Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 01. 2013.

Ne idemo u EU jer nas neko tera već da narod živi bolje

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Pirotu da je ekonomija važnija od poltike i da Srbija ide u Evropsku uniju, ne zato što je neko na to tera, već da bi narod živeo bolje

"Svi oni koji kažu da nas neko tera u EU  -  lažu. U EU idemo da bi bilo bolje i da bi ovaj narod živeo bolje, a ne kad idemo u Bugarsku da naša deca osećaju da idu na zapad",  rekao je Dačić  primajući specijalno priznanje "Ljudi za novo vreme - evro korak", na svečanosti koju je u Domu vojske organizovao Radio Pirot povodom izbora za ličnost godine.
    Premijer je istakao da danas herojstvo nije dati život uzalud, već da je herojstvo otvaranje novog radnog mesta i izgradnja puteva.
    Dačić je istakao da je zadatak Vlade ne samo da govori o visokoj politici, medjudržavnim odnosima, o krizi u Siriji i drugim delovima sveta, već da treba da se usresredi na ono što se dešava u Srbiji i kako živi naš narod ovde "sa najmanjim platama i penzijama u regionu, najvećim kamatama u bankama u regionu i najnestabilnijom valutom u regionu".
    "Zato ja ne pozivam ovaj narod da uzaludno daje život za izgubljene bitke već da to čini za one kojima može da pobedi, a to je da Srbija ide dalje ka EU. Mi ne činimo evro korak. To nije ervo korak već srpski korak jer sam ja predsednik Vlade Srbije", rekao je Dačić. Ako nam ne valja u EU lako ćemo da izadjemo, dodao je on.
    Premijer je rekao da ne može da bude takva situacija da jug Srbije gine u ratu, a da u miru "uživaju neki drugi koji su bili protiv nacionalnih i državnih interesa, dok se taj rat vodio".

Izvor: Tanjug

Tagovi

Pročitajte još

Komentari (11)

ostavi komentar
anonymous [neregistrovani]
 [28.01. 2013., 21:03]

!

narod ce ziveti bolje kad srbija nebude najskuplja zemlja na svetu !ali tesko da ti to mozes da osetis na svojoj kozi!

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous anonimus [neregistrovani]
 [27.01. 2013., 18:39]

korist sopstvene stete

civilizacija i vrednosti bogatih zapadnih drzava su PRIMAMLJIVE siromasnom ostatku juzne Evrope. Ako se uzme u obzir da je prjektant EU Nemacka istinski dobitnik u ekonomiji jer je eksprtno orijentisana(valutom evra)svi ostali su malo profitirali kroz ogranicene fondove a trziste je uglavnom ostalo zatvoreno zbog nekonkurentnosti.Sta mi toliko onda ocekujemo ,kada nasi proizvodi ni u domacim uslovima nisu konkurentni,a bicemo prinudjeni da se odreknemo mnogih interesa na svim poljima.

Odgovori
Vidi odgovore
Nenad [neregistrovani]
 [27.01. 2013., 08:46]

Prica Bajke

Dacicu za vreme vladavine gospodina Milosevica niste imali priliku toliko da pricate i gradjani nisu znali vase intelektulne sposobnosti evo ja nisam bio neki djak iskreno jedva zavrsio skolu ali ovi vasi govori predavanja ne
dolikuju jednom politicaru

Odgovori
Vidi odgovore
Joe [neregistrovani]
 [27.01. 2013., 04:16]

dobar vic

Sta reci osim hahahahahahahaha

Odgovori
Vidi odgovore
steva [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 23:39]

Nazdravlje

Sve su prognoze da bar za desetak godina necemo uci u EU, a on prica o boljem zivotu !
Ako trba da cekamo toliko, nazdravlje, ko ce od nas onda docekati taj 'bolji zivot'?
Nego, druze Dacicu gledajte kako da se podigne bar malo privreda i poljoprivreda, pa cemo za kraci period ziveti bolje. Nemojte nas svi stalno bombardovati sa tim ulasko u EU. Dosta nam je vec toga. Urazumite se !

Odgovori
Vidi odgovore
Rale [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 23:14]

Naklapanje

Prazna prica za malu decu.

Odgovori
Vidi odgovore
radovan [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 21:48]

Iluzija...

je velika, g. Dacicu da ce mo ziveti bolje ulaskom u maglu Evropske unije. To je pogresan put. Okanite se toga da sa takvim ponizenjima i ucenama idemo u zagrljaj onima koji nam tako dugo krv piju. Nece oni nas primiti da bi nam pomagali, vec da bi odavde ovlacili, pljackali i otimali... Na zapadu zivi gladan svet kome nikad dosta nije, a ko ce takvim nadavati? Sve ostalo je prividni i lazni sjaj. Nemate pravo da da ovu zemlju vodite na dalje u direktnu propast i nestajanje. Niko nas pomoci nece ako sami sebe ne pomognemo.

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 21:47]

jeftina

Demagogija...moj ti! Samo naivni ti veruju!

Odgovori
Vidi odgovore
Kontraš [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 21:35]

Opet nosić

Opet ovom raste nosić. O boljem životu, običan, anoniman čovek, može samo da sanja u svetu neoliberalizma i valadavini multinacionalnih korporacija. Bezkorenitih promena nema boljitka za 99%. Na kraju će čuvenog Marksa proglasiti vidovitim, a čovek je samo imao talenat da duboko pronikne u društvene odnose, ujedno detaljno ih analizirajući. Nije dobro da nas premijer obmanjuje kakko bi opravdao davanje ustupaka oko KiM. Veoma podmuklo i nepošteno. Na kraju, gospodine Dačiću, većina građana 'ne želi da živi bolje' pod okriljem EU.

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous huhu [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 21:23]

idemo ,idemo


ali malo sutra .riba i dalje radi .napred sarani pecajte se sami.

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous ivek [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 20:58]

pecajte se


sarani.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage