Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ćerka vozaČa koji je pijan vozio autobus kaŽe:

20. 07. 2011.  - Autor: Marija Raca

Napio se na mojoj veridbi

Slomio ga umor - Tata je bio premoren, danima je radio bez odmora, te večeri nije ni hteo da ide na posao, ali je morao. Pre dve godine jedva je preživeo udes koji je skrivio pijanac u drugom vozilu, kaže Marica, ćerka Zdravka Jovanovića

s
vozač, autobusa

Vozač „Autosaobraćaja" Zdravko Jovanović (53), koji je uhapšen u Batočini jer je pijan, sa 1,92 promila alkohola u krvi, vozio autobus pun putnika na liniji Kragujevac - Beograd, na posao je krenuo sa ćerkine veridbe. On je pušten iz pritvora i juče nije želeo da govori bilo šta, ali je ćerka Marica (19) za Press ispričala kako je došlo do nesvakidašnjeg incidenta koji se, srećom, završio bez posledica.

Marica, koja se tog dana verila, tvrdi da je njen otac bio premoren jer je danima radio bez odmora. U „Autosaobraćaju", međutim, kažu da Jovanović jeste radio mnogo i često, ali zbog toga što je to sam tražio s obzirom na to da je jedini hranilac porodice. Da slučaj bude još apsurdniji, Zdravko je jedva preživeo pre dve godine saobraćajku koju je uzrokovao pijanac u drugom vozilu.

Jovanović nam je juče samo poručio preko ćerke da mu je svega dosta. Ukućani kažu da je nervozniji nego kada se vraćao sa ratišta iz Hrvatske i sa Kosova. Marica za naš list objašnjava da je u nedelju bio presrećan, jer mu se udaje najmlađe od četvoro dece.

Telefonirao na posao

- Moj momak je došao u nedelju iz Makedonije da me prosi. Tata jeste pio. Rekao je da će tražiti da ne vozi to veče, telefonirao je, a onda je ipak otišao na posao. Bilo me je strah. Moj otac već 15 dana ne dolazi kući. Vozi dnevne ture za Beograd, nakon poslednje tamo i spava, a onda se ujutru vraća u Kragujevac, pa sve iznova. Premoren je. Nije ni mlad, na poslednjem lekarskom pregledu saznao je i da ima i šećer. Ne branim ja oca što je vozio pijan, ali pitam se da li će samo on, kao žrtveni jarac, odgovarati zbog svega što se desilo - kaže Marica.

Zdravkova ćerka priča da je njen otac i sam doživeo saobraćajnu nesreću koju je prouzrokovao pijani vozač i da mu zbog toga sve ovo još teže pada.

a

Majstore, pazi, upašćemo u reku!

Putnici iz autobusa i juče su se javljali Pressu želeći da ispričaju šta se dešavalo tokom vožnje od Kragujevca do Batočine. Ana iz Beograda tvrdi da je jedna putnica iz autobusa izašla odmah posle kružnog toka, na izlazu iz Kragujevca.

- To se desilo nakon što je druga devojka vozaču rekla: „Majstore, pazi, upašćemo u reku", pa se ovaj vratio na put. Ostali su tek posle izlaska te devojke i vožnje u zaustavnoj traci, na milimetar od stubova, shvatili šta se dešava. Tada je počela prava panika. On je vozio malo levo, malo desno, malo preko pune linije u kontrasmeru. Jedan putnik mu je pomagao pri vožnji, kako bismo čitavi stigli bar do prve stanice - svedoči ova Beograđanka, koja kaže da je još u šoku.

- Pre dve godine, kada se automobilom vraćao kući, u naselju ga je „zakucao" automobil za čijim je volanom bio pijani vozač. Imao je komplikovanu operaciju dijafragme i mesec dana se oporavljao u bolnici. Zbog toga se dve godine „vuče" po sudovima, ali se okrivljeni ne pojavljuje. U takvoj državi živimo, kazna je rezervisana samo za sirotinju - kaže Marica.

Direktor nedostupan

Vršilac dužnosti direktora „Autosaobraćaja" Jovan Rvović juče nije bio dostupan za odgovor na pitanje zašto vidno pijanom vozaču nije urađen alko-test. Prethodnog dana je, međutim, za Press rekao da zbog svega što se desilo neće odgovarati samo vozač, već i dispečer i rukovodioci.

Isto tvrdi i Milivoje Bulatović, član UO „Autosaobraćaja" iz Samostalnog sindikata firme.

- Prema izjavi dispečera, koji je takođe pozvan na odgovornost, Jovanović je tog dana samo došao do njega i rekao mu: „Evo, potpišite mi nalog." Dispečer je potpisao. Nisu razgovarali te verovatno zbog toga nije ni primetio da je ovaj pijan. Jovanović jeste dobar radnik, sam hrani porodicu i znam da im je sada teško, ali nije tačno da ga je neko iz firme terao da radi bez slobodnih dana - kaže Bulatović.

Izvor: PRESS

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage