Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 05. 2014.

IMA KAPACITETE: Vojska Srbije nastavlja sa školovanjem stranih oružanih snaga!

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće sa školovanjem pripadnika stranih oružanih snaga, posebno iz regiona, izjavio je danas načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

IMA KAPACITETE: Vojska Srbije nastavlja sa školovanjem stranih oružanih snaga!

On je, tokom razgovora sa slušaocima 60. klase Komandno štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane istakao i da Univerzitet odbrane "ima kapacitete koji to omogućavaju i koji su potrebni drugim zemljama".

Diković je izrazio zadovoljstvo što su danas u Generalštabu budući komandanti bataljona, diviziona i eskadrila i štabni oficiri u komandama brigada Vojske Srbije a je posebno pozdravio pripadnike oružanih snaga Angole i Bosne i Hercegovine koji su polaznici te klase.

On je, kako je navela Vojska Srbije na svom sajtu, upoznao polaznike Komandno štabnog usavršavanja sa bezbednosnim okruženjem i planovima razvoja Vojske Srbije.

- Na nama je da radimo najbolje što možemo, da budućnost bude izvesna i da razvijamo snagu Srbije - rekao je Diković, istakavši da je "svaki dinar uložen u Vojsku Srbije uložen u bezbednost građana".

S polaznicima te klase razgovarali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković, komandant vojnog vazduhoplovstva general-major Ranko Živak i komandant Garde brigadni general Milomir Todorović.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage