Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 01. 2013.

Ne idemo u EU jer nas neko tera već da narod živi bolje

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Pirotu da je ekonomija važnija od poltike i da Srbija ide u Evropsku uniju, ne zato što je neko na to tera, već da bi narod živeo bolje

"Svi oni koji kažu da nas neko tera u EU  -  lažu. U EU idemo da bi bilo bolje i da bi ovaj narod živeo bolje, a ne kad idemo u Bugarsku da naša deca osećaju da idu na zapad",  rekao je Dačić  primajući specijalno priznanje "Ljudi za novo vreme - evro korak", na svečanosti koju je u Domu vojske organizovao Radio Pirot povodom izbora za ličnost godine.
    Premijer je istakao da danas herojstvo nije dati život uzalud, već da je herojstvo otvaranje novog radnog mesta i izgradnja puteva.
    Dačić je istakao da je zadatak Vlade ne samo da govori o visokoj politici, medjudržavnim odnosima, o krizi u Siriji i drugim delovima sveta, već da treba da se usresredi na ono što se dešava u Srbiji i kako živi naš narod ovde "sa najmanjim platama i penzijama u regionu, najvećim kamatama u bankama u regionu i najnestabilnijom valutom u regionu".
    "Zato ja ne pozivam ovaj narod da uzaludno daje život za izgubljene bitke već da to čini za one kojima može da pobedi, a to je da Srbija ide dalje ka EU. Mi ne činimo evro korak. To nije ervo korak već srpski korak jer sam ja predsednik Vlade Srbije", rekao je Dačić. Ako nam ne valja u EU lako ćemo da izadjemo, dodao je on.
    Premijer je rekao da ne može da bude takva situacija da jug Srbije gine u ratu, a da u miru "uživaju neki drugi koji su bili protiv nacionalnih i državnih interesa, dok se taj rat vodio".

Izvor: Tanjug

Tagovi

Komentari (11)

ostavi komentar
anonymous [neregistrovani]
 [28.01. 2013., 21:03]

!

narod ce ziveti bolje kad srbija nebude najskuplja zemlja na svetu !ali tesko da ti to mozes da osetis na svojoj kozi!

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous anonimus [neregistrovani]
 [27.01. 2013., 18:39]

korist sopstvene stete

civilizacija i vrednosti bogatih zapadnih drzava su PRIMAMLJIVE siromasnom ostatku juzne Evrope. Ako se uzme u obzir da je prjektant EU Nemacka istinski dobitnik u ekonomiji jer je eksprtno orijentisana(valutom evra)svi ostali su malo profitirali kroz ogranicene fondove a trziste je uglavnom ostalo zatvoreno zbog nekonkurentnosti.Sta mi toliko onda ocekujemo ,kada nasi proizvodi ni u domacim uslovima nisu konkurentni,a bicemo prinudjeni da se odreknemo mnogih interesa na svim poljima.

Odgovori
Vidi odgovore
Nenad [neregistrovani]
 [27.01. 2013., 08:46]

Prica Bajke

Dacicu za vreme vladavine gospodina Milosevica niste imali priliku toliko da pricate i gradjani nisu znali vase intelektulne sposobnosti evo ja nisam bio neki djak iskreno jedva zavrsio skolu ali ovi vasi govori predavanja ne
dolikuju jednom politicaru

Odgovori
Vidi odgovore
Joe [neregistrovani]
 [27.01. 2013., 04:16]

dobar vic

Sta reci osim hahahahahahahaha

Odgovori
Vidi odgovore
steva [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 23:39]

Nazdravlje

Sve su prognoze da bar za desetak godina necemo uci u EU, a on prica o boljem zivotu !
Ako trba da cekamo toliko, nazdravlje, ko ce od nas onda docekati taj 'bolji zivot'?
Nego, druze Dacicu gledajte kako da se podigne bar malo privreda i poljoprivreda, pa cemo za kraci period ziveti bolje. Nemojte nas svi stalno bombardovati sa tim ulasko u EU. Dosta nam je vec toga. Urazumite se !

Odgovori
Vidi odgovore
Rale [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 23:14]

Naklapanje

Prazna prica za malu decu.

Odgovori
Vidi odgovore
radovan [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 21:48]

Iluzija...

je velika, g. Dacicu da ce mo ziveti bolje ulaskom u maglu Evropske unije. To je pogresan put. Okanite se toga da sa takvim ponizenjima i ucenama idemo u zagrljaj onima koji nam tako dugo krv piju. Nece oni nas primiti da bi nam pomagali, vec da bi odavde ovlacili, pljackali i otimali... Na zapadu zivi gladan svet kome nikad dosta nije, a ko ce takvim nadavati? Sve ostalo je prividni i lazni sjaj. Nemate pravo da da ovu zemlju vodite na dalje u direktnu propast i nestajanje. Niko nas pomoci nece ako sami sebe ne pomognemo.

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 21:47]

jeftina

Demagogija...moj ti! Samo naivni ti veruju!

Odgovori
Vidi odgovore
Kontraš [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 21:35]

Opet nosić

Opet ovom raste nosić. O boljem životu, običan, anoniman čovek, može samo da sanja u svetu neoliberalizma i valadavini multinacionalnih korporacija. Bezkorenitih promena nema boljitka za 99%. Na kraju će čuvenog Marksa proglasiti vidovitim, a čovek je samo imao talenat da duboko pronikne u društvene odnose, ujedno detaljno ih analizirajući. Nije dobro da nas premijer obmanjuje kakko bi opravdao davanje ustupaka oko KiM. Veoma podmuklo i nepošteno. Na kraju, gospodine Dačiću, većina građana 'ne želi da živi bolje' pod okriljem EU.

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous huhu [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 21:23]

idemo ,idemo


ali malo sutra .riba i dalje radi .napred sarani pecajte se sami.

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous ivek [neregistrovani]
 [26.01. 2013., 20:58]

pecajte se


sarani.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Da li bi Srbija danas bila bolje mesto za život da je Đinđić živ!?

Siguran sam da bi!

Naravno da ne, bilo bi gore!

Bilo bi apsolutno isto!

Rezultati

Facebook