Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 07. 2016.  - Autor: redakcija Pressonline

DUŠAN TEODOROVIĆ: „NAJPAMETNIJI SAM JER SLUŠAM ŽENU LJILJU!“

Akademik Dušan Teodorović raspomamljeno juri intervjue, moli, kuka, zapomaže, a sve to – da bi se što više eksponirao u javnosti! I to – pod stare dane! To i sâm priznaje u nedavnom intervjuu listu „Nedeljnik“, gde kaže da, do nedavno, nije bio poznat.

DUŠAN TEODOROVIĆ: „NAJPAMETNIJI SAM JER SLUŠAM ŽENU LJILJU!“

Foto:Dušan Teodorović

Deda, u 66. godini života postaje poznat poslednjih meseci, kada kritikuje sve i svakog, kada govori kako u Srbiji ništa ne valja, kako su premijer i svi ministri neuki diletanti i pravi famu oko sebe, izmišljenom pričom kako ga srpska akademska javnost prosto moli da se kandiduje za predsednika države!? A srpska javnost, akademska, pa i ne-akademska nikako da stane na njegovu stranu, nikako da ga javno podrži, osim prozukle mu, malo starije koleginice iz akademske javnosti – Srbijanke Turajlić. Ova penzionisana profesorka Beogradskog univerziteta, koja, do penzije, nije uspela da dođe do univerzitetskog zvanja „redovni profesor“, „proslavila se“, takođe, kritikama svega postojećeg u bivšoj Jugoslaviji, tadašnjoj i današnjoj Srbiji.

Pun hvale za sebe samog, deda Dušku ne valjaju ni privatni univerziteti, ni neki državni fakulteti, ni profesori, pa čak i Srpska akademija nauka i umetnosti nije mu uvek „po volji“. Ipak, kako kaže, „neki profesori Univerziteta u poslednje dve nedelje su mi predložili i tražili da se kandidujem“ (za predsednika). Dušan i obrazlaže zašto: „Deo srpske javnosti je, očigledno, umoran od profesionalnih političara...“A, ja sam dobar za predsednika, jer sam „predavao i pisao knjige, bavio se naukom...“.  I najveći sam naučnik na planeti (to nije rekao, ali je očigledno mislio).

Međutim, ovaj „genije“, itekako, ima i smešne i sumnjive podataka u svojoj „blistavoj“ biografiji. Na primer, kako je uspešno studirao, uz pomoć profesora, koji mu je bio kum, pošto se - tada mlađani Duško - oženio svojom prvom devojkom Ljubicom, koja ga je načinila muškarcem. Duško je tada bio student, a profesor mu je bio mnogo važan, da ga, po potrebi – malo „pogura“ na studijama! Teodorović se razveo, kada ga je, u Kragujevcu, sa novom budućom ženom Ljiljom Mijatović (koju, kako sâm kaže, mnogo sluša) - upoznao legendarni Boda Arsenijević, tadašnji rektor Kragujevačkog univerziteta. Kako saznajemo (iz neproverenih izvora), kuma je bila, niko drugi, do Vere Vujčić, koja je sa Bodom, u to vreme, žarila i palila Komisijom za akreditaciju i proveru kvaliteta (KAPK). U toj komisiji je bio i Teodorović i – gle čuda – baš u to vreme izdalo se najviše akreditacija školama i školicama, raznim sklepanim fakultetima! Neki nisu imali ni elementarne uslove za rad, pa sve to mnogo miriše, da ne kažemo smrdi na korupciju.

O ovom, samoproglašenom, glavnom oponentu Aleksandra Vučića, imaće još mnogo toga da se piše.


Izvor: PRESSONLINE

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage