Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 11. 2017.  - Autor: Pressonline

Živković protiv Šutanovca, Šutanovac protiv Đilasa, Tadić protiv Živkovića: Svi protiv svih

Iako su u svetlu predstojećih beogradskih izbora najavljivali ujedinjenje oko jedinstvene liste, svojim najnovijim izjavama pokazuju da su daleko od bilo kakvog dogovora, već da su na snazi stare podele i sukobi

Živković protiv Šutanovca, Šutanovac protiv Đilasa, Tadić protiv Živkovića: Svi protiv svih

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Dimitrije Nikolić/Dragan Kujundžić

U gotovo samo 24 sata isplivali su stari sukobi među nekadašnjim liderima Demokratske stranke. Iako su u svetlu predstojećih beogradskih izbora najavljivali ujedinjenje oko jedinstvene liste, svojim najnovijim izjavama pokazuju da su daleko od bilo kakvog dogovora, već da su na snazi stare podele i sukobi.

Prvo su sukobili lideri stranaka proizašli iz Demokratske stranke, odnosno predsednik SDS Boris Tadić i predsednik Nove strank Zoran Živković i to oko spomenika pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću.

Tadić je žestoko reagovao zbog njihovih zamerki da tokom njegovog osmogodišnjeg predsedničkog mandata i isto toliko godina provedenih na čelu DS nije uradio gotovo ništa na odavanju počasti Đinđiću i da se protivio podizanju spomen-obeležja.

- Ne samo da laže da sam ja blokirao podizanje spomenika Đinđiću nego je Živković zaista predložio ovaj zastrašujući escajg - poručio je Tadić i podsetio na Đinđićevu bistu koju je akademski vajar iz Čikaga Boban Ilić uradio od viljušaka i kašika i svojevremeno ponudio kao poklon Beogradu.

Međutim, Živković nije izostavio ni Šutanovca. Tačnije, kandidatkinja Nove stranke za gradonačelnicu Beograda Vesna Rakić Vodinelić izjavila je da u toj stranci nema entuzijazma prema ideji da sadašnji predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac predvodi eventualnu zajedničku listu na beogradskim izborima.

- Nova stranka i DS vode razgovore koji još nisu postali politički dogovor, a u Novoj nema entuzijazma prema ideji da predsednik DS predvodi eventualnu zajedničku listu. Uostalom, on ni sam nije doneo odluku o svojoj kandidaturi - rekla je Rakić Vodinelić za "Danas".

Izvor: Pressonline

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage