Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 09. 2017.  - Autor: PressOnline

Nikolić sa Čepurinom: Srbija želi više ruskog kapitala

Nikolić je naveo i da će Nacionalni savet i Vlada Srbije učiniće sve da poslovno okruženje u Srbiji za ruske kompanije učini stabilnim i predvidivim.

Nikolić sa Čepurinom: Srbija želi više ruskog kapitala

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin sa predstavicima najvećih ruskih kompanija u Srbiji konstatovali su danas da je obim srpskog izvoza u prvih sedam meseci ove godine značajno povećan i da ga treba održati.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Nacionalnog saveta, Nikolić je ocenio da su odnosi Ruske Federacije i Srbije na izvanrednom nivou i dodao da mu je želja da i iekonomski budu podignuti na isti nivo.

Obim srpskog izvoza u prvih sedam meseci ove godine je značajno povećan i taj trend želimo da održimo. Interesuju nas novi projekti, mogućnosti i planovi poslovanja Ruske Federacije u Srbiji. Srbija je zainteresovana za veće prisustvo ruskih firmi i ruskog kapitala, a posebno nam je važno da predstavnici kompanija u oblastima visokih tehnologija dođu u Srbiju koja za njih već priprema industrijske zone - naveo je Nikolić.

Naveo je i da će Nacionalni savet i Vlada Srbije učiniće sve da poslovno okruženje u Srbiji za ruske kompanije učini stabilnim i predvidivim.

Cilj nam je da na osnovu pozitivnog poslovanja vaših kompanija u Srbiji, na naše tržište dođu novi ruski investitori i nove ruske firme - rekao je Nikolić.

Ambasador Čepurin je istakao da Ruska Federacija doživljava ekonomski rast i da će se u budućnosti posebna pažnja posvetiti digitalizaciji ekonomije, energetici kao i saobraćajnoj mašinogradnji.

Robna razmena sa Srbijom raste, interes nam je da posebno proširimo saradnju u oblasiti železničkog saobraćaja, da Srbija postane deo velikih projekata. Za ruske kompanije i srpske privrednike je veoma bitna struktura mehanizma saradnje kako bi naše trgovinske odnose čekala dobra budućnost - naveoje Čepurin.

 

 

 

Izvor: Telegraf.rs

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage