Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 06. 2009.  - Autor: S. VOJINOVIĆ

Zapečaćena kuća Milorada Ulemeka: Država Legiji uzela i đakuzi!

Država juče stavila katanac na deo kuće Milorada Ulemeka, koji mu je privremeno oduzet. U kući ostala samo prostrana đakuzi kada

s1
Legijina kuća, zaplena

Iz tri dela... Legijina trećina kuće zaplenjena (u krugu), Aleksandra svoju trećinu izdala, ostatak pripada „Stankomu"

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom zapečatila je juče deo kuće Milorada Ulemeka Legije na Ceraku koji mu je 1. juna privremeno oduzeo Specijalni sud. Iako je drugi deo iste kuće, koja se sastoji iz tri dela, ostao u vlasništvu Legijine supruge Aleksandre Ivanović, ona i njihova deca su od juče podstanari pošto je Aleksandra svoj deo izdala u zakup! Treći deo kuće je u vlasništvu preduzeća „Stankom".

Podsetimo, sud je Ulemeku privremeno oduzeo deo kuće pošto Legija nije uspeo da dokaže da ga je kupio od legalno zarađenog novca. Specijalno tužilaštvo sumnja da je ova kupovina obavljena novcem od otmice Vuka Bajruševića. Legiji sada jedino ostaje da u predstojećem postupku za trajno oduzimanje dokaže da je do kuće došao legalno, inače će ona ostati u posedu države.

s5
s6

Luksuz... Polovina dnevnog boravka

Cela akcija pečaćenja počela je juče rano ujutro. Kolona od desetak policijskih kombija, vatrogasna kola i veliki broj novinara došli su pred vrata vile u ulici Ilije Stojadinovića 87 u naselju Filmski grad. Nešto pre deset sati stigli su i advokati Milorada Ulemeka i njegove supruge Aleksandre. Procedura preuzimanja poseda počela je u 10 sati, ali su izvršitelji ušli u vilu tek nakon polučasovnog ubeđivanja sa advokatima.

„Beretke" uz Aleksandru

Advokat Slobodan Milivojević rekao je po izlasku iz kuće oko 11 sati da su izvršitelji promenili brave na objektu i zapečatili ga nakon što su policajci s psima prekontrolisali da li unutra ima droge ili eksploziva. Oko 12 sati u pratnji ličnog obezbeđenja izašle su tri Ulemekove ćerke, koje su odvedene u komšiluk, a dva sata kasnije i Legijina supruga Aleksandra, koja je dan ranije iz kuće iznela sve stvari. Ona nije želela da daje bilo kakve izjave, već je odmah sela u parkirani džip i odvezla se u pravcu Banovog brda. Inače, kako smo saznali, momci koji su juče obezbeđivali Ulemekovu porodicu su nekadašnji pripadnici JSO-a, isti oni koji su se redovno pojavljivali na suđenju. Oni su se sve vreme ponašali veoma uljudno.

s3
Legijina kuća, zaplena

Ostala samo đakuzi kada... Legijna žena dan pre pečaćenja iznela sve stvari

Predstavnici Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom potom su dozvolili novinarima da u pratnji policije uđu u kuću.

Privremeno oduzeti deo kuće je površine 158 kvadrata, a u njemu juče nije bilo struje. Kako nam je nezvanično rečeno, Aleksandra Ivanović je naredila da se struja isključi pre nego što uđu nadležni za pečaćenje. Zapečaćeni deo sastoji se iz tri dela. Prvo se nailazi na prizemlje, u kojem se nalazi prostrani dnevni boravak s kuhinjom, zatim se kružnim stepenicama stiže do sprata na kojem su smeštene tri spavaće sobe i kupatila, u kome se nalazi prostrani đakuzi. Stepenicama se dalje stiže do potkrovlja, koje ima jednu prostoriju. Interesantno je da novinarima nije bio dozvoljen ulazak u podrum.

a

Akcija kasnila zbog bravara

Akcija pečaćenja Legijine imovine trajala je mnogo duže nego što je bilo planirano. Umesto da se sve završi za dva sata, trajalo je duplo duže. Razlog je bio ključar koji nikako nije mogao da nađe odgovarajuću bravu koju bi postavio umesto one koju je skinuo. Ključar je čak morao da ode do grada i donese nove brave.

- Ima ih, brate, pet miliona vrsta! Otkud ja znam koja je prava veličina brave - rekao je vidno iznervirani bravar.

Sa decom u podstanare

Advokat Aleksandre Ivanović Krsto Bobot kratko je rekao da će ona i deca odsad živeti na drugoj adresi.

- Aleksandra je sve do danas živela u delu kuće koji pripada njenom suprugu. Činjenica je da je ona vlasnik drugog dela kuće, ali, pošto je taj prostor još ranije izdat, ona je morala da ode u podstanare. Radi bezbednosti ne možemo da otkrijemo lokaciju na kojoj će Aleksandra živeti s decom - izjavio je Bobot.

Legijin advokat Slobodan Milivojević ponovio je da, prema njegovom mišljenju, nema pravnog osnova za oduzimanje kuće jer je, kako je rekao, Ulemek kuću dobio kao pukovnik RDB-a 1998. godine, dok se otmica Vuka Bajruševića desila dve godine kasnije.

s4
Leginica

Pravac Banovo Brdo... Aleksandra Ivanović ulazi u džip

v

Izvor: PRESS

Tagovi

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage