Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 12. 2017.  - Autor: PresOnline

VUČIĆ: Sa Putinom i o snabdevanju Srbije gasom !

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom tokom njegove posete Moskvi razgovarati i o gasnom snabdevanju Srbije

VUČIĆ: Sa Putinom i o snabdevanju Srbije gasom !

Vučić je kazao da potrošnja gasa u Srbiji dramatično raste i da se po tome vidi industrijski i ekonomski napredak.

On je izneo podatak da je u 2012. godini potrošeno 1,2 milijardi kubnih metara gasa, dok će ove godine ta potrošnja iznositi 2,1 ili 2,2 milijarde. 

- Očekujemo za tri godine da potrošnja bude 2,7 milijardi metara kubnih, tako da će nam od 2021. godine biti verovatno potrebno tri milijarde kubnih metara gasa - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Generalštabu. 

Tokom posete Moskvi, kaže, pokušaće da napravi dobre aranžmane za Azotaru i MSK čija je baza – gas. 

- Pokušaćemo da napravimo i dobre aranžmane, da malo obradujemo radnike u Azotari I MSK, obično sam strog prema njima. Svakako ću sa Putinom razgovarati o tome - istakao je predsednik. 


Odgovarajući na pitanje da li je Srbija dobila garancije ili sredstva za učešće u severnom toku, Vučić je rekao da nije o tome razgovarano na takav način i pojasnio da se razgovara o Turskom toku, te da se možda nešto konkretnije može postići tokom posete Moskvi.

Vučić je istakao da Srbija ne duguje za gas i da izmiruje sve obaveze prema ruskim partnerima.

- Ne dugujemo nista Gaspromu za gas, sve obaveze prema ruskim partenrima izmirujemo, Srbija je ozbiljnija nego što je bila - zaključio je Vučić.

Izvor: PressOnlinne

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage