Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 12. 2014.  - Autor: Tanjug

U Vojvodini 4,3 odsto manje prvaka nego prošle godine

U Vojvodini je u ovoj školskoj godini u prvi razred osnovne škole upisano 17.848 učenika, što je za 803 prvaka ili 4,3 odsto manje nego prošle godine, navedeno je u informaciji koju je danas usvojila Pokrajinska vlada.

U Vojvodini 4,3 odsto manje prvaka nego prošle godine

Program nastave na srpskom jeziku pohađa 15.758 učenika, na mađarskom 1.586 učenika, na slovačkom 344, rumunskom 106, na rusinskom 33 i na hrvatskom 21 učenik.

U poređenju sa prošlom školskom godinom povećan je broj upisanih učenika u prvi razred redovnih osnovnih škola na slovačkom nastavnom jeziku, dok je smanjen broj đaka koji pohađaju nastavu na srpskom, mađarskom, rusinskom, hrvatskom i rumunskom jeziku, stoji između ostalog u toj informaciji.Navedeno je takođe da je u pokrajini u prvi razred srednje škole ove godine upisano 16.733 učenika, od 20.389 predviđenih mesta. 

U vojvođanskim srednjim školama, u kojima se nastava izvodi na srpskom jeziku, upisano je 14.982 učenika, odnosno dva odsto manje nego lane, dok na mađarskom jeziku nastavu pohađa 1.544 srednjoškolca, odnosno manje za 2,5 odsto u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Pošto je broj učenika koji su upisani u prvi razred osnovne i srednje škole manji u odnosu na prošlu školsku godinu, Pokrajinska vlada usvojila je zaključak kojim se Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice zadužuje da sačini analizu uzroka takvom stanju kao i da, u saradnji sa drugim pokrajinskim organima, predloži mere za poboljšanje.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage