Press Online :: Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/rss.html sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/rss.html AMERIKANCI SATELITSKIM SNIMCIMA OTKRIVAJU UBICE IVANOVIĆA?! Forenzičari iz SAD uzeli Oliverov računar i mobilni telefon?! http://www.pressonline.rs/info/hronika/404410/amerikanci-satelitskim-snimcima-otkrivaju-ubice-ivanovica-forenzicari-iz-sad-uzeli-oliverov-racunar-i-mobilni-telefon.html U istragu ubistva Olivera Ivanovića uključiće se najverovatnije i američki forenzički stručnjaci. Planirano je da oni direktno pomažu kosovskoj policiji, a prema nezvaničnim informacijama, već su zatraženi i satelitski snimci, koji su u kritično vreme napravljeni na području Kosovske Mitrovice ]]> Prema rečima sagovornika "Novosti", upućenih u istragu, očekuje se da Amerikanci dostave te snimke, koji su vreoma precizni. Sateliti se, na celom području južne srpske pokrajine, koriste zbog američke baze "Bondstil" kao dodatna mera obezbeđenja i zaštite.

Veštačenje bi moglo da pokaže da li je u atentatu korišćen baš automobil koji je kasnije pronađen zapaljen nedaleko od mesta zločina - navodi izvor.

 - To će otkloniti neka nagađanja da je pronađena "opel astra" zapravo pogrešan trag, namerno ostavljen kako bi se krivci izvukli. Takođe, snimci bi mogli da pokažu i kako se tačno dogodio atentat, da li iz kola u pokretu ili je ubica čekao Ivanovića.

Inače, istražitelji su privremeno uzeli Ivanovićeve mobilne telefone, kao i kompjutere koje je koristio u sedištu svoje stranke, ali i kod kuće. Traga se za mogućim pretnjama i upozorenjima koje je dobijao. Osim toga, uzete su i njegove lične stvari i dokumenta. Sve se to sada analizira.

 


]]>
Fri, 19 Jan 2018 22:51:31 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404410/amerikanci-satelitskim-snimcima-otkrivaju-ubice-ivanovica-forenzicari-iz-sad-uzeli-oliverov-racunar-i-mobilni-telefon.html
AUTOMOBIL S UBICAMA SNIMILE KAMERE: Atentat na Ivanovića izvršile profesionalne ubice, SRPSKE BEZBEDNOSNE SLUŽBE NA TRAGU POSLEDNJEG VLASNIKA! http://www.pressonline.rs/info/hronika/404389/automobil-s-ubicama-snimile-kamere-atentat-na-ivanovica-izvrsile-profesionalne-ubice-srpske-bezbednosne-sluzbe-na-tragu-poslednjeg-vlasnika.html Sigurnosne kamere sa nekoliko objekata snimile su, u Sutjeskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, u kritično vreme, automobil "opel astra" kojim su pobegle ubice Olivera Ivanovića - nezvanično saznaju "Novosti" ]]> U samom autu, posle prvih analiza i pregleda, nisu pronađeni tragovi bitni za istragu. Ipak, poslednjem vlasniku vozila, kako saznajemo, polako se ulazi u trag. Sve novi podaci koji su prikupljeni dosad, kao i sam način izvršenja ubistva, ukazuju na to da se radi o profesionalnim ubicama koji su imali dobru logistiku, kako za sam atentat tako i za bekstvo.

Srpske bezbednosne službe razgovarale su sa rodbinom prvog vlasnika "opel astre", koji je preminuo pre izvesnog vremena. Kako saznaju "Novosti", službe su utvrdile kome su oni prodali auto, kao i da je automobil kasnije imao još najmanje jednog kupca za kojim se traga, kako bi se utvrdilo kako su ubice došle do te "astre".

Automobil je identifikovan na osnovu brojeva šasije i motora, koje je policija uspela da utvrdi, uprkos tome što je "astra" posle ubistva spaljena.

U međuvremenu, kosovska policija je objavila da su otkrili poslednjeg vlasnika "astre" i da se on nalazi negde u Srbiji, ali nisu otkrili koje je on nacionalnosti.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 22:01:24 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404389/automobil-s-ubicama-snimile-kamere-atentat-na-ivanovica-izvrsile-profesionalne-ubice-srpske-bezbednosne-sluzbe-na-tragu-poslednjeg-vlasnika.html
STRAVIČNA EKSPLOZIJA U VALJAONICI U SEVOJNU: Užareni bakar teško opekao radnika (34) http://www.pressonline.rs/info/hronika/404386/stravicna-eksplozija-u-valjaonici-u-sevojnu-uzareni-bakar-tesko-opekao-radnika-34.html UŽICE - Radnik R.Đ. (34) zadobio je teže opekotine kada je u četvrtak uveče u valjaonici bakra u Sevojnu kod Užica eksplodirao livni uređaj u pogonu. ]]> Sa težim opekotinama radnik je prebačen najpre u užičku bolnicu, a tokom noći u Beograd.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 20:21:01 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404386/stravicna-eksplozija-u-valjaonici-u-sevojnu-uzareni-bakar-tesko-opekao-radnika-34.html
(UZNEMIRUJUĆI FOTO) SNIMCI UŽASA U ZEMUNU: Uhapšen dvojac koji je brutalno tukao i šutirao muškarca na božićno jutro http://www.pressonline.rs/info/hronika/404385/uznemirujuci-foto-snimci-uzasa-u-zemunu-uhapsen-dvojac-koji-je-brutalno-tukao-i-sutirao-muskarca-na-bozicno-jutro.html Beogradska policija pronašla je i uhapsila dvojicu muškaraca koji su na božićno jutro 7. januara ove godine, ispred jednog zemunskog kafića, brutalno pretukli trećeg muškarca. ]]>  

FOTO: PRINTSCREEN

Dvojica nasilnika izvukla su trećeg muškarca iz kafića i bacila ga na pločnik ispred, a onda besomučno počela da ga šutiraju nogama. Za njima su na ulicu odmah izašli i drugi gosti kafića koji su ih prvo odvojili od pretučenog muškarca, a potom pokušali i da ih urazume da prestanu s nasiljem.

FOTO: PRINTSCREEN

U tom koškanju jedan od njih se vratio i nastavio da ga besomučno šutira, čak i u glavu. Scene ovog nasilja izuzetno su uznemirujuće.

FOTO: PRINTSCREEN

Nesrećni čovek zadobio je izuzetno teške povrede, a prisutni nisu niti zvali, niti čekali Hitnu pomoć već su otrčali do zemunske bolnice, odatle uzeli kolica kojima su teško povređenog prevezli do tamošnje urgentne službe, jer čitav događaj odigrao u blizini bolnice u Zemunu.

FOTO: PRINTSCREEN

Dvojica uhapšenih muškaraca terete se za nasilničko ponašanje, a ovaj užasan napad snimile su nadzorne kamere.

 

]]>
Fri, 19 Jan 2018 11:54:36 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404385/uznemirujuci-foto-snimci-uzasa-u-zemunu-uhapsen-dvojac-koji-je-brutalno-tukao-i-sutirao-muskarca-na-bozicno-jutro.html
PRONAĐEN LEŠ U DUNAVU: Telo isplivalo u Beogradu http://www.pressonline.rs/info/hronika/404380/pronadjen-les-u-dunavu-telo-isplivalo-u-beogradu.html Strava i užas ]]> Telo za sada nepoznate osobe pronađeno je kod šljunkare u Beogradu. Policija je zatekla užasan prizor i u toku je uviđaj, uskoro opširnije...

]]>
Fri, 19 Jan 2018 11:46:35 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404380/pronadjen-les-u-dunavu-telo-isplivalo-u-beogradu.html
PRETUKLI I OTELI MLADIĆA NA PALILULI: Dramatična akcija policije! Presretači ih pronašli kod Niša http://www.pressonline.rs/info/hronika/404377/pretukli-i-oteli-mladica-na-paliluli-dramaticna-akcija-policije-presretaci-ih-pronasli-kod-nisa.html Pripadnici MUP pronašli su otetog 23-godišnjeg mladića i uhapsili tri osumnjičena za otmicu iz Pirota. ]]> Naime, policiji je u četvrtak prijavljeno da su trojica muškaraca zbog dugovanja pretukli i nasilno odveli mladića iz stana na Paliluli i vozilom se udaljili u nepoznatom pravcu, saopštio je MUP.

 

Patrola presretača je za nešto više od dva sata locirala i zaustavila vozilo marke „opel vektra“ pirotske registracije, kod naplatne rampe „Nais“.

 

U autu su bili Ž.A. (36) koji je upravljao vozilom, M.K.(33), D.N.(53) kao i oteti mladić.

 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 11:33:42 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404377/pretukli-i-oteli-mladica-na-paliluli-dramaticna-akcija-policije-presretaci-ih-pronasli-kod-nisa.html
PREOKRET: Zorana Marjanovića puštaju na slobodu? http://www.pressonline.rs/info/hronika/404366/preokret-zorana-marjanovica-pustaju-na-slobodu.html Apelacioni sud usvojio žalbu Marjanovićevih advokata, koji je glavni osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. ]]> Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje kojim je početkom decembra prošle godine produžen pritvor za još tri meseca Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine, na nasipu u Borči.


Ipak, ovom odlukom Marjanoviću nije ukinut pritvor, već je drugostepeno veće Apelacionog suda usvojilo žalbu Marjanovićevih branilaca i vratilo predmet na ponovno odlučivanje.

- Drugim rečima, za nastavak istražnog postupka traži se sumnja višeg stepena od osnova sumnje, dakle - traži se osnovana sumnja da bi mogao da se produži pritvor - naglasio je Apelacioni sud u svojoj odluci.


Prema rečima portparolke suda Mirjane Piljić, razlog za ukidanje ovog rešenja jeste izostanak za sada konkretnih razloga, činjenica i dokaza na kojima prvostepeno veće Apelacionog suda zasniva svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje da je Marjanović izvršio krivično delo za koje se tereti. Tačnije, u rešenju nije navedeno postojanje dovoljno kvalitetnih dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju kao nužnu pretpostavku za produženje pritvora.


Podsetimo, Marjanoviću je 8. decembra bio produžen pritvor za još tri meseca, koji je prema toj odluci mogao da traje najduže do 10. marta. Pritvor mu je tada produžen zbog težine krivičnog dela za koje se tereti, a za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, posebno s obzirom na način izvršenja dela i težinu posledice.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 08:45:41 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404366/preokret-zorana-marjanovica-pustaju-na-slobodu.html
ECAJ OLIVEROVE SUPRUGE PROLOMIO SE GROBLJEM: Prišla joj je Vida da izjavi saućešće i potpuno je SLOMILA! http://www.pressonline.rs/info/hronika/404362/ecaj-oliverove-supruge-prolomio-se-grobljem-prisla-joj-je-vida-da-izjavi-saucesce-i-potpuno-je-slomila.html Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Supruga Milena poljubila je kovčeg i belom ružom i suzama ispratila ga na večni počinak. ]]>
Na Novom groblju bilo je tesno za sve one koji su želeli da odaju počast i poslednji pozdrav Oliveru Ivanoviću. Dok se se okupljali u tišini i Oliverovoj supruzi izjavljivali saučešće, Milena Ivanović se slomila u jednom trenutku, a tada su i najidržljiviji zaplakali.
 
Njegova žena Milena je vidno potresena i ne prestajući da plače, ali kada joj prišla jedna žena - Vida, da izjavi saučešće, počela je da kuka na sav glas.
 
"Joj Vido, zadnja Nova godina, nisam znala", kukala je Milena grleći ženu.
Posle ove rečenice niko nije ostao ravnodušan, i najtvrđa srca su se pocepala.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 18:54:29 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404362/ecaj-oliverove-supruge-prolomio-se-grobljem-prisla-joj-je-vida-da-izjavi-saucesce-i-potpuno-je-slomila.html
POSLEDNJI VLASNIK AUTA SMRTI SE NALAZI U SRBIJI! Preokret u istrazi ubistva Olivera Ivanovića! http://www.pressonline.rs/info/hronika/404360/poslednji-vlasnik-auta-smrti-se-nalazi-u-srbiji-preokret-u-istrazi-ubistva-olivera-ivanovica.html Policija Kosova uspela je danas da otkrije poslednjeg vlasnika vozila za koje se veruje da je iz njega pucano na predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. ]]> Zamenik komandanta Policije Kosova za sever Besim Hoti rekao je za prištinske medije da poslednji vlasnik vozila boravi negde u Srbiji, ali da nema informacija koje je nacionalnosti

"Još se ne zna koje je nacionalnosti poslednji vlasnik vozila. To su informacije koje imaju samo policijski istražitelji. Oni vode istragu po ovlaščenju tužilaca koji su odgovorni za slučaj", kazao je Hoti.

 

On je kazao da se istraga o ubistvu Ivanovića vodi povećanim intenzitetom i da policija sarađuje s međunarodnim institucijama.

 

Podsetimo, Kurir je nezvanično saznao da je zapaljeni automobil koji je korišćen za izvršenje ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, kupljen je na auto-pijaci na Kosovu i Metohiji.

 

Kako je ranije rečeno, vlasnik automobila je Srbin iz Austrije, koji je odavno preminuo, a vozilo je nakon smrti prodala je njegova supruga.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 22:39:25 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404360/poslednji-vlasnik-auta-smrti-se-nalazi-u-srbiji-preokret-u-istrazi-ubistva-olivera-ivanovica.html
BROJ ŠASIJE AUTA SMRTI VODI DO POČINILACA?! Policija došla do VELIKOG TRAGA u istrazi ubistva Olivera Ivanovića! http://www.pressonline.rs/info/hronika/404351/broj-sasije-auta-smrti-vodi-do-pocinilaca-policija-dosla-do-velikog-traga-u-istrazi-ubistva-olivera-ivanovica.html Kako Kurir nezvanično saznaje, zapaljeni automobil koji je korišćen za izvršenje ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, kupljen je na auto-pijaci na Kosovu i Metohiji. ]]> Kako je ranije rečeno, vlasnik automobila je Srbin iz Austrije, koji je odavno preminuo, a vozilo je nakon smrti prodala je njegova supruga. 

 

Kurir takođe saznaje da su na automobilu namerno ostavljani lažni tragovi, kako bi se zavarala istraga o ubistvu Olivera Ivanovića.

Podsetimo, direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je ranije danas navode da je Srbin iz Austrije vlasnik automobila koji je pronađen zapaljen u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva Ivanovića.

 

On je rekao da policija poseduje određene informacije o načinu prodaje tog vozila, kao i da policija pokušava da pribavi druge relevantne podatke.

 

Prema njegovim rečima još nema odgovora Euleksa i Unmika povom zahteva Srbije za uključivanje njenih državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića.

 

"Čuo sam se više puta sa šefom Euleksa, apelovao, molio da nam daju neke podatke kako bismo to proverili u Srbiji, ali i ponovio zahtev da zajedno sa kosovskom policijom učestvujemo u preistražnom i istražnom postupku", kazao je Rebić.

 

Dodao je da "profesionalno veruje da će Euleks i Unmik odgovoriiti na zahteve Srbije".

]]>
Thu, 18 Jan 2018 20:37:48 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404351/broj-sasije-auta-smrti-vodi-do-pocinilaca-policija-dosla-do-velikog-traga-u-istrazi-ubistva-olivera-ivanovica.html
ŠOK! Zoranu ukinut pritvor, ali... http://www.pressonline.rs/info/hronika/404350/sok-zoranu-ukinut-pritvor-ali.html Iznenađujuća odluka Apelacionog suda! ]]> Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje kojim je početkom decembra produžen za još tri meseca pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine, na nasipu u Borči, ali mu nije ukinuo pritvor.

Ovom odlukom drugostepeno veće Apelacionog suda usvojilo je žalbu Marjanovićevih branilaca, ukinulo prvostepeno rešenje tog suda i uputilo predmet na ponovno odlučivanje, precizirala je porptarol suda Mirjana Piljić za Tanjug.

Ona je napomenula da Marjanović i dalje ostaje u pritvoru.

Prema njenim rečima, razlog za ukidanje ovog rešenja je izostanak za sada konkretnih razloga, činjenica i dokaza na kojima prvostepeno veće Apelacionog suda zasniva svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje da je Marjanović izvršio krivično delo za koje se tereti.

"Po nalaženju drugostepenog veća Apelacionog suda, veće tog suda koje je odlučivalo u prvom stepenu nije navelo razloge, odnosno činjenice i okolnosti koje ukazuju da je u ovom krivičnom predmetu sumnja, sa nivoa 'osnova sumnje' - koji su potrebni da bi se odredio pritvor, došla do višeg stepena - do 'osnovane sumnje", precizirala je Piljić.

Tačnije, u rešenju nije navedeno postojanje dovoljno kvalitetnih dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju kao nužnu pretpostavku za produženje pritvora.

Pri tome drugostepeno veće Apelacionog suda je imalo u vidu da je u pravnosnažnom rešenju Višeg suda u Beogradu, kojim je prema Marjanoviću (nakon hapšenja u septemnru 2017. nakon hapšenja) određen pritvor navedeno da u konkretnom slučaju proizilazi najminimalniji stepen osnova sumnje da je Marjanović izvršio krivično delo.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 15:36:56 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404350/sok-zoranu-ukinut-pritvor-ali.html
KAKVA SRAMOTA, ALBANSKI POLITIČAR PLJUJE PO MRTVOM OLIVERU IVANOVIĆU: Čemu tolika frka oko njegove smrti, ON JE RATNI ZLOČINAC?! http://www.pressonline.rs/info/hronika/404347/kakva-sramota-albanski-politicar-pljuje-po-mrtvom-oliveru-ivanovicu-cemu-tolika-frka-oko-njegove-smrti-on-je-ratni-zlocinac.html Keljmendi je poznat kao jedan od najvećih ekstremista među Albancima ]]> Albanski poslanik Gezim Keljmendi teško je juče izvređao mrtvog Olivera Ivanovića, nazvavši ga ratnim zločincem!

 

On je u emisiji "Debat D Plus" na RTV Dukađini rekao da mu nije jasno čemu toliko "frke" oko smrti Olivera Ivanovića, i da bi umesto sve priče o tome trebalo obeležavati masakr u Račku. 

 

- Reakcija na ubistvo Ivanovića je preterana. Zašto tolika reakcija - upitao se Keljmendi.

On je rekao da krivci za ubistvo treba da se pronađu i kazne, ali da mu nije jasno zašto toliko priče oko smrti čoveka koji je optužen za ratne zločine na Kosovu. 

 

- On je ubijao Albance. On je ratni zločinac. Čemu sve ovo - zaključio je Keljmendi, poznat po ekstremističkim stavovima i nastupima u Skupštini Kosova. 


 

]]>
Thu, 18 Jan 2018 15:00:25 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404347/kakva-sramota-albanski-politicar-pljuje-po-mrtvom-oliveru-ivanovicu-cemu-tolika-frka-oko-njegove-smrti-on-je-ratni-zlocinac.html
POSVAĐALI SE ZBOG DUGA PA SEVALI NOŽEVI: Policija uhapsila trojicu napadača http://www.pressonline.rs/info/hronika/404344/posvadjali-se-zbog-duga-pa-sevali-nozevi-policija-uhapsila-trojicu-napadaca.html Policija u Sremskoj Mitrovici i Irigu uhapsila je tri osobe osumnjičene da su pre desetak danas zajedno sa 27-godišnjаkom fizički napali muškаrcа (40) posle rаsprаve zbog nаvodnog dugа, saopštilo je danas Ministаrstvo unutrаšnjih poslovа (MUP). ]]> MUP je naveo da je oštećeni nožem povredio dvojicu nаpаdаčа, a posle toga i sаm zаdobio teške telesne povrede.

 

Zbog učestvovanja u tuči uhapšeni su A.Đ. (32), M.I. (23) i B.P. (20), kojima je posle sаslušаnja u Osnovnom jаvnom tužilаštvu u Rumi određen pritvor do 30 dаnа.

 

MUP je naveo da će protiv 27-godišnjаkа i 40-godišnjeg muškаrcа tаkođe biti preduzete zаkonom predviđene mere.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 14:41:18 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404344/posvadjali-se-zbog-duga-pa-sevali-nozevi-policija-uhapsila-trojicu-napadaca.html
(FOTO) TUGA DO NEBA: Nataša (20) koju je pokosio automobil PREMINULA je nakon pet dana BORBE ZA ŽIVOT http://www.pressonline.rs/info/hronika/404343/foto-tuga-do-neba-natasa-20-koju-je-pokosio-automobil-preminula-je-nakon-pet-dana-borbe-za-zivot.html Velika tragedija i tuga! ]]> Nesreća se dogodila u petak, oko 20 sati, u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, nedaleko od "Merkatora". Studentkinja Nataša Petrović (20) iz Užica, koju je u petak udario automobil na pešačkom prelazu u Novom Sadu, preminula je u Kliničkom centru Vojvodina, posle pet dana borbe lekara za njen život.

Nesreća se dogodila u petak, oko 20 sati, u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, nedaleko od "Merkatora", kada je nesrećna devojka prelazila pešački prelaz. Nataša je zadobila teške povrede, a posle višednevne borbe lekara, u utorak je izgubila bitku za život.

- Devojka je danima bila u komi. Lekari su dali sve od sebe, ali nažalost, preminula je u utorak u Kliničkom centru Vojvodina. Na nju je naleteo automobil kojim je upravljao mladić. On je posle udarca stao i sam pozvao Hitnu pomoć. Nije poznato da li je bio pod dejstvom alkohola - ispričao je izvor blizak istrazi.

Nataša je, prema rečima njenog prijatelja koji želi da ostane anoniman, bila uzorna devojka.

- Nataša je iz Užica, tamo joj živi porodica. U Novom Sadu je upisala nemački jezik na Filozofskom fakultetu. Bila je odličan učenik, ali i student. Završila je Srednju ekonomsku školu i bila je fenomenalna devojka. Bila je dobra, kulturna, vaspitana i uzorna devojka, kakva se samo može zamisliti. Za njenu sestru i porodicu ovo je strašan gubitak. Svi koji je poznaju teško su podneli tragičnu vest - kaže Natašin prijatelj i dodaje da se borila do poslednjeg trenutka.

- Mučenica je danima bila u komi. Svi smo mislili da će se izvući jer je uvek bila hrabra i jaka. Poginula je bukvalno mesec dana uoči svog rođendana. Rođena je 10. februara 1997. godine - ispričao je Natašin prijatelj.

Iz porodice Petrović potvrdili su da je Nataša preminula i da će njena sahrana biti najverovatnije u petak u Užicu.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 14:40:13 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404343/foto-tuga-do-neba-natasa-20-koju-je-pokosio-automobil-preminula-je-nakon-pet-dana-borbe-za-zivot.html
(FOTO) HOROR U NAPUŠTENOJ BARACI NA ZVEZDARI: Pronađeno beživotno telo muškarca http://www.pressonline.rs/info/hronika/404342/foto-horor-u-napustenoj-baraci-na-zvezdari-pronadjeno-bezivotno-telo-muskarca.html Uviđaj je u toku i telo će biti poslato na obdukciju jer se smrt vodi kao sumnjiva ]]> Beživotno telo sredovečnog muškarca od oko 60 godina pronađeno je jutros, nešto posle 9 časova, u ulici Živka Davidovića u Beogradu.

 

Leš, na kojem nema tragova nasilja, pronađen je u napuštenoj baraci na Zvezdari. Reč je o Žarku M., kog su našli podtanari i koji n

 

Uviđaj je u toku i telo će biti poslato na obdukciju jer se smrt vodi kao sumnjiva.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 14:33:28 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404342/foto-horor-u-napustenoj-baraci-na-zvezdari-pronadjeno-bezivotno-telo-muskarca.html
SAHRANJEN OLIVER IVANOVIĆ! Cela porodica grcala u suzama! http://www.pressonline.rs/info/hronika/404333/sahranjen-oliver-ivanovic-cela-porodica-grcala-u-suzama.html Porodica, prijatelji, građani Srbije, opraštaju se od Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" i jednog od najznačajnijih lidera Srba sa Kosova i Metohije. Danas će biti sahranjen u Beogradu u Aleji zaslužnih građana. ]]> fOTO:INFORMER.RS

13.02 - Nakon opela kovčeg sa posmrtnim ostacima Olivera Ivanovića celivali su patrijarh Irinej, supruga Milena i članovi porodice

 

Tanjug

 

Tanjug


12:59 - Vladika Teodosije rekao je u govoru da je Oliver Ivanović u srcima svih ostavio veliku prazninu.- On je bio veliki čovek, hrabar i patriota koji se ceo život borio za pravdu i istinu - kazao je Teodosije.

12: 25 - Vladika raško-prizrenski Teodosije služi opelo oliveru Ivanoviću. Ispred crkve Svetog Nikole na Novom groblju prisutno je nekoliko hiljada građana...

12.22 - Sahrani istaknutog političara Olivera Ivanovića prisustvovao je i profesor doktor Mića Jovanović, vlasnik Univerziteta "Megatrend".

12:19 - Na sahranu Oliveru Ivanoviću došli su i francuski humanitarac Arno Gujon, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, patrijarh srpski Irinej, princ Aleksandar Karađorđević, premijerka Ana Brnabić, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas...

N. Petričević

 

Tanjug

 

 

Tanjug

 

Tanjug

 

Tanjug

 

Tanjug

 

12.02 - Od Olivera Ivanovića oprostio se i šef diplomatije Ivica Dačić, a zatim je ispred crkve Svetog Nikole na Novom groblju došao i vladika raško-prizrenski Teodosije koji će održati opelo pokojniku

 

N. Petričević

 

11.55 - Saučešće porodici Olivera Ivanovića na Novom groblju odali su i predsednik SNV Milorad Pupovac, Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma...

Tanjug


Tanjug


N. Petričević

 

11:40 - Predsednik Vučić će odati poštu Oliveru Ivanoviću u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odaće poštu lideru građanske inicijative Sloboda,demokratija, pravda Oliveru Ivanoviću polaganjem venca na mestu njegovog ubistva, u Kosovskoj Mitrovici, saznaje Tanjug. 

Vučić će u subotu i nedelju boraviti na Kosovu i Metohiji, kako bi razgovarao sa kosovskim Srbima i ohrabrio ih nakon ubistva Ivanovića, u utorak, u Mitrovici.

11.25 - Više hiljada ljudi odaje poštu ubijenom Ivanoviću

N. Petričević

 

N. Petričević

 

11:10 - Na groblje da izjave saučešće porodici došli su i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović, ministri Rasim Ljajić i Nenad Popović, advokat Toma Fila, lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac, predsednik KK "Crvene Zvezde" Nebojša Čović, advokat Božo Prelević, glumac Tihomir Stanić..

Tanjug

 

Tanjug

 

N. Petričević

 

N. Petričević

 

Tanjug

 

11:05 - Delegaciju Vlade Srbije na sahrani Olivera Ivanovića predvodiće premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić. 

11:00  - Ispred crkve na Novom groblju u Beogradu polako se okupljaju građani koji izražavaju saučešće porodici ubijenog Olivera Ivanovića.

Tanjug

 

Kovčeg sa telom Olivera Ivanovića je ispred kapele, a građani pale sveće, ostavljaju cveće i odaju poštu lideru GI "Sloboda, demokratija, pravda".

Tanjug

 

Saučešće primaju supruga Milena Ivanović, njegovi brat i sestra, kao i drugi članovi porodice.

Tanjug

 

Ubijen je pre dva dana, sa šest hitaca, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici koju nije želeo da napusti ni zbog pretnji njemu i njegovoj porodici, ni zbog paljenja vozila, hapšenja, suđenja i trogodišnjeg zatvora.

Oliver Ivanović biće sahranjen u 12.30 na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana. Opelo u crkvi Svetog Nikole u 12.00 držaće vladika raško-prizrenski Teodosije, a pre toga i parastos u crkvi Svetog Marka u Beogradu. Sahrani će prosustvovati i patrijarh Irinej.

Juče se od Olivera Ivanovića oprostilo hiljade njegovih sugrađana, ali i Srba sa celog KiM i iz centralne Srbije.

 

Tanjug

 


U nepreglednoj povorci kakvu Mitrovčani ne pamte su, osim porodice, prijatelja i saradnika bili ljudi iz javnog, političkog, kulturnog života, strani ambasadori.

Ispratili su ga do izlaza iz grada, a potom su posmrtni ostaci prevezeni u Beograd u pratnji porodice.

Porodica Olivera Ivanovića biće na groblju od 10.00 i primati saučešće.

S obzirom na jučerašnju sliku iz Mitrovice, na Novom groblju se očekuje hiljade građana, a mnogi su jutros krenuli sa Kosova i Metohije da odaju počast čoveku, koji je kako su govorili prethodnih dana, uvek bio uz njih.

 

A. Grbović

 


Čula se i jedinstvena ocena da je smrt jednog od lidera kosovskih Srba nemerljiv gubitak, ne samo za njegove najbliže već za celu Srbiju.

Biće upamćen i kao čovek koji nije želeo da napusti Kosovo i Metohiju ni po koju cenu, i zato je mnoge iznenadila vest da će biti sahranjen u Beogradu.

Tu odluku donela je porodica koja više neće živeti u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednik Aleksandar Vučić je nakon sednice Saveza za nacionalnu bezbednost održanoj nakon ubistva rekao da Srbija zahteva da učestvuje u istrazi ubistva, a to je sinoć preneo i Hašimu Tačiju u telefonskom razgovoru.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 14:31:33 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404333/sahranjen-oliver-ivanovic-cela-porodica-grcala-u-suzama.html
STRAVIČNA NESREĆA NA VOŽDOVCU: Devojka (24) poginula, dva muškarca povređena, prevrnuo se audi na Avalskom putu kod Belog potoka http://www.pressonline.rs/info/hronika/404324/stravicna-nesreca-na-vozdovcu-devojka-24-poginula-dva-muskarca-povredjena-prevrnuo-se-audi-na-avalskom-putu-kod-belog-potoka.html U direktnom sudaru dva automobila - "audija A3" i "opel astre" u General Ždanovoj ulici u Belom potoku poginula je Aleksandra R. (24), a Marko Đ. (23), koji je bio za volanom, lakše je povređen kao i muškarac iz drugog automobila. ]]> Audi u kojem je bila devojka na mestu suvozača kretao se ka Avali i pod nerazjašnjenim okolnostima prešao je u suprotnu traku. Posle silovitog direktnog sudara, audi se prevrnuo, a devojka je poginula na mestu. 

 

Portparolka Hitne pomoći je rekla da se sudar dogodio noćas oko 2.20 sati kao i da je muškarac iz tog automobila lakše povređen zbog čega je prevezen na VMA. Vozaču automobila, u kojem je devojka poginula, uzeta je krv na analizu po nalogu tužioca.

Muškarca iz drugog automobila je lekarska ekipa zbrinula na licu mesta.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 08:24:02 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404324/stravicna-nesreca-na-vozdovcu-devojka-24-poginula-dva-muskarca-povredjena-prevrnuo-se-audi-na-avalskom-putu-kod-belog-potoka.html
SRBIJA SE OPRAŠTA OD OLIVERA IVANOVIĆA! Uz najveće počasti biće ispraćen na večni počinak u Aleji velikana http://www.pressonline.rs/info/hronika/404321/srbija-se-oprasta-od-olivera-ivanovica-uz-najvece-pocasti-bice-ispracen-na-vecni-pocinak-u-aleji-velikana.html Stotine građana, ali i najviši državni vrh prisustvuju su sahrani Olivera Ivanovića ]]> Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Ispred crkve na Novom groblju u Beogradu polako se okupljaju građani koji izražavaju saučesće porodici ubijenog Olivera Ivanovića. Kovčeg sa telom Olivera Ivanovića je ispred kapele, a građani pale sveće, ostavljaju cveće i odaju poštu lideru GI "Sloboda, demokratija, pravda". Saučešće primaju supruga Milena Ivanović, njegovi brat i sestra, kao i drugi članovi porodice. Ivanović će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a prethodno će vladika raško-prizrenski Teodosije održati opelo. Kovčeg sa telom Olivera Ivanovića dopremljen je sinoć na beogradsko Novo groblje, nakon što su se juče tokom dana građani Kosovske Mitrovice oprostili od Ivanovića. Ivanović je ubijen u utorak, ispred stranačkih prostorija. Kovčeg sa telom ubijenog Olivera Ivanovića dopremljen je sinoć oko 18.15 sati iz Kosovske Mitrovice na Novo groblje.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 14:37:02 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404321/srbija-se-oprasta-od-olivera-ivanovica-uz-najvece-pocasti-bice-ispracen-na-vecni-pocinak-u-aleji-velikana.html
TUGA DO NEBA! NAJMLAĐI SIN (7) OLIVERA IVANOVIĆA: Mama, jesu li mi to tatu ponovo odveli ili je samo bolestan? http://www.pressonline.rs/info/hronika/404310/tuga-do-neba-najmladji-sin-7-olivera-ivanovica-mama-jesu-li-mi-to-tatu-ponovo-odveli-ili-je-samo-bolestan-.html Bogdan sluti da nešto nije u redu, ali tek treba da mu kažem da mu oca više nema, priča kroz suze Ivanovićeva supruga Milena Popović Ivanović ]]> Mali Bogdan (7), najmlađi sin i mezimče Olivera Ivanovića, uporno pita za tatu i sluti da nešto nije u redu sa njegovim najvećim junakom u životu.

 

I on je zajedno sa majkom Milenom, braćom Nikolom, Žarkom i Jankom juče krenuo put Beograda, gde će Oliver Ivanović danas biti sahranjen.

 

- Mali Bogdan još ne zna celu priču. Evo, putuje sa nama za Beograd na tatinu sahranu, a još ne zna sve. Sluti da nešto nije u redu, ali moram da smognem snage da mu kažem da tate više nema - ispričala nam je Bogdanova majka Milena Popović Ivanović.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 07:37:06 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404310/tuga-do-neba-najmladji-sin-7-olivera-ivanovica-mama-jesu-li-mi-to-tatu-ponovo-odveli-ili-je-samo-bolestan-.html
Potresne scene na Novom groblju: Udovica Olivera Ivanovića stigla u Beograd (FOTO) http://www.pressonline.rs/info/hronika/404306/potresne-scene-na-novom-groblju-udovica-olivera-ivanovica-stigla-u-beograd-foto.html Za kovčegom dovezenim na beogradsko Novo groblje, gde će pokojnik sutra biti sahranjen došli su i članovi najuže porodice ]]> Telo ubijenog lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića večeras je dopremljeno u Beograd.

Za kovčegom dovezenim na beogradsko Novo groblje, gde će pokojnik sutra biti sahranjen došli su i članovi najuže porodice.

Kako se na fotografijama vidi, brat Miroslav i udovica Milena izgledaju ispijeno, a ono što posebno skreću pažnju jesu modri kolutovi oko očiju nesrećne žene.

 

]]>
Wed, 17 Jan 2018 21:12:38 +0100 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/404306/potresne-scene-na-novom-groblju-udovica-olivera-ivanovica-stigla-u-beograd-foto.html