Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 05. 2014.

DONOSI NOVA SAZNANJA: "Maj - mesec matematike" od 14. do 31. maja

Treći "Maj mesec matematike" (M3), koji organizuje Centar za promociju nauke u saradnji sa Matematičkim institutom SANU, sutra uveče će u izložbenom prostoru robne kuće Beograd, u Knez Mihailovoj ulici otvoriti ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić.

DONOSI NOVA SAZNANJA: "Maj - mesec matematike" od 14. do 31. maja

Kako najavljuju iz CPN-a, M3 do 31. maja donosi nove oblike - nova uzbuđenja, nove prostore saznanja i preplitanja stvarnosti sa matematičkom apstrakcijom. 

Pokrovitelj ove, najveće nacionalne naučnopopularne manifestacije u Srbiji, ponovo je predsednik SANU Nikola Hajdin, a specijalni gost trećeg M3 je Franci Demšar, potpredsednik Evropske fondacije za nauku (ESF).

Centralna matematička izložba postavljena je na starom mestu, u srcu Beograda, u izložbenom prostoru Robne kuće "Beograd", Knez Mihailova 5. Pod sloganom "Oblik života", publika će imati priliku da saznaje o matematici, o njenim brojnim zagonetkama i lepotama, da uči i zabavlja se uz pomoć interaktivnih eksponata, ali i da aktivno učestvuje. 

Prvi put, CPN tokom M3 prikazuje Laboratoriju oblika, deo naučnopopularne postavke koji je proizvela sama publika - đaci, polaznici geometrijskih radionica. 

Deo izložbe se i dalje aktivno razvija - publika bez prekida istražuje dubinu matematičke transcendencije - kako broj Pi raste u beskonačnost, svaki posetilac može da otkrije njegovu sledeću cifru. 

Ovogodišnji M3 ne potpisuju samo posetioci, niti samo matematičari i promoteri nauke, već i najpoznatiji dizajneri i ilustratori u Srbiji.


Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage