Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

23. 02. 2015.  - Autor: Tanjug

Majkrosoft pomaže nastavnicima u stručnom usavršavanju

Kompanija Majkrosoft Srbija organizovala je program stručnog usavršavanja za 17 nastavnika u Srbiji pod nazivom "Ugledni nastavnik", koji ima za cilj promociju dobrih primera prakse kroz korišćenje informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi.

Majkrosoft pomaže nastavnicima u stručnom usavršavanju

Zahvaljujući projektu koji je Majkrosoft sproveo drugi put, nastavnici iz cele Srbije zakoračili su u svet elektronskog učenja koji im je omogućio da ispolje kreativnost ali i da se međusobno povežu u cilju razmene iskustava.

Za nastavnike učesnike programa organizovana je i obuka o planiranju i evaluiranju nastavnih aktivnosti, čiji je poseban deo činio i trening iz oblasti odnosa s javnošću i korišćenja društvenih mreža, saopštio je Majkrosoft.

Nastavnici su osposobljeni da uz pomoć mobilnih uređaja osmisle projekat primene informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi, samostalno ili u saradnji sa nekim od kolega iz programa.

Primena interneta i modernih tehnologija za rezultat treba da ima inovacije u nastavi, u kojima će uživati i nastavnici i učenici, čije su reakcije, kako je saopšteno, jako pozitivne.

Nastavnica Darina Poljak iz OŠ "Mlada pokolenja" u Kovačici zadovoljna je i preporučuje svojim kolegama da ne budu uplašeni što učenici možda više znaju i bolje rukuju nekim tehnologijama od njih.

"Najtoplija preporuka svima je korišćenje IKT-a u nastavi, jer može biti velika pomoć i dobar podstrek za sopstveno napredovanje i usavršavanje, uvođenje novina u metode i oblike rada na opšte zadovoljstvo i učenika i roditelja ali i škole i okruženja", rekla je Poljak u saopštenju.

"Partner u učenju" je program kompanije Majkrosoft koji pomaže pojedincima, obrazovnim institucijama da uz pomoć alata informacionih i komunikacionih tehnologija unaprede svoje potencijale.

Sprovodi se u obrazovnom sistemu 119 zemalja širom sveta, među kojima je i Srbija.

Program se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u okviru kog su obuhvaćene osnovne i srednje škole sa više od 870.000 učenika.

Majkrosoft je u taj program uložio više od 750 miliona američkih dolara na svetskom nivou, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage