Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 09. 2017.  - Autor: Pressonline

Vučić se PRVI PUT KAO PREDSEDNIK SRBIJE obratio Ujedinjenim nacijama: Političko rešenje za Kosovo NAŠ NACIONALNI PRIORITET (FOTO)

Vučić je rekao da je uslov broj jedan za razvoj i napredak zemalja Balkana očuvanje mira i stabilnosti.

Vučić se PRVI PUT KAO PREDSEDNIK SRBIJE obratio Ujedinjenim nacijama: Političko rešenje za Kosovo NAŠ NACIONALNI PRIORITET (FOTO)

Foto: Tanjug/Ap

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se šefovima država i vlada na 72. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. On je rekao da je uslov broj jedan za razvoj i napredak zemalja Balkana očuvanje mira i stabilnosti i najavio da će više govoriti o Srbiji, zemlji koja i ima sve veći ugled u svetu.

Vučić je obraćanje počeo osvrtom na ono što se čulo prethodnih dana sa govornice Generalne skupstine i naveo da su svi govorili o potrebi reforme UN, o miru i stabilnosti, ali i vrlo često često optužujući i napadajujući neke druge...

- Preporučio bih da se ne uzima takav pristup - rekao je Vučić koji je podsetio da je i prethodne godine rečeno da je situacija teška i ocenio da je sada još teža nego pre godinu dana.

Kako je rekao, danas želi da govori o Srbiji koja se vraća u svet i koja je sve više poštovana, koja želi da ga razume, čak i onda kada se velike sile ne slažu sa njom ili mi sa njima.

On je dodao i da govori na način da nema potrebu da podilazi svom narodu jer su sve političke borbe već dobijene.

Predsednik Srbije je naglasio da je bitno da govori o celom Balkanu, posebno njegovom zapadnom delu, "jer bez zajedničke i šire slike nećemo biti u mogućnosti da rešimo naše probleme".

On je najveo da je uslov broj jedan za prosperitetnu budućnost u regionu očuvanje mira i stabilnosti i u tom smislu podvukao da Srbija puno investira u region.

- Posvećeni smo tome i nastavićemo da radimo na promociji regionalne stabilnosti i saradnje - rekao je Vučić i naveo da Srbija veruje u ulaganje u bolju budućnost za sve nas.

Očuvanje mira i stabilnosti je najbitnije, to je politički cilj koji zahteva svakodnevni težak trud i rad, ukazao je predsednik Srbije.
Kao broj dva Vučić je naveo ekonomski razvoj i istakao je da je u prethodnom periodu Srbija odgovornom politikom fiskalne konsolidacije uspela da stvori suficit u budžetu, smanji nezaposlenost sa 26 na 12 odsto, zavela tržišni red, stvorila mnogo jaču zemlju, bliža je razvijenom zapadu, i rešava probleme sa kojima se i bogatiji sučeljavaju.

- Ulažemo u kreativnost mladih, digitalizacija je postala važna tema i u Srbiji, a ne samo u najrazvijenim zemljama sveta - rekao je Vučić.

Treća stvar, naznačio je Vučić, koja nije manje važna od postizanja mira i stabilnosti i ekonomskog napretka, je napredak Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji.

On je napomenuo da je Unija najbitniji trgovinski i investicioni partner Srbije, a put ka uniji je put ka većoj stabilnosti i ekonomskog napretka i jačanja demokratije.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage