Prvu prvostepenu presudu, kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne, ukinuo je Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Šarić se tereti za organizovanje šverca ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, a pored njega optužena su još 24 okrivljena, od kojih su njih osmorica u bekstvu.

Šarićevoj grupi je ponavljeno suđenje po jedinstvenoj optužnici spojenoj od ranijih ššest optužžnica, kojom se terete za šverc više od 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Šarić je četiri godine bio u bekstvu, a srpskim srpskim vlastima se predao 18. marta 2014. godine, od kada se nalazi u pritvoru, dok se svi ostali sada brane sa slobode.

Prema optužžnici, članovi Šarićeve organizovane kriminalne grupe međusobno su komunicirali preko SMS poruka i šifrovanih telefonskih brojeva, mada su im policija i domaće i strane tajne službe ušle u trag, pa je prvo hapšenje ove grupe usledilo u Urugvaju 15. oktobra 2009. godine i istovremeno u Srbiji u akciji „Balkanski ratnik”.

U Specijalnom sudu u Beogradu Šariću se u posebnom postupku sudi zbog optužbi za pranje para u Srbiji ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove.

Šarić i još 17 okrivljenih u tom procesu terete se za pranje oko 22 miliona evra.

]]>
Mon, 5 Nov 2018 14:04:52 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414968/darko-saric-izneo-odbranu-nova-presuda-za-sverc-kokaina-10-decembra.html
ZLOČINCI KOJE JE NEMOGUĆE IZLEČITI Postoje četiri vrste silovatelja, a ovo su NJIHOVI PROFILI http://www.pressonline.rs/info/hronika/414967/zlocinci-koje-je-nemoguce-izleciti-postoje-cetiri-vrste-silovatelja-a-ovo-su-njihovi-profili.html Puštanje na slobodu, a odmah potom i ponovno hapšenje silovatelja Ninoslava Jovanovića (45), poznatijeg kao „Malčanski berberin“, otvorilo je bezbroj pitanja koja se tiču kaznene politike kada su u pitanju silovatelji. „Blic“ je istraživao kakav je profil silovatelja, ko su im žrtve, ali i kako se institucije i društvo bore protiv njih. ]]> Foto:Blic

„Malčanski berberin“ 2006. godine osuđen je na 15 godina zatvora jer je jednu devojčicu (12) silovao, a drugu pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu. Iz zatvora je izašao početkom januara ove godine, a od tada u Malči vlada strah. Devet meseci kasnije Jovanović je ponovo uhapšen. Ovaj put zbog proganjanja žena.

Šta bi se desilo da je „malčanski berberin“ ostao na slobodi? Crne slutunje da „vuk dlaku menja, a ćud nikada“ dodatno potvrđuje i sudska praksa.

Ninoslav Jovanović Foto: Facebook

Ninoslav Jovanović

- Više od 70 odsto silovatelja čine povratnici. Psihijatri kažu da je razlog to što imaju bolest koju nije moguće izlečiti. Silovatelji pate od teškog poremećaja ličnosti. Upravo su te (neizlečive) hemijske reakcije u mozgu silovatelja (koje izaziva uzbuđenje koje se događa prilikom silovanja) navele mnoge zemlje, poput Češke i Rusije, da u pravni sistem uvedu „hemijske kastracije“ - kaže za „Blic“ Nikola Pantelić, tužilac iz Udruženja sudija i tužilaca Srbije.

PROFIL SILOVATELJA

Registrovana su najmanje četiri metoda kojima silovatelji tragaju za žrtvom.

- „Silovatelj lovac“ kreće u potragu za žrtvom i poznaje njeno okruženje. „Silovatelj lopov“ žrtvu pronalazi na određenom mestu (objektu, prolazu, poljani). Treći je „slučajni silovatelj“, koji usput iskoristi priliku da siluje žrtvu. Četvrti profil silovatelja blizak je prvom - silovatelj postavlja zamku, jer zna da će žrtva doći kod njega: lekar, dadilja, stanodavac - objašnjava Pantelić.

Foto: RAS Srbija

Žrtve i deca i starice

Silovatelji ne biraju koga će napastvovati.

- Beležimo slučajeve izuzetno mladih žrtava (11 godina), do izuzetno starih i zanemoćalih osoba. Statistika pokazuje da su u Srbiji žrtve silovanja mlađe osobe i da njihov procenat iznosi oko 40 odsto ukupnog broja - objašnjava naš sagovornik.

- Najviše zabrinjava podatak da je gotovo 2/3 žrtava poznavalo počinioca od ranije. Serijski silovatelji imaju drugačiji modus operandi. Čak 85 odsto njihovih žrtava su njima nepoznate žene - objašnjava Pantelić.

Za prestupnike gde su žrtve deca najviše su kazne.

- Poznati su primeri (naročto kod) incestnih odnosa, gde dete nema predstavu seksualnosti, pa to shvata kao igru. Deca su uglavnom zlostavljana u porodici, ulaskom u pubertet shvate da su godinama bila zlostavljana. Mislimo najviše na devojčice koje godinama iskorišćavaju očevi i očusi ili komšije - navodi Pantelić.

Foto: RAS Srbija

SILOVANJE BEZ PRINUDE

Kao silovanje tretiralo se i višečasovno „ubeđivanje“ devojke od strane muškarca da obave seksualni akt, na koji je devojka, usled nedostatka snage i volje, „pristala“.

- U sudskoj praksi i krivičnopravnoj teoriji su razvijeni određeni kriterijumi za utvrđivanje koji oblik i kakav intenzitet prinude moraju da postoje, dok se u pogledu intenziteta sile zahteva da je ona „podobna da slomi otpor žrtve“ - pojašnjava Pantelić.

SRAMNE ODBRANE

Silovatelji najčešće sramno negiraju gnusno delo.

- Posebno ako je pre silovanja bio zakazan (ljubavni) sastanak. Kada se takav sastanak završio silovanjem, silovatelj se brani da je čin bio dobrovoljan, a ako nema povreda, onda dolazimo u situaciju da sud oceni da nema dokaza. Postoje i bizarni slučajevi odbrane, gde okrivljeni od 60 godina tvrdi da ga je žrtva (koja ima 11 godina) izazivala jer je nosila crveni donji veš - objašnjava Pantelić.

KOLIKE SU KAZNE

Zaprećena kazna za silovatelje je od pet do 12 godina zatvora. Pantelić kaže da je u pitanju jedno od retkih krivičnih dela u kojima sudovi često izriču maksimalne kazne zatvora.

- Sud za osnovni oblik silovanja ne može da izrekne kaznu manju od pet godina zatvora čak i kada je delo ostalo u pokušaju. Ipak, konkretna kazna će zavisiti od toga da li je delo ostalo u pokušaju ili je završeno, da li je okrivljeni već osuđivan, da li je bilo fizičke sile ili pretnje - objašnjava Pantelić.

Na sankciju utiče način na koji je delo počinjeno.

- Nekada je žrtva prinuđena prvo na oralni, pa vaginalni, a zatim i na analni seksualni odnos. Nekad je okrivljeni prinudio žrtvu pretnjom da će je povrediti, a nekada je dobila fizičke povrede, ali ne teške telesne. Posebno apostrofiramo svojstva žrtve, koja se takođe mere prilikom izricanja kazne. Na primer, žrtva je bila nevina, to je sve vreme isticala pa je to ostavilo na nju još teže posledice; žrtva je bila u trudnoći... - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, motiv silovanja se takođe uzima posebno u obzir.

- Imamo slučaj da je okrivljeni silovao bivšu devojku jer je našla drugog dečka. Taj motiv se ceni kod odmeravanja kazne, a naročito povrat - zaključuje naš sagovornik.

Foto: ilustracije / Promo

ZATVOR I RIZICI

Nakon što silovatelji odu na odsluženje zatvorske kazne, Uprava zatvora preuzima brigu o njihovoj resocijalizaciji.

Kako za „Blic“ objašnjavaju u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija pre početka primene tretmana, seksualni prestupnici moraju biti jasno kategorisani i dobrovoljno uključeni u realizaciju tretmana.

- Nakon kategorizacije, primenjuje se princip individualizacije, odnosno, svaki osuđeni se tretira pojedinačno u skladu sa procenom izvršenom još u Odseku za ispitivanje ličnosti, a na osnovu procenjenog rizika, kapaciteta i potreba. Tretman se sprovodi primenom grupnih sastanaka ili individualnih razgovora. U radu sa seksualnim prestupnicima važno je sagledati pre svega minimiziranje i negiranje izvršenja krivičnog dela, seksualnu motivaciju, štetu nanetu žrtvi i potrebu za lečenjem - navode u Upravi.

Kako kažu, sistem tretmana u srpskim zatvorima je uspostavljen po svim pravilima naprednih evropskih zatvorskih sistema.

- Ono što jeste od ogromnog, ako ne i od ključnog značaja za resocijalizaciju i pozitivan uspeh u radu sa osuđenicima, jeste njihova motivisanost da se promene, koja mora biti praćena adekvatnom socijalnom podrškom (podrška porodice, društvene zajednice), kao i intelektualnim i emotivnim sposobnostima osuđenog.

Od 2010. godine u srpskim zatvorima je u primeni Upitnik za procenu rizika, kojim službenici tretmana kroz set pitanja ispituju različite aspekte funkcionisanja osuđenog: kriminalnu prošlost, uslove stanovanja, porodične, bračne odnose, obrazovanje, odnos prema radu, životni stil, socijalne kontakte, zloupotrebu psihoaktivnih supstanci, psihološke faktore, ponašanje prema drugima, način razmišljanja i procenjuje stepen rizika (nizak, srednji, visok). Svaki od navedenih faktora može da predstavlja osnov za rizično ponašanje i ponovno činjenje krivičnog dela, navode u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Marijin zakon

Prema Zakonu o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnim licima (u javnosti poznat kao „Marijin zakon“) predviđeno da se prema učiniocu krivičnog dela, posle izdržane kazne zatvora, sprovode se i posebne mere, u trajanju od 20 godina posle odslužene kazne.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

- To podrazumeva obavezno javljanje nadležnom organu policije, zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletna lica (vrtići, škole), obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta i ustanova, obavezno obaveštavanje o promeni prebivališta, boravišta ili radnog mesta, obavezno obaveštavanje o putovanju u inostranstvo. Posle isteka svake četiri godine od početka primene posebnih mera, sud, koji je doneo prvostepenu odluku, odlučuje o potrebi njihovog daljeg sprovođenja - navode u Upravi.

Pretnje preko interneta

Sa razvojem tehnologija - interneta i društvenih mreža, u poslednje vreme učestao je i drugi oblik silovanja, gde silovatelj prisiljava žrtvu na seks preteći joj da će objaviti nešto na društvenoj mreži.

]]>
Mon, 5 Nov 2018 14:02:16 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414967/zlocinci-koje-je-nemoguce-izleciti-postoje-cetiri-vrste-silovatelja-a-ovo-su-njihovi-profili.html
TRESNUO BEBU O POD, A ŠETAO SE SLOBODNO Pomirio se sa ženom, dobio drugo dete, ali će mu se sada ipak SUDITI ZA MILIČINU SMRT? http://www.pressonline.rs/info/hronika/414965/tresnuo-bebu-o-pod-a-setao-se-slobodno-pomirio-se-sa-zenom-dobio-drugo-dete-ali-ce-mu-se-sada-ipak-suditi-za-milicinu-smrt.html Ukoliko obdukcija malene Milice (1) utvrdi da je preminula zbog povreda koje je zadobila prošle godine kada ju je otac Milomir Stanković (24) iz sve snage bacio na pod, Stankoviću preti kazna zatvora od 10 do 40 godina zatvora, saznaje "Blic". ]]> Foto:Blic

Naime, kako saznajemo, nakon što je devojčica 25. oktobra preminula u beogradskoj bolnici u Tiršovoj, tužilaštvo je hitno naložilo obdukciju kako bi se utvrdio uzrok njene smrti. Prema našim saznanjima, sumnja se da je devojčica preminula zbog povreda koje je zadobila prošlog februara, kada ju je njen otac bacio o pod posle svega dve nedelje od rođenja.

Devojčica nije dočekala svoj drugi rođendan Foto: Privatna arhiva

Devojčica nije dočekala svoj drugi rođendan

- Devojčica je bila teškog opšteg zdravlja od kada ju je otac bacio na pod. Tada je jedva preživela. Uprkos tome, na njoj su ostale strašne posledice zbog povreda. Nikada nije mogla da se u potpunosti oporavi, a zbog svega toga često je išla u bolnicu na preglede - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Prema njegovim rečima, upravo zbog svega šta je devojčica prolazila pre smrti naložena je njena obdukcija. Sumnja se da su povrede od kojih nije mogla da se oporavi zapravo pravi uzrok smrti.

- Tužilaštvo je naložilo da se obavi obdukcija kako bi se utvrdilo koliko je pad koji je prouzrokovao njen otac kada je imala 15 dana zapravo uzor njene smrti - kaže izvor "Blica".

Obdukcija Miličinog tela obavljena je na Vojnomedicinskoj akademiji

Kako saznajemo, obdukcija devojčice završena je još u četvrtak, a njeni rezultati prosleđeni su tužilaštvu. Ukoliko se potvrde sumnje tužilaštva, optužnica koja je prošle godine podignuta protiv njenog oca Milomira Stankovića (24) biće promenjena. Umesto za teško ubistvo u pokušaju, za šta se tereti, delo će se prekvalifikovati u teško ubistvo, odnosno nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

- U zavisnosti šta budu rezultati obdukcije, na osnovu toga će se menjati optužnica. S obzirom na to da Stankoviću preti suđenje za ozbiljnije delo, postoji mogućnost da bude vraćen u pritvor. Ipak, svi detalji će biti poznati u narednom periodu, kada rezultati obdukcije budu poznati - kaže izvor "Blica".

Menjanjem optužnice protiv oca nasilnika i kazna koja mu preti je mnogo veća. Naime, ukoliko se delo prekvalifikuje u teško ubistvo, prema Krivičnom zakoniku Srbije, Stankoviću preti i do 40 godina zatvora, dok u slučaju da se bude teretio za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, maksimalna kazna je do 12 godina zatvora.

Podsećanja radi, brutalnom bacanju tek rođenog deteta prethodila je svađa Milomira i tašte Zorice, kada su njegovi roditelji Kala i Dragana došli na babine u porodični dom Vasića.

Kako su tada Vasići ispričali, njihovoj priji Dragani smetalo je što "smederevac" dimi i ponavljala je da beba ne može da živi tu. Milomir je na to rekao da je kraj njegovog i Slavičinog braka i da želi da uzme Milicu. Pobesneo je, iz naručja Zoričine tetke uzeo bebu i tresnuo je.

Vratila se nasilniku

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Kako "Blic" saznaje, Miličina majka se nedugo posle stravičnog incidenta vratila nasilniku u njegov porodični dom u Kotežu. U tužilaštvu je odbila da ga krivično goni zbog treskanja bebe o pod. Ubrzo nakon što je on pušten iz pritvora, ona je sa njim zatrudnela, a nedavno su dobili drugo dete. Za to vreme, mala Milica bila je u Domu za nezbrinutu decu.

]]>
Mon, 5 Nov 2018 13:58:20 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414965/tresnuo-bebu-o-pod-a-setao-se-slobodno-pomirio-se-sa-zenom-dobio-drugo-dete-ali-ce-mu-se-sada-ipak-suditi-za-milicinu-smrt.html
Carina: Nestalo 30 TONA neocarinjene robe http://www.pressonline.rs/info/hronika/414944/carina-nestalo-30-tona-neocarinjene-robe.html Carinici su zahvaljujući razmeni informacija sa Poreskom upravom, kontrolišući tokom nekoliko prethodnih dana dva javna carinska skladišta u Nišu otkrili da u njima nedostaje više od 30 tona neocarinjene robe, čija je vrednost gotovo 15.000 evra. ]]> Foto:Blic

Kontrola ova dva javna carinska skladišta pokazala je da je iz njih „ispod carinskog nadzora“ izuzeto gotovo 25 tona keramičkih pločica, 167 kada sa panelima i metalnom konstrukcijom, postolja za umivaonike i WC šolja, kao i 600 flaša stranih pića „Tequila Mendoza“, „Gin Lardson“, „Blue Curacao“, „Triple Sec“, Ouzo Philippos“ i lozove rakije „Žolta“.

Kako je rečeno u Upravi carine, držaoci skladišta će najpre morati da izmire sve obaveze prema državi i plate sve uvozne dažbine - carinu, PDV i akcize. Potom će pred nadležnim sudom odgovarati i zbog zloupotrebe robe pre okončanja carinskog postupka i nepropisnog vođenja evidencije, a carinarnici Niš su upućeni i zahtevi za zatvaranje oba javna carinska skladišta.

Napominjemo da je za ovu vrstu prekršaja zaprećena kazna i do četvorostrukog iznosa u odnosu na vrednost robe koja je predmet prekršaja, o čemu odlučuje nadležni sud.

- Radi pojašnjenja, treba reći da se u carinskim skladištima drži roba nad kojom tek treba da se sprovede carinski postupak i za to vreme - za robu su odgovorni držaoci skladišta koji moraju da polože bankarsku garanciju prilikom njegovog otvaranja - navode u Carini.

Carinici vrše redovne i vanredne kontrole takvih skladišta sve dok se carinski postupak nad robom ne okonča, a sve kako bi se sprečilo neovlašćeno postupanje sa carinskom robom i osigurala njena istovetnost do trenutka puštanja u slobodan promet.

Poslednji sličan slučaj zabeležen je pre dvadesetak dana takođe u Nišu, kada je otkriveno da iz jednog javnog carinskog skladišta nedostaje oko 250 kvadratnih metara neocarinjenih granitnih ploča.

]]>
Fri, 2 Nov 2018 13:44:31 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414944/carina-nestalo-30-tona-neocarinjene-robe.html
UŽAS U INĐIJI Pretukao tinejdžerku, pa je više puta silovao! http://www.pressonline.rs/info/hronika/414943/uzas-u-indjiji-pretukao-tinejdzerku-pa-je-vise-puta-silovao.html Policija u Sremskoj Mitrovici uhapsila je Aleksandra V. (28) zbog sumnje da je u svom stanu pretukao, a potom obljubio četrnaestogodišnju tinejdžerku M. S. iz Inđije, saznaje "Blic". ]]> Foto:Blic

Kako saznajemo, on je tinejdžerku pozvao u svoj stan koji se nalazi u Inđiji, a potom je i napao. Kako saznajemo, nesrećna tinejdžerka se opirala, međutim Aleksandar V. je pretukao i uz upotrebu fizičke snage obljubio.

Kako nezvanično saznajemo, on je tinejdžerku više puta silovao!

]]>
Fri, 2 Nov 2018 13:42:21 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414943/uzas-u-indjiji-pretukao-tinejdzerku-pa-je-vise-puta-silovao.html
FOTOGRAFIJA SMRSKANOG AUTOMOBILA Poslanik Milićević operisan PET SATI, povrede jako teške, lekari razmatraju prebacivanje u Beograd http://www.pressonline.rs/info/hronika/414942/fotografija-smrskanog-automobila-poslanik-milicevic-operisan-pet-sati-povrede-jako-teske-lekari-razmatraju-prebacivanje-u-beograd.html Narodni poslanik SPS Đorđe Milićević (41) zadobio je teške telesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros u selu Bajevac, na putu Slovac-Ub. On je operisan gotovo pet sati zbog višestrukih povreda unutrašnjih organa i unutrašnjeg krvarenja, saznaje "Blic". Kako saznajemo, doktori razmatraju da ga prebace u Beograd na dalje lečenje. ]]> Foto:Blic

Kako saznajemo lekari su operacijom uspeli da zaustave veliko krvarenje Milićevićevih unutrašnjih organa, a u operativnom zahvatu učestovao je tim hirurga valjevske bolnice.

- Operacija je uspešno obavljena uprkos teškim povredama unutrašnjih organa - kaže izvor "Blic" iz valjevske bolnice.

U delu operacije, učestvovao je i Milićevićev prijatelj i partijski kolega, beogradski hirurg Vladimir Đukić.

Kako saznajemo, doktori sada razmatraju da Milićevića prebace u bolnicu u Beogradu na dalje lečenje, ali je trenutno proritet da se stabilizuje njegovo opšte stanje koje je trenutno jako loše i zahteva konstantni reanimacioni kapacitet.

- Valjevska bolnica poseduje sve kapacitete. Čeka se još da se uradi opšta dijagnostika kada mu se stanje stabilizuje - kaže izvor "Blica" iz bolnice.

U teškoj saobraćajnoj nesreći povređen je i poslanikov vozač Dejan Jakovljević, koji je operisan.

- Oba muškarca zadobila su višestruke telesne povrede, politraume i krvarenje. Za sada ne možemo da dajemo prognoze, lekari rade svoj posao - rekli su za "Blic" iz Urgentnog centra valjevske bolnice.

Foto: Patak.co / Privatna arhiva

Nesreća se dogodila na putu Slovac-Ub, u selu Bajevac, kada je vozilo „škoda oktavia“, za čijim volanom je bio Dejan Jakovljević (34) iz Valjeva, iz za sada neutvrđenih razloga, sletelo sa puta.

Kako saznajemo ni su automobilom sleteli sa puta i udarili u betonski propust. Fotografiju smrskanog automobila objavio je portal Patak.

Vozač stabilno

Milićevićev vozač je operisan i, kako saznajemo, on se nalazi u stabilnom stanju. On je svestan i porodica ga je posetila u šok sobi.

Kako saznajemo, u bolnicu u kojoj je Milićević stigli su i državni sekretar Ministarstva zdravlja hirurg dr Vladimir Đukić, poslanik SPS Dejan Radenković, visoki funkcioner te stranke Žarko Obradović, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević i lokalni funkcioneri SPS.

]]>
Fri, 2 Nov 2018 13:35:19 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414942/fotografija-smrskanog-automobila-poslanik-milicevic-operisan-pet-sati-povrede-jako-teske-lekari-razmatraju-prebacivanje-u-beograd.html
SRAMNA PRESUDA FIRERU Zašto je Goran Davidović osuđen na minimalnu kaznu zatvora? http://www.pressonline.rs/info/hronika/414892/sramna-presuda-fireru-zasto-je-goran-davidovic-osudjen-na-minimalnu-kaznu-zatvora.html Vođa "Nacionalnog stroja" Goran Davidović, zvani Firer, osuđen je juče na godinu dana zatvora zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti tokom napada na učesnike antifašističkog skupa "Stop fašizmu!". Zbog čega je Firer dobio ovako skandalozno malu kaznu? ]]> Foto:Blic

Kako se navodi u obrazloženju presude, sud je našao da su krivi što su 7. 10. 2007. godine u Novom Sadu na uglu Dunavske ulice i Beogradskog keja u toku održavanja javnog skupa organizovanog od antifašističke organizacije Novog Sada i Nezavisnog društva novinara Vojvodine, pod nazivom "Stop fašizmu!", izazivali nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost među narodima i etničkim zajednicama koje žive u Republici Srbiji i AP Vojvodini, tako što su nacistički salutirali podižući desnu ruku sa ispruženom šakom u pravcu okupljenih učesnika antifašističkog skupa, na koji način su isprovocirali prvo verbalni, a potom i fizički sukob, uzvikujući "Srbija Srbima!", "Ubij pedera!".

- Nakon toga je Goran Davidović pozvao lica okupljena u dvorištu Doma vojske, pokazujući rukom da krenu ka ogradi, usled čega je došlo do nereda i nasilja tako što su se učesnici javnog skupa s jedne strane, i lica okupljena u Domu vojske sa druge strane, prvo verbalno sukobili vređajući jedni druge, a potom su se i fizički sukobili, kojom prilikom su neka lica povređena zadobijanjem lakih telesnih povreda u vidu rasekotina u predelu glave - navodi se u obrazloženju prvostepene presude Suda na koju nezadovoljne strane imaju pravo žalbe, o kojoj će odlučivati Apelacioni sud.

Tužilaštvo najavilo: Moguća žalba

Zamenik Višeg javnog tužioca Zoran Jakovljević, koji je nedavno preuzeo ovaj slučaj, izjavio je za "Blic" da je zadovoljan presudom s obzirom na to da ovaj proces traje punih 11 godina.

Ovo je Goran Davidović Firer, kome se od 2008. godine sudi Foto: M. Đurica / RAS Srbija

Ovo je Goran Davidović Firer, kome se od 2008. godine sudi

- Ipak, ne isključujem mogućnost da nakon što dobijem presudu u pisanoj formi podnesem i žalbu na nju jer je Davidović osuđen na minimalnu kaznu za to krivično delo za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora - objasnio je Jakovljević.

Antifašisti: Trebalo je da kazna bude veća

Predsednik Saveza antifašista Vojvodine, politikolog prof. dr Duško Radosavljević, izrazio je zadovoljstvo što je konačno, nakon 11 godina, doneta presuda u slučaju Gorana Davidovića, ali je izrazio i žaljenje zato što ona još nije pravosnažna.

- U tom procesu smenjivali su se i tužioci i sudije, i novi tužilac je konačno uspeo da izdejstvuje presudu. Takođe, ohrabruje i stav tužilaštva da je kazna mala jer svako ko napadne nekog bez razloga zaslužuje veću kaznu - izjavio je za "Blic". Radosavljević ne želeći da spekuliše o tome koja bi to primerena kazna mogla biti.

Dodao je da je strašno to što se osuđeni svih ovih godina nisu želeli suočiti sa svojim nedelom, pa se tako, poput prvooptuženog Davidovića, nisu ni pojavljivali na suđenjima.

- Sud ne sme da bude blag prema prekršiocima i ovakva nedela ne smeju da se tolerišu. Izgleda da smo kao društvo postali letargični na sve te događaje jer postupci traju dugo, počinioci su nedostupni pravosudnim organima i na kraju male kazne mogu samo da izazovu kontraefekat i da ohrabre druge da čine takva dela - smatra Radosavljević.

Popov: Ovo je skandal i blamaža

Sa njim se slaže i Aleksandar Popov, jedan od inicijatora antifašističkog skupa i predsednik Centra za regionalizam, koji kaže za "Blic" da je ceo taj slučaj jedan pravosudni skandal i blamaža.

- Da se novi tužilac konačno nije pojavio sa novim dokazima, da optužnica nije prekvalifikovana i da nisu pregledani video i foto materijali mislim da bi optuženi dobili još manje ili nikakve kazne. Ispada da gore prolaze neki što čine daleko benignije stvari od onih koji potpiruju međunacionalnu mržnju ili vrše napade na one koji im se ne suprotstavljaju - ocenjuje ogorčeni Popov.

Dodaje i da je cela ta priča oko Nacionalnog stroja i suđenja veoma obeshrabrujuća i da je skandalozno koliko je dugo trajala.

- Ceo taj proces je jedna loša poruka građanima Srbije jer oni sada ne mogu biti sigurni da se takve stvari neće ponoviti zato što je taj proces u isto vreme i neka vrsta poruke onima koji čine ta krivična dela da se mogu izvući uz minimalne sankcije - zaključuje Popov.

Podsetimo, u nemirima tokom antifašističkog skupa lake telesne povrede u vidu rasekotina u predelu glave zadobili su učesnici Nenad Krstić, Pavel Domonji, Ivan Stevanović i Ljubomir Kotek.

Jedanaest godina dug proces

Optužnica protiv vinovnika ovog incidenta je podignuta decembra 2008. godine, a njome su se Davidović, Dolf Pospiš i Nedeljko Pešić teretili za izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti.

Pospiš je tokom postupka priznao krivicu i osuđen je na godinu i četiri meseca zatvora, a zbog nasilničkog ponašanja optuženi su bili Radomir Dickov, Uroš Stojanović, Daniel Petrović, Vladan Negovanović, Predrag Milovanović i Predrag Golubović.

Milovanović se takođe nagodio sa tužilaštvom i osuđen je na šest meseci zatvora zbog nasilništva, Dickov je osuđen na 7 dana zatvora, Golubović na 10 dana, Stojanović na 15 dana, Petrović na 25 dana zatvora, a protiv Negovanovića je obustavljen postupak.

]]>
Thu, 1 Nov 2018 13:40:23 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414892/sramna-presuda-fireru-zasto-je-goran-davidovic-osudjen-na-minimalnu-kaznu-zatvora.html
Suđenje za ubistvo Ćuruvije u završnoj fazi http://www.pressonline.rs/info/hronika/414889/sudjenje-za-ubistvo-curuvije-u-zavrsnoj-fazi.html Suđenje četvorici nekadašnjih pripadnika Državne bezbednosti optuženim za učešće u ubistvu vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije u aprilu 1999. godine, ušlo je u završnu fazu. ]]> Foto:Blic

Naime, sudija Snežana Jovanović je danas poručila tužilaštvu i odbrani da počnu da pripremaju završne reči, nakon kojih će uslediti izricanje prvostepene presude.

Na današnjem pretresu, sud je saopštio da je iz spisa predmeta izdvojio određene iskaze - dokaze tužilaštva, usvojivši predlog branioca optuženih. Za ubistvo Ćuruvije optuženi su nekadašnji šef DB-a Radomir Marković, tadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić i pripadnik toga centra Ratko Romić, kao i Miroslav Kurak kome se zbog bekstva sudi u odsustvu. Marković u zatvoru služi kaznu od 40 godina zatvora, a Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Radonjić i Romić su od jula 2017. u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor, nakon što su prethodne tri i po godine proveli u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu. Radonjić i Marković se terete za podstekavanje na teško ubistvo, a Romić i Kurak za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Prema optužnici, Ćuruviju je 11. aprila 1999. godine ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić, koji je drškom pištolja udario u glavu Ćuruvijinu prijateljicu Branku Prpu. Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti". Ubijen je u dvorištu ispred ulaza u zgradu, gde su se nalazile prostorije marketing službe "Dnevnog telegrafa".

]]>
Thu, 1 Nov 2018 13:28:02 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414889/sudjenje-za-ubistvo-curuvije-u-zavrsnoj-fazi.html
TRAGEDIJA Preminula mala Milica iz Uba koju je otac MONSTRUM krvnički tresnuo o pod kada je imala samo 15 dana http://www.pressonline.rs/info/hronika/414888/tragedija-preminula-mala-milica-iz-uba-koju-je-otac-monstrum-krvnicki-tresnuo-o-pod-kada-je-imala-samo-15-dana.html Devetnaestomesečna beba Milica, koja je teško povređena kad ju je otac Milomir Stanković (24) iz Beograda početkom prošle godine iz sve snage bacio na pod, preminula je u Dečjoj bolnici u Tiršovoj, saznaje "Blic". ]]> Foto:Blic

Brutalni zločin dogodio se sredinom februara 2017. u selu Pambukovica kod Uba nakon što se otac posvađao sa taštom i bes iskalio na ćerkici, koja je tada imala samo 15 dana.

Beba se posle stravičnih povreda polako oporavljala u bolnici u Beogradu, nakon čega su zaposleni u Centru za socijalni rad oduzeli Milicu od roditelja i smestili je u Dom za nezbrinutu decu. Nažalost, devojčici je godinu i po dana posle tragedije pozlilo i lekari nisu uspeli da je spasu.

Otac monstrum i majka male Milice Foto: RAS Srbija

Otac monstrum i majka male Milice

Beba se onesvestila, pa su zaposleni odmah reagovali i pozvali Hitnu pomoć. Lekari su zatekli dete u veoma teškom stanju. Prevezli su Milicu u Dečju bolnicu i reanimirali je. Bila je na aparatima, ali joj se stanje ponovo pogoršalo. Srce joj je sve sporije kucalo, doktori su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, ali je ubrzo podlegla povredama, prenose beogradski mediji.

Kako se dodaje, utvrđeno je da je devojčica umrla od povreda koje joj je prošle godine naneo pomahnitali otac, sa kojima očigledno njen mali organizam nije uspeo da se izbori.

]]>
Thu, 1 Nov 2018 13:24:51 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414888/tragedija-preminula-mala-milica-iz-uba-koju-je-otac-monstrum-krvnicki-tresnuo-o-pod-kada-je-imala-samo-15-dana.html
"PI*KO JEDNA, SAD ĆEŠ DA VIDIŠ KAKO POLICIJA BIJE" Snimak policijske brutalnosti tokom racije u Ulcinju ŠOKIRAO CRNOGORCE http://www.pressonline.rs/info/hronika/414850/piko-jedna-sad-ces-da-vidis-kako-policija-bije-snimak-policijske-brutalnosti-tokom-racije-u-ulcinju-sokirao-crnogorce.html U crnogorskim medijima objavljen je snimak na kom se vidi kako policajci maltretiraju goste jednog kafića u Ulcinju. Ovaj snimak koji je nastao prošle godine, ali je sada prvi put objavljen, podigao je pravu buru i šokirao crnogorsku javnost. ]]> Foto:Blic

Na snimku koji je objavljen na Jutjubu jasno se vidi prekoračenje sile policijskih službenika Vladimira Bakovića, Radovana Milićevića i Zorana Pejovića, prilikom racije u Ulcinju u junu prošle godine.

Oni su nedavno uhapšeni i sa tužiocem su sklopili sporazum u kom su priznali da su više puta zlostavljali građane, ipak i dalje rade kao policajci!

Na snimku, koji je objavio Građanski pokret URA, se jasno vidi demonstracija sile policijskih službenika i njihova neprofesionalnost. Oni su udarali šakama po vratu i rebrima, najviše jednog mladića, a takođe su šutirali i vređali goste u lokalu.

- Policijski službenici su te večeri na građane koji nisu pružali otpor prekoračili upotrebu sile, kao i u mnogim situacijama do sada. Sa snimka se vidi animalno iživljavanje na građanima koji ne pružaju otpor - saopštili su iz URA-e.

Kako prenose "Vijesti", na snimku koji je objavljen se ne čuje zvuk, ali na originalnom snimku se čuje kako policajci vređaju goste.

"Je*em ti mater, zapamtićeš me ti dobro", a zatim "pi*ko jedna, sad ćeš da vidi kako policija bija", bile su samo neke od rečenica koje je policajac Vladimir Baković upotrebljavao tokom racije.

CdM: Nadležni starešina misli da je upotreba sile bila opravdana

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima CdM-a, nadležni starešina je nakon incidenta na osnovu iskaza svih policijskih službenika ocenio da je upotreba sredstava prinude bila opravdana.

Policijska brutalnost u Ulcinju Foto: screenshot

Policijska brutalnost u Ulcinju

Međutim, policajci su kasnije priznali izvršenje ne jednog, već više krivicnih dela.

“Osnovni sud u Ulcinju doneo je, 7. marta rešenje kojim je usvojio sporazum o priznanju krivice koji je zaključen između tužilaštva i tri okrivljena policijska službenika Vladimira Bakovića, Radovana Milićevića i Zorana Pejovića. U rešenju je navedeno da je Baković priznao da je počinio sedam krivičnih dela zlostavljanje, Milićević da je priznao da je počinio četiri krivična dela zlostavljanje i Pejović jedno krivično delo zlostavljanje”, saopšteno je CdM-u.

Podsećamo, zbog ovih racija prošle godine protestovali su i Ulcinjani. Oni su tada tvrdili da se policija neprimereno ponašala i lakše povredila nekoliko osoba. Među onima koji su maltretirani bio je i jedan američki državljanin.

Foto: Građanski pokret URA / youtube

Nakon toga, iz Uprave policije je saopšteno da su barski i ulcinjski službenici, radi pronalaska bezbednosno interesantnih osoba, izveli pojačanu kontrolu u ugostiteljskim objektima, a tom prilikom su priveli tri osobe koje su tražili zbog napada na policajca.

"Ukoliko se ispostavi da je bilo koji policijski službenik prilikom policijskih aktivnosti prekoračio svoja ovlašenja, prema njemu će biti preduzete mere i radnje radi sankcionisanja takvog ponašanja”, poručeno je tada iz Uprave policije.

I to je jedina informacija koju je javnost znala, dok ovaj snimak nije objavljen.

]]>
Wed, 31 Oct 2018 13:33:54 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414850/piko-jedna-sad-ces-da-vidis-kako-policija-bije-snimak-policijske-brutalnosti-tokom-racije-u-ulcinju-sokirao-crnogorce.html
PALA KRIMI GRUPA IZ BEOGRADA Ponalazili prazne stanove preminulih osoba, pa ih PRODAVALI uz lažna dokumenta http://www.pressonline.rs/info/hronika/414849/pala-krimi-grupa-iz-beograda-ponalazili-prazne-stanove-preminulih-osoba-pa-ih-prodavali-uz-lazna-dokumenta.html U toku je akcija kodnog imena "Inporost" u kojoj je uhapšeno 10 osoba zbog sumnji da su kao organizovana kriminalna grupa preprodavali prazne stanove u Beogradu, saznaje "Blic". ]]> Foto:Blic

Osumnjičeni se trenutno privode u Tužilaštvo za organizovani kriminal koje vodi istragu i gde će biti saslušani.

Terete se da su pronalazili prazne stanove preminulih osoba, kao i grada Beograda, te da su pravili lažnu dokumentaciju o sticanju vlasništva nad tim stanovima.

Sumnjiče se da su takve stanove zatim knjižili na imena pripadnika kriminalne grupe. Zatim su tako uknjižene stanove sa lažnom dokumentacijom brzo prodavali za cenu ispod tržišne i dovodili u zabludu kupce.

Za sada je otkriveno da su sa lažnom dokumentacijom preprodali prazne stanove na teritorijama beogradskih opština Voždovac, Zvezdara i Novi Beograd.

]]>
Wed, 31 Oct 2018 13:31:04 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414849/pala-krimi-grupa-iz-beograda-ponalazili-prazne-stanove-preminulih-osoba-pa-ih-prodavali-uz-lazna-dokumenta.html
KUM NIJE DUGME Nikola Peković preuzeo MILIONSKI DUG Duška Šarića http://www.pressonline.rs/info/hronika/414848/kum-nije-dugme-nikola-pekovic-preuzeo-milionski-dug-duska-sarica.html Bivši košarkaš Nikola Peković preuzeo je obavezu da banci vrati dug od 1,15 miliona evra svog venčanog kuma Duška Šarića i tako ponovo podstakao brojne sumnje o poslovnoj saradnji sa porodicom iz Pljevalja. ]]> Foto:Blic

Kako pišu podgoričke „Vijesti“, radi se o kreditu koji je Šarićeva firma „Mat company“ uzela od Hipo Alpe Adria Development. Prema listi nepokretnosti u koju su „Vijesti“ imale uvid, hipoteka banke da će kredit biti vraćen ustupljena je Pekoviću notarskim ugovorom zaključenim u aprilu. Banka je upisala hipoteku na benzinsku stanicu, perionicu i poslovne prostore „Mat company“ u Pljevljima. U avgustu je i upisan teret na vredne nekretnine.

„Hipoteka u korist Hipo Alpe Adria Development, sada ustupioca, radi duga ‘Mat company’ od 1.157.951,94 prenosi se na prijemnika Peković Nikolu“, navodi se kao teret u katastarskoj evidenciji.

Prema Centralnom registru privrednih subjekata, „Mat company“ su osnovali Jovica Lončar i firma „Matenico LLC“ sa sedištem u američkom gradu Delaveru, iza koje stoje Šarići - Duško i njegov brat Darko, optužen u Srbiji za milionski šverc narkotika.

Duško Šarić je uhapšen 16. novembra 2010. godine u Pljevljima, nakon što su italijanske vlasti izdale nalog u međunarodnoj akciji „Loptice“, a Lončar je lišen slobode u maju 2011. godine u Podgorici. U pritvoru su bili do 22. aprila 2014. godine pod optužbom da su oprali 19 miliona evra stečenih prodajom narkotika.

Duško Šarić i Lončar pravosnažno su oslobođen 17. maja ove godine, nakon punih sedam godina sudskog procesa. Njih dvojica su potom podneli Osnovnom sudu u Pljevljima tužbu protiv države, kojom traže isplatu 400.000 evra odštete zbog neosnovanog pritvora.

S druge strane, Nikola Peković je godinama u prijateljskim vezama sa Duškom Šarićem, koji ga je pre dve i po godine venčao u bečićkom hotelu „Mediteran“.

Nakon toga, kako pišu „Vijesti“ počela je i poslovna saradnja, pa je Peković prošlog leta za 8,5 miliona evra kupio hotel „Mediteran“, dok je krajem jula prošle godine potpisao kupoprodajni ugovor sa stečajnom upravom firme „Maestraltours“ Blaža Dedića, biznismena koga su mediji u Srbiji povezivali sa Darkom Šarićem. Bivši košarkaš je kupio i budvansku firmu „Top hill“, koja gazduje istoimenom diskotekom na brdu Topliš, iznad Budve, kao i kotorskim klubom „Maximus“. I ta kupovina se u javnosti smatra poslovnom saradnjom sa Šarićima.

Prijatelji smo, upoznali smo se kada je izašao iz pritvora

Nikola Peković je krajem prošle godine eksluzivno za „Blic“ izjavio da je Duška Šarića upoznao u maju 2014. godine, neposredno nakon što je pušten iz pritvora, a leta te godine nastala je i njihova fotografija sa jahte. Kako je rekao, nikada mu nije smetalo da se druži sa Duškom Šarićem, koji je više putao pokazao koliki mu je prijatelj. Tada je naglasio da sa Duškom nema nikakvih zajedničkih ulaganja, ali i dodao da to ne znači da neće imati kada on bude i pravosnažno oslobođen. Duško Šarić je pravosnažno oslobođen 17. maja ove godine.

Darku preti 40 godina

Brat Duška Šarića, Darko, u Srbiji se tereti za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike, a pored njega optužena su još 24 čoveka, od kojih su njih osmorica u bekstvu. Prvu prvostepenu presudu, kojom je Šarić osuđen na 20 godina, ukinuo je Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja. Šarić je četiri godine bio u bekstvu, a srpskim vlastima se predao 18. marta 2014, od kada je u pritvoru, dok se svi ostali sada brane sa slobode. U Specijalnom sudu u Beogradu Šariću se u posebnom postupku sudi zbog optužbi za pranje 22 miliona evra ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove.

]]>
Wed, 31 Oct 2018 13:26:43 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414848/kum-nije-dugme-nikola-pekovic-preuzeo-milionski-dug-duska-sarica.html
"ĐAVOLJI ADVOKAT" KOJI JE POVEZAN SA SRBIJOM Ko je Pit Mihalik koji je jutros izrešetan u Johanesburgu pred SVOJOM DECOM http://www.pressonline.rs/info/hronika/414810/djavolji-advokat-koji-je-povezan-sa-srbijom-ko-je-pit-mihalik-koji-je-jutros-izresetan-u-johanesburgu-pred-svojom-decom.html Pit Mihalik (50) koji je ubijen jutros ispred privatne škole u Grin Pointu dok je vodio decu u školu, poznat je u advokatskim krugovima kao tzv. "đavolji advokat", jer je branio najpoznatije kriminalce južnoafričkog podzemlja. ]]> Foto:Blic

Poznati južnoafrički advokat iz Johanezburga bio je i advokat Arkanovog ubice Dobrosava Gavrića.

Dobrosav Gavrić osuđen je na 35 godina zbog ubistva Ražnatovića i dvojice njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande i Dragana Garića Gare.

Dobrosav Gavrić Foto: RAS / RAS Srbija

Dobrosav Gavrić

On se nalazi i dalje u kućnom pritvoru u Južnoafrikoj Republici, u kojoj je uhapšen u decembru 2011, a tamošnje vlasti ga još ne izručuju našoj zemlji, čemu je umnogome doprineo i ubijeni advokat, navodi list.

Prema nepotrvđenim izvorima, tokom pucnjave je povređen i njegov sin (8). Njegova ćerka, srećom, nije povređena.

Lokalni mediji navode da je advokat imao telohranitelje, ali da je ubica prišao do njegovog automobila i upucao ga kroz prozor.

- Hitna pomoć je ubrzo stigla na lice mesta, ali lekari su samo mogli da konstatuju smrt advokata - rekao je izvor za lokalne medije.

Foto: News 24 video / youtube

Ubistvo advokata povezuje se sa ubistvom advokata Nurudina Hasana koji je takođe radio na slučaju Gavrića. Hasan je ubijen pre dve godine, takođe, u pucnjavi.

Žena mu se ubila, on se zabavljao sa manekenkom

Mihalik je bio samohrani otac, jer je njegova supruga, majka njihovo dvoje dece, izvršila samoubistvo pre nekoliko godina. On je neposredno nakon te porodične tragedije, međutim, uhvaćen u prisnom zagrljaju sa poznatom južnoafričkom manekenkom Tasmin Tobit.

Ovo je još jedno u nizu smaknuća ljudi koji su u Južnoj Africi povezani sa Srbima.

]]>
Tue, 30 Oct 2018 13:55:47 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414810/djavolji-advokat-koji-je-povezan-sa-srbijom-ko-je-pit-mihalik-koji-je-jutros-izresetan-u-johanesburgu-pred-svojom-decom.html
Završna reč advokata pred presudu Šariću: On nije ni Brat, ni Zoki, dokazao je da nije kriv http://www.pressonline.rs/info/hronika/414809/zavrsna-rec-advokata-pred-presudu-saricu-on-nije-ni-brat-ni-zoki-dokazao-je-da-nije-kriv.html Branilac Darka Šarića, advokat Dejan Lazarević zatražio je danas od Specijalnog suda u Beogradu da posle izvođenja svih dokaza na suđenju za šverc 5,7 tona kokaina donese presudu kojom će Pljevljaka optuženog da je organizovao kriminalnu grupu, osloboditi svih optužbi. ]]> Foto:Blic

"Svi ovi ljudi na optuženičkoj klupi veruju u sudsko veće i traže samo da presudite pošteno i odluku zasnujete na dokazima. Ja smatram da ne potoji ni jedan dokaz protiv Darka Šarića i tražim oslobađajuću presudu. Takođe tražim i ukidanje pritvora, jer nema osnova za njegovo dalje zadržđavanje", rekao je branilac Darka Šarića, obraćajući se sudskom veću.

Lazarević je u završnoj reči pred presudu koja bi mogla da bude doneta sredinom meseca, detaljno analizirao dokaze koji su tokom devet godina postupka izvođeni.

"Tužilaštvo bi možda uspelo u tome, da se u sudnici nije pojavio Darko Šarić. Prilikom iznošenja odbrane, Šarić je rekao: 'Nemojte mi verovati na izgovorenoj reči, nego pismenoj dokumentaciji i dokazima koje ćemo vam dostaviti'. Mi smo tu dokumentaciju, po njegovom dokasku u zemlju prikupili a potom i dostavili sudu", rekao je Lazarević danas u sudnici, tvrdeći da "tužilaštvo nema ni milimetar dokaza protiv Šarića".

On je osporio da je, kako navodi tužilaštvo, Darko Šarić osoba koju u razgovorima optuženi nazivaju imenima "Drug, Brat, Zoki".

Detaljno analizirajući iskaz svedoka-saradnika Nebojše Joksovića, branilac Darka Šarića naveo je da veruje da će buduće generacije studenata učiti na ovom postupku kako ovakav čovek ne može da ima status svedoka saradnika, a i ako ga dobije, mora da ga izgubi.

Darko Šarić Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Darko Šarić

On je podsetio i na pismo koje je Joksović poslao Šariću a u kom mu se izvinjava što ga je lažno teretio, ali i kako je suočen sa dokazima menjao svoj iskaz.

"Dokazali da je svedok saradnik Nebojša Joksović lažno tertio Darka Šarića. Dokazali smo i da je za to dobio višemilionski iznos, vraćena mu je imovina i to ona koju je finansirao i kupio Darko Šarić. Dokazali smo šta je sve tužilaštvo bilo spremno da mu pokloni, samo da za uzvrat tereti Darka Šarića. Dokazali smo da je lažno teretio Darka Šarića i još jednom pozivamo sudsko veće da razmotri njegov status", rekao je advokat Dejan Lazarević.

On je podsetio i da su tokom svedočenja, druga dva svedoka saradnika, Draško Vuković i Radan Adamović "jasno i glasno rekli da ih Darko Šarić nije organizovao, finansirao kupovinu droge, niti im davao bilo kakve naloge".

Tužičaštvo traži maksimalnu kaznu

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je pre nekoliko nedalja od suda da Darka Šarića osudi na maksimalnu zakonom predviđenu kaznu zatvora kao organizatora kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

I za ostala 24 optužena tužilaštvo je u završnim rečima predložilo maksimalne kazne za krivična dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

To znači da za Šarica kao organizatora kriminalne grupe traži kaznu u rasponu od 30 do 40.

U svojoj završnoj reči, postupajući tužilac Saša Ivanić rekao je da smatra da je tokom postupka dokazano da je kriminalna grupa organizovana 2006. godine i da je za cilj imala zaradu od šverca droge, kao i ubacivanje tako zarađenog novca u legalne finansijske tokove.

"Smatramo da je tokom suđenja dokazano da su organizatori kriminalne grupe bili Darko Šarić, Goran Soković, Željko Vujanović i pokojni Dragan Dudić Fric. Oni nisu imali kontakt s kokainom, već su organizovali ostale pripadnike koji su imali zadatak da nabavljaju, transportuju i skladište kokain", precizirao je Ivanić.

"Kokain je transportovan prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje zapadne Evrope, a pripadnici su u razgovorima koristili šifrovanu komunikaciju", rekao je u svojoj završnoj reči tužilac, detaljno ukazujući na prisluškivane telefonske razgovore, iskaze svedoka-saradnika i pisane dokaze.

Posebno se osvrnuo na dokaze nađene pretresom stanova i kuća okrivljenih, kao što je evidencija o prodaji, iz čega je, kako je naveo, utvrđeno da je prihod od kokaina bio 47 miliona evra.

Šarić se tereti za organizovanje šverca ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, a pored njega optužena su još 24 okrivljena, od kojih su njih osmorica u bekstvu.

Šaricevoj grupi se ponavlja suđenje po jedinstvenoj optužnici spojenoj od ranijih šest optužnica, kojom se terete za šverc više od 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Prvu prvostepenu presudu, kojom je bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne, ukinuo je Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Šarić je četiri godine bio u bekstvu, a srpskim srpskim vlastima se predao 18. marta 2014. godine, od kada se nalazi u pritvoru, dok se svi ostali sada brane sa slobode.

U Specijalnom sudu u Beogradu Šariću se u posebnom postupku sudi zbog optužžbi za pranje para u Srbiji ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove.

ŠŠarić i još 17 okrivljenih u tom procesu terete se za pranje oko 22 miliona evra.

]]>
Tue, 30 Oct 2018 13:53:31 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414809/zavrsna-rec-advokata-pred-presudu-saricu-on-nije-ni-brat-ni-zoki-dokazao-je-da-nije-kriv.html
NOVO UBISTVO U JOHANESBURGU Ubijen advokat Arkanovog ubice, ranjen i njegov sin http://www.pressonline.rs/info/hronika/414805/novo-ubistvo-u-johanesburgu-ubijen-advokat-arkanovog-ubice-ranjen-i-njegov-sin.html Advokat iz Johanesburga ubijen je jutros u sačekuši ispred privatne škole u Grin Pointu, a tokom pucnjave ranjen je i njegov sin. Prema nepotvrđenim informacijama sumnja se da je ubijeni advokat Pit Mihalik koji je branio Dobrosava Gavrića, ubicu Željka Ražnatovića Arkana! ]]> Foto:Blic

Mihalik koji je u advokatskim krugovima poznat po tome što je zastupao veliki broj mafijaških vođa, u trenutku pucnjave je vodio decu u školu, a list pozivajući se na nepotvrđene izvore, piše da je tada ranjen i njegov sin.

Foto: News 24 video / youtube

Njegovo ubistvo povezuje se sa ubistvom advokata Nurudina Hasana koji je takođe radio na slučaju Gavrića, navodi list i dodaje da je ovo još jedno u nizu smaknuća ljudi koji su u Južnoj Africi povezani sa Srbima.

Foto: News 24 video / youtube
Foto: News 24 video / youtube

Dobrosav Gavrić osuđen je na 35 godina zbog ubistva Ražnatovića i dvojice njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande i Dragana Garića Gare.

On se nalazi i dalje u kućnom pritvoru u Južnoafrikoj Republici, u kojoj je uhapšen u decembru 2011, a tamošnje vlasti ga još ne izručuju našoj zemlji, čemu je umnogome doprineo i ubijeni advokat, navodi list.

]]>
Tue, 30 Oct 2018 13:46:00 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414805/novo-ubistvo-u-johanesburgu-ubijen-advokat-arkanovog-ubice-ranjen-i-njegov-sin.html
JEZIVO UBISTVO KOD ZAJEČARA Sin nasmrt izbo majku, pa sebi PREREZAO VRAT http://www.pressonline.rs/info/hronika/414774/jezivo-ubistvo-kod-zajecara-sin-nasmrt-izbo-majku-pa-sebi-prerezao-vrat.html Gorica P. (57) ubijena je rano jutros u porodičnoj kući u mestu Veliki Izvor kod Zaječara. Kako saznajemo nju je sa više uboda nožem usmrtio sin Dalibor P. (36). ]]> Foto:Blic

Sin je majku ubo više od 10 puta u grudi, leđa i vrat. Nesrećna žena preminula je na licu mesta.

Zločin se odigrao na spratu porodične kuće. Jezive krike nesrećne žene čuo je njen suprug, koji je potrčao na sprat kako bi video šta se događa, međutim njegov sin je zaključao vrata.

Dalibor P. je potom sebi prerezao vrat i preminuo kraj mrtve majke.

]]>
Mon, 29 Oct 2018 13:51:34 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414774/jezivo-ubistvo-kod-zajecara-sin-nasmrt-izbo-majku-pa-sebi-prerezao-vrat.html
TREBAĆE MU GODINU DANA DA SE OPORAVI Konzilijum KBC "Zemun" danas odlučuje o planu daljeg lečenja Darka Lazića http://www.pressonline.rs/info/hronika/414773/trebace-mu-godinu-dana-da-se-oporavi-konzilijum-kbc-zemun-danas-odlucuje-o-planu-daljeg-lecenja-darka-lazica.html Pevač Darko Lazić nakon nedelju dana veštačke kome u kojoj se nalazi, boljeg je zdravstvenog stanja što je juče novinarima potvrdio i njegov otac rekavši „Darko je dobro“. Njemu u KBC „Zemun“ sleduje dug oporavka. ]]> Foto:Blic

Plan daljeg lečenja Darka Lazića u Zemunskoj bolnici trebalo bi da se napravi danas na konzilijumu, saznaje “Blic” iz ove ustanove. Juče je odlučeno da se on neće prebacivati na Vojno-medicinsku akademiju. Lazić je pod budnim okom lekara intenzivne nege i njegovo stanje je na posebnom praćenju. Kako saznajemo, situacija je stabilna ovih dana koji su usledili nakon operacije prilikom koje mu je izvađena slezina, a i zaustavljeno mu je unutrašnje krvarenje. Ukoliko, kao i prethodnih dana, ne dođe do novih komplikacija, sledi potpun ali dug oporavak pevača. Koji čak može da potraje i do godinu dana.

Darko Lazić Foto: Rajko Ristić / RAS Srbija

Darko Lazić

Kako je rekao njegov prijatelj za medije, Darku se vide samo oči, dok se hematom na glavi povlači.

- Pustili su me da ga vidim. Samo mu se oči vide. Lomovi su stavljeni na istezanje da ne zarastaju dok ne dođe k sebi. Hematom na glavi se povlači, danas je još bolja situacija. To je mnogo bitno - rekao je za “Blic” Darkov prijatelj.

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

On je dodao da su porodica i prijatelji već razgovarali sa lekarima ortopedije na Banjici, gde im je rečeno da će ga primiti po hitnom postupku, kada se saniraju povrede glave i Darkovo opšte stanje sredi.

- Kuk i nogu će mu raditi na Banjici, sve je završeno, samo da njemu ovo ostalo bude dobro - rekao je Darkov drug vidno raspoloženiji.

Sedam dana veštačke kome: Hematom na glavi se povlači, izvađena slezina, zaustavljeno unutrašnje krvarenje, dijaliza zbog slabog rada bubrega, kuk i noga radiće se na ortopediji Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

Sedam dana veštačke kome: Hematom na glavi se povlači, izvađena slezina, zaustavljeno unutrašnje krvarenje, dijaliza zbog slabog rada bubrega, kuk i noga radiće se na ortopediji

Zbog boljeg stanja pevača ovog vikenda mogli su nakratko u bolničku sobu pevača da uđu i njegovi roditelji i brat, kao i njegovi prijatelji i devojka Marina Gagić, dok je prethodnih dana to mogla samo njegova još uvek zakonita supruga Ana Sević.

Oni su se u bolnici zadržali veoma kratko, a po izlasku je majka Branka izjavila:

- Videli smo ga, bolje mu je - rekla je ona. To je potvrdio Darkov brat Dragan, nakon vizite.

- Bolje je - samo je kratko rekao Dragan Lazić.

Foto: S. Krstić / RAS Srbija

Lazić je i dalje u veštačkoj komi kako bi telo lakše reagovalo na traumu izazvanu u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 23. oktobra u njegovom rodnom selu Brestač. Kako je utvrđeno, Darko se četiri puta prevrnuo u automobilu kada je izgubio kontrolu nad vozilom zbog neprilagođene brzine. Vozio je 150 na sat, a testiranje krvi pokazalo je da je imao 1,39 promila alkohola. Nije bio vezan sigurnosnim pojasom i vozio je bez vozačke dozvole.

Tom prilikom Darko je zadobio povrede jagodice, hematom na glavi, povredu butne kosti, kao i karlice. Polomljeno mu je devet rebara, a smanjen mu je i rad bubrega, zbog čega je morao na dijalizu.

Meštani se svakodnevno mole za Darka

Nedelja u Brestaču je dan kada ljudi izlaze na ulice, te je to bio povod da se zaputimo u rodno selo pevača.

- Strašno je sve što se desilo. Njegovu porodicu od toga dana uopšte ne viđamo na ulici, po ceo dan su u kući. Odu do bolnice i vrate se posle kući. Neće ljudi da ih selo ispituje šta se dešava. Oni preko puta kuće imaju njivu, ali uopšte nisu izlazili da nešto rade - objašnjava komšinica iz ulice u kojoj živi Darko.

Na praznik Svete Petke u selu Brestač održan je moleban za Darka Lazića, gde se okupio veliki broj stanovnika, među kojima su bili i prijatelji pevača.

- Meštanima ostaje da se mole, kao svaki sveštenik molim se za sve ljude u selu, na svakoj liturgiji pominjem i Darka - rekao je za “Blic” parohijski sveštenik Tomislav Kojić.

]]>
Mon, 29 Oct 2018 13:48:30 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/414773/trebace-mu-godinu-dana-da-se-oporavi-konzilijum-kbc-zemun-danas-odlucuje-o-planu-daljeg-lecenja-darka-lazica.html