Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

29. 12. 2017.  - Autor: Pressonline

BALKAN POD LUPOM AMERIKE: Brinu je odnosi s Putinom

Uz saglasnost državnog sekretara Reksa Tilersona, ministar odbrane Džejms Matis treba da dostavi izveštaj o saradnji Beograda i Moskve relevantnim odborima oba doma američkog Kongresa

BALKAN POD LUPOM AMERIKE: Brinu je odnosi s Putinom

Ruskim vezama u Srbiji, ali i u čitavom regionu pozabaviće se i Pentagon! Američki Kongres je zbog zabrinutosti povodom širenja ruskog uticaja naložio šefu Pentagona Džejmsu Matisu da pripremi analizu bezbednosne saradnje svake pojedinačne zemlje zapadnog Balkana s Rusijom.


Uz saglasnost državnog sekretara Reksa Tilersona, ministar odbrane Džejms Matis treba da dostavi izveštaj relevantnim odborima oba doma američkog Kongresa.

 

Pod lupom Amerikanaca biće ruski „pipci“ u Srbiji, BiH, Makedoniji i na Kosovu. Kongres je u zahtevu detaljno referisao šta ga interesuje: spisak „ruskog oružja i vojne opreme i tehnologije u vrednosti većoj od milion dolara koje je kupila ili dobila svaka zemlja zapadnog Balkana od 2012. do danas.“ Matis će raportirati i o učešću snaga bezbednosti svake države u obuci ili vojnoj vežbi s Rusijom, svim sporazumima o bezbednosnoj saradnji ovih zemalja s Ruskom Federacijom, ali i o njihovoj obaveštajnoj saradnji s Moskvom. Isti aspekti izmeriće se i na relaciji zemlje regiona - SAD.

Izvor: Pressonline

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage