Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 09. 2017.  - Autor: Pressonline

Vulin posle razgovora u NATO i ODKB: Nije lako biti neutralan

Ministar odbrane je izjavio i da će sa najavljenim povećanjem plate u Vojsci Srbije biti veće nego ikada, ali da se radi i na rešavanju stambenog pitanja vojnika.

Vulin posle razgovora u NATO i ODKB: Nije lako biti neutralan

Foto: Mod.gov.rs

Govoreći o saradnji sa NATO i Rusijom, ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da će Srbija ubuduće zadržati vojnu neutralnost i da će se primenjivati recipročne mere. U onoj meri u kojoj se prihvataju naši oficiri u toj meri i mi prihvatamo druge oficire. Nadamo se da će toga biti više i u Ruskoj Federaciji i u NATO, rekao je VUlin.

Tokom nedavne posete i razgovora sa pomoćnikom generalnog sekretara odbrane NATO-a pričalo se, dodaje, kako najbrže normalizovati civilni vazdušni saobraćaj iznad južne pokrajine, ali ne gubeći iz vida da su krovni dokumenti koji to regulišu Rezolucija 1244 i Sporazum u Kumanovu.

Tema je bila i pokušaj da se formira Vojska Kosova za šta članice NATO pakta smatraju da je moguće formirati u skladu sa ustavom i zakonom.

- Mi smo odlučno protiv toga. Vojna neutralnost nas ne sprečava da kažemo šta su naši interesi. Rezolucija 1244 je jedina koja reguliše način života na prostoru KiM i jasno kaže ''nema oružane sile osim KFOR-a''  -rekao je Vulin.

On je izjavio i da će sa najavljenim povećanjem plate u Vojsci Srbije biti veće nego ikada, ali da se radi i na rešavanju stambenog pitanja vojnika.

- Naravno da su plate nedovoljne, ali činjenica je da rastu i sa povećanjem koje se očekuje biće sigurno veće nego što su ih ikada imali - rekao je ministar gostujući na RTS.

Očekuje da će to povećanje biti do kraja godine, kada je u dogovoru sa MMF-om planirano povećanje plate za zaposlene u javnom sektoru.

- Smatram da za pripadnike struktura bezbednosti treba rešavati uvek zajedno i pitanje plata, ali i stambeno pitanje. Vojska, policija, BIA trebale bi da imaju veće plate nego što su ikada imali - dodao je on.

Kako kaže, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta, formirana je komisija i očekuje da će se brzo izaći sa konkretnim predlozima za rešavanje stambenog pitanja za sve strukture bezbednosti, te da očekuje da će to biti i do 30.000 stanova.

- Imamo veliko ulaganje u opremu, oružje. Neutralnost je skupa, sve morate sami da platite, niko vam ne pomaže - naglasio je ministar.

Izvor: Pressonline/Tanjug

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage