Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 01. 2015.  - Autor: Tanjug

U 2015. prosveta dobija jedinstveni informacioni sistem

Uspostavljanje godinama nedostajućeg jedinstvenog informacionog sistema u prosveti ali i donošenje prvog zakona o prosvetnoj inspekciji koji, osim Srbije, imaju sve zemlje u regionu, usvajanje novog zakona o udžbenicima - neki su od prioriteta Ministarstva prosvete u 2015. godini.

U 2015. prosveta dobija jedinstveni informacioni sistem

U oblasti kvalifikacija, Ministarstvo planira da uspostavi Enik-narik centar za vrednovanje stranih studijskih programa radi zapošljavanja, a radiće i na usaglašavanju Nacionalnog ovkira kvalifikacija u Srbiji sa Evropskim okvirom kvalifikacija.

Takođe, biće započet rad na izradi Zakona o regulisanim profesijama, a u planu je i usvajanje novih zakona o visokom obrazovanju, o naučnoistraživačkoj delatnosti, inovacionoj delatnosti, studentskom organizovanju, o oznakama geografskog porekla i pratećih podzakonskih akata, uključujući i Pravilnik o ocenjivanju učenika, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu prosvete.

Ministarstvo u ovoj godini planira da radi i na izmeni Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Zakona o osnovnoj školi i Zakona o srednjoj školi.

Tokom 2015. godine biće donete Strategija statistike u obrazovanju i nauci i Strategija o internacionalizaciji visokog obrazovanja, kao i Strategija naučnog i tehnološkog razvoja, na osnovu koje se sprovodi konkurs za novi projektni ciklus istraživanja, tehnološkog razvoja i inovacija.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage