Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 12. 2017.  - Autor: Pressonline

VUČIĆ U MOSKVI EKSKLUZIVNO ZA TASS: Nikada nećemo uvesti sankcije bratskoj Rusiji! Nema tog pritiska!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u poseti Rusiji, dao je intervju za medijsku agenciju Tass, a glavne teme ekskluzivnog intervjua srpskog lidera sa prvim zamenikom generalnog direktora TASS Mihailom Gusmanom bile su prednosti ruskog predsednika Vladimira Putina u razvoju odnosa između Rusije i Srbije i stav Beograda o pridruživanju NATO i anti-ruskim sankcijama.

VUČIĆ U MOSKVI EKSKLUZIVNO ZA TASS: Nikada nećemo uvesti sankcije bratskoj Rusiji! Nema tog pritiska!

* Gospodine predsedniče, hvala vam na prilici da se sretnemo. Ujutro je osam sati. U programu "Formula moći" napravili smo skoro 400 intervjua, ali tako rano nikada nismo bili pozvani na razgovor. Ali nam je rečeno da smo imali sreće, jer se ponekad čak srećete i sa ambasadorima u šest ujutro, tj. vaš radni dan počinje još ranije. Da li je to praksa koja je postala vaš običaj kada ste već postali predsednik ili ste uopšte "ranoranilačka ptica"?

- Navikao sam se rano da ustanem, hvala što ste to primetili. Čini mi se da osoba može raditi sa najvećom koncentracijom ujutro, ali svi ljudi su različiti i nikada ne bih mogao da radim do 11-12 sati, kao što vaš predsednik Putin radi. I hvala vam što vam nije bilo preteško ni u šest ujutru ili u 6 uveče, pošto ste jedan od onih retkih novinara i retkih urednika koji znaju da poštuju sagovornika kao što ste vi, primetite stvari koje većina novinara ne vidi. Za nas u Srbiji, sastanak sa predsednikom Ruske Federacije je uvek posebna i izuzetna prilika da razgovaramo o svim važnim pitanjima.

Očekujem da ćemo, naravno, razgovarati o ključnim, globalnim pitanjima, da još jednom izrazim zahvalnost Ruskoj Federaciji za podršku teritorijalnom integritetu Republike Srbije, i to nisu samo prazne reči, to je prava zahvalnost, jer to ne znači samo da Rusija podržava integritet Srbije, ali to takođe podrazumeva podršku Rusiji kada je u pitanju UNESCO, a kada je u pitanju Interpol, to znači podržavanje Rusije. I samo zahvaljujući podršci Rusije i ruskog predsednika danas, Srbija i srpski narod nisu predstavljeni kao krivci za genocid.

Takođe ćemo razgovarati o budućnosti Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom, kao i o Bosni i Hercegovini, Kataloniji i drugim važnim pitanjima koja se sada pojavljuju u Evropi. Što se tiče naših bilateralnih odnosa, govorićemo o velikom broju vrlo vrlo važnih pitanja, očekujemo da će biti potpisan veliki broj značajnih sporazuma. Znate da Srbija zavisi gotovo 100% od ruskog gasa, a uvećana je potrošnja gasa i iznosi više od dve milijarde kubnih metara, jer, kako napreduje industrija, veća je i potrošnja gasa.


Izvor: Pressonline

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage