Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 12. 2006.

POPOVIĆ: VIŠE NOVCA U FONDU ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović izjavio je danas u Mladenovcu da će u Republičkom fondu za zaštitu životne sredine za nekoliko godina biti 10 puta više sredstava nego danas.

s
s

To je velika šansa za lokalne samouprave da značajnije investiraju u zdraviju sredinu, pre svega u projekte prečišćavanja otpadnih voda, jer je to danas najveći ekološki problem Srbije, rekao je Popović, a prenosi u saopštenju DSS.

Popović, koji je i ministar za nauku i zaštitu životne sredine, rekao je da su za boljitak Srbije potrebne četiri godine ozbiljnog rada u kojima neće biti podela po stranačkim i ideološkim opredeljenjima.

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Slobodan Lalović posetio je u Kovinu i Pančevu nekoliko privatizovanih preduzeća i formi koje su spremne za privatizaciju.

Ministar Lalović je, kako se navodi u saopštenju DSS-a, naglasio da je evidentno poboljšanje u svim privatizovanim preduzećima i to pre svega u domenu investiranja.

Lalović je rekao da se pokazalo da prave privatizacije sa strateškim partnerima unapređuju proizvodnju, uvećavaju kapacitete, povećavaju produktivnosti i zarade.

Ovim procesom stvara se mogućnost da se otvore nova radna mesta odnosno da se smanji nezaposlenosti. Ovo što je u proteklom periodu učinjeno, predstavlja temelj na kojem će se, u Srbiji, u narednih nekoliko godina stopa nezaposlenosti smanjiti na jednu cifru, zaključio je Lalović.

Predstavnici DSS-a i Nove Srbije, u okviru predizborne kampanje danas su posetili Mladenovac, Bavanište, Kovin, Pančevo, Raču, Smederevsku Palanku i Požarevac.

Izvor: Beta

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage