Press Online :: Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/rss.html sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/rss.html Sud je danas ukinuo jedan razlog zbog kojeg je Marjanović u pritvoru! http://www.pressonline.rs/info/hronika/401107/sud-je-danas-ukinuo-jedan-razlog-zbog-kojeg-je-marjanovic-u-pritvoru.html Sud je ukinuo drugi razlog! ]]> Foto-montaža: Telegraf, Pixabay

Viši su sud u Beogradu preinačio je danas rešenje o određivanju pritvora Zoranu Marjanoviću, tako što mu je pritvor odredio samo zbog uznemirenja javnosti, dok je ukinuo razlog - opasnost uticanja na svedoke!

Odlučjući po žalbama Marjanovićevih branilaca, na rešenje sudije za prethodni postupak kojim mu je pritvor bio određen samo zbog opasnosti uticanja na svedoke, krivično vanpretresno veće je zaključilo da nema zakonskih osnova za pritvor iz tog razloga, jer tužilaštvo u svom predlogu nije imenovalo odnosno idividualizovalo svedoke na koje bi Marjanović mogao da utiče.

- To veće je, međutim, uvažilo žalbu javnog tužioca i odredilo pritvor prema Marjanoviću imajući u vidu da "postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo teško ubistvo, a da su način i posledice izvršenja krivičnog dela, u konkretnom slučaju, dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Ona je dodala da su žalbe branilaca, u delu, u kojima se osporava postojanje osnovane sumnje da je okrivljeni izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret, kao neophodan uslov za određivanje pritvora, ocenjene kao neosnovane, odnosno da su odbijene.

Ovo rešenje je pravosnažno tako da Marjanović ostaje u pritvoru do nove odluke suda sredinom oktobra.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mastu izvršenja zločina.

]]>
Thu, 28 Sep 2017 16:51:21 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401107/sud-je-danas-ukinuo-jedan-razlog-zbog-kojeg-je-marjanovic-u-pritvoru.html
ZORAN I LJUBAVNICA PAKOVALI UBISTVO PLAĆENIKU S KOSOVA http://www.pressonline.rs/info/hronika/401086/zoran-i-ljubavnica-pakovali-ubistvo-placeniku-s-kosova.html Zoran Marjanović (39), osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), zajedno je sa svojom devojkom Zoricom Mitrović (31) skovao pakleni plan i pokušao krivicu za brutalni zločin da svali na plaćenika s Kosova Danijela Ž. (37), saznaje Srpski telegraf! ]]> Foto: Arhiva/Republika.rs

Ljubavnici su smislili pakleni plan kako bi policijsku istragu skrenuli u drugom pravcu. Plan su sproveli u delo početkom juna ove godine u jednom novobeogradskom kafiću, a otišli su toliko daleko da su čak i snimili njegovo navodno "priznanje". Oni su prijavili policiji Danijela tvrdeći da je on nasmrt pretukao pevačicu "Granda" na nasipu u Borči.

- Policiju je oko 23 sata pozvala Zorica Mitrović i prijavila da zna ko je ubio Jelenu. Tvrdila je da je gost u kafiću u kojem je sedela sa Zoranom ispričao da je 2. aprila 2016, na dan kad je pevačica usmrćena, tukao nekoga štapom i da je krvave ruke prao u kanalu na nasipu u Borči. Takođe je rekla da su njegovo "priznanje" snimili mobilnim telefonom - priča naš sagovornik.
Kako dodaje, policajci su odmah izašli na lice mesta kako bi proverili njihove navode.

- Zoran i njegova prijateljica ispričali su da je Danijel Ž. prišao Zoranu i rekao mu da ga je video s detetom na nasipu. Prema njihovim rečima, potom im je rekao da ga je tog dana u Borči, nedaleko od mesta na kojem je mrtva Jelena bačena u kanal, napao nepoznati muškarac - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Kako su izjavili Marjanović i Mitrovićeva, Danijel Ž. je ispričao da je štapom po glavi udario napadača kako bi se odbranio. Napadač je pao, a Danijel je tad u kanalu oprao krvave ruke, pa pobegao, a usput naleteo na Zorana, koji je na nasipu bio sa ćerkom Janom. Marjanović je bio ubeđen da Danijel Ž. stoji iza likvidacije njegove žene, tvrdeći da je nepoznati muškarac s kojim se Danijel tukao zapravo - Jelena!

]]>
Thu, 28 Sep 2017 11:30:28 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401086/zoran-i-ljubavnica-pakovali-ubistvo-placeniku-s-kosova.html
Danijel (32) je poljubio devojku od 15 godina, pa uzeo bombu: Napisao je posvetu i krenuo da ubije 10 ljudi u kući u Kraljevu! (FOTO) http://www.pressonline.rs/info/hronika/401082/danijel-32-je-poljubio-devojku-od-15-godina-pa-uzeo-bombu-napisao-je-posvetu-i-krenuo-da-ubije-10-ljudi-u-kuci-u-kraljevu-foto.html Moje odluke su sasvim jasne. ]]> Foto: Facebook

Danijel J. (1985) iz Kraljeva, koji je uživo prenosio napad na policiju na svom Fejsbuk profilu, i koga je policija ubila jer je pretio bombom, najavio je ovaj čin već 25. septembra kada je pisao o svojoj devojci na Fejsbuk profilu! Naime, on se s njom "pozdravio" na jeziv način, a čini se da niko od prijatelja nije reagovao na to da je devojka maloletna!

Naime, Danijel J. je na svom Fejsbuk profilu napisao da je za svoju devojku spreman da da svoj život i da će prokleta sudbina da ih rastavi.

- Moje odluke su sasvim jasne, odlučio sam šta sam odlučio, i u tome niko ne može da me spreči, jer ja se živ ne predajem - napisao je D.J..

"Od svih devojaka koje sam do sad imao,ovo je jedna od najlepsih i najneznijih devojaka.Voleo sam njene slatke lazi jer svaka laz koja je izlazila iz njenih usta,to su bila usta koja sam ja ljubio.Njen pogled i osmeh,meni su znacili sve.Znala je kad sam ljut na nju ali bi mi uvek pritrcala u zagrljaj da me smiri.Znala je moju dusu,znala je da je volim i da joj prastam sve.A nije znala da sam bio spreman zivot svoj da dam za nju.Ona je moje sve.Ali ova prokleta sudbina ce da nas rastavi. Moje odluke su sasvim jasne,odlucio sam to sta sam odlucio,i u tome niko ne moze da me spreci jer ja se ziv ne predajem.P.S.Bejby...ako postoji zivot posle smrt,volecu te i tad"

]]>
Thu, 28 Sep 2017 11:03:13 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401082/danijel-32-je-poljubio-devojku-od-15-godina-pa-uzeo-bombu-napisao-je-posvetu-i-krenuo-da-ubije-10-ljudi-u-kuci-u-kraljevu-foto.html
Danas vas dižem u vazduh, ološi raspali: Danijel iz Kraljeva na Fejsbuku uživo prenosio napad na policiju, nakon čega je ubijen! (FOTOGRAFIJE) http://www.pressonline.rs/info/hronika/401080/danas-vas-dizem-u-vazduh-olosi-raspali-danijel-iz-kraljeva-na-fejsbuku-uzivo-prenosio-napad-na-policiju-nakon-cega-je-ubijen-fotografije.html Policija u Kraljevu je sprečila krvavi masakr pomahnitalog bombaša koji je pretio da će dići sve u vazduh, ovo je njegov profil na Fejsbuku, tamo je celu dramu uživo prenosio. ]]> Foto: Facebook

Bombaš iz Kraljeva uživo je prenosio dramu koja se odvijala sinoć u njegovoj kući, ali i u glavi prethodnih dana. Svakodnevno je objavljivao pretnje policiji, koristeći najteže uvredljive reči uz poruku da će im se osvetiti i da im nikada neće oprostiti što su ga "strpali" na robiju 10 godina! Sinoć je ušao u kuću, u kojoj je bilo oko 10 ljudi, među kojima i jedna beba i krenuo da aktivira bombu! Policija ga je sprečila i upucala da bi sprečila krvoproliće!

Sinoć, nešto 18 časova, na svom Fejsbuk profilu je napisao:

 

- Sinoć su ceo sup opkolili. Uplašile se pi*ke da cu da dođem. Doći ću homosi, samo nećete da me vidite kad vam budem prišao. Za vas sam duh mamu vam jebem. Duh koji ce da vas raznese. Ni vojska ni tenkovi neće da vam pomognu mamu vam jebem.Vraćam devedesete unazad. Nisu umrle devedesete. Je*em vam majke i decu  - napisao je.

 

Sat ranije je objavio:

Četrdeset minuta nakon ponoći, 26. septembra je najavio "posetu" policiji.

 

Dan ranije u šest ujutru je pretio da će ih dići u vazduh.

]]>
Thu, 28 Sep 2017 11:21:02 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401080/danas-vas-dizem-u-vazduh-olosi-raspali-danijel-iz-kraljeva-na-fejsbuku-uzivo-prenosio-napad-na-policiju-nakon-cega-je-ubijen-fotografije.html
Kada su došli po Zorana, Zoka vrištala: "Nije on, imate pogrešnog čoveka!" http://www.pressonline.rs/info/hronika/401076/kada-su-dosli-po-zorana-zoka-vristala-nije-on-imate-pogresnog-coveka.html Reakcija Zoranove devojke bila je strašno neprijatna jer se umalo nije onesvestila od histerije! ]]> Foto: Telegraf.rs, Informer.rs

Zorica Mitrović, devojka Zorana Marjanovića (39), uhapšenog zbog sumnje da ima veze sa ubistvom supruge Jelene, priredila je inspektorima histeričnu scenu kada je videla da ga čekaju sa lisicama za hapšenje! Kako "Alo!" saznaje, policija je čekala udovca ispred njegove kuće u Borči, a hapšenje je usledilo kada je u društvu svoje devojke stigao iz grada.

- Inspektori su mu prišli čim je izašao iz automobila i saopštili mu da ga hapse zbog osnovane sumnje da je ubio svoju suprugu. Bio je zatečen i stao je kao ukopan! Bilo je očigledno da je sa devojkom bio negde u šetnji ili provodu i da se nije nadao da ga ispred kuće čeka policija! Ništa nije rekao, ali je delovalo kao da u glavi premotava neki film i pokušava da se pripremi šta da kaže - navodi naš izvor blizak istrazi.

Reakcija Zoranove devojke bila je strašno neprijatna jer se umalo nije onesvestila od histerije!

- Prvo se tresla od šoka, a onda je odjednom počela da vrišti i urla na inspektore! Ponavljala je: "Nije on! Pustite ga! Imate pogrešnog čoveka!" Stala je ispred njega i nije dozvolila da mu priđu, govoreći: "Nemojte! Kako ću ja bez njega?!" Bacala se i grlila ga kao u nekom transu. To je, bukvalno, bila histerija. Bilo je strašno neprijatno za uši i oči - navodi naš sagovornik i otkriva kako su uspeli da je obuzdaju.

- Ona nijednog trenutka nije fizički nasrnula na policiju. Koliko god je bila van sebe zbog saznanja da će ostati bez svog ljubavnika, ipak je bila svesna da ne sme da napadne inspektore. Urazumila se tek kada su joj rekli da će i ona biti privedena zbog napada na policiju i da zbog toga može da završi na robiji! - prepričava svedok ove drame koja se odigrala ispred porodične kuće Marjanovića.

Kako “Alo!” saznaje, Zorica Mitrović je posle Zoranovog hapšenja ostala u kući Marjanovića. Kada smo je pozvali, neposredno posle hapšenja, odbila je da nam kaže da li je Zoranova devojka i da li živi u porodičnoj kući Marjanovića, ali je govorila u množini kada je pominjala njegovu odbranu, stavljajući nam do znanja da je uključena u donošenje porodičnih odluka.

]]>
Thu, 28 Sep 2017 12:51:21 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401076/kada-su-dosli-po-zorana-zoka-vristala-nije-on-imate-pogresnog-coveka.html
Obrt u istrazi: Otkriće da je Zoran Marjanović imao ljubavnicu u vreme Jeleninog ubistva vodi inspektore u drugom smeru? http://www.pressonline.rs/info/hronika/401070/obrt-u-istrazi-otkrice-da-je-zoran-marjanovic-imao-ljubavnicu-u-vreme-jeleninog-ubistva-vodi-inspektore-u-drugom-smeru.html Posle otkrića da je Zoran Marjanović poznavao Zoricu Mitrović i pre ubistva supruge Jelene, kao i da je išao kod nje nekoliko sati nakon sahrane, policija će zvati Zoricu na saslušanje. ]]> Foto: Printscreen

Šokantno otkriće da se Zoran Marjanović poznavao sa Zoricom Mitrović i pre ubistva njegove supruge Jelene Marjanović daje ovom slučaju novi pravac koji je usmeren ka otkrivanju ne samo motiva nego i svih učesnika u stravičnom zločinu.

Kako pišu beogradski mediji, istraga će ići i ka eventualnoj umešanosti Zoranove ljubavnice u ubistvo 2016. godine i ona će biti pozvana na saslušanje u MUP.

- Ispostavilo se da su Zoran i Zorica slagali da se nisu poznavali pre Jeleninog ubistva. Više od godinu dana Marjanović je plasirao srceparajuće priče o navodno velikoj ljubavi sa Jelenom, zaklinjući se da će zauvek ostati sam. Njegova mračna tajna je sada otkrivena, a najbizarnije je je što je 7. aprila nakon Jelenine sahrane, već ugovarao odlazak kod nove devojke - rekao je za beogradske medije izvor upućen u istragu.

Po rečima sagovornika i Zorica je slagala da nije pre Jeleninog ubistva poznavala Zorana, a veoma je čudno kako se za tako kratko vreme zbližila ne samo sa Zoranom već i sa njegovom porodicom i da je ubrzo prešla da živi kod Marjanovića u Borču. Kako kaže ona se čak javno hvalila da bi život dala za Zorana i da ne može da živi bez njega.

- Treba ispitati ulogu ne samo članova porodice marjanović, nego i Zorice Mitrović. Ovo otkriće može da donese obrt u istrazi jer je Zoran u vreme ubistva uveliko imao ljubavnicu. Sasvim je logično da i Zoricu pozovu na saslušanje - zaključuje za beogradske medije izvor upućen u istragu.

]]>
Thu, 28 Sep 2017 11:21:17 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401070/obrt-u-istrazi-otkrice-da-je-zoran-marjanovic-imao-ljubavnicu-u-vreme-jeleninog-ubistva-vodi-inspektore-u-drugom-smeru.html
BLATO KRIJE TAJNU O UBICI PEVAČICE Jelena je ubijena na nasipu, na 10 metara od kanala u kom je pronađena http://www.pressonline.rs/info/hronika/401068/blato-krije-tajnu-o-ubici-pevacice-jelena-je-ubijena-na-nasipu-na-10-metara-od-kanala-u-kom-je-pronadjena.html Pevačica Jelena Krsmanović (33) ubijena je sa devet udaraca bejzbol palicom ili jačim drvenim štapom 10 metara od mesta gde je pronađena. ]]> Foto: Facebook

U najvećoj policijskoj akciji od ubistva Zorana Đinđića, čak 200 pripadnika MUP-a danonoćno je radilo na rasvetljavanju svih okolnosti ubistva nastradale pevačice. Skoro mesec dana istražitelji su proveli na nasipu konstantno tragajući za novim detaljima koji bi im pomogli u rešavanju ovog misterioznog slučaja. Isušivali su kanal gde je ona pronađena, kosili travu, sekli žbunje...

Tokom višednevne pretrage kanala forenzičari su svakodnevno pronalazili nove tragove koji su ih (ispostaviće se kasnije) odveli do Zorana Marjanovića. Kako saznajemo, tragovi koje su pronašli ukazali su i na to da je pevačica ubijena deset metara od mesta na kojem je pronađeno njeno telo. Po ovim istražnim detaljima, telo mrtve pevačice potom je bačeno u kanal, gde je kasnije nađena.

Istražitelji su preusmerili pažnju deset metara dalje, takođe u kanalu, gde je u travi pronađeno nekoliko dokaza koji ukazuju na to da je na tom mestu pevačica izgubila bitku sa svirepim ubicom. Rekonstrukcijom događaja utvrđeno je i gde je stajao ubica dok je zadavao smrtonosne udarce.

Od samog početka istrage inspektori su znali ko je ubio Jelenu, međutim problem je bio u tome što do sada nije bilo čvrstih dokaza koji bi potkrepili njihove sumnje i omogućili hapšenje.

Tokom čitave istrage dokazi su usmeravali policiju ka porodici supruga ubijene Jelene.

]]>
Thu, 28 Sep 2017 10:09:06 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401068/blato-krije-tajnu-o-ubici-pevacice-jelena-je-ubijena-na-nasipu-na-10-metara-od-kanala-u-kom-je-pronadjena.html
DRAMA U KRALJEVU Mladić sa BOMBOM u kući držao 10 osoba, među njima četvoro dece i bebu, policajac ga UBIO U POSLEDNJEM TRENUTKU http://www.pressonline.rs/info/hronika/401065/drama-u-kraljevu-mladic-sa-bombom-u-kuci-drzao-10-osoba-medju-njima-cetvoro-dece-i-bebu-policajac-ga-ubio-u-poslednjem-trenutku.html Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu sinoć su u blizini autobuske stanice pokušali da uhapse D. J. (32) zbog pretnji da će baciti eksplozivnu napravu na policijsku stanicu u ovom gradu, ali i sumnje da je u prethodnih nekoliko dana izvršio više teških krađa. ]]> Foto: Telegraf.rs

Međutim, D. J. je tom prilikom izvadio ručnu bombu i zapretio da će je baciti na policajce.

Pripadnici MUP-a su kasnije uspostavili kontakt putem mobilnog telefona sa D. J., ali uprkos pregovorima, on nije želeo da se preda.

Nakon toga policijski službenici su locirali kuću u Ulici Božidara Milunovića, gde se sa bombom skrivao osumnjičeni D. J., a u objektu se, u tom trenutku, nalazilo još deset osoba, među kojima i jedna osamnaestomesečna beba i četvoro dece od 6 do 13 godina.

Tu je bila i njegova petnaestogodišnja devojka.

Pošto je pretio da će baciti bombu, pripadnici policije su bili primorani da upadnu u kuću, a D. J. je tada pokušao da istu aktivira, zbog čega su ga policajci lišili života.

Jedan od policijskih službenika je prisebnom i brzom intervencijom uspeo je da dođe do D. J., pre nego što je bacio bombu, i tako spreči daleko veću tragediju u kojoj su mogla da stradaju deca i ostali prisutni u kući.

]]>
Thu, 28 Sep 2017 09:58:39 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401065/drama-u-kraljevu-mladic-sa-bombom-u-kuci-drzao-10-osoba-medju-njima-cetvoro-dece-i-bebu-policajac-ga-ubio-u-poslednjem-trenutku.html
Horor u Kosovskoj Mitrovici: Srpski mladić izboden nožem http://www.pressonline.rs/info/hronika/401063/horor-u-kosovskoj-mitrovici-srpski-mladic-izboden-nozem.html Šef operative Kosovske policije za region sever Željko Bojić potvrdio je da se desilo ubistvo i naglasio da se za počiniocem ovog dela intenzovno traga. ]]> Foto: Telegraf

Od posledica ubadanja oštrim predmetom noćas je u severnom delu Kosovske Mitrovice smrtno stradao M.Š. (35) pišu Večernje novosti.

Od posledica ubadanja oštrim predmetom noćas je u severnom delu Kosovske Mitrovice smrtno stradao tridesetpetogodišnji Srbin M.Š. Prema nezvaničnim informacijama, njega je nožem , ispred jednog kafića u centru grada, napao muškarac za kojim kosovska policija intenzivno traga.

Šef operative Kosovske policije za region sever Željko Bojić potvrdio je za "Novosti" da se desilo ubistvo i naglasio da se za počiniocem ovog dela intenzovno traga.

- Nekoliko minuta pre ponoći došlo je do incidenta u ulici Tetovskoj u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojem je lice M.Š zadobilo ubodne rane nanete, najverovatnije nožem. Nakon ukazane pomoći i pokušaja reanimacije u Kliničko – bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici M.Š je preminuo – rekao je Bojić i dodao da je uviđajna ekipa obavila uviđaj na licu mesta i operativnim radom došla do saznanja o identitetu napadača koji je u bekstvu.

Bojić ističe da je o ovom slučaju obavešten nadležni tužilac koji je slučaj okarakterisao kao „krivično delo ubistvo“.

]]>
Thu, 28 Sep 2017 09:51:11 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401063/horor-u-kosovskoj-mitrovici-srpski-mladic-izboden-nozem.html
OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA ZORANA MARJANOVIĆA: Sa ovom poznatom pevačicom je dobio sina još dok je Jelena bila živa?! (FOTO) http://www.pressonline.rs/info/hronika/401062/otkrivena-najveca-tajna-zorana-marjanovica-sa-ovom-poznatom-pevacicom-je-dobio-sina-jos-dok-je-jelena-bila-ziva-foto.html Zorica Mitrović (31), devojka Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za brutalno ubistvo supruge Jelene (33), kao zmija noge krije identitet oca svog četvorogodišnjeg sina. Mitrovićeva je nakon Zoranovog hapšenja obelodanila da su u ljubavnoj vezi, a ubrzo su počele da kolaju priče da je otac deteta upravo Marjanović. ]]> Foto: Printscreen

Sumnja je uvećana posle Jeleninog ubistva, kada se Zorica uselila sa detetom kod Marjanovića, a naročito posle izjava izvora o frapantnoj sličnosti između navodnog oca i sina.

Prema rečima izvora “Srpskog telegrafa“ bliskog Mitrovićevoj, ona iz prvog braka ima ćerku, koja živi sa ocem, a majka je i dečaka (4), o čijem ocu se ne zna ništa.

Da li Zoran osim ćerke Jane i sina Uroša, ima još jedno dete, zasad nije utvrđeno jer nijedna od porodica nije željela da da izjavu za medije.

Da li je dete njihovo istražuje i policija, koja sumnja da bi to mogao da bude motiv za stravičan zločin.

– Sve je moguće, pa čak i to da je Zorica sina dobila sa Zoranom i to dok je on uveliko bio u braku sa Jelenom. U vrijeme kad je Zoričin sin rođen, Jana je imala dve godine. Šta je tu istina, to niko ne zna. Vidi se da su Zorica i Zoran zaljubljeni jedno u drugo, a koliko je ona opčinjena njime, vidi se i po time što ga grčevito brani i uporno tvrdi da on nije kriv za ubistvo supruge – priča sagovornik “Srpskog telegrafa“.

Kako dodaje, Mitrovićeva je poznanicima pokazivala fotografije sina, ali je ostala misteriozna kad je reč o njegovom ocu.

– Ranije je pričala da ne može da otkrije ko je otac mališana jer je on oženjen. Slučajnost ili ne i Zoran je tada bio u braku. Inače, ostao sam u šoku kada sam video dete. Mnogo liči na Zorana, bukvalno su identični. Ta sličnost je zapanjujuća, naročito kad se mališan uporedi sa fotografijama objavljenim u javnosti na kojima je Zoran imao desetak godina. Toliko liče da sam na prvi pogled pomislio da su otac i sin – kaže izvor “Srpskog telegrafa“.

]]>
Thu, 28 Sep 2017 09:49:02 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401062/otkrivena-najveca-tajna-zorana-marjanovica-sa-ovom-poznatom-pevacicom-je-dobio-sina-jos-dok-je-jelena-bila-ziva-foto.html
9 LICA POD NAJVEĆOM LUPOM: Ovo su svi osumnjičeni u slučaju ubistva Jelene Marjanović http://www.pressonline.rs/info/hronika/400961/9-lica-pod-najvecom-lupom-ovo-su-svi-osumnjiceni-u-slucaju-ubistva-jelene-marjanovic.html Policija proverava sve, jer se ne zna gde može da bude trag koji do sada niko nije primetio, a koji može da reši misteriju jezivog zločina. ]]> Foto: Marko Todorović, Telegraf.rs, Facebook, Pixabay

Kada je 15. septembra Zoran Marjanović, suprug tragično preminule pevačice Jelene Marjanović uhapšen u vezi sa ovim teškim ubistvom, Srbija je zanemela. I dok su jedni odmah krenuli da osuđuju i kleveću njega za ovaj stravičan zločin, činjenica je da on i dalje nije optužen, niti osuđen za isti. Ne zna se kakve on veze ima sa zločinom, ako i ima, tako da je još uvek sve na bazi pretpostavke, a na policiji je da rasvetli ovaj težak slučaj.

Zoran nije jedini osumnjičen, ima ih ukupno 9, piše Blic:

Ivica Ajdarević, kum - prvih dana bio je na spisku osumnjičenih, i nekoliko puta tim povodom išao je na saslušanje

Vladimir Marjanović, svekar

Neimenovani ljubavnik - ova teorija je odbačena, ali je i on bio "u igri"

Nebojša Rojko - mladić koji je komšija Marjanovića, ima dosije u policiji, ali je dokazano da sa zločinom nema nikakve veze

Čamdžije sa Dunava - još jedna teorija koja se pokazala neosnovana

Čovek sa štapom

Mladić sa Jeleninog groba - priveden na četrdesetodnevnom pomenu, ali je ispitivanje pokazalo da je bio samo Jelenin fan

Kamiondžija iz Nemačke - navodno serijski ubica koji ubija po šablonu

]]>
Thu, 28 Sep 2017 09:31:39 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/400961/9-lica-pod-najvecom-lupom-ovo-su-svi-osumnjiceni-u-slucaju-ubistva-jelene-marjanovic.html
Detalji stravične priče iz Mirijeva: Otac prebio decu i ostavio ih na ulici, majka napala novinare kamenom http://www.pressonline.rs/info/hronika/401058/detalji-stravicne-price-iz-mirijeva-otac-prebio-decu-i-ostavio-ih-na-ulici-majka-napala-novinare-kamenom.html Majka je decu ostavila na čuvanje drugarici i nije bila tu kada ih je otac krvnički napao. ]]> Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Beba od osam meseci i dete od oko dve godine pronađeni su juče napušteni na zemlji na uglu Višnjičke ulice i Mirijevskog bulevara u Beogradu. Slučaj su prijavili prolaznici koji su ispričali policiji da je otac mališana, koji je izgledao kao narkoman, u jednom trenutku nasred ulice izudarao decu, pa se hladnokrvno okrenuo i otišao.

Ubrzo je stigla Hitna pomoć i mališane odvela u Urgentni centar, odakle su prebačeni u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, gde je ustanovljeno da nisu povređeni, ali da su prilično zapušteni i uplašeni. Nakon intervencije lekara brigu o ovoj nesrećnoj deci preuzeo je Centar za socijalni rad, a policija intenzivno traga za neodgovornim roditeljima, piše Informer.

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Zoran Radojčić istakao je da su mališani u bolnicu došli u pratnji policije i da im je ukazana sva neophodna pomoć.

- Deca su prevezena na kliniku u Tiršovoj nešto posle 17 sati u pratnji policije. Pregledani su u Hitnoj hirurškoj službi i ustanovljeno je da nema ozbiljnijih povreda, kao i da su zapušteni i uplašeni. Nakon dijagnostike deca su puštena u pratnji ljudi iz nadležnog Centra za socijalni rad - rekao je Radojčić.

Prolaznici koji su prijavili ovaj jezivi slučaj pokazali su nam improvizovanu baraku od kartona i dasaka u kojoj su živeli mališani. Skrivena u žbunju, straćara prekrivena čaršavima, u kojoj ima prostora tek toliko da u nju stane samo jedna odrasla osoba, bila je puna stare i prljave garderobe, pa je više ličila na deponiju nego na dom u kom odrastaju deca.

Kako su nam ispričali ljudi koji su slučaj prijavili Hitnoj pomoći i policiji, buka, plač i nasilje bili su svakodnevica kod ove porodice.

DECA SVAKI DAN MALTRETIRANA

- Ne poznajemo najbolje te ljude jer su se oni ovde skoro doselili. Ono što znamo jeste da se svaki dan čula neka dreka i plač. Taj otac je stalno dolazio kao da je drogiran i iz čista mira tukao decu i ženu. Pre nekoliko sedmica starije dete je imalo i polomljenu ruku. Strašno je koliko su ta deca bila zapuštena i kakvu su torturu trpela svaki dan. Danas je to prevršilo svaku meru i morali smo da pozovemo policiju - rekla nam je jedna komšinica, koja je iz straha za svoju bezbednost zamolila da ostane anonimna.

Ekipa jedne beogradske televizije uspela je da pronađe majku nesrećnih devojčica, koja ih je odmah napala. Kada se posle nekoliko minuta smirila, ona je novinarima ispričala da je decu ostavila na čuvanje drugarici i da nije bila tu kada ih je otac krvnički napao. Majka se tom prilikom i požalila da živi u jako lošim uslovima i da čeka socijalnu pomoć kako bi mogla da iznajmi neki iole pristojan stan. Kada je naišla policija, majka je pobegla.

]]>
Wed, 27 Sep 2017 19:18:53 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401058/detalji-stravicne-price-iz-mirijeva-otac-prebio-decu-i-ostavio-ih-na-ulici-majka-napala-novinare-kamenom.html
Maloletnica dilovala marihuanu u Zrenjaninu: Sumnjiči se i za neovlašćenu proizvodnju http://www.pressonline.rs/info/hronika/401056/maloletnica-dilovala-marihuanu-u-zrenjaninu-sumnjici-se-i-za-neovlascenu-proizvodnju.html Policija je saopštila da je ona uz krivičnu prijavu sprovedena sudiji za maloletnike Višeg suda. ]]> Foto: Foter

Zrenjaninska policija uhapsila je maloletnicu iz tog grada (17) kod koje je prilikom pretresa stana pronađeno šest paketa sa 74 grama marihuane kao i digitalna vaga za precizno merenje.

Policija je saopštila da je ona uz krivičnu prijavu sprovedena sudiji za maloletnike Višeg suda Zrenjanina.

Maloletnica se sumnjiči za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet droge.

]]>
Wed, 27 Sep 2017 19:14:44 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401056/maloletnica-dilovala-marihuanu-u-zrenjaninu-sumnjici-se-i-za-neovlascenu-proizvodnju.html
APELACIONI SUD: Miroslav Mišković, Marko Mišković i Milo Đurašković pravosnažno oslobođeni za zloupotrebe sa putarskim preduzećima! http://www.pressonline.rs/info/hronika/401037/apelacioni-sud-miroslav-miskovic-marko-miskovic-i-milo-djuraskovic-pravosnazno-oslobodjeni-za-zloupotrebe-sa-putarskim-preduzecima.html Miroslav Mišković pravosnažno je oslobođen za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, saopštio je danas svoju odluku Apelacioni sud. ]]> Foto: Kurir.rs

Prema odluci Alepacionog suda Miškoviću će se ponoviti suđenje po optužabama za utaju poreza.

Prema odluci suda Marko Mišković, Milo Đurašković i ostali okrivljeni pravosnažno su oslobođeni za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, ali će im se ponoviti suđenje po optužabama za utaju poreza, odnosno za oštećenje fabrike maziva u Kruševcu

]]>
Wed, 27 Sep 2017 15:34:31 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401037/apelacioni-sud-miroslav-miskovic-marko-miskovic-i-milo-djuraskovic-pravosnazno-oslobodjeni-za-zloupotrebe-sa-putarskim-preduzecima.html
Uleteo u hotel u Crnoj Gori, pretio i uzvikivao "Alahu akbar": Drama u Beranama http://www.pressonline.rs/info/hronika/401035/uleteo-u-hotel-u-crnoj-gori-pretio-i-uzvikivao-alahu-akbar-drama-u-beranama.html Mladić u ruci imao obični punjač za telefon, a da je ispod dukserice imao nekoliko majica kako bi stvorio privid da je opasan eksplozivom. ]]> Foto-ilustracija: E-Stock.us/Petar Jovanović

Beranska policija uhapsila je juče Darmina Đukića (21) iz Berana zbog toga što je uznemirio osoblje hotela "Berane", pišu podgoričke "Vijesti".

Đukić je nešto pre 17 časova ušao u hotel "Berane" držeći u ruci neki kabl i sa vidno uočljivim zadebljanjem oko pojasa uzviknuo "Alahu ekber."

Mladić se nakon toga udaljio. Menadžer hotela je slučaj prjavio policiji koja je mladića ubrzo uhapsila u naselju Hareme gde inače živi, nedaleko od hotela.

"Vijestima" je iz policije rečeno da je utvrđeno da je mladić u ruci imao obični punjač za telefon, a da je ispod dukserice imao nekoliko majica kako bi stvorio privid da je opasan eksplozivom.

Đukić se nalazi u policijskom pritvoru, a tužilaštvo još nije utvrdilo kvalifikaciju dela.

- Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbednosti Berane lišili su juče slobode D.Đ. (21) iz Berana, zbog toga što je uznemirio osoblje hotela "Berane" držeći u ruci punjač od mobilnog telefona za koji su zaposleni u hotelu pomislili da je eksplozivna naprava. On je tom prilikom i uzvikivao parole "Alahu ekber". U policiji je kada je priveden kazao da je želeo da zaplaši zaposlene u hotelu "jer su bili nekorektni prema njemu".

- Naime, D.Đ. je juče, sumnja se, oko 16,45 časova ušao u hotel "Berane" i držeći u ruci predmet koji je podsećao na okidač eksplozivne naprave, a za koji se dolaskom policije utvrdilo da se radi o auto punjaču za mobilni telefon dužine 2,5 metara, uzvikivao "Alahu ekber". Zaposleni u hotelu "Berane" je pozvao policiju i službenici CB Berane su odmah po pozivu došli na lice mesta i lišili slobode D.Đ. Obradom lica utvrđeno je da je punjačem za mobilni telefon želeo da zaplaši zaposlene zbog njihovog navodnog nekorektnog ponašanja prema njemu. D.Đ. se nalazi u policijskim prostorijama i u toku su konsultacije sa nadležnim tužiocem u vezi sa kvalifikacijom dela - saopšteno je iz Uprave policije.

]]>
Wed, 27 Sep 2017 16:20:00 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401035/uleteo-u-hotel-u-crnoj-gori-pretio-i-uzvikivao-alahu-akbar-drama-u-beranama.html
Bizarni detalji ubistva Jelene Marjanović: Počinilac gledao kako se davi, pre toga joj srafcigerom razorio mozak http://www.pressonline.rs/info/hronika/401014/bizarni-detalji-ubistva-jelene-marjanovic-pocinilac-gledao-kako-se-davi-pre-toga-joj-srafcigerom-razorio-mozak.html - Teške povrede su svakako bile presudne, ali je voda iz kanala bila faktor koji je ubrzao Jeleninu smrt - tvrdi izvor iz istrage. ]]> Foto: Facebook, Telegraf

Pevačica Jelena Krsmanović Marjanović izdahnula je u Borči u trenutku dok su krvnici gledali njenu samrtničku agoniju. Dok je borba trajala, akteri zločina su hladnokrvno stajali u neposrednoj blizini, sve dok se nisu uverili da je mrtva, tvrdi sagovornik iz istrage.

- Teške povrede su svakako bile presudne, ali je voda iz kanala bila faktor koji je ubrzao Jeleninu smrt. Ona se u samrtničkoj agoniji borila da ispliva i dođe do vazduha, ali se najmanje dva od tri puta nagutala vode. Tada je udahnula i grančicu, koja je nađena u njenom dušniku - navodi izvor blizak istrazi.

Patolog je utvrdio okvirno vreme smrti, koje može da odstupa oko 15 minuta od vremena smrti nesrećne žene.

- U svakom slučaju, nalaz pokazuje da je ubijena tog dana kada je nađeno njeno telo, a ne prethodnog. To znači da od trenutka smrti do njenog pronalaska nije proteklo više od 24 sata - objašnjava izvor iz istrage.

Na pitanje zašto je Jelena ostavljena u kanalu, nadomak kuće, a nije bačena, recimo, u Dunav, sagovornik iz istrage objašnjava:

- Sve ukazuje da je posle ubistva nastala frka. Izbila je, najverovatnije, svađa gde će da bace leš i kako će se rešiti tragova, što je uticalo da je ostave upravo tu gde se sve i odigralo - objašnjava.

U dušniku Jelene Marjanović pronađena je grančica, koja se tu našla dok se pevačica u agoniji borila za život.

- Obducenti su na osnovu povreda utvrdili da je pevačica ubijena najverovatnije malim srafcigerom, koji joj je napravio krater u glavi i oštetio mozak. Ne isključuje se mogućnost da je za udarce korišćeno nekoliko različitih čvrstih predmeta. Na lobanji je prebrojano ukupno devet kratera - objašnjava sagovornik.

Dodaje da je sve povrede dobila dok je bila živa.

- Ustanovljeno je da joj je prilikom jednog udarca u mozak utisnut čak deo lobanje. Na tom mestu mozak je bio razoren u vidu kanala dugog oko dva centimetra. Sam čin ubistva je bio stravičan - zaključuje.

]]>
Wed, 27 Sep 2017 14:33:05 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401014/bizarni-detalji-ubistva-jelene-marjanovic-pocinilac-gledao-kako-se-davi-pre-toga-joj-srafcigerom-razorio-mozak.html
Nije smeo da se brani od provalnika? Bogeskog terete za prekoračenje nužne odbrane http://www.pressonline.rs/info/hronika/401032/nije-smeo-da-se-brani-od-provalnika-bogeskog-terete-za-prekoracenje-nuzne-odbrane.html Nova optužnica je na glavnom pretresu dostavljena optuženom i njegovom braniocu. ]]> Foto: Facebook

Više tužilaštvo izmenilo je optužnicu Saši Bogeskom, te se suđenje odlaže za 14. novembar. Njega novom optužnicom terete za ubistvo prekoračenjem nužne odbrane, pišu "Novosti". Da podsetimo, Bogeski je u maju 2013. godine usmrtio provalnika Vladimira Manića (36) u svom stanu u Žarkovu.

Nova optužnica je na glavnom pretresu dostavljena optuženom i njegovom braniocu.

- Nalaz i mišljenje veštaka stigao je pre pet meseci, u aprilu - istakao je pred sudom branilac Bogeskog, advokat Zoran Agatonović.

- Reč je o zloupotrebi prava, to što je tužilaštvo izmenilo optužnicu dan pre suđenja! - dodaje Zoran.

Prema novoj optužnici, Manić je prvo napao Bogeskog, kako se nezvanično saznaje, koji je umesto za ubistvo, optužen za ubistvo prekoračenjem nužne odbrane.

- Žena je stavila dete da spava i otišla u spavaću sobu, a ja ubrzo za njom. Ona je izašla iz sobe i brzo se vratila šapućući da nam je u stanu provalnik. Prestrašio sam se i izašao iz sobe. Otišao sam do kuhinje i uzeo nož kako bih zaštitio porodicu i sebe. Video sam kako ka mojoj glavi ide nešto oštro. Tada sam počeo da mlatim i nožem i rukama. Branio sam sebe i svoju porodicu - izjavio je svojevremeno Bogeski.

]]>
Wed, 27 Sep 2017 13:33:18 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401032/nije-smeo-da-se-brani-od-provalnika-bogeskog-terete-za-prekoracenje-nuzne-odbrane.html
Težak sudar u Sarajevskoj ulici: Povređena žena, hitno prevezena na VMA http://www.pressonline.rs/info/hronika/401030/tezak-sudar-u-sarajevskoj-ulici-povredjena-zena-hitno-prevezena-na-vma.html Pomoć joj je ukazana na VMA. ]]> Foto: Telegraf

U sudaru koji se desilo u Beogradu, u Sarajevskoj ulici, nešto oko podneva, povređena je ženska osoba koja ima oko 50 godina, saznaje Telegraf.

Žena je povredila glavu, pošto je prilikom udesa udarila u šoferšajbnu, i žalila se na bolove.

Hitna pomoć je brzo stigla na lice mesta, i povređena je prevezena na VMA gde će joj biti ukazana potrebna pomoć.

Nesreća se dogodila kod ambasade SAD.

]]>
Wed, 27 Sep 2017 12:45:52 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401030/tezak-sudar-u-sarajevskoj-ulici-povredjena-zena-hitno-prevezena-na-vma.html
(FOTO) OVO JE BRAT SAŠE PITBULA KOG SU NOĆAS UBILI U VRANJU: Profi ubice sa prigušivačima sasule 30 metaka u Jugoslava Cvetanovića http://www.pressonline.rs/info/hronika/401029/foto-ovo-je-brat-sase-pitbula-kog-su-nocas-ubili-u-vranju-profi-ubice-sa-prigusivacima-sasule-30-metaka-u-jugoslava-cvetanovica.html U Vranju je noćas u ulici Kralja Stefana Prvovenčanog ubijen Jugoslav Cvetanović (31), potvrdio je danas portparol vranjske Policijske uprave Goran Jovčić, navodeći da policija preduzima intenzivne mere na rasvetljavanju tog slučaja. ]]> Foto: Facebook

Kako se nezvanično saznaje, ubijen je najverovatnije u haustoru kod drogerije "Lili", koja se nalazi u samom centru grada, u neposrednoj blizini Glavne pošte, gradskog šetališta i nekoliko gradskih kafića.

Haustor zrade u kojoj je noćas ubijen Cvetanović je ubijen vatrenim oružjem sa oko 30 hitaca, a pretpostavlja se da su ubistvo izvršili profesionalci koristeći prigušivače. On je pronađen oko 00.40 u lokvi krvi, a Hitna pomoć vranjskog Zdravstvenog centra je konstatovala smrt na licu mesta.

Nakon toga pripadnici PU Vranje blokirali su prilaze gradu u potrazi za počiniocima a blokada je ukinuta u ranim jutarnjim časovima. Prema nezvaničnim saznanjima Jugoslav Cvetanović je brat Saše Cvetanovića, osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića.

]]>
Wed, 27 Sep 2017 12:43:30 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401029/foto-ovo-je-brat-sase-pitbula-kog-su-nocas-ubili-u-vranju-profi-ubice-sa-prigusivacima-sasule-30-metaka-u-jugoslava-cvetanovica.html
ŠARIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI: Nije kriv za pranje 19,2 miliona evra http://www.pressonline.rs/info/hronika/401020/saric-oslobodjen-optuzbi-nije-kriv-za-pranje-192-miliona-evra.html Optuženi su od početka negirali krivično delo koje im se stavlja na teret. ]]> Foto: Printscreen youtube

Pljevljaci Duško Šarić i Jovica Lončar oslobođeni su optužbi za pranje 19,2 miliona evra, današnjom presudom Apelacionog suda u Podgorici.

Presudu u Apelacionom sudu je izrekao sudija Zoran Smolović. Ovo je četvrta presuda Pljevljacima. Nakon što je Apelacioni sud ukinuo i treću osuđujuću, kojom su Šarić i Lončar bili osuđeni na pet i po godina zatvora, postupak protiv optuženih, kako to zakon predviđa, počeo je iznova, ali pred ovim sudom.

Optuženi su od početka negirali krivično delo koje im se stavlja na teret, pišu "Vijesti".

Advokat optuženih, Borivoje Đukanović, u završnoj reči istakao je da je protiv Šarića i Lončara "svih sedam godina, koliko traje postupak, vođenja nezapamćena medijska haranga", te da je i tužilac ranije prekršio pretpostavku nevinosti izjavom datoj medijima da "očekuje strožu kaznu za okrivljene".

Đukanović je kazao da je optužnica "fiktivna konstrukcija" i da je optužba "uzalud pretendovala na dokazanosti krivice optuženih, kada je svim sredstvima tokom postupka neskriveno pokušavala da spreči dokazivanje istine".

Duško Šarić uhapšen je 16. novembra 2010. godine u Pljevljima nakon što su italijanske vlasti izdale nalog za njegovo hapšenje u međunarodnoj akciji "Loptice".

Lončar je uhapšen u maju 2011. godine u Podgorici.

]]>
Wed, 27 Sep 2017 23:24:06 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/401020/saric-oslobodjen-optuzbi-nije-kriv-za-pranje-192-miliona-evra.html