Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 12. 2006.

OTVOREN SAJAM OMLADINSKOG PREDUZETNIŠTVA

Šef Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Beogradu Hans Ola Urstad otvorio je danas Četvrti sajam omladinskog preduzetništva, na kojem ove godine pored srednjoškolaca iz Beograda i Kragujevca, učestvuju i učenici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

s
s

Urstad je istakao da su statistički podaci u Norveškoj, u kojoj se odršžava sličan sajam, pokazali da je 27 odsto učesnika ovog projekta zaista počelo sopstveni posao.

"Nadam se da će se ovaj program proširiti na celu Srbiju i učiniti da zemlja prosperira", rekao je Urstad i dodao da je veoma ponosan što dolazi iz zemlje koja je finansijski podržala projekat.

Državni sekretar Ministarstva prosvete i sporta Vekislav Janićijević naglasio je da će ovakva vrsta sajmova učiniti da mladi razviju veštine da kreiraju posao, a ne da čekaju da ga dobiju.

Generalni menadžer Buisneš innovation programs Jon Steinar Ostgard rekao je da će se nagrade dodeliti najuspešnijim preduzećima u pet kategorija - najbolji biznis plan, najbolja multimedijalna prezentacija, najbolji inovativni proizvod, najbolja prezentacija sa bine i najbolji štand, logo i imidž kompanije.

Predsednik G17 Plus Mlađan Dinkić rekao je da je Srbiji potrebno da se "oslobodi" preduzetništvo koje leži u mladima.

"Kreativnost ne sme da se sputava, već da se podstiče i zato će G17 Plus tražiti da se formira potpuno novi fond za start-up kredite za mlade preduzetnike u visini od 10-20.000 evra bez hipoteke", naglasio je on.

Sajam omladinskog preduzetništva održava se u Sava centru, pod pokroviteljstvom BIP i Regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća Beograd, a nagrade će biti uručene u 16 sati.

Izvor: FoNet

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage