Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

31. 10. 2017.  - Autor: Pressonline

Stefanović oštro osudio napad na Maju Gojković: Juče sam tražio od Dveri da prestanu da maltretiraju žene, ali nije urodilo plodom

- Nasilje mora odmah da prestane - poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Stefanović oštro osudio napad na Maju Gojković: Juče sam tražio od Dveri da prestanu da maltretiraju žene, ali nije urodilo plodom


Foto: MUP

Povodom današnjeg napada na predsednicu parlamenta, Maju Gojković, kada su u njen kabinet upali lider Dveri Boško Obradović i još dvojica muškaraca, reagovao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Boško Obradović i Srđan Nogo nastavljaju jedinu politiku koju "Dveri" umeju da pokažu građanima Srbije, a to je napad na žene. Posle napada na Maju Pejčić, članicu Republičke izborne komisije u izbornoj noći 2016. godine, napada na Gordanu Uzelac, novinara TV Pink i druge novinare ove televizije i besprizornog ponašanja u Parlamentu, Obradović i njegovi kompanjoni danas su otišli korak dalje - rekao je Stefanović.

- Poslanici "Dveri" napali su predsednicu Parlamenta Maju Gojković i dve dame koje rade u njenom kabinetu, što valjda treba da predstavlja vrhunac političke ideje kojusu smislili i suštinu političkog programa organizacije koju predstavljaju - istakao je Stefanović.

Iako je još juče javno tražio od Boška Obradovića da prestane da napada žene i da se on i njegovi poslanici oprobaju u napadu na Aleksandra Vučića, to nije urodilo plodom.

- Nažalost, skupili su hrabrost da napadnu Maju Gojković i da upadnu u njenu kancelariju. Ne smem ni da pomislim kakva bi se politička i medijska haranga podigla na bilo koga ko bi nasilno upao u kancelariju bilo koje žene koja pripada opoziciji, a kamoli kada bi je neko napao, i učiniću sve da se tako nešto nikada i ne dogodi - kaže Stefanović.

Dodaje da je nedopustivo da nasilje bude metod delovanja bilo kojeg pojedinca, a pogotovo nekoga ko želi da upravlja našom zemljom i da drugima deli lekcije o obrascima društvenog delovanja.

- Zbog toga najoštrije osuđujem nastavak politike nasilja prema ženama koje sprovode Boško Obradović i njegovi poslanici, i to nasilje mora odmah da prestane - poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Izvor: Pressonline

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage