Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 12. 2006.  - Autor: R. P.

TADIĆ: OČISTITI MAFIJAŠE IZ POLITIKE

"Pre dogovora demokratskih stranaka moramo da raščistimo ko je imao veze sa kriminalom i ko je korumpiran!" Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je sve stranke demokratskog bloka na dogovor, ali pod uslovom da se prethodno očiste od kriminalaca i mafijaša!

s
s

On je naglasio da taj stranački dogovor mora da podrazumeva suočavanje sa preprekama na našem putu ka EU, ma koliko to nekima bilo neprijatno.

- Moraćemo da se suočimo i sa ljudima iz političkih stranaka koji su skloni korupciji, koji su naslonjeni na organizovani kriminal. Srbija je umorna od mnoštva informacija o tome kako su neki političari bili u vezi sa organizovanim kriminalom ili okorelim kriminalcima, švercerima narkotika. Pa, neće valjda ta politička struktura koja je imala veze sa organizovanim kriminalom sada objašnjavati građanima kako Srbija treba da ide u EU?! Hajde da raščistimo ko je šta radio! Da raščistimo ko je imao veze sa organizovanim kriminalom, a ko nije! Da jednom za svagda raščistimo te dileme, a ne da ostaju senke na svakome, pa da naši građani veruju da su svi političari isti. E, pa, nisu! Neki jesu bili u vezi sa organizovanim kriminalom. Neki jesu šurovali s tim ljudima! Neki jesu korumpirani, neki, bogme, nisu - rekao je Tadić.

a

Ne delim Srbiju

Predsednik Boris Tadić kaže da poruka njegove stranke "pobedićemo radikale" ne deli Srbiju.

- Mi kandidujemo različite politike na izborima, a onaj ko dobije većinu vodi zemlju naredne četiri godine. To nije podela zemlje! DS i SRS imaju dve potpuno različite političke opcije. Mi kažemo, EU - da, radikali kažu - nikada EU! Mi kažemo EU zbog boljeg života, radikali kažu: naš cilj je povratak u prošlost, nasilno menjanje granica i stvaranje velike Srbije - rekao je Tadić.

Predsednik je dodao da nova, demokratska vlada mora da okonča saradnju sa Hagom i obavi potrebne reforme, kako bi Srbija do kraja iduće godine mogla da se kandiduje za punopravno članstvo u EU. On je dodao da je više puta dokazao da je spreman na politički kompromis u korist državnih interesa, ali da je saradnja izostala jer su neke druge stranke "želele da održe vlast po svaku cenu".

- Neke stranke nisu htele dogovor, jer su želele da naprave bilo kakav politički rezultat koji bi im omogućio da sa većim šansama nastupaju na novim izborima - rekao je Tadić.

Izvor: Press

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage