Press Online :: Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/rss.html sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/rss.html Burno u Beogradu: Upucana dvojica muškaraca http://www.pressonline.rs/info/hronika/408497/burno-u-beogradu-upucana-dvojica-muskaraca.html Muškarac (31) povređen je iz vatrenog oružja u Ulici Ljubiše Miodragovića u naselju Mirijevo, rečeno je u Hitnoj pomoći. ]]> Foto:Tanjug

Portparolka te službe Nada Macura rekla je agenciji Beta da je oko 6.10 prijavljeno da je muškarac upucan u nogu, zbog čega je posle ukazane pomoći prevezen u Kliničko-bolnički centar Zvezdara.

U Ulici Stojana Aranđelovića sinoć oko 21.50, takođe je iz vatrenog oružja je povređen muškarac (35), posle čega je prevezen u reanimaciju u Urgentni centar. 

Pešak, muškarac (30), zadobio je teške povrede oko 19.35 u Ulici 27. marta bb zbog čega je vožen u reanimaciju u Urgentni centar, a motociklista (30) je takođe teško povređen u saobraćajnoj nezgodi oko 20.52 u Ulici kneza Višeslava, zbog čega je prevezen u Urgentni centar. 

U saobraćajnoj nezgodi na uglu Ulica cara Dušana i Skadarske, jutros oko pet časova povređena su dvojica mladića od 27 i 25 godina, zbog čega su prevezeni u KBC Zvezdara, a nema povređenih osoba u drugoj saobraćajnoj nezgodi, oko 4.20, u Bulevaru despota Stefana. 

Ekipa Hitne pomoći tokom noći intervenisala je 98 puta, od čega je 18 intervencija bilo na javnom mestu, a pomoć lekara najviše su tražili hipertoničari.

 

 

]]>
Tue, 24 Apr 2018 18:50:09 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408497/burno-u-beogradu-upucana-dvojica-muskaraca.html
SMRT MALOG RADENKA Doktoru oduzimaju licencu zbog NESTRUČNOG LEČENJA dečaka http://www.pressonline.rs/info/hronika/408478/smrt-malog-radenka-doktoru-oduzimaju-licencu-zbog-nestrucnog-lecenja-decaka.html Sud časti Lekarske komore za centralnu i zapadnu Srbiju oduzeo je na dve godine licencu doktoru Dobrivoju Bojaniću, ortopedu iz lozničke bolnice. ]]> Foto:Blic.rs

Doktor Bojanić je oglašen odgovornim zato što je u oktobru 2016. nestručno lečio prelom leve ruke maloletnog Radenka Nikodinovića iz sela Kozjaka, kojem se nakon stavljanja gipsa stanje pogoršalo, te je posat u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Beogradu, gde je posle nekoliko dana preminuo.

Sudsko veće suda časti utvrdilo je da je Bojanić napravio propuste u vođenju medicinske dokumentacije, zbog čega mu je izrečena disciplinska mera, koja se, kako je navedeno u saopštenju Lekarske komore, odnosi isključivo na postupanja lekara u procesu lečenja i pružanja zdravstvene zaštite, dok je posledica (smrt deteta) koja je nastupila kao uzrok takvog postupanja, predmet o kome će odlučivati nadležni krivični sud u krivičnom postupku.

Postupanje Bojanića sud časti ocenio je kao težu povredu profesionalne dužnosti.

Podsećamo, dečak Radenko je tokom igre pao u komšijskom dvorištu, povredio ruku i odmah potom zbrinut u lozničkoj Opštoj bolnici. Ranu mu je sanirao doktor Bojanić, ali se naredna tri dana stanje pogoršavalo pa je 6. oktobra prebačen u Institut za majku i dete u Beogradu. Uz napore lekara da mu spasu najpre ruku, a potom i život, zdravstveno stanje dečaka se pogoršavalo i on je 8. oktobra preminuo.

Neutešni roditelji dečaka Foto: S. Pajić / RAS Srbija

Neutešni roditelji dečaka

Ovaj tragičan slučaj uznemirio je celu Srbiju, a dečakovi roditelji su smatrali da je nesreći doprinela, pre svega, lekarska greška.

Ministarstvo zdravlja je protiv ortopeda Bojanića početkom novembra 2016. godine podnelo krivičnu prijavu zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći tokom Radenkovog lečenja.

Posle policijske istrage, više od trideset svedoka saslušano je i u Osnovnom javnom tužilaštvu, koje je krajem januara ove godine zatražilo nalaz stručnog veštačenja.

]]>
Tue, 24 Apr 2018 13:02:12 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408478/smrt-malog-radenka-doktoru-oduzimaju-licencu-zbog-nestrucnog-lecenja-decaka.html
"PAO MI ŠEĆER..." Tražili ga zbog prekršaja, našli mu 2,5 KILOGRAMA KOKAINA‚ a odbrana mu je bila urnebesna http://www.pressonline.rs/info/hronika/408476/pao-mi-secer-trazili-ga-zbog-prekrsaja-nasli-mu-25-kilograma-kokaina-a-odbrana-mu-je-bila-urnebesna.html Slobodan A. (38) uhapšen je na graničnom prelazu Bogojevo, nakon što je u automobilu koji je vozio pronađeno skoro 2,5 kilograma kokaina. ]]> Foto:Blic.rs

Kako saznajemo, granična policija zaustavila je Slobodana na granici pošto je Prekršajni sud za njim raspisao potragu zbog remećenja javnog reda i mira. Nakon što je zaustavljen, ovaj muškarac je tvrdio da nema ništa da prijavi, međutim, kada je policija otvorila gepek, on se unervozio i počeo da muca.

- Bio je zbunjen, a kada su policajci krenuli da otvaraju deo kod rezervnog točka u gepeku počeo je da govori kako mu nije dobro, kako mu je pao šećer i da će se onesvestiti - priča izvor "Blica".

Međutim, to nije zaustavilo policiju da pretražuje njegov automobil. Ubrzo su u šupljinama kod rezervnog točka otkrivena su dva paketa sa ukupno dva kilograma i 235 grama kokaina, umotana u selotejp traku.

Policija je Slobodana A. uhapsila, a po nalogu tužioca, određeno mu je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

]]>
Tue, 24 Apr 2018 12:54:20 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408476/pao-mi-secer-trazili-ga-zbog-prekrsaja-nasli-mu-25-kilograma-kokaina-a-odbrana-mu-je-bila-urnebesna.html
OPTUŽNICA ZA UBISTVO PEVAČICE Mala Jana daće iskaz tek kad joj ODREDE STARATELJA iz Centra za socijalni rad http://www.pressonline.rs/info/hronika/408473/optuznica-za-ubistvo-pevacice-mala-jana-dace-iskaz-tek-kad-joj-odrede-staratelja-iz-centra-za-socijalni-rad.html Svedočenje male Jane (7), ćerke ubijene pevačice Jelene Krsmanović, biće poslednje u slučaju dopune optužnice protiv njenog oca Zorana Marjanovića za ubistvo, nakon čega će Viši sud odlučivati hoće li potvrditi optužnicu. ]]> Foto:Blic.rs

Sedmogodišnja ćerka ubijene pevačice Jelene Krsmanović i njenog muža Zorana Marjanovića ne može biti saslušana sve dok joj se pravosnažno ne odredi staratelj, saznaje "Blic", pa je zbog toga na čekanju i razmatranje dopunjene optužnice.

Prema našim saznanjima, Više javno tužilaštvo čeka pravosnažnu odluku suda oko dodeljivanja starateljstva nad Janom, koja je, prema tvrdnjama Zorana Marjanovića, bila sa njim na nasipu u Crvenki kada je njena majka brutalno ubijena.

Kako saznajemo, nepravosnažnom odlukom o privremenom starateljstvu, devojčici će staratelj biti radnik Centra za socijalni rad na Paliluli, dok će o njoj brinuti stric Miloš i njegova supruga Milica.

Jelena Marjanović Foto: Facebook

Jelena Marjanović

- Tužilaštvo još čeka da se devojčici odredi staratelj, nakon čega će ona u njegovom prisustvu biti po peti put saslušana u slučaju ubistva njene majke. Samim tim još nije poznato kada će i hoće li uskoro njeno saslušanje biti zakazano - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Mala devojčica, koja ove godine treba da krene u prvi razred, ponovo će biti maltretirana time što će iznova proživljavati najgori momenat u životu - trenutak kada je njena majka nestala. Prema rečima našeg izvora, mala Jana je do sada ispričala da je njena mama nestala u travi kada je otišla da trči.

- I njena vaspitačica Lenka je na svedočenju kod tužioca ispričala da je devojčica često crtala travu u vrtiću govoreći "ovo je trava gde je moja mama nestala" - priča naš izvor.

Inače, njeno saslušanje usledilo je nakon što je sud sredinom marta vratio na dopunu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, okrivljenog da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu kraj Dunava, u naselju Crvenka, pored Borče. Sud je naložio dopunu istrage radi razjašnjenja stanja stvari.

To razjašnjenje, kako je sud saopštio, trebalo bi, između ostalog, da ponudi Jana, ćerka ubijene žene i navodnog ubice, sedmogodišnja devojčica koja bi ovog septembra trebalo da krene u prvi razred osnovne škole. Osim toga, sud traži i detaljnije dokaze o telefonskoj komunikaciji članova porodice Marjanović i veštačenje baznih stanica (kako bi se utvrdila njihova lokacija u vreme ubistva).

Zoran i Jana Marjanović Foto: Dejan Briza / RAS Srbija

Zoran i Jana Marjanović

Pravila za saslušanje: Dete mora da bude zaštićeno

Čitav niz odredbi Zakona o maloletnicima i Zakona o krivičnom postupku propisuje legalne načine na koje se može saslušati dete tako da njegovi interesi ne budu ugroženi. Ovo su najbitnije:

 • Jana ne sme biti saslušana više od dva puta. Izuzetno, samo po naredbi suda, može biti ispitana i više puta, ali uz obavezu sudije da se posebno vodi računa o zaštiti njene ličnosti.
 • Ne sme biti suočena sa ocem Zoranom u toku svedočenja: zakon to izričito zabranjuje ako se svedok nalazi u teškom duševnom stanju usled prirode krivičnog dela. I njegova pitanja i pitanja svih ostalih upućuju se preko posrednika.
 • Pred tužioca izlazi u prisustvu staratelja. To je u ovom trenutku Miloš, brat okrivljenog Zorana Marjanovića, ali uz nadzor Centra za socijalni rad, čiji će predstavnik verovatno takođe biti u kancelariji.
 • Zakon preporučuje da se saslušanje obavi u prirodnom ambijentu deteta kad god je to moguće.
 • Devojčica će na sastanku kod tužioca morati da ima posebno određenog punomoćnika (advokata), čija je funkcija da zaštiti njene interese. Njega određuje tužilaštvo.
 • Na saslušanju moraju biti prisutni i psiholog i pedagog.
 • Dete mora biti zaštićeno od svake medijske zloupotrebe.
 • Pre saslušanja mora biti informisana o svim relevantnim činjenicama: zašto svedoči, koja je njena uloga u postupku, da može odbiti da svedoči... To se radi preko posrednika (psiholog, socijalni radnik, pedagog).
 • Na sastanku je nužno obezbediti atmosferu poverenja, zainteresovanosti i bezbednosti.
 • Tužilac mora obratiti punu pažnju na uzrast deteta, kao i na njene posebne individualne osobenosti.
 • Kada da iskaz kod tužioca, mala Jana više ne mora da svedoči u sudu (ako dođe do suđenja).
]]>
Tue, 24 Apr 2018 12:34:03 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408473/optuznica-za-ubistvo-pevacice-mala-jana-dace-iskaz-tek-kad-joj-odrede-staratelja-iz-centra-za-socijalni-rad.html
"BILA JE VEDRA I NASMEJANA" Verenik pripadnice Vojske Srbije koja se ubila van sebe od bola http://www.pressonline.rs/info/hronika/408472/bila-je-vedra-i-nasmejana-verenik-pripadnice-vojske-srbije-koja-se-ubila-van-sebe-od-bola.html "Otišao sam sinoć na posao. Sve je bilo u redu kad sam krenuo. Da nešto nije bilo kako treba, ja bih primetio. Ona je bila vedra, nasmejana kao i uvek. Kad sam došao, zatekao sam stravičan prizor", kaže J. M., verenik pripadnice Vojske Srbije B. M. (24) koja se jutros ubila iz njegovog pištolja. ]]> Foto:Blic.rs

Osmesi ovog para poslednji put zabeleženi su pre samo tri dana, kada su J. M. i B. M. posetili manastir Kaona.

B. M. i verenik J. M. nasmejani u obilasku manastira Foto: Facebook / screenshot

B. M. i verenik J. M. nasmejani u obilasku manastira

Mladu pripadnicu Vojske Srbije, u petom mesecu trudnoće, fotografisao je nesuđeni suprug između freske Bogorodice koja ljubi malog Isusa Hrista i kolevke za bebu, što je verovatno poslednja njena fotografija u životu.

Kraj kolevke u manastiru: B. M. Foto: Facebook / screenshot

Kraj kolevke u manastiru: B. M.

Fotografije na kojima ovaj par zagrljen i nasmejan uživa u sunčanom vikendu ni ne slute na tragediju koja je jutros potresla celo selo Dublje pored Bogatića.

Trebalo da se venčaju u subotu

B. M. je, kako saznajemo, trebalo da se uda u subotu i bila je u petom mesecu trudnoće.

Ona je pucala u sebe iz lovačkog karabina, koji je u vlasništvu njenog verenika. On takođe radi kao pripadnik Vojske Srbije, bio je na dežurstvu, i radio je noćnu smenu, a kada se vratio zatekao je njeno beživotno telo.

Na društvenim mrežama B. M. često se ponosna i nasmejana fotografisala u uniformi.

Komšije u šoku

Celo selo Dublje od jutros je u šoku. Cela familija, prijatelji, kolege.

Selo Dublje u šoku Foto: youtube

Selo Dublje u šoku

- B. M. je uvek bila nasmejana, vedra, puna života. Ne mogu da verujem da bi ona digla ruku na sebe. Meni je ovo neobjašnjivo - priča jedan od komšija.

Stravična tragedija ne pamti se u ovom mirnom mačvanskom mestu. Tim pre jer ništa nije ukazivalo da bi se moglo ovako nešto desiti.

- Vraćajući se kući, video sam puno dvorište vojske i policije. Jednostavno, ne mogu da verujem. Ja sam baš danas video njenog muža i pričao sam sa njim. Zvao ga je jedan čovek i tu je sedeo i pio piće. Baš sam ga pitao gde mu je supruga i on mi je rekao da ovde žive. Ljubazan, fin mladi čovek. Ne mogu da verujem da se to desilo. Oboje su radili u Sremskoj Mitrovici pri vojsci. Znam da je trebalo da prave svadbu u subotu. Pričaju i da je bila u drugom stanju - priča meštanin.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org

]]>
Tue, 24 Apr 2018 12:31:19 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408472/bila-je-vedra-i-nasmejana-verenik-pripadnice-vojske-srbije-koja-se-ubila-van-sebe-od-bola.html
TRAGEDIJA KOD BOGATIĆA: Pripadnica Vojske Srbije, koja se ubila, trebalo da se uda u subotu i bila je u drugom stanju?! http://www.pressonline.rs/info/hronika/408454/tragedija-kod-bogatica-pripadnica-vojske-srbije-koja-se-ubila-trebalo-da-se-uda-u-subotu-i-bila-je-u-drugom-stanju.html Pripadnica Vojske Srbije B.M. (24) izvršila je samoubistvo u kući roditelja budućeg muža, selu Dublje pored Bogatića, saznaje Kur ]]> Foto:Prinscreen facebook

Ona je pucala iz vatrenog oružja koje, navodno, pripada njenom suprugu.

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Prema nezvaničnim informacijama, B.M. je trebalo da se uda u subotu i bila je u petom mesecu trudnoće. 

 

Njen suprug je jutros našao telo kada se vratio sa noćnog dežurstva.

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

I on je pripadnik Vojske Srbije.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 22:18:22 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408454/tragedija-kod-bogatica-pripadnica-vojske-srbije-koja-se-ubila-trebalo-da-se-uda-u-subotu-i-bila-je-u-drugom-stanju.html
U Kosovskoj Mitrovici zapaljeno vozilo beogradskih tablica: Ovo je drugi put da je istoj osobi podmetnut požar? http://www.pressonline.rs/info/hronika/408416/u-kosovskoj-mitrovici-zapaljeno-vozilo-beogradskih-tablica-ovo-je-drugi-put-da-je-istoj-osobi-podmetnut-pozar.html Vlasnik vozila integrisani radnik pritvornog centra u Severnoj Mitrovici, te da je ovo drugi put da je istoj osobi zapaljeno vozilo, kako javlja Kosovapress. ]]> Foto:telegraf.rs

Vozilo beogradskih registarskih oznaka zapaljeno je noćas u Kosovskoj Mitrovici.

Slučaj je za portal KoSSev potvrđen iz Kosovske policije za region Sever.

Šef Regionalne Operative Kosovske policije Željko Bojić, potvrdio je za Telegraf da je vozilo parkirano u ulici Džona Kenedija u severnoj Kosovskoj Mitrovici, vlasnika (S.N.) noćas zapaljeno.

-Slučaj je prijavljen oko 00.45 sati, kada su na lice mesta pored pripadnika KP izašle i vatrogasne jedinice koje su ugasile požar – rekao je Bojić.

On je dodao da se očekuju rezultati istrage, ali da se veruje da je požar podmetnut.

Kosovapress javlja da je vlasnik vozila integrisani radnik pritvornog centra u Severnoj Mitrovici, te da je ovo drugi put da je istoj osobi zapaljeno vozilo.

Krajem marta zapaljen je automobil čiji je vlasnik pripadnik Kosovske policije, a tada su oštećena još dva vozila, piše KoSSev. Slučajevi paljenja automobila nakon ovog u Severnoj Mitrovici dogodili su se krajem novembra 2017, kada je zapaljen Audi poznatom mitrovičkom ugostitelju goranske nacionalnosti, odnosno 16. januara 2018, neposredno nakon atentata na Olivera Ivanovića, kada je zapaljen auto u vezi sa samim atentatom. Pretpostavlja se da su ubice koristile vozilo nakon ubistva, a potom ga i zapalile.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 12:49:25 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408416/u-kosovskoj-mitrovici-zapaljeno-vozilo-beogradskih-tablica-ovo-je-drugi-put-da-je-istoj-osobi-podmetnut-pozar.html
Pijani vozač i policiju ostavio u šoku: Vozio sa 3,02 promila alkohola u krvi, svi se pitaju kako http://www.pressonline.rs/info/hronika/408414/pijani-vozac-i-policiju-ostavio-u-soku-vozio-sa-302-promila-alkohola-u-krvi-svi-se-pitaju-kako.html Prema izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja taj nivo alkohola u krvi tokom vožnje smatra se nasilničkom vožnjom. ]]> Foto:Telegraf.rs

Policija opštine Brus ostala je u šoku kada je pri redovne kontrole saobraćaja kod Kopaonika zaustavila vozilo kojim je u vidno pijanom stanju upravljao G.Đ. iz sela Ribari.

Vozaču je juče oko 15.48 sati dat alkotest koji je pokazao da ima neverovatnih 3,02 promila alkohola u organizmu, pa se postavlja pitanje kako je uopšte bio u stanju da upravlja automobilom.

Prema izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja taj nivo alkohola u krvi tokom vožnje smatra se nasilničkom vožnjom.

Alko test pokazuje nivo alkohola u krvi Foto: MUP

G.Đ preti 30 dana zatvora, uz devetomesečno oduzimanje dozvole i 15 kaznenih poena.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 12:41:35 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408414/pijani-vozac-i-policiju-ostavio-u-soku-vozio-sa-302-promila-alkohola-u-krvi-svi-se-pitaju-kako.html
Horor u staračkom domu: Jagodinac (70) ubijen zbog daljinskog upravljača! http://www.pressonline.rs/info/hronika/408411/horor-u-starackom-domu-jagodinac-70-ubijen-zbog-daljinskog-upravljaca.html Predrag S. tereti se za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom. ]]> Foto:Telegraf.rs

Predrag S. (52) iz Jagodine uhapšen je zbog sumnje da je u staračkom domu daljinskim upravljačem za televizor ubio Životu K. (70). Tragediji je predhodila žučna rasprava između dva muškarca, a nesrećni čovek je umro od izliva krvi u mozak.

- Predrag S. i Života K. posvađali su se zbog daljinskog upravljača. Nisu mogli da se dogovore šta će da gledaju, pa su se sukobili. U jednom trenutku Predrag S. je zgrabio daljinski i udario Životu K. u glavu - priča izvor iz istrage.

Nesrećni čovek je pao kao pokošen, a odmah su reagovali zaposleni u staračkom domu, kao i ostali stanari koji su mu pritrčali u pomoć.

- On je kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu, ali je, nažalost, ubrzo po prijemu preminuo uprkos naporima lekara da ga spasu. Utvrđeno je da je od udarca zadobio moždani udar - kaže sagovornik.

Predrag S. tereti se za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Ubijen zbog daljinskog upravljača Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

- On će nakon policijskog zadržavanja od 48 časova uz krivičnu prijavu biti priveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Jagodini, a daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti u vezi sa ovim slučajem - priča izvor iz istrage.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 12:27:34 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408411/horor-u-starackom-domu-jagodinac-70-ubijen-zbog-daljinskog-upravljaca.html
Gledala sam kako siluje moje dete držeći pištolj uperen u nju: Majka progovorila o strašnom iživljavanju u Starim Banovcima http://www.pressonline.rs/info/hronika/408410/gledala-sam-kako-siluje-moje-dete-drzeci-pistolj-uperen-u-nju-majka-progovorila-o-strasnom-izivljavanju-u-starim-banovcima.html Majka devojčice objašnjava da dete nije živelo s njom, već u hraniteljskoj porodici. ]]> Foto:telegraf.rs

V. J, majka devojčice K. J. (14) koju je, kako se sumnja, D. R. (65) držao 10 dana u svojoj kući u Starim Banovcima i iživljavao se nad njom, videla je u policijskoj stanici snimak na kom stariji čovek drži pištolj uperen u njeno dete.

- Vidi se kako je udara i seksualno zlostavlja. Nisam mogla da verujem šta joj je uradio.

D. R. je uhapšen 5. aprila i određen mu je pritvor od 30 dana, međutim, nije poznato da li je pritvor određen zbog nedozvoljenog držanja gasnog pištolja ili zbog krivičnog dela pedofilije. Majka devojčice objašnjava da dete nije živelo s njom, već u hraniteljskoj porodici.

Devojčica živela u hraniteljskoj porodici, Foto: Pixabay

- Njen otac S. J. nas je ostavio i oženio se drugom ženom, a ja nisam imala uslova da je čuvam pa je Centar za socijalni rad odlučio da se o njoj brine tetka, odnosno sestra njenog oca. Ne znam u kakvim je uslovima moje dete živelo, ali znam da su je puštali da radi šta hoće. Ne znam ni odakle poznaje D. R. i kako je uopšte završila kod njega - priča V. J.

LEKARI VIDELI POVREDE

Ona dodaje da se za seksualno zlostavljanje saznalo tek kad je devojčica K. J. bila kod lekara.

- Tamo su primetili povrede, a ona je ispričala da ju je D. R. primoravao na polne radnje i da je sve to snimao telefonom. Kad ga je policija uhapsila, zvali su me u policijsku stanicu i tamo su mi pokazali snimak na kom se vidi zlostavljanje moje ćerke - tvrdi V. J, koja s porodicom živi u Batajnici.

Sa druge strane, komšije D. R. sumnjaju u celu priču devojčice, ali, kako kažu, ne mogu da tvrde da znaju šta se dešava u njegova četiri zida.

NAPUŠTENA I SAMA

- Ta devojčica je bila napuštena i često je šetala ulicom prljava i sama. D. R. je dobar čovek i nikog ne bi vratio s praga svoje kuće. Tom detetu je hteo da pomogne, davao joj novac, hranio je, oblačio. Njegova su vrata uvek bila otvorena, i sumnjam da je bilo koga, pa i nju, držao zaključanu. Sa druge strane - ne znam... Ko može da zna šta se dešava kod komšije u kući - iskrena je komšinica koja D. R. poznaje više od 40 godina.

Devojčica je ispričala da ju je D. R. primoravao na polne radnje i da je sve to snimao telefonom, Foto: Profimedia/Alamy

Prema njenim rečima, devojčica je problematična.

- Komšije pričaju da je upadala u kuće i krala stvari. Govorila sam D. R. da je ne pušta u kuću, da će mu samo napraviti problem, ali nije hteo da sluša - kaže komšinica.

Savo J, deda navodno zlostavljane devojčice, kaže da je dete svojeglavo i da joj veruje, ali i ne veruje.

- Taj čovek joj je više puta davao hranu, novac i odeću. Bio je dobar prema njoj. Ona tvrdi da ju je terao da sve to radi.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 12:24:09 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408410/gledala-sam-kako-siluje-moje-dete-drzeci-pistolj-uperen-u-nju-majka-progovorila-o-strasnom-izivljavanju-u-starim-banovcima.html
VLASNIK HOTELA PRESTIŽ TVRDI Čumetov brat hoće da mi otme hotel! http://www.pressonline.rs/info/hronika/408364/vlasnik-hotela-prestiz-tvrdi-cumetov-brat-hoce-da-mi-otme-hotel.html Očajne mere Bojan Radovanović juče tri sata stajao na krovu svog hotela i pretio da će skočiti jer su izvršitelji došli da ga isele zbog navodnog duga od 300.000 evra. Ovo je treći put da je to uradio od početka godine ]]> Foto:Kurir

Bojan Radovanović (49), vlasnik hotela „Prestiž“, juče je tri sata proveo na krovu ovog hotela preteći da će da skoči jer su izvršitelji došli da ga isele zbog navodnog duga od 300.000 evra.


Drama u Bulevaru vojvode Mišića 24 počela je juče posle sedam sati, kada je u hotel došao sudski izvršitelj. Ubrzo su se oko hotela rasporedili policajci, pregovarači MUP, vatrogasci i ekipa Hitne pomoći. Radovanović je za to vreme šetao po krovu, povremeno sedao i pio vodu, a na sebi je imao majicu s likom predsednika Aleksandra Vučića.

 

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ


Presvukao se u odelo


Posle nešto više od tri sata, kada su izvršitelji otišli, on je sišao sa krova, presvukao se u odelo i potom za Kurir objasnio zašto je po treći put od početka godine pretio da će skočiti s krova svog hotela. Podsetimo, Radovanović je istu stvar uradio krajem januara i početkom marta ove godine.


Kako je rekao, na krov se popeo zbog problema koje ima s Novakom Buhom, bratom svedoka-saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, i njegovim kumom Draganom Silićem, koji žele da mu uzmu hotel.


- Odlučio sam se na ovaj potez jer sam morao životom da branim imovinu svoje porodice. Oni su sa izvršiteljima mimo zakona pokušali da uđu i otmu imovinu moje porodice i mene. Sve pravne načine smo iscrpli, već tri godine postoji postupak i dok se vodi postupak, oni paralelno pokušavaju da mi otmu imovinu. Ja sam doktor ekonomskih nauka, neosuđivan, nisam pravnik, ali sam od muke morao da naučim pravne zakone - rekao je juče Radovanović.

 

FOTO: DADO ĐILAS


Četiri puta dolazili


On je prethodno objasnio da je od Buhe i Silića pozajmio 300.000 evra, a vratio 500.000, ali da su mu oni tražili ukupno 916.000. Ispričao je i da pokušavaju da mu otmu hotel još od 2014. godine, kada su prvi put upali u objekat.


- Bolje da hotel ostane mojoj porodici nego da ga otmu! Ja njih ne mogu da plašim, oni dolaze četiri puta mimo zakona i ja nemam šta drugo da uradim - dodao je Radovanović.


Hotel je postao predmet spora između Radovanovića, koji je još uvek vlasnik, kada je pozajmio novac od Dragana Silića, a kao garanciju da će isplatiti dug u ugovoru je naveo hotel. Silić je, da bi pozajmio novac Radovanoviću, isti pozajmio od Novaka Buhe, u zamenu za pravo ubiranja zarade od hotela u slučaju da mu novac ne vrati.

 

 

Malverzacije sa stanovima
NA OPTUŽNICI ZA KOSOVO

 

 

Bojan Radovanović optužen je sa Nebojšom Čovićem i još nekoliko osoba pred Specijalnim sudom u Beogradu. Oni se terete da su od 2003. do 2005, zloupotrebama tokom izgradnje stambenih objekata na Kosovu, koji nikad nisu izgrađeni, prisvojili više od 850 miliona dinara.

 

KO JE BOJAN RADOVANOVIĆ

 

Nekadašnji predsednik FK BASK i Novi Pazar, član UO FK Partizan


U decembru 2011. bio uhapšen zbog sumnje da je oštetio Unikredit banku za 4,8 miliona evra


Kao jedan od pomoćnika direktora DIPOS bio pod proverama zbog mahinacija u tom preduzeću


Mediji su pisali da je umešan u malverzacije oko zemljišta u Miljakovačkoj šumi


Dovođen u vezu s brojnim malverzacijama sa građevinskom i fudbalskom mafijom

]]>
Fri, 20 Apr 2018 16:01:18 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408364/vlasnik-hotela-prestiz-tvrdi-cumetov-brat-hoce-da-mi-otme-hotel.html
Horor u Valjevu: Rotvajler ugrizao dečaka (8) za grudi http://www.pressonline.rs/info/hronika/408357/horor-u-valjevu-rotvajler-ugrizao-decaka-8-za-grudi.html Istraga je u toku i utvrđuju se sve okolnosti ovog slučaja. ]]> Foto:Telegraf.rs

Osmogodišnji dečak L. Đ. povređen je na sportskom danu za učenike koji se održava u Valjevu na stadionu u naselju 5. puk. Pas rase "Rotvajler" jutros oko 9 sati iznenada je napao i ugrizao dečaka za grudi!

Kako Informer.rs saznaje, odmah su reagovale dežurne službe i lekarska ekipa. 

Decaku su konstatovane lake telesne povrede.

Vlasnica psa Svetlana J. (48) je uhapšena i zadržana po nalogu Tuzilaštva zbog izazivanja opste opasnosti. 

Istraga je u toku i utvrđuju se sve okolnosti ovog slučaja.

Osmogodišnji dečak pušten je na kućno lečenje nakon ukazane pomoći u valjevskoj bolnici. Dečak je imao jedan ugriz u predelu grudi, lekari su mu sanirali ranu, konstatovali lake povrede i nakon toga je pušten kući.

Do nesreće je došlo jutros tokom sportskog dana koji je na stadionu Peti puk organizovala OŠ „Andra Savčić“, čiji je učenik povređeni dečak. Kako saznajemo, vlasnički pas je u trenutku incidenta bio na povocu, ali nije imao zaštitnu korpu, što je obaveza, jer „rotvajleri“ spadaju u opasne pse. Pas koga je vlasnica šetala u parku napao je dečaka koji je prolazio pored njega i jednom ga ugrizao u predelu grudi.

Povodom ovog incidenta još uvek se nije oglasio niko iz OŠ „Andra Savčić“.

]]>
Fri, 20 Apr 2018 12:57:18 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408357/horor-u-valjevu-rotvajler-ugrizao-decaka-8-za-grudi.html
Strahota u Vranju: Dete (4) se istrglo iz ruku roditeljima i podletelo pod kola http://www.pressonline.rs/info/hronika/408355/strahota-u-vranju-dete-4-se-istrglo-iz-ruku-roditeljima-i-podletelo-pod-kola.html Dete staro četiri godine teško je povređeno kada je pretrčavalo ulicu i udarilo u auto u Vranju. ]]> Foto:Telegraf.rs

Prema podacima Policijske uprave u Vranju, do nezgode je došlo u četvrtak oko 16 časova u ulici Moše Pijade, kada se dete istrglo od roditelja i istrčalo na kolovoz.

Tom prilikom, udarilo je u putničko vozilo "passat" vranjskih registarskih oznaka i zadobilo teške telesne povrede.

Pomoć mu je ukazana u Zdravstvenom centru u Vranju, nakon čega je pušteno kući.

]]>
Fri, 20 Apr 2018 12:44:35 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408355/strahota-u-vranju-dete-4-se-istrglo-iz-ruku-roditeljima-i-podletelo-pod-kola.html
DNK dva muškarca na levoj patici Jelene Marjanović http://www.pressonline.rs/info/hronika/408352/dnk-dva-muskarca-na-levoj-patici-jelene-marjanovic.html Prema saznanjima, inspektori koji rade na slučaju ubijene pevačice iz Borče DNK analizom njenih ličnih stvari pronađenih na mestu zločina došli su do novih saznanja. ]]> Foto:Telegraf.rs

Dva potpuna muška DNK otkrivena su na levoj patici Jelene Marjanović koju je nosila u vreme ubistva, a patika je nađena bačena sa druge strane borčanskog kanala, saznaje "Blic".

Prema saznanjima, inspektori koji rade na slučaju ubijene pevačice iz Borče DNK analizom njenih ličnih stvari pronađenih na mestu zločina došli su do novih saznanja da se još bar dva muškarca dovode u vezu sa zločinom koji je potresao Srbiju. Jedan nepotpun muški DNK pronađen je na donjem delu pevačicine trenerke, i to oko ruba. Dok su dva mešovita muška DNK nađena na njenoj bačenoj patici.

Foto: Telegraf/centar za forenzicka istrazivanja

Prema rečima izvora, koja stoji u optužnici, pevačica se sa ubicom žustro borila, a njen neuspešni beg od smrti bio je agonija duga nekoliko minuta.

- Jelena nikada nije stigla do druge rampe. Nju je ubica presreo. Pokušala je da pobegne trčeći sa nasipa ka ulici koja se nalazi na otprilike 300 metara od nasipa. Međutim, dok je silazila sa nasipa ubica je krenuo da je čupa i vuče za kosu, što dokazuju njene dlake pronađene u travi. Dok ju je ubica mučki vukao, Jeleni je spala gumica za kosu, na kojoj je kasnije pored njenog DNK pronađen i DNK Marjanovića. Sa druge strane kanala nađena je leva Jelenina patika, a na šiblju slivajuća krv te se sumnja da je ubica upravo kroz njega prošao - priča izvor upoznat sa istragom.

- Trag okliznuća na suprotnoj strani kanala, kao i blato na stopalu leve noge ukazuju na to da je pre smrtonosnih povreda najverovatnije pokušala da izađe iz kanala na drugu stranu, ali se ne isključuje mogućnost i da je trag ubičin - zaključuju veštaci.

]]>
Fri, 20 Apr 2018 12:27:50 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408352/dnk-dva-muskarca-na-levoj-patici-jelene-marjanovic.html
Užas u Zrenjaninu: Starica izgorela u stravičnom požaru u kući http://www.pressonline.rs/info/hronika/408351/uzas-u-zrenjaninu-starica-izgorela-u-stravicnom-pozaru-u-kuci.html Vatrogasna jedinica uspela je da zaustavi vatrenu stihiju koja se širila po celom domaćinstvu. ]]> Foto:telegraf.rs

Sedamdesetogodišnja starica P.I. izgorela je juče u popodnevnim satima u stravičnom požaru koji je izbio u njenoj kući u naselju Mužlja u Zrenjaninu, potvrđeno je Telegrafu.rs od strane Policijske uprave u Zrenjaninu.

Nesretna starica se tokom izbijanja požara u popodnevnim satima nalazila u svom domaćinstvu kada je iznenada vatra buknula, na žalost žena nije uspela da se spase, pa je ekipa Hitne pomoći jedino mogla da konstatuje smrt žene.

Vatrogasna jedinica uspela je da zaustavi vatrenu stihiju koja se širila po celom domaćinstvu.

Telo nesretne žene poslato je na Institut za sudsku medicine u Novom Sadu gde se ispituju uzroci ove nemile tragedije.

]]>
Fri, 20 Apr 2018 12:24:12 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408351/uzas-u-zrenjaninu-starica-izgorela-u-stravicnom-pozaru-u-kuci.html
Mladenovac: Unuk ubio babu http://www.pressonline.rs/info/hronika/408311/mladenovac-unuk-ubio-babu.html Muškarac D. S. uhapšen je jer se sumnjiči da je u selu Kovačevac kod Mladenovca ubio svoju babu Z. S. (85), nezvanično saznaje "Blic". ]]> Prema nezvaničnim informacijama, D. S. je nožem ubio staricu i izudarao je metalnom šipkom.

Kako prenose mediji, on je nakon zločina sam pozvao policiju.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 17:54:41 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408311/mladenovac-unuk-ubio-babu.html
MISTERIOZNA SMRT SRPKINJE U AMERICI Nađena kako leži pored puta, preminula dva dana kasnije u bolnici, niko ne zna OD ČEGA http://www.pressonline.rs/info/hronika/408292/misteriozna-smrt-srpkinje-u-americi-nadjena-kako-lezi-pored-puta-preminula-dva-dana-kasnije-u-bolnici-niko-ne-zna-od-cega.html Državljanka Srbije Dragana Šolaja (24) preminula je pre nekoliko dana u bolnici u američkom gradu Fortuna u Kaliforniji ali uzrok njene smrti još nije poznat. Američka policija danima istražuje ovaj misteriozan slučaj, pošto je Dragana, koja je iz jednog mesta pored Novog Sada, otišla je pre nekoliko godina u Ameriku na program "Work and travel". ]]> Foto:Blic.rs

Kako kažu njeni prijatelji, da nešto nije u redu prva je posumnjala njena cimerka koja ju je čekala da se vrati, ali pošto se satima nije pojavljivala kući, počela je da je traži.

Zabrinuta cimerka je čak i na aerodromu proveravala da li je devojka možda kupila avionsku kartu i vratila se u Srbiju, a kada je utvrdila da se to nije desilo, njen nestanak prijavila je policiji.

Tada je započeta potraga za Draganom, koja je urodila plodom i devojka je nađenae 11. aprila, nešto pre sedam sati ujutru, na ulici.

Dragana Šolaja Foto: Privatna arhiva

Dragana Šolaja

Dragana je odmah prebačena u bolnicu u Fortuni, međutim preminula je dva dana kasnije. Sve vreme bila je u teškom stanju i nije bila sposobna da ispriča šta joj se dogodilo.

Policija je saopštila da je naložena obdukcija njenog tela i da se čekaju toksikološki nalazi kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Policiji je navodno prijavljeno da je delovala kao da je konzumirala alkohol ili drogu, što su njeni prijatelji demantovali, rekavši da ona nije koristila nikakve supstance, da je bila sportista, i da je retko i pila.

Dragana je navodno pronađena u ulici koja je puna motela i glavna u malom gradiću sa manje od 12.000 stanovnika.

Njeni prijatelji ubrzo nakon vesti o tagičnoj smrti pokrenuli su akciju za pomoć njenoj porodici i za samo nekoliko dana skupili više od 20.000 dolara.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 13:01:20 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408292/misteriozna-smrt-srpkinje-u-americi-nadjena-kako-lezi-pored-puta-preminula-dva-dana-kasnije-u-bolnici-niko-ne-zna-od-cega.html
Susret navijača Zvezde i Partizana na suđenju Puzigaći: Trojica su stajala ispred sudnice, a onda je naišao Grobar http://www.pressonline.rs/info/hronika/408289/susret-navijaca-zvezde-i-partizana-na-sudjenju-puzigaci-trojica-su-stajala-ispred-sudnice-a-onda-je-naisao-grobar.html Puzigaća je uprkos svemu bio smiren i nasmejan, kao i svaki put. ]]> Foto:telegraf.rs

Dejanu Puzigaći (37), kome se sudi za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, juce je trebalo da budu pročitane završne reči. Međutim, do toga nije došlo jer je sudija u poslednjem trenutku, a da prethodno nije obavestila advokata odbrane, odlučila da kao dokazni materijal doda i presudu Đorđu Preliću. Kako odbrana nije bila upoznata sa ovim, zatraženo je odlaganje.

Međutim, mnogo više pažnje privuklo je komešanje ispred sudnice u kojoj je trebalo da bude doneta presuda. Naime, pored porodice i prijatelja Dejana Puzigaće, pola sata pre početka suđenja, pojavila su se i trojica navijača Crvene zvezde. Jedan od njih nosio je trenerku ekipe iz Ljutice Bogdana, sa jasnim Zvezdinim obeležjima.

Nije bilo nikakvih povika, niti razgovora sa porodicom, ali su sve vreme stajali pored vrata kroz koja je Puzigaća trebalo da prođe. Posle 10-ak minuta do sudnice je stigao i jedan od najbližinih prijatelja Dejana Puzigaće, navijač Grobara. Usledilo je komešanje i sašaptavanje navijača Zvezde. Ubrzo posle toga napustili su sud.

Foto: Telegraf

S obzirom na to da se na ovom spratu nalaze samo dve sudnice, a da je samo u jednoj bilo zakazano suđenje (Puzigaći), jasno je da tri momka nisu došla zbog nekog drugog. Ostaje ipak misterija koji je povod njihovog dolaska, naročito zato što se navijači Zvezde nikada ranije nisu pojavljivali na suđenjima za ubistvo Tatona.

Samo minut kasnije, policija je izvela Dejana Puzigaću i sprovela ga do sudnice. Dok je prolazio pored porodice, bio je nasmejan i smiren, za razliku od njegovih roditelja koji nisu mogli da sputaju emocije i rasplakali su se.

- On je taj koji je smireniji od svih nas. Dejan nas smiruje sve vreme. I kada ga posetimo u zatvoru, on je taj koji teši nas da lakše prođemo kroz sve ovo. Kao da smo mi u težem položaju od njega koji je u zatvoru - kaže nam Dejanov otac, Žarko Puzigaća.

Foto: Informer

Uprkos tome, Dejan Puzigaća je primetno smršao u odnosu na prethodno ročište.

Završna reč odložena je za 17. maj, iako je danas trebalo da bude izrečena presuda.

- Presuda Đorđu Preliću je sad odjednom novi dokaz kako je sudija objasnila i ona daje neki novi pogled na ovaj slučaj. Međutim, mi o tom postupku ne znamo ništa i naravno da prvo moramo da se upoznamo sa tom presudom pre nego što dođe do završne reči - rekao je za Telegraf advokat odbrane, Vladan Vukčević.

- Nije nam jasno zašto se sad presuda Puzigaći vezuje za presudi Preliću kad Puzigaća uopšte nije bio na stepeništu na Obilićevom vencu. Dakle, njih dvojica su bila na potpuno dva različita mesta u tom trenutku - dodao je Lukčević.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 12:44:35 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408289/susret-navijaca-zvezde-i-partizana-na-sudjenju-puzigaci-trojica-su-stajala-ispred-sudnice-a-onda-je-naisao-grobar.html
Bivši policijski inspektori prodavali heroin koji su zaplenili i uzimali mito od narkodilera. Sada je potvrđeno da idu u zatvor http://www.pressonline.rs/info/hronika/408286/bivsi-policijski-inspektori-prodavali-heroin-koji-su-zaplenili-i-uzimali-mito-od-narkodilera-sada-je-potvrdjeno-da-idu-u-zatvor.html Oni su za tu drogu dobili 12.000 evra i otkaz u policiji. ]]> Foto:Telegraf.rs

Apelacioni sud potvrdio je presudu valjevskog Višeg suda po kojoj su bivši policijski inspektori Dejan Subotić (41) i Milan Ćulafić (37) osuđeni na osam, odnosno, na sedam i po godina zatvora, zbog primanja mita i prodaje droge.

Sud u Valjevu je utvrdio da su Subotić i Ćulafić narkodileru Goranu Đokiću iz Valjeva prodali kilogram heriona, koji je policija zaplenila od jednog muškarca iz Kragujevca. Oni su za tu drogu dobili 12.000 evra.

Zbog preprodaje opojnih droga Subotiću i Ćulafiću je izrečena zatvorska kazna u trajanju od po pet godina. Minimalna kazna im je izrečena za primanje mita. Subotić je dobio tri godina i šest meseci zatvora, a Ćulafić tri godine. Sud je utvrdio da su, u više navrata, u periodu od 2010. do 2013. godine, uzimali mito od narkodilera Gorana Đokića, da bi mu odali informacije o tome kada će biti pretresana njegova kuća i da li je pod merama prisluškivanja.

Njima je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od osam i sedam i po godina, a presudu Višeg suda je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu. Dejan Subotić bio je šef odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Odeljenju krimilalističke policije u Valjevu od 2009. do 2013. godine, kada je uhapšen.

Otkaz u policiji je dobio u februaru 2016. godine. Sada se bavi advokaturom. Milan Ćulafić je radio kao kriminalistički inspektor. I njemu je uručen otkaz početkom 2016. godine, a nakon izlaska iz pritvora završio je privatni Pravni fakultet na Singidunumu u Valjevu.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 12:28:58 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408286/bivsi-policijski-inspektori-prodavali-heroin-koji-su-zaplenili-i-uzimali-mito-od-narkodilera-sada-je-potvrdjeno-da-idu-u-zatvor.html
Tamara Đurić bila sa Lukom Radulovićem u trenutku ubistva: Starleta na saslušanju u policiji rekla šta se dogodilo http://www.pressonline.rs/info/hronika/408285/tamara-djuric-bila-sa-lukom-radulovicem-u-trenutku-ubistva-starleta-na-saslusanju-u-policiji-rekla-sta-se-dogodilo.html Đurićeva je sinoć prisustvovala privatnoj žurci u pivnici ispod Brankovog mosta na kojoj je Radulović ubijen, a na kojoj je radio kao obezbeđenje. ]]> Foto:telegraf.rs

Tamara Đurić, poznata beogradska starleta, pozvana je danas na saslušanje u beogradsku policiju posle sinoćnjeg ubistva Luke Radulovića u Crnogorskoj ulici u centru Beograda.

Đurićeva je sinoć prisustvovala privatnoj žurci u pivnici ispod Brankovog mosta na kojoj je Radulović ubijen, a na kojoj je radio kao obezbeđenje. Starleta je šoku posle sinoćne pucnjave, pošto je ubica u jednom trenutku prišao stolu i samo zapucao.

- Bila sam okrenuta leđima, tik uz njega kada se čuo pucanj. Svi su počeli uznezvereno da beže! Nije moglo da se vidi ko je pucao i šta se dešava. Sve nas koji smo bili tamo policija je pozvala na informativni razgovor. Pitali su nas da li smo išta videli, međutim u klubu je bilo toliko mračno da se apsolutno ništa nije videlo. Čuli smo samo pucanj i kad smo se okrenuli, nikoga nije bilo. Nisam znala odmah da je to Luka, tek kad sam sela u automobil i krenula kući, drugarica mi je rekla da je to Luka - Tamara Đurić.

Inače, ubijeni Radulović i Đurićeva bili su dobri prijatelji, što se može videti i iz mnoštva fotografija na njegovom Fejsbuk profilu. On je često radio kao obezbeđenje po prestoničkim klubovima, a starleta je poznata po burnom noćnom životu.

Podsetimo, ubijeni Luka Radulović javnosti je postao poznat pošto je bentlijem u septembru prošle godine presekao predsedničku kolonu vozila na Topčideru. Uhapšen je mesec dana kasnije u jednoj prestoničkoj kockarnici pod sumnjom da je trgovao narkoticima.

Radulović je u trenutku ubistva bio na slobodi, pošto je u martu sklopio sporazum o priznanju krivice za drogu sa Specijalnim tužilaštvom. Naime, Radulović se pre mesec dana nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od tri godine zatvora prizna krivicu za dilovanje kokaina.

Njemu je nakon toga ukinut pritvor, pa je pušten da na slobodi čeka izvršenje zatvorske kazne. Prema sporazumu, koji je presudom potvrdio i Specijalni sud, Radulović je priznao da je 25. oktobra preprodao 116 grama kokanina, nakon čega je uhapšen, dok je u njegovom stanu pronađeno još 0,25 grama kokaina. Sporazum s Radulovićem potvrđen je 9. marta posle čega mu je ukinut pritvor

]]>
Thu, 19 Apr 2018 12:25:22 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/408285/tamara-djuric-bila-sa-lukom-radulovicem-u-trenutku-ubistva-starleta-na-saslusanju-u-policiji-rekla-sta-se-dogodilo.html