Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

20. 12. 2017.  - Autor: Pressonline

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA VALENTINOM MATVIJENKO: Za Srbiju je najvažnija iskrena podrška Rusije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi sa predsednicom Saveta federacije Valentinom Matvijenko, a posle sastanka je istakao da je za Srbiju najvažnija iskrena podrška ruskog državnog vrha.

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA VALENTINOM MATVIJENKO: Za Srbiju je najvažnija iskrena podrška Rusije

"Najvažnije za nas je politička i ekonomska podrška Rusije. Za nas je veoma važna podrška teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu Srbije od strane Rusije, Putina, Matvijenko.. Za Srbiju je najvažniji zadatak očuvanje stabilnosti i mira na Balkanu i očekujemo pomoć i podršku Rusije u tome i ubuduće", rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa Matvijenko.

Matvijenko je sa svoje strane poručila:

"Visoko cenimo nezavisnu spoljnu politiku Srbije, to što ne podleže pritiscima i štiti svoje interese, i što ne uvodi sankcije Rusiji". 

Kako je dodala, to je u interesu Srbije, jer tako može da širi ekonomsku saradnju sa Rusijom. Ona je naglasila da su svi razgovori srpske delegacije protekli u prijateljskoj, bratskoj atmosferi.

 

Savet federacije je uvek i ubuduće će podržavati razvoj odnosa sa Srbijom i ceo Savet federacije bi se učlanio u Grupu prijateljstav sa Srbijom da je to moguće, rekla je ona.

 

Vučić je naglasio da je veoma zadovoljan svim razgvorima koje je imao u Moskvi, dodavši da je sa Matvijenko bilo reči o saradnji sa ruskim regionima, čime bi trebalo da se bavi i Međvladina komisija moja će se sastati u februaru.

 

"Verujem da će to doprineti rastu trgovinske razmene", rekao je Vučić, dodavši da je Matvijenko obavestio da se završavaju radovi na Hramu Sv. Save i da je pozvao sagovornicu, kao i ruskog predsednika da 2019. godine posete Beograd na 800.godišnjicu autokefalnosti srpske crkve.

 

Ranije, na početku sastanka Matvijenko je poručila da poseta srpske delegacije govori o zainteresovanosti srpske strane za dalje unapređenje saradnje.

 

"Vi ste čovek koji drži reč, ispunili ste obećanje da dođete kod nas uprkos brojnim obavezam. Vaša poseta i reprezentativni sastav delegacije za mene su dokaz zainteresovanosti da dalje širimo saradnju", rekla je Matvijenko na početku sastanka sa Vučićem.

Izvor: Pressonline

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage