Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

23. 11. 2017.  - Autor: Pressonline

PROTEST U NOVOM SADU: Novosađani protiv presude Haškog tribunala!

Prek o stotinu, mahom mlađih Novosađana, učestvovalo je danas u protestnoj šetnji u centru gada, a povodom presude generalu Ratku Mladiću koju je izrekao Haški tribunal. Pripadnici više patriotskih organizacija, ali i spontano okupljeni građani klicali su u više navrata generalu, a tokom skupa čulo se i skandiranje „Srpska, Srbija, jedna država“, kao i uvredljive parole na račun suda u Ševeningenu, ali i standardan repertoar srpskih patriotskih pesama.

PROTEST U NOVOM SADU: Novosađani protiv presude Haškog tribunala!

Na čelu kolone nalazio se Mihailo Janjić, poverenik pokreta 1389 za severnu Srbiju, kao i transparent sa porukom „Doživotna presuda lažnog suda, za večnu legendu o časnom vojniku – Ratko Mladić“. Inače, protest je podržao i sinovac generala Mladića, koji se kratko obratio skupu.

- Ovo je dokaz da je Haški tribunal, kao inkvizitorski, osnovan sa jednim ciljem – da satanizuje Srbe i da kažnjava naše heroje, a oslobođa zločince i zlikovce koji imaju srpsku krv na rukama. Njihove presude ništavne su u očima srpskog naroda, koji dobro zna šta je istina i nijedan sudija nas neće ubediti u suprotno, nikada – rekao je Janjić.


Izvor: Pressonline

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage