Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Tužilac češlja dekana FPN-a

19. 04. 2015.  - Autor: Ljubinka Račić

U toku provera krivične prijave protiv Ilije Vujačića

Drugo osnovno tužilaštvo pokrenulo je predistražne radnje zbog navodnih finanijskih malverzacija i zloupotrebe službenog položaja u ovoj visokoškolskoj ustanovi u Beogradu

U toku provera krivične prijave protiv Ilije Vujačića

Ilija Vujačić foto Tanjug

Drugo osnovno tužilaštvo pokrenulo je predistražne radnje zbog navodnih finanijskih malverzacija i zloupotrebe službenog položaja u ovoj visokoškolskoj ustanovi u Beogradu.

Istraga protiv dekana fakulteta političkih nauka (FPN)

Kako Naše novine saznaju, Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražne radnje protiv dekana FPN-a Ilije Vujačića zbog navodnih finansijskih malverzacija i zloupotrebe službenog položaja u ovoj visokoškolskoj ustanovi. Prema rečima našeg izvora bliskog tužilaštvu, predistražne radnje započete su na osnovu krivične prijave koja je podneta protiv Vujačića, a bila je adresirana na Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Predmet u višem tužilaštvu primljen je pod brojem 9-03 a u Drugom osnovnom zaveden je pod KTR 1195/15 - navodi naš izvor blizak Drugom osnovnom tužilaštvu.

Tehnički problemi

Naš sagovornik dodaje da će predistražne radnje biti započete informativnim razgovorom na koji će Vujačić biti pozvan:

- To bi trebalo da se dogodi veoma brzo, a potom sledi predlog tužioca o daljnjem postupanju.

U Drugom osnovnom tužilaštvu u petak, zbog tehničkih problema, nisu mogli da nam potvrde ove informacije, dok su nam, sa druge strane, u Višem javnom tužilaštvu, koje je i dobilo krivičnu prijavu protiv Vujačića, potvrdili da su je prosledili dalje.

-Anonimna krivična prijava koja je bila podneta  Višem javnom  tužilaštvu u Beogradu protiv Vujačić Ilije 23. marta 2015. godine ustupljena je na nadležnost Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu - rečeno je Našim novinama u ovom tužilaštvu.

Naše novine su inače u više navrata pisale da na FPN-u već duže vreme  neke stvari nisu u skladu sa zakonom i dobrim običajima univerziteta. Izveštaji o radu te ustanove pokazuju da troškovi za određene namene konstantno rastu.

Ističe mu mandat

Konkretno, izveštaj za predhodnu godinu, koji je usvojen 26. februara na sednici Saveta Univerziteta u Beogradu, pokazao je da je na ovom fakultetu u predhodne dve godine samo na reprezentaciju potrošeno blizu 60.000  evra. Takođe, samo u toku 2014. godine, na putovanja u zemlji, a pogotovu u inostranstvu, potrošeno je više od osam miliona dinara (8.062.217) što je za dva miliona više u odnosu na 2013 kada je za te namene izdvojeno 5.869.121 dinar.

Vujačiću, koji je na čelu FPN-a od 2009. godine, u septembru ističe mandat na koji nema pravo da bude reizabran. Ova obrazovna ustanova, međutim, već u maju trebalo bi da dobije novo rukovodstvo.

Izvor: Naše novine

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage