Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 12. 2006.  - Autor: G. ĐOGIĆ

SARAJEVSKI ATENTAT!!!

Članovi "zemunskog klana" planirali da u Sarajevu ubiju premijera RS Milorada Dodika! Za to su imali podršku vlasti i kriminalaca iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Dodik: Već duže vreme dobijam dojave o takvim planovima "zemunskog klana" i sličnih kriminalnih grupa. MUP RS: Počeli smo istragu o ovim informacijama, jer karakter izvora i sadržaj informacije upućuju na potpunu ozbiljnost

s1
s1

Milorad Dodik

Članovi "zemunskog klana" Sretko Kalinić, Miloš Simović i Vladimir Milisavljević - Vlada Budala, koji su učestvovali u ubistvu Zorana Đinđića, pripremali su atentat i na premijera RS Milorada Dodika! Prema "poverljivoj informaciji sarajevskog MUP-a", koju su objavili mediji u RS, u pripreme za atentat na premijera Dodika, koji je trebalo da bude izvršen u Sarajevu, umešani su i crnogorski političari i mafijaši ove zemlje, ruski tajkuni, bosanski kriminalci.

Prema ovim informacijama, kao naručioci ovog atentata pominju se bivši predsednik SCG Svetozar Marović i predsednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić! Sarajevska policija tvrdi i da odbegli članovi "zemunskog klana" u Crnoj Gori uživaju direktnu podršku Ace Đukanovića, rođenog brata bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Dodik: Šokiran sam, ali ne i iznenađen

Ova informacija izazvala je pravu paniku u čitavom regionu. Premijer Republike Srpske Milorad Dodik kaže za Press da je "šokiran" i da ne može da se načudi da "policija BiH može u javnost da plasira tako zastrašujuće vesti"!

- Začuđujuće je da policija preko medija pušta toliko detalja i objavi toliko imena, umesto da u tišini obavi svoj posao. Vest da mi se priprema likvidacija više ne može da me iznenadi, jer već duže vreme dobijam dojave o takvim planovima "zemunskog klana" i sličnih kriminalnih grupa - kaže Dodik za Press

a1

Razlog prodaja "Telekoma Srpske"?!

MUP kantona Sarajevo tvrdi da su pripreme za atentat na Dodika započele još u maju, ali da je operacija odložena, da bi se "plan aktivirao posle nekoliko značajnih akcija privatizacije u RS, a posebno posle privatizacije 'Telekoma Srpske'".

- Prema prikupljenim informacijama, u letnjem periodu bilo je planirano ubistvo Miloša Čubrilovića, šefa obezbeđenja gospodina Dodika, u koga premijer ima neograničeno poverenje, kada se Čubrilović nalazio u bolnici zbog neke povrede - stoji u Informaciji MUP-a Kantona Sarajevo, a dodaje se da je Čubrilovićevo ubistvo trebalo da bude upozorenje Dodiku.

On priznaje da je šokiran otkrićem sarajevskog MUP-a, i dodaje da mu je "plasiranje priče o atentatu u medijima napravilo pravi darmar u privatnom životu".

- Znam za najave da kriminalci hoće da ma likvidiraju. Ali, objavljivanje ovako strašnih stvari uz serviranje nakaradnih i nelogičnih konstrukcija, kao što je ona o navodnoj upletenosti Ranka Krivokapića i Svetozara Marovića... Sve mi je to veoma indikativno. Iako mi je to o Krivokapiću i Maroviću potpuno bezveze, ne mogu da prenebregnem najave atentata na mene, jer one stalno stižu, i to od državnih organa BiH - kaže Dodik.
Na pitanje kako komentariše sve češće tvrdnje policijskih i bezbednosnih službi da se odbegli pripadnici "zemunskog klana" kreću na prostoru između Bosne i Crne Gore, Dodik kaže da ne može da ulazi u to, jer je to posao MUP-a.

- Sve ovo je stvarno šokantno. Svi oko mene su uznemireni, a posebno otac i majka. Ali, to je cena posla koji radim. Videćemo šta će biti, ali nisam lud da se prepustim da neko uspe u tom planu protiv mene - tvrdi Dodik.

Krivokapić: Bestijalno

Ministar policije Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je za Press da je MUP Republike Srpske dobio informaciju o atentatu na premijera Dodika

- Već smo počeli istragu o ovim informacijama, jer karakter izvora i sadržaj informacije upućuju na potpunu ozbiljnost - kaže Čađo.U Crnoj Gori negiraju umešanost u pripreme za atentat na premijera RS. Predsednik crnogorske skupštine Ranko Krivokapić nazvao je "bestijalnom konstrukcijom" medijske napise o navodnoj umešanosti vlasti Crne Gore u atentat na Milorada Dodika

- To je jedan deo bestijalne kampanje protiv Crne Gore i njenih dobrih odnosa sa BiH, odnosno Republikom Srpskom. Neprijatno mi je što je moje ime spomenuto u policijskim dokumentima vezanim za navodno pripremanje atentata, jer sam lični Dodikov prijatelj. Podsećam da je prvi gost Crne Gore, pošto je postala nezavisna, bio predsednik skupštine RS Igor Radojičić - navodi Krivokapić.

I direktor bečićkog hotela "Splendid" Žarko Radulović, čije se ime pominje u vezi sa pripremama atentata na Dodika, odbacio je navode sarajevske policije.

- Ja čak ni ne poznajem te ljude iz zemunskog i ostalih klanova. Radi se o običnoj budalaštini, jer ne vidim zašto bi meni smetao Dodik ili bilo ko drugi - rekao je Radulović.

Portparol MUP-a Crne Gore Tamara Popović tvrdi da njima još nije stigao nikakav zvaničan zahtev od kolega iz Sarajeva i odbacuje navode iz informacije sarajevskog MUP-a o zaštiti kriminalaca od strane crnogorske policije.

Ko je sve umešan

U "poverljivoj informaciji" MUP-a Sarajevo navodi se da je na premijera Milorada Dodika trebalo da puca član "zemunskog klana" Sretko Kalinić. Neposrednu asistenciju Kaliniću trebalo je da pruži Vladimir Milisavljević - Vlada Budala, koji je u BiH trebalo da uđe iz Hrvatske. Logistika je poverena grupi zloglasnog sarajevskog kriminalca Ramiza Delalića Ćele, kome se sudi zbog ubistva srpskog svata Nikole Gardovića, u martu 1992. godine.

s2
s2

Milisavljević i Kalinić

Kao naručioci atentata pominju se Crnogorci iz vrha politike i podzemlja, na čelu sa šefom podgoričkog parlamenta Rankom Krivokapićem i Svetozarom Marovićem. Navodi se da su njih dvojica učestvovali u konsultacijama oko atentata, za koji su "mig" dali mafijaški bosovi Brano Mićunović i Armin Osmanagić Muše (privođen zbog ubistva glavnog urednika "Dana" Duška Jovanovića). Na spisku zaverenika iz Crne Gore su i ruski tajkun sa nadimkom "Bijeli medvjed", hotelijer Žarko Radulović i vlasnici "Red bula". Sarajevska policija navodi da su utočište "zemuncima" pružili i Aco Đukanović, rođeni brat Mila Đukanovića, kao i da im je falsifikovane isprave izradio izvesni Slovenac iz Podgorice, poverljivi čovek crnogorske policije.

Povod za atentat su pranje novca i finansijske transakcije na području RS, kojima je Dodik očigledno postao smetnja. Atentat na Dodika mogao bi da bude izveden u Sarajevu, i to u objektima Kancelarije visokog predstavnika za BiH!

Izvor: PRESS / Radivojević Aleksandar

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage