Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 08. 2014.

Megatrend: KAPK plasira informacije i nanosi nam štetu u vreme godišnjih odmora na Univerzitetu

Univerzitet Megatrend obratio se javnosti povodom izjave prof. dr Vere Vujčić, zamenice predsednika Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta (KAPK), date Tanjugu dana 19. 8. 2014. godine, u kojoj se navodi da je KAPK u Izveštaju o spoljašnjoj proveri kvaliteta Megatrend univerziteta utvrdio nedostatke koji se tiču doktorskih studija na Megatrend univerzitetu i dao rok od 30 dana radi otklanjanja istih.

Megatrend: KAPK plasira informacije i nanosi nam štetu u vreme godišnjih odmora na Univerzitetu

Prenosimo saopštenje u celini:

"Megatrend univerzitet obaveštava javnost da je dana 10. jula 2014. godine dobio navedeni Izveštaj KAPK-a (zavedeno u KAPK-u 27. 6. 2014. godine) sa odovarajućim konstatacijama i nalozima, te je shodno tome, a u skladu sa zakonom, dostavio odgovor odnosno postupio po nalozima KAPK-a uz odgovarajuću dokumentaciju dana 25. jula 2014. godine.

Kako nam je saopšteno, KAPK nije razmatrao odgovor Megatrend univerziteta i mere koje su preduzete radi otklanjanja nedostataka koji se odnose na doktorske studije, a u javnost iznosi delove svoje analize – čime se nanosi direktna šteta Megatrend univerzitetu jer se stiče utisak da Megatrend univerzitet nije ispunio svoje obaveze u pogledu poboljšanja kvaliteta i otklanjanja navedenih nedostataka. 

Naglašavamo da se doktorske studije realizuju u skladu sa propisanim zakonskim uslovima i standardima i da postoji adekvatna i kontinuirana kontrola kvaliteta doktorskih studija.

Shodno tome, ocenjujemo da ovakva saopštenja zamenice predsednika KAPK-a ne predstavljaju „vid pomoći visokoškolskoj ustanovi kako bi unapredila svoj rad“, već naprotiv – nanose veliku štetu ustanovi, jer se čak i ne spominju mere koje je Univerzitet preduzeo u cilju postupanja po zahtevu KAPK-a. Dodatno, najšira javnost treba da zna da se ove informacije plasiraju u vreme korišćenja kolektivnog godišnjeg odmora zaposlenih na Univerzitetu, o čemu je KAPK blagovremeno obavešten u našem zvaničnom odgovoru od 25. jula 2014. godine. 

Javnost takođe treba da zna da je Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta bila u poseti Megatrend univerzitetu 21. februara 2014. godine, radi spoljašnje provere kvaliteta, a da je Izveštaj dostavila tek 10. jula 2014. godine, obuhvativši i analizu određenih pitanja izvan perioda provere.

Shodno svemu navedenom, stiče se utisak da se ovakvim izjavama u medijima, sa vrlo odgovornog mesta u oblasti visokoškolskog obrazovanja, već duže vreme posebno apostrofira da je Megatrend univerzitet jedina visokoškolska ustanova koja ima određene manjkavosti u radu. Iz ovih razloga izražavamo našu opravdanu zabrinutost da postoji određeni negativan stav i kampanja protiv Megatrend univerziteta, koji mogu prouzrokovati negativne posledice na ugled i razvoj naše obrazovne ustanove u budućnosti.  

Naglašavamo da Megatrend univerzitet, kao i sve visokoškolske ustanove u njegovom sastavu, poseduju akreditacije i dozvole za rad od strane nadležnog ministarstva. U navedenim postupcima se konstatuje ispunjenost svih zakonom propisanih uslova za obavljanje delatnosti visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji. 

Ovom prilikom Megatrend univerzitet obaveštava predstavnike svih medija da će u utorak, 26. avgusta 2014. godine, s početkom u 12 časova, biti održana konferencija za medije povodom istupanja KAPK-a u javnosti i mogućih posledica takvih aktivnosti."

Izvor: Pressonline

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati