Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DŽON NEZBIT NA UNIVERZITETU „DŽON NEZBIT“

15. 06. 2015.  - Autor: Redakcija

PREDSEDNIK VLADE PROVEO SAT VREMENA U OPUŠTENOM RAZGOVORU SA DŽONOM NEZBITOM

Ovih dana u Beogradu je boravio legendarni Džon Nezbit, jedan od najvećih svetskih intelektualaca, savetnik u vladama dva američka predsednika, Džona Kenedija i Lindona Džonsona i autor deset svetskih bestselera, a u području futurologije, tj. predviđanja svetskih ekonomskih i društvenih tokova. Već u svojoj prvoj knjizi „Megatrendovi“, koju je objavio pre 30 godina, Nezbit je predvideo, sa gotovo stopostotnom tačnošću, današnje društveno-ekonomske i političke tokove u svetu.

PREDSEDNIK VLADE PROVEO SAT VREMENA U OPUŠTENOM RAZGOVORU SA DŽONOM   NEZBITOM

Džon Nezbit i Aleksandar Vučić

Ovih dana u Beogradu je boravio legendarni Džon Nezbit, jedan od najvećih svetskih intelektualaca, savetnik u vladama dva američka predsednika, Džona Kenedija i Lindona Džonsona i autor deset svetskih bestselera, a u području futurologije, tj. predviđanja svetskih ekonomskih i društvenih tokova. Već u svojoj prvoj knjizi „Megatrendovi“, koju je objavio pre 30 godina, Nezbit je predvideo, sa gotovo stopostotnom tačnošću, današnje društveno-ekonomske i političke tokove u svetu. Sa Nezbitom je u poseti i gospođa Doris Nezbit i dr Stiven Rajnsmit, svetski poznati stručnjak u području upravljanja neizvesnostima u različitim ekonomskim i kulturnim okruženjima. Rajnsmit je autor nekoliko svetskih bestselera, a više godina proveo je u Moskvi u svojstvu diplomate i koordinatora razmene studenata i eksperata između SAD i Sovjetskog Saveza.

Džon Nezbit je došao da zvanično promoviše promenu imena Megatrend univerziteta, koji se – od 15. Aprila ove godine – zove po njemu. Već prvog dana, Nezbita, gospođu Doris Nezbit i dr Rajnsmita primio je predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić. U prijatnom i opuštenom razgovoru, razmenjena su mišljenja o geopolitičkim tokovima i poziciji Srbije u Evropi i svetu. U intervjuu za „Naše novine“, posle ove posete, Nezbit je objasnio da Srbija može, još uvek, da zadrži svoju neutralnu poziciju između sukobljenih strana, odnosno Rusije, sa jedne strane i EU i Amerike, sa druge. Istakao je, takođe, da će promene u svetu, koje su u toku, olakšati takvu poziciju Srbije. Naime, kako je istakao Džon Nezbit, Evropa je toliko opsednuta svojim problemima da ne primećuje da se stvara potpuno novi političko- ekonomski svet, čiji ona deo nije i to, iskljušivo – svojom zaslugom. U jednom trenutku, dalje kaže Nezbit, ako nastavi ovako, postaće istorijski park za turiste iz SAD i Azije. I to je vaša šansa, iskoristite to, što EU ne želi da se promeni, zaključio je Nezbit.

Posle posete premijeru Vučiću, Džon Nezbit se obratio studentima nekadašnjeg Megatrend univerziteta. Govoreći o promeni imena Univerziteta Megatrend u „Džon Nezbit“, ovaj svetski ekspert za globalnu politiku, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog toga i poručio je da je počastvovan ovom promenom.

- Pre nego što sam se složio s predlogom da se ova visokoškolska ustanova nazove po meni, dobro sam proučio njene obrazovne programe i reference nastavnika. Uvideo sam da ovde postoji srećan spoj teorijskih znanja i praktičnih veština. Sa druge strane, drago mi je da je svetsko tržište rada prepoznalo obrazovne profile, koji dolaze sa Megatrenda, u šta sam se i sâm uverio tokom svojih putovanja po svetu, držeći predavanja, jer svuda, među najboljim stručnjacima, srećem one, koji su diplomirali kod vas – rekao je Nezbit.

 Inače, Džon Nezbit je veliki prijatelj ovog Univerziteta, kao i njegovog vlasnika prof. dr Miće Jovanovića, sa kojim se zna od ranih osamdesetih godina prošlog veka.

Izvor: Pressonline

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage