Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 09. 2017.  - Autor: Pressonline

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Neću na svadbu kod Ane Brnabić

Ana da se uda? Pa ne znam kakva je to svadba s dve mlade. Gde to ima? Ne idem na svadbu s dve mlade ili dvojicom mladoženja.

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Neću na svadbu kod Ane Brnabić

Foto: Fonet, Nemanja Pančić

Lider JS i predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma i dalje ne odustaje od svoje mantre - Ana Brnabić nije moj premijer. Iako priznaje sve ministre iz njenog kabineta, Brnabićku, kako kaže u razgovoru za Kurir, još ne može da prihvati. Ipak, ispričao nam je i kada će je prihvatiti i pod kojim uslovima. A kako nam je otkrio, već ima i slogan za beogradske izbore - „Beograd je moj izazov“.

Palmu smo zatekli u Herceg Novom u Crnoj Gori, gde je sa delegacijom bio u radnoj poseti.

- Pobratimićemo se s Herceg Novim do Nove godine. Ta saradnja je započeta u Jagodini pre mesec i po dana. Poznato je da mi već 13 godina šaljemo decu u Crnu Goru na more, oni koji završe osmi razred idu u Buljarice. Sada tražimo malo bolji smeštaj, jer je odmaralište u kom su dosad boravili dosta staro. Dogovorili smo se i da bude malo jača ekonomska saradnja.
Jeste li uspeli da prodate one fotelje funkcionera?- Raspisan je konkurs, biće prodate sledeće nedelje. Ima dosta zainteresovanih. Na primer, moja nova fotelja koštala je 300 evra, a biće prodata za 2.000.

Ko će da je kupi za tolike pare?- Pa kako ko će, to je licitacija. Kupiće sigurno neka firma fotelju na kojoj je sedeo Dragan Marković Palma. A ja ću sedeti na drvenoj stolici. Evo, već sutra treba da stignu.

Hoće li biti sa naslonom ili obične hoklice?

- Ma ne treba mi ni naslon ni ništa. Da vam kažem, političari, i kada misle da im je najbolje, treba da sednu na nešto tvrdo, a kad su mnogo srećni, da stave kamen u cipelu da ih žulja.

Sigurno vas ovi vaši lokalni funkcioneri proklinju zbog ovakvih odluka.

- Ne, nisu oni protiv. Da su protiv, ne bi bili sa mnom 20 godina. Nikada se nismo posvađali, a Jagodinu vodimo već 13 godina. Mi odluke donosimo u dogovoru i demokratskim putem.

A zašto to ne treba da važi i za ministre?

- Pa ipak oni treba da objašnjavaju gostima iz Evrope i sveta kad dolaze zašto sede na drvenim foteljama. Ja ću to mnogo lakše da uradim nego ministri i predsednik države.

Mislite da, recimo, Dačić ne bi mogao da objasni strancima drvene stolice? Znate da je on neposredan u tim komunikacijama.

- Ma neću uopšte da se bavim time. To je samo predlog za lokalne samouprave.

Ovih dana je apsolutni hit vaših „3.000 za gospođu“, a davali ste i po 50 evra za studente?

- Zaboravili ste 2.000 za gospodina. Gledao sam sve te fore na moj račun. Sedam miliona pregleda preko svih društvenih mreža. Meni to ništa ne smeta. Pazite, ljudi koji su kritikovali, a bave se politikom, oni ne znaju kako narod teško živi.

Kažu da je to ponižavanje.

- Kako je ponižavanje da pomognete nekome? Ja to radim 13 godina. Ponižavanje je da date nekom pare za lekove, a nema svoj novac da kupi?

Tako mnogi kažu. Šta vi njima poručujete?

- Valjda je normalno da pomažete onima koji nemaju. Kad sam bio na Fakultetu pedagoških nauka, valja treba da se stavi neki dinar za sreću. Ja sada vas pitam - šta tu ima loše? Neka to za nekog bude politički marketing, za mene nije i odrekao sam se svoje zarade.

Hoćete da kažete da se zna poreklo tog novca. A šta kažete na 205. 000 evra koje je Vulin dobio od ženine tetke iz Kanade za stan?- Ne bavim se ministrima u Vladi, ko šta radi. Ne gledam u tuđe dvorište.

Da li verujete u to da je od tetke iz Kanade pozajmio 205.000 evra?

- Nisam pratio. Ne mogu sad da razmišljam o ministru Vulinu zato što razmišljam o Italijanima. Treba da se sretnem s nekim Italijanima u Crnoj Gori, a reč je o investiciji od 25 miliona evra. To je moj odgovor na vaše pitanje.

Izvor: Kurir.rs

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage