Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 12. 2006.

ČAĐO: MUP PREDUZEO AKTIVNOSTI

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je danas da je MUP RS dobio informaciju o pripremanju atentata na Milorada Dodika, koja ima oznaku poverljivosti, kao i da je preduzeo "određene aktivnosti".

"Ova informacija nudi određena saznanja, a njen karakter, izvor i sadržaj upućuju na potrebu vrlo osetljivog pristupa. Mi nemamo izbora, osim da se prema tome postavimo odgovorno i profesionalno i tako ćemo i postupiti", rekao je Čađo na vanrednoj konferenciji za novinare u Banja Luci.

On je dodao da je MUP RS odmah po prijemu ove i nekih drugih informacija sličnog karaktera preduzeo određene aktivnosti, da vrlo intenzivno radi na tome, kao i da policija RS kontaktira sa službama bezbednosti iz okruženja.

Čađo je naglasio da se štićene ličnosti obezbeđuju na način predviđen zakonom, ali da o načinu i karakteru obezbeđenja ne može da govori.

Ministar je naveo da MUP RS provodi intenzivnu aktivnost kako bi utvrdio da li je informacija o atentatu na Milorada Dodika u javnost dospela iz izvora MUP.

"Prema onome što smo do sada utvrdili, ova informacija nije dospela u javnost iz izvora MUP RS", rekao je Čađo.

Izvor: FoNet

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage