Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 03. 2015.  - Autor: Tanjug

Verbić:Ministarstvo će raditi na razvoju dualnog obrazovanja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas će Ministarstvo koje vodi raditi na razvoju dualnog sistema obrazovanja, koji podrazumeva veću usklađenost sa privredom i više prakse za učenike u preduzećima, u kojma će se oni kasnije zaposliti.

Verbić:Ministarstvo će raditi na razvoju dualnog obrazovanja

Verbić je na skupu u Nižoj muzičkoj školi "Stevan Mokranjac" u Zaječaru najavio promenu upisne politike u skladu sa budućim potrebama tržišta rada i u skladu sa Strategijom razvoja obrazovanja do 2020. godine.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, Verbić je razgovarao sa nastavnicima i direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja Zaječara, Kladova, Bora, Negotina i Knjaževca kako prilagoditi ponudu škola potrebama tržišta i lokalne zajednice.

Odgovarajući na pitanja nastavnika, Verbić je naveo da je potrebno ojačati vezu lokalne samouprave i škola, ali i ukazao da lokane samouprave treba da shvate da su to "njihove škole".

Govoreći o racionalizaciji, ministar je ponovio da je potrebno ukrupnjavanje norme nastavnika tamo gde je ona "bespotrebno rasparčana".

Na skupu se razgovaralo i o drugim temama iz oblasti obrazovanja, o planovima i programima, ekskurzijama, izboru direktora i školskih odobra, kao i licencama.

Ministar Verbić je ranije danas Osnovnoj školi "Ljubica Jovanović Radosavljević" u selu Podvrška kod Kladova uručio knjige i rečnike za francuski jezik darodavca Branislava Kusa iz Beograda, koji je školi poklonio knjige iz lične biblioteke.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage