Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 06. 2008.  - Autor: (S. V.)

ŠEFA ŽANDARMERIJE TERAJU U PENZIJU

Komandant žandarmerije general Borivoje Tešić (52) dobio rešenje o penzionisanju na dan jedinice koju je vodio skoro četiri godine

s
s

General Borivoje Tešić (52) smenjen je s mesta komandanta Žandarmerije! Kako Press saznaje, Tešić je iznenada dobio „čestitku" s rešenjem o penzionisanju, i to za Dan Žandarmerije koji se danas obeležava!!! Izvor Pressa blizak vrhu Žandarmerije kaže da će se Tešić žaliti na ovu sramnu odluku, iako je pre godinu i po dana stekao uslove za penzionisanje.

Sagovornik Pressa blizak vrhu Žandarmerije kaže da je čudna odluka o penzionisanju Tešića jer do sada nije bilo nikakvih zamerki na njegov rad!

- Iza ovakve odluke vrha policije najverovatnije su politički razlozi! Tešić je na čelo Žandarmerije došao pre četiri godine i do sada je nekoliko puta pohvaljivan. Međutim, u poslednje vreme njegov rad je potpuno marginalizovan, iako se Žandarmerija proteklih godina dobro pokazala kako na jugu Srbije i Raškoj, tako i na sportskim manifestacijama i demonstracijama. Sasvim je interesantno da je Tešić smenjen uoči proslave Dana Žandarmerije koji se danas obeležava - kaže naš sagovornik iz vrha Žandarmerije.

On dodaje da je čudno i to da se u rešenju o Tešićevom penzionisanju uopšte ne pominju razlozi.

- Nema nikakvog obrazloženja osim da u roku od nedelju dana od prijema rešenja preda dužnost i da ima pravo žalbe, što će on i uraditi. Istina, Tešić je stekao pravo na penziju. Imao je pre dve godine i ozbiljnu operaciju srca. Zašto ga nisu tada penzionisali - pita se naš sagovornik.

U MUP-u Srbije navode da je odluka o penzionisanju Borivoja Tešića po zakonu.

- Nema ni govora da je u pitanju politička odluka! General je još ranije ispunio sve zakonske uslove za penzionisanje. Tešić je pre godinu i po dana stekao pravo na odlazak u penziju. Dva puta godišnje, u junu i decembru, pravimo „presek" zaposlenih i uručujemo rešenja o penzionisanju. Tešić ima pravo na žalbu, ali mi moramo da obnavljamo Žandarmeriju novim kadrovima - objašnjavaju u MUP-u Srbije.

Tešić je na mesto komandanta Žandarmerije došao 17. avgusta 2004, kad je zamenio Gorana Radosavljevića Gurija. Tešić je pre dolaska u MUP Srbije bio starešina Vojske SCG, u kojoj je bio i zamenik komandanta Gardijske brigade.

Izvor: PRESS

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage