Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 12. 2017.  - Autor: PressOnline

DETALJI NAJKONTROVERZNIJEG SASTANKA PRED RASPAD SFRJ Mesić: Milošević je rekao da mu ne treba "turska Hrvatska"

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić u velikom intervjuu za hrvatski "Jutarnji list" odgovorio je na optužbe hrvatske desnice da je izdajnik zbog svedočenja u Hagu, ali i otkrio detalje famoznog sastanka Tuđmana i Miloševića u Karađorđevu 1991. godine.

DETALJI NAJKONTROVERZNIJEG SASTANKA PRED RASPAD SFRJ Mesić: Milošević je rekao da mu ne treba "turska Hrvatska"

Haška presuda šestorici bosanskih Hrvata i javno samoubistvo Slobodana Praljka u haškoj sudnici oživeli su novi talas napada na Mesića, piše "Jutarnji list".

Mesić je svedočio u postupcima bivšem vukovarskom gradonačelniku Slavku Dokmanoviću, u postupku Slobodanu Miloševiću i u suđenju generalu Tihomiru Blaškiću.

Suđenja Blaškiću i Dokmanoviću odvijala su se pre njegovog izbora za hrvatskog predsednika, a u procesu Slobodanu Miloševiću svedočio je nakon izbora za predsednika. Na pitanje koja su od tih svedočenja bila tajna, on kaže:

- Nema tajnih svedočenja. Bio sam zaštićeni svedok i to zato što je 1998. uoči svedočenja u procesu generalu Tihomiru Blaškiću protiv mene pokrenuta orkestrirana kampanja u kojoj su prednjačile tri novinarke, ili kako smo ih tada zvali, “tri gracije”: Olga Ramljak, Aleksa Crnjaković i Dunja Ujević. One su najviše dizale temperaturu. I zato sam pristao da za početak budem zaštićeni svedok. To, međutim, ne znači da je reč o tajnom svedočenju. Nema tu nikakve tajne.

- Tihomir Blaškić je živ i može se i on o tome pitati. Na svedočenju Blaškiću, o njemu sam rekao jednu jedinu rečenicu - da ne znam ništa o njegovom ratnom putu i da smo se samo jednom sreli u saborskom kafiću - on je bio u odori generala HVO-a. Ja sam u tome procesu govorio o politici Hrvatske i tadašnjoj politici Jugoslavije. Potpuno je druga stvar smeta li to nekoga.

Izvor: Kurir.rs

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage