Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 12. 2006.  - Autor: S. M. STAJIĆ

POKAJNICA

Skandalozno: Potpredsednik G17 Ivana Dulić izvinila se građanima što je tri godine sedela u vladi Srbije koju je podržavao SPS?! Popović: Poštenije i moralnije bilo bi da gospođa Dulić nije ni ulazila u vladu ako joj je podrška SPS-a toliko smetala. Dačić: O kakvom moralu govori Ivana Dulić, kada se u ministarsku fotelju uvalila zahvaljujući glasovima SPS-a?!

s
s

Verovali ili ne, ali potpredsednica G17 Plus Ivana Dulić-Marković izvinila se preksinoć na stranačkom skupu u Subotici građanima Srbije što je tri godine bila ministar u Vladi Srbije?! Razlog za Dulićkino pokajanje jeste to što su vladu u kojoj je sedela od marta 2004. do novembra 2006. godine podržavali socijalisti!

- Između toga da posmatram sa strane šta se dešava i pokušaja da promenim nešto izabrala sam ovo drugo. Ipak, moram da vam se izvinim što sam bila deo vlade koju je podržavao SPS - izjavila je Ivana Dulić na mitingu svoje stranke u Subotici.

Lider G17 Mlađan Dinkić ovo je mirno slušao i nije ni pokušao da se ogradi od izjave svoje prve saradnice! Inače, ovo nije prvi put da se potpredsednica G17 ograđuje od svoje stranke i njenih odluka, a koliko je poznato, Ivanu Dulić-Marković niko nije prisiljavao da uđe u vladu! Ona je, takođe, imala tri godine da sama napusti kabinet Koštunice, u kome je čak nekoliko meseci bila i potpredsednik vlade. O ministarskoj i potpredsedničkoj plati da ne govorimo. Zato je pitanje čega se danas stidi Ivana Dulić-Marković? Svojih kolega ili sebe?Na ovo pitanje ministri iz Vlade Srbije imaju jedinstven odgovor:

- Mnogo je poštenije i moralnije da gospođa Dulić nije ni ulazila u Koštuničinu vladu ako joj je podrška SPS-a toliko smetala. Zašto u startu nije rekla da je sramota i da ima problema s tim? Ona je očigledno odabrala put naknadne pameti, a za to nikada nisam imao previše simpatija - kaže ministar nauke Aleksandar Popović.

a

G17: Kajanje zbog kompromisa

Potpredsednik pokrajinskog odbora G17 Plus Aleksandar Radonjić objašnjava za Press, umesto Ivane Dulić-Marković (koja je bila "prezauzeta predizbornom kampanjom"), kako je moguće da se posle tri godine sedenja u vladi Srbije neko toga stidi.
- Pokrajinski odbor G17 bio je još početkom 2004. protiv odluke da se uđe u vladu koju podržava SPS. Prevagnulo je mišljenje da nešto treba uraditi, a gospođa Dulić je bila najbolji kandidat za ministra poljoprivrede. I to je politika, kao i demokratija. Ako želite da ostanete u stranci a nadglasani ste, nekakav kompromis morate da napravite... - "objašnjava" Radonjić.

Ministar pravde Zoran Stojković poručuje svojoj dojučerašnjoj koleginici da, ako već želi da se kaje, to mora da radi zbog drugih stvari.- Nije učestvovanje u vladi Srbije koju podržava SPS najveći greh Ivane Dulić-Marković. Ako je samo to njen greh, onda je ona srećna žena... - ironičan je Stojković.

Ni ministar prosvete i sporta Slobodan Vuksanović nema puno razumevanja za Dulićkinu kritiku.- Gospođa iz G17 nikako da izađe iz stranačkog dresa, pa da konačno prozbori koju reč o svojim rezultatima. Ako je za nju lično učešće u vladi već bio toliki problem, mogla je da ode kad god je htela - ističe Vuksanović.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić poručuje Dulićki da joj je ministarsko mesto bilo "prva i poslednja državna funkcija u životu".- O kakvom moralu govori ta gospođa, kada se u ministarsku fotelju uvalila zahvaljujući glasovima SPS-a?! Ona se verovatno kaje i što je sedela pored Koštunice, ali to je njen problem! - kaže Dačić.

Izvor: Press

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage