Press Online :: Vesti dana http://www.pressonline.rs/info/rss.html Najnovije vesti - Politika, Hronika, Srbija, Društvo, Biznis, Beograd, Kolumne, Komentar dana, Press RS sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Vesti dana http://www.pressonline.rs/info/rss.html Vučić razgovarao sa Milard: Amerikanci traže rešenje dva slučaja http://www.pressonline.rs/info/politika/400863/vucic-razgovarao-sa-milard-amerikanci-traze-resenje-dva-slucaja.html Predsednik Vučić sastao se u Njujorku, gde boravi na zasedanju Generalne skupštine UN, sa višim zamenikom pomoćnika Državnog sekretara SAD, Elizabet Milard. ]]> Foto: Tanjug/AP

Visoka zvaničnica Stejt departmenta Elizabet Milard istakla je, u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je uloga Srbije u regionu pozitivna i konstruktivna, da su SAD spremne da pomognu Srbiji na EU putu, i da očekuju rešavanje otvorenih pitanja.

Predsednik Vučić sastao se u Njujorku, gde boravi na zasedanju Generalne skupštine UN, sa višim zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Elizabet Milard, i obostrano je konstatovano da razvoj bilateralnih odnosa ima pozitivan trend.

Predsednik Vučić je, navedeno je u saopštenju, naglasio da spoljno-politički prioriteti Republike Srbije ostaju evropske integracije, regionalna stabilnost i dijalog sa Prištinom u cilju iznalaženja dugoročnog rešenja, koje ne bi bilo na štetu Srbije i kojim bi obe strane bile podjednako zadovoljne ili nezadovoljne.

Govorio je i o rezultatima ekonomskih reformi, kao i o nastojanjima Srbije da privuče još veći broj američkih investitora.
Elizabet Milard je iznela da SAD u potpunosti podržavaju evropski put Srbije i istakla da su spremni da na tom planu pomognu Srbiji.

Ocenila je, navodi se, da je uloga Srbije u regionu pozitivna i konstruktivna i da je za Vašington značajno da se očuva i unapredi stabilnost, čime se stvaraju povoljni uslovi za dolazak stranih investitora.

Takođe, Milardova je ponovo pokrenula pitanja i trazila od Vučića objašnjenja za paljenje ambasade SAD-a u Beogradu i ubistva braće Bitići, rečeno je u saopštenju.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 21:14:46 +0200 Politika http://www.pressonline.rs/info/politika/400863/vucic-razgovarao-sa-milard-amerikanci-traze-resenje-dva-slucaja.html
MISTERIJA MODRICE NA LICU JELENE MARJANOVIĆ: S podlivom na obrazu služila goste na slavi! S njom je bila još jedna pevačica (VIDEO) http://www.pressonline.rs/info/hronika/400862/misterija-modrice-na-licu-jelene-marjanovic-s-podlivom-na-obrazu-sluzila-goste-na-slavi-s-njom-je-bila-jos-jedna-pevacica-video.html Zoran Marjanović tada je tvrdio da je reč o dobroj foto-montaži, a pevačica je davala oprečne izjave. ]]> Foto: Printscreen Facebook

Od kada je uhapšen zbog dovođenja u vezu sa brutalnim ubistvom pevačice "Zvezde Granda" Jelene Marjanović u Borči, o Zoranu Marjanoviću mediji su pisali kao o patološki ljubomornom, ali i nasilnom liku.

Prvi put je ovaj snimak isplivao šest meseci nakon zločina koji je zainteresovao Srbiju kao retko koji pre njega. Zapravo, u pitanju je video u kojem se vidi da pevačica ima masnice i podlive po licu.

Snimak je napravljen na proslavi krsne slave najkontroverznije porodice u Borči, na večeri koja je upriličena četiri meseca pre nego što će se ubistvo odigrati.

Na njemu se vidi masnica na Jeleninom levom obrazu.

Međutim, ovaj video sa društvenih mreža ubrzo je zamenio novi, na kome se modrica nije videla.

Zoran Marjanović tada je tvrdio da je reč o dobroj foto-montaži.

-  Sve je izmišljeno, to je foto-montaža! Nije istina da sam tukao Jelenu, na nju ni prašina nije pala, a kamoli moja ruka. Nikad je nisam udario! Pa na slavi je bilo 100 ljudi, kako je to moglo da ostane neprimećeno. Ovo je prevršilo svaku meru! Ostalo je još samo da mi stave vampirske zube, šta se sve pisalo o meni - rekao je tada Zoran.

Tim povodom se oglasila i pevačican Nada Topčagić, sa krajnje kontradiktornim izjavama.

- Pitala sam ja nju (Jelenu) odakle joj modrice, čini mi se da nisu bile na licu, nego na rukama, ona je nešto promrmljala da je valjda pala negde, ili se udarila - rekla je pevačica za Telegraf odmah po puštanju snimka, da bi dan kasnije navela da "nije primetila nikakve modrice, niti bilo šta neuobičajeno".

- Ako ih je i imala, možda se negde slučajno udarila. Bila sam veoma bliska s njom i sigurno bi mi rekla da ju je Zoran tukao - zaključila je Nada Topčagić.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 21:12:35 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/400862/misterija-modrice-na-licu-jelene-marjanovic-s-podlivom-na-obrazu-sluzila-goste-na-slavi-s-njom-je-bila-jos-jedna-pevacica-video.html
Pitali smo Zorana Marjanovića zašto bi neko ubio Jelenu... Dva puta smo ga pitali! Razmišljao je 3 sekunde i izbegao odgovor (VIDEO) http://www.pressonline.rs/info/hronika/400860/pitali-smo-zorana-marjanovica-zasto-bi-neko-ubio-jelenu-dva-puta-smo-ga-pitali-razmisljao-je-3-sekunde-i-izbegao-odgovor-video.html Pogledajte intervju koji smo radili sa uhapšenim suprugom Jelene Marjanović, pa sami prosudite samo kako vama zvuči njegov odgovor. ]]> Foto: Printscreen Telegraf TV

U intervjuu koji je Zoran Marjanović, muž ubijene pevačice Jelene Marjanović dao za naš portal neposredno nakon ubistva, dakle prošle godine, novinarka mu je više puta postavljala pitanje  - Ko bi mogao da ubije njegovu suprugu, ali svaki put bezuspešno. Da li je na to uticalo stanje šoka u kojem se još nalazio Zoran ili pak nešto krije, pokazaće istraga.

Posle drugog pokušaja, on je našoj novinarki rekao:

- Ne, ni ja ni Jelena nismo imali neprijatelje zato što smo mi za prijatelje i njihove probleme bili mnogo više u stanju da damo energije nego oko svojih problema, a takvi ljudi retko imaju neprijatelje.

Pogledajte intervju, pa prosudite sami kako vama zvuči njegov odgovor.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 21:05:59 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/400860/pitali-smo-zorana-marjanovica-zasto-bi-neko-ubio-jelenu-dva-puta-smo-ga-pitali-razmisljao-je-3-sekunde-i-izbegao-odgovor-video.html
Četiri Vučićeve pobede u Njujorku i šta one donose Srbiji (FOTO) http://www.pressonline.rs/info/politika/400859/cetiri-vuciceve-pobede-u-njujorku-i-sta-one-donose-srbiji-foto.html Kada se sve sabere bilo je sve skupa u poslednjih nekoliko godina najuspešniji nastup Srbije i potvrda njene pozicije neutralne politike, nezavisnosti i ugleda koji je u porastu - rekao je diplomata Milivojević. ]]> Foto: Tanjug/AP

Boravak delegacije Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem u Njujorku povodom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija se privodi kraju. Već sada se naslućuju više nego uspešni rezultati posete, koji su ogledaju pre svega u više od 30 bilateralnih susreta Vučića sa najvažnijim svetskim liderima, ali i zbog pobede Srbije u vezi sprečavanja Kosova da postane član Interpola. Po svemu sudeći, dogovori napravljeni tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama će u narednom periodu tek pokazati kakav ugled i položaj naša država i administracija uživaju u svetu. 

U protekla četiri dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić je vodio više nego živu diplomatsku aktivnost u Njujorku. Sastao sa preko 30 šefova država, vlada i ministara sa svih meridijana.

Međutim, osim zvaničnih događaja u zgradi svetske organizacije, treba imati u vidu i susrete i razgovore na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, poput prijema koji je priredio predsednik SAD ili poslovnog foruma u organizaciji Majkla Blumberga, na kojima su zapravo i ostvareni najznačajniji kontakti.

PRVA POBEDA

Boravak u Njujorku bio je prilika i za prvi susret predsednika Vučića i predsednika Trampa. Na prijemu koji je lider SAD priredio za šefove država i vlada učesnike Generalne skupštine UN, Vučić je uputio poziv Trampu da poseti Srbiju, što je on i prihvatio.
Takođe, Vučiću se pružila prilika da sa najvažnijim liderom zapadnog sveta duže razgovara od drugih zvanica, čime se otvorio prostor da mu iznese razloge zašto treba da dođe u našu zemlju.

DRUGA POBEDA

Tokom Poslovnog foruma "Blumberg Global", predsednik Vučić razgovarao je sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, koji mu je, rekao "znam da si veliki lider, čuo sam za uspešne reforme koje ste sproveli", a prema svedočenju samog Vučića i podvukao da Srbija "može da računa na podršku Francuske na evropskom putu".

Francuski predsednik je ovom prilikom rekao da planira da u prvom tromesečju sledeće godine poseti Srbiju.

TREĆA POBEDA

Tokom boravka u Njujorku, kao tačan datum posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana određen je 10. oktobar. Ova poseta je značajna zbog sve većeg ulaganja turskih investitora, koji podstiču razvoj delova Srbije su do skora bili označeni kao nerazvijeni.

- Poseta turskog predsednika Erdogana Srbije imaće pre svega naglašenu ekonomsku, pa tek onda političku dimenziju. On dolazi sa nekih 150 privrednika i ozbiljnim ambicijama da se odnosi Srbije i Turske značajno podignu - objašnjava Milivojević.

ČETVRTA POBEDA

U svom govoru pred Generalnom skupštinom UN, predsednik Vučić je istakao je naš nacionalni prioritet političko rešenje za Kosovo. Upravo zahvaljujući diplomatskim naporima naših zvaničnika, čija je kruna bio nastup u Njujorku, privremeni organi samouprave u Prištini su odustali od apliciranja za članstvo u Interpolu, dok tri nedelje pred Izvršni savet UNESKO, još nije podneta prijava da Kosovo postane član.

Vučić je u svom obraćanju pozvao članice UN da se ne dozvoli prijem Kosova u Unesko.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 21:03:04 +0200 Politika http://www.pressonline.rs/info/politika/400859/cetiri-vuciceve-pobede-u-njujorku-i-sta-one-donose-srbiji-foto.html
Zoran Stanković otkriva istinu o ubistvu Jelene Marjanović! Sve oči uprte u najboljeg srpskog patologa http://www.pressonline.rs/info/hronika/400858/zoran-stankovic-otkriva-istinu-o-ubistvu-jelene-marjanovic-sve-oci-uprte-u-najboljeg-srpskog-patologa.html Stanković je rekao za Telegraf.rs da je juče uputio nalaze veštačenja tužilaštvu. ]]> Foto: MC, Telegraf.rs

Najpoznatiji i najbolji srpski patolog Zoran Stanković završio je veštačenje i predao nalaze Višem javnom tužalištvu u Beogradu u vezi sa ubistvom pevačice Jelene Marjanović, 2. aprila prošle godine u Borči.

Stanković je rekao za Telegraf.rs da je juče uputio nalaze veštačenja tužilaštvu, ali više detalja o svemu nije mogao da otkriva.

Veštačenje ovog patologa, trebalo bi da otkloni sve nedoumice i pokaže tačno vreme ubistva pevačice, način na koji je to učinjeno, kao i kojim je predmetom ubica počinio ovaj zločin.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 20:58:49 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/400858/zoran-stankovic-otkriva-istinu-o-ubistvu-jelene-marjanovic-sve-oci-uprte-u-najboljeg-srpskog-patologa.html
Gde je svekrva bila u vreme Jeleninog ubistva, a gde u vreme sahrane: Ovo su sve njene izjave i svi odgovori na pitanja policije! http://www.pressonline.rs/info/hronika/400853/gde-je-svekrva-bila-u-vreme-jeleninog-ubistva-a-gde-u-vreme-sahrane-ovo-su-sve-njene-izjave-i-svi-odgovori-na-pitanja-policije.html Imamo i njenu kompletnu izjavu koju je dala policiji. ]]> Foto: Facebook, Telegraf.rs

Zorica Marjanović, majka Zorana Marjanovića i svekrva tragično nastradale pevačice Jelene Marjanović, koja je 1. aprila 2016. godine ubijena dok je trčala nasipom u Borči, i sama je deo istrage svirepog ubistva koje je unesrećilo njihovu porodicu. Kao i svi članovi njihovog doma, i sama je išla u policiju i davala izjavu kako bi se ubica što pre našao i osudio za užasno delo koje je počinio.

Otkako je telo pronađeno, u nedelju, 3. aprila, do danas, pisano je mnogo toga i u medijima se pojavio veliki broj priča, pa se proširila i sumnja da je i sama Zorica na neki način umešana u ubistvo snaje. Misteriji je doprinela činjenica da se Zorica bavi "vračanjem", što se ispostavilo kasnije kao istina, jer je prošlog novembra osuđena na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora zbog bavljenja nadrilekarstvom. 

SVEDOČENJE U POLICIJI

Pre novembra, kada je završen slučaj njenog bavljenja poslom za koji nije specijalizovana, Zorica je bila u policiji 26. aprila 2016. godine skoro dva sata, gde je odgovarala na pitanja inspektora u vezi sa "poslom" kojim se bavi, a policajce je zanimalo ko su joj sve mušterije, koliko ih je do sada imala, šta leči, i da li je neko pretio njoj ili njenoj porodici zbog mogućeg nezadovoljstva.

- Ona je dobila poziv na koji se odazvala. Bila je mirna i nije pravila probleme. Tvrdila je da nikoga nije prevarila jer je ljude lečila za onoliko novca koliko joj ostave, a neke i za džabe. Postavljena su joj pitanja i u vezi sa Jeleninom smrću, njenog odnosa sa suprugom, ali ona tu nije imala mnogo šta da doda - pisali su tada beogradski mediji, pozivajući se na sagovornike bliske istrazi.

Policija, je tada navodno ispitivala i mogućnost da neko od Zoričinih nezadovoljnih klijenata možda presudio Jeleni.

- To bi moglo da potkrepi priču da je ubica veliki broj udaraca Jeleni upravo zadao iz strasti. Odnosno, da se osećao iznevereno. Kao i danas, i tada je akcenat bio na porodici Marjanović. Oni su, ipak, ti koji su bili sa Jelenom do trenutka nestanka. Još se ispituje i njihova čudna odluka da celu kuću operu varikinom u trenutku kada je Jelena nestala. Ipak, i dalje nema osumnjičenih - pričao je prošlog aprila izvor.

Zoricu je u policiju dovezao suprug Vladimir, sačekao i vratio kući. Ona nije bila raspoložena da razgovara sa novinarima i čim su ušli u dvorište zaključali su kapiju.

ODBILA POLIGRAF

Kada je tom prilikom bila u policiji (26. aprila 2016.) odbila je da svedoči na poligrafu. Odbila je da odgovara na pitanja u vezi sa Jeleninim ubistvom, još jednom se pravdajući da će joj to "ugroziti natprirodnu energiju" koju poseduje.

- Zorica je tada pozvana na saslušanje zbog optužbi da se bavi nadrilekarstvom, što je prema našem zakonu krivično delo. Ona se branila da nije nikakva vračara, već da je "božja žena", da je "izaslanica Svete Petke" i da svoje usluge ne naplaćuje. Međutim, kako je ovo veoma delikatan slučaj, inspektori su morali da istraže i vezu između vrlo specifičnog posla kojim se Zorica bavi i ubistva njene snaje Jelene - objasnio je tada Informerov sagovornik upućen u istragu.

POP NIJE HTEO DA DRŽI OPELO JELENI ZBOG SVEKRVE, A ONA NA SAHRANU NIJE DOŠLA

Jedna od komšinica otkriva da na Jeleninoj sahrani ne bi bilo sveštenika da to nije tražila njena majka i da su je opevala dva sveštenika, a da se svekrva Zorica nije ni pojavila na sahrani jer bi groblje "omelo njene isceliteljske moći".

Ekipa Telegrafa je bila na sahrani pevačice, i svekrve zaista nije bilo, ali nismo uspeli sami da saznamo koji je pravi razlog njenog odsustva.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 20:18:44 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/400853/gde-je-svekrva-bila-u-vreme-jeleninog-ubistva-a-gde-u-vreme-sahrane-ovo-su-sve-njene-izjave-i-svi-odgovori-na-pitanja-policije.html
ISTINA JE, DUGO SAM U VEZI SA ZORANOM MARJANOVIĆEM: Ispovest ljubavnice muža ubijene pevačice! PROGOVORILA O SVEMU http://www.pressonline.rs/info/hronika/400851/istina-je-dugo-sam-u-vezi-sa-zoranom-marjanovicem-ispovest-ljubavnice-muza-ubijene-pevacice-progovorila-o-svemu.html Sve za ljubav... U dugoj sam vezi s Marjanovićem, uz njega sam srcem i dušom i ubeđena sam da je nevin, priča Zorica Mitrović (31), devojka Zorana Marjanovića, koji je uhapšen zbog sumnje da je umešan u ubistvo supruge Jelene u aprilu 2016. ]]> Foto: Facebook

Istina je da sam u dugoj vezi sa Zoranom Marjanovićem. Uz njega sam srcem i dušom. Zauvek ću biti s njim i mnogo ga volim. Bila sam mu podrška od prvog trenutka. Zabolele su me neistine u medijima i rešila sam da otkrijem istinu.

Ovim rečima počinje ispovest za Kurir Zorica Mitrović (31), nova devojka Zorana Marjanovića, koji je prošle nedelje uhapšen zbog sumnje da je umešan u ubistvo supruge Jelene Marjanović (33) u aprilu 2016.

Kurir je otkrio identitet misteriozne devojke, za koju se poslednjih dana spekulisalo da li je u vezi s uhapšenim mužem pokojne pevačice. Zorica Mitrović odlučila je ispriča sve o strasnoj vezi sa Zoranom Marjanovićem, koji je inače sve vreme posle ubistva supruge pričao da mu ne pada na pamet da ulazi u novu vezu i da nije preboleo Jeleninu smrt.

- Priče koje se ovih dana pojavljuju u pojedinim medijima uopšte me ne dotiču niti me potresaju. Ne obazirem se na ljude koji pokušavaju da mu naude i da ga proglase monstrumom i ubicom. Takođe, želim da napomenem da smo se upoznali posle Jelenine smrti. Na prvom mestu, njega volim i cenim kao čoveka. Prijatelj poput njega se čuva jer, nažalost, danas je malo takvih ljudi kao što je on. Za tako kvalitetnog čoveka ne bih žalila ni svoj život da dam. Čast mi je što se zove mojim prijateljem, pa onda sve ostalo - priča Zorica.

Ona za Kurir otkriva dramatične detalje hapšenja Zorana Marjanovića. Unoći kada su ga hapsili, u petak 15. aprila, Zorica je bila sa Zoranom i nasrnula je na policajce, što je i sama priznala.

- Tačno je, krenula sam na policiju, ali su me zaustavili prijatelji koji su bili tu. Da to nisu uradili, ne znam šta bi bilo. Poludela sam kad sam videla da mog nevinog čoveka vode u zatvor. Velika nepravda je učinjena nad Zoranom. Svim silama ću se boriti da to i dokažem jer on je nedužan. Život ga je trgao i lomio sa svih strana. I nakon svega, ni sada ga ne štedi, niti pita može li on to sve?? Ali jak je on, jer mu Bog daje snagu za njega i za one kojima je potreban - priča Mitrovićeva.

Zorica kaže da se zajedno s porodicom Marjanović bori za svog partnera.

- Angažovali smo tim najboljih advokata, vrlo uspešnih u dokazivanju nebrojenih pokušaja nameštaljki. Zemlju i vasionu ćemo okrenuti, ali ćemo dokazati da je ovo pokušaj nameštaljke nedužnom čoveku, do Boga ćemo ih terati osim ako neko ne poruči i ubistvo za mene, jer mnogo pričam za njihov ukus. Ali tu je Zoranova porodica, koja je časna i poštena, koja je uz njega i koja će za istinu i pravdu dati život ako treba. Borićemo se svi da ga izbavimo iz zatvora - završava ona.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 20:09:35 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/400851/istina-je-dugo-sam-u-vezi-sa-zoranom-marjanovicem-ispovest-ljubavnice-muza-ubijene-pevacice-progovorila-o-svemu.html
Nema povređenih Srba u zemljotresu u Meksiku http://www.pressonline.rs/info/hronika/400832/nema-povredjenih-srba-u-zemljotresu-u-meksiku.html Ministar unutrašnjih poslova Migel Osorio Cong izjavio je da meksička vojska i policija nastavljaju sa radom. ]]> Foto: Tanjug/AP

Prema najnovijim podacima, u razornom zemljotresu koji je pogodio Meksiko stradale su najmanje 282 osobe, 50 se vodi kao nestalo, a srušilo se pedesetak zgrada.

Prema dosadašnjim podacima, u zemljotresu nema povređenih državljana Srbije, rekla je Mirjana Kotlajić, otpravnica poslova u ambasadi Srbije u Meksiku.

Spasilačke ekipe i dalje tragaju za preživelima. Kako se navodi, spasilački napori usmereni su na 10 srušenih zgrada u Meksiko Sitiju, jer se veruje da u njima ima preživelih.

- Nećemo obustaviti potragu i nastavićemo spasavanje dok ne nadjemo poslednjeg preživelog - napisao je na Tviteru vojni komandant.

Ministar unutrašnjih poslova Migel Osorio Cong izjavio je da meksička vojska i policija nastavljaju sa radom, dok postoji i najmanja mogućnost da će pronaći još preživelih, a spasilačkim timovima priključili su se i civili.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 15:23:34 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/400832/nema-povredjenih-srba-u-zemljotresu-u-meksiku.html
Nikolić sa Čepurinom: Srbija želi više ruskog kapitala http://www.pressonline.rs/info/politika/400845/nikolic-sa-cepurinom-srbija-zeli-vise-ruskog-kapitala.html Nikolić je naveo i da će Nacionalni savet i Vlada Srbije učiniće sve da poslovno okruženje u Srbiji za ruske kompanije učini stabilnim i predvidivim. ]]> Foto: Tanjug/AP

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin sa predstavicima najvećih ruskih kompanija u Srbiji konstatovali su danas da je obim srpskog izvoza u prvih sedam meseci ove godine značajno povećan i da ga treba održati.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Nacionalnog saveta, Nikolić je ocenio da su odnosi Ruske Federacije i Srbije na izvanrednom nivou i dodao da mu je želja da i iekonomski budu podignuti na isti nivo.

Obim srpskog izvoza u prvih sedam meseci ove godine je značajno povećan i taj trend želimo da održimo. Interesuju nas novi projekti, mogućnosti i planovi poslovanja Ruske Federacije u Srbiji. Srbija je zainteresovana za veće prisustvo ruskih firmi i ruskog kapitala, a posebno nam je važno da predstavnici kompanija u oblastima visokih tehnologija dođu u Srbiju koja za njih već priprema industrijske zone - naveo je Nikolić.

Naveo je i da će Nacionalni savet i Vlada Srbije učiniće sve da poslovno okruženje u Srbiji za ruske kompanije učini stabilnim i predvidivim.

Cilj nam je da na osnovu pozitivnog poslovanja vaših kompanija u Srbiji, na naše tržište dođu novi ruski investitori i nove ruske firme - rekao je Nikolić.

Ambasador Čepurin je istakao da Ruska Federacija doživljava ekonomski rast i da će se u budućnosti posebna pažnja posvetiti digitalizaciji ekonomije, energetici kao i saobraćajnoj mašinogradnji.

Robna razmena sa Srbijom raste, interes nam je da posebno proširimo saradnju u oblasiti železničkog saobraćaja, da Srbija postane deo velikih projekata. Za ruske kompanije i srpske privrednike je veoma bitna struktura mehanizma saradnje kako bi naše trgovinske odnose čekala dobra budućnost - naveoje Čepurin.

 

 

 

]]>
Fri, 22 Sep 2017 15:05:19 +0200 Politika http://www.pressonline.rs/info/politika/400845/nikolic-sa-cepurinom-srbija-zeli-vise-ruskog-kapitala.html
LIČNI STAV Biljane Popović Ivković: Da li Janković zna šta izaziva košmar? http://www.pressonline.rs/info/politika/400844/licni-stav-biljane-popovic-ivkovic-da-li-jankovic-zna-sta-izaziva-kosmar.html Ako malo dublje analiziramo, doćićemo do zaključka da je smrt i uništenje nešto što se Jankoviću stalno vrzma po glavi, napisala je Popović Ivković. ]]> Foto: Printsceen

Članica predsedništva SNS i državna sekretarka MUP-a Srbije Biljana Popović Ivković reagovala je na intervju lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića "da će spasiti Vučića da ne prođe kao Čaušesku". Njen komentar, koji je objavila na svom tviter nalogu, koji po njenim rečima predstavlja stav "slobodne građanke", prenosimo u celosti.

Saša Janković je u intervjuu NIN-u, u kojem pozerski okreće svoju pozadinu građanima još jednom potvrdio da je okosnica njegovog politikantstva govor mržnje, destrukcija i netrpeljivost. Briga njega za građane, on misli na svoju
fotelju, jer egocentrik uvek sebe stavlja u centar sveta.

Ako malo dublje analiziramo, doćićemo do zaključka da je smrt i uništenje nešto što se Jankoviću stalno vrzma po glavi. Kakva je spona između Čaušeskua, Nerona, i Sokrata? Evo kakva... Rumunski premijer je pogubljen, Neron je izvršio samoubistvo, Sokrat je sam izvršio smrtnu kaznu popivši otrov.

Postavlja se pitanje, da li je Janković uopšte svestan svojih poruka, i šta je želeo da poruči građanima Srbije?

Zastrašujuće i zabrinjavajuće misli se tom čoveku motaju po glavi, neskrivena i surova mržnja otkriva stranu njegove ličnosti... Uostalom, svi njegovi javni nastupi obeležile su najteže reči: dželati, tamnice, vilajeti, groblje, žrtve, strah... Pa i poslednje u intervjuu NIN-u, poređenje predsednika Srbije sa Neronom, pominjanje Čaušeskua, govori o njegovom stanju neprijateljstva i nagonu na zlo.

Poziv na nasilje lažnog zaštitnika i lažnog borca za demokratiju, morbidne i uznemirujuće izjave u kojima su sadržani smrt i uništenje, mračne teme, teške i zastrašujuće reči neshvatljive za običnog čoveka, jasno ukazuju da Jankoviću mržnja čini zadovoljstvo.

Jer kako drugačije tumačiti opsesiju i konstantnu fokusiranost na Aleksandra Vučića? Janković koji sebe umišljeno vidi kao spasitelja, i mržnja koju u kontinuitetu potpiruje i inspiriše prema Aleksandru Vučiću i SNS-u, upravo izaziva agresiju i nasilje.

Janković u intervjuu NIN-u kaže: Dobio sam prijateljski savet iz jedne ambasade da napustim zemlju na tri godine. Ali ovaj košmar trajaće kraće.

Prvo, koja to ambasada sugeriše Jankoviću šta treba da radi?

Drugo,šta je mislio kada je rekao da će košmar trajati kraće?

Da li Janković zna da je košmar neprijatan san koji izaziva negativne emocije od mozga, a najčešće strah, horor, ali i očaj, anksioznost i veliku tugu?

]]>
Fri, 22 Sep 2017 14:51:45 +0200 Politika http://www.pressonline.rs/info/politika/400844/licni-stav-biljane-popovic-ivkovic-da-li-jankovic-zna-sta-izaziva-kosmar.html
TUMAČENJE NUMEROLOGA: Zoran Marjanović frustracije lečio na ženama! http://www.pressonline.rs/info/hronika/400841/tumacenje-numerologa-zoran-marjanovic-frustracije-lecio-na-zenama.html Na osnovu numerološke analize naša sagovornica kaže da je Jelena ubijena u zatvorenom prostoru i da je ubica imao dva pomagača, jednog starijeg i jednog mlađeg ]]> Foto: Facebook

Numerolog Ana Batić, na osnovu numerološke analize koju je uradila, kaže da je Jelena Marjanović ubijena u zatvorenom prostoru, da je njen ubica zločin počinio u trenutku nervnog rastrojstva, kao i da je krvnik imao dva pomagača.

Batićeva je još ranije uradila numerološku analizu zločina koji je potresao Srbiju, a sada je za Kurir iznela detaljno tumačenje ovog događaja.

- Od samog početka sam govorila da se ubistvo Jelene Marjanović dogodilo u kući, pod čudnim okolnostima. Pored ubice, u zločin su umešane još dve osobe, jedna mlađa i jedna starija - tvrdi Batićeva.


Trpela i patila

Kako navodi, prema njenom mišljenju, ne postoji mogućnost da je Jelena ubijena pored vode.

- To se dogodilo u zatvorenom mračnom prostoru, kući, podrumu ili tavanu. To su mesta na kojima je njena energija bila u potčinjenom položaju, a ona je u trenutku ubistva klečala ili ležala, ne vidim da je mogla biti uspravna. Ubistvo se dogodilo u nervnom rastrojstvu ubice - kaže naša sagovornica.

Ana Batić Jeleninu energiju opisuje kao energiju trpljenja, paćenja.

- Svako je mogao da se istrese na nju i da je maltretira. Ona je bila ludo zaljubljena u Zorana, volela ga je, ali je njihov odnos bio bolestan. Ako uporedimo njih dvoje, on je bio dominantan, a ona potčinjena. Nisam nikada upoznala ovaj par, ali numerologija ukazuje na njihovu veoma tešku situaciju - priča Batićeva.

Ona napominje da je numerološkom analizom Zorana Marjanovića došla do zaključka da postoje neke tajne u vezi sa ženama u njegovom životu.

- Sve ukazuje na jaku energiju majke, u odnosu na koju je on potčinjen. Ona ima prevelik uticaj na njega, a on te komplekse i frustracije leči na ženama. Vide se dva njegova braka, ali ni u jednom ne može da opstane - kaže Ana Batić.


Simbol psihe

Ona je predvidela hapšenje Zorana Marjanovića baš u drugoj polovini septembra.

- Ovo što se dogodilo moralo je baš sada da se desi. Vidim ga u zatvorenom prostoru, u simbolici planete Neptun, koja označava zatvore, ludnice i bolnice, koja je sama po sebi simbol psihe. Zoran ima impulsivnu uransku energiju, kod njega nema sredine, sve je ili crno ili belo. Sve ukazuje na labilan mentalni sklop, ali i perfekcionizam, pa on može biti i genije - ispričala nam je numerolog Ana Batić.

 

 

 

]]>
Fri, 22 Sep 2017 14:23:09 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/400841/tumacenje-numerologa-zoran-marjanovic-frustracije-lecio-na-zenama.html
SLUČAJ MARJANOVIĆ: Jelenina sestra Teodora biće prvi svedok, saslušanja kreću u oktobru http://www.pressonline.rs/info/hronika/400840/slucaj-marjanovic-jelenina-sestra-teodora-bice-prvi-svedok-saslusanja-krecu-u-oktobru.html Teodora Krsmanović, sestra od strica ubijene pevačice Jelene Krsmanović Marjanović, prvi je svedok koji će biti saslušan u slučaju koji zaokuplja interesovanje čitave Srbije, nezvanično saznaje Kurir. ]]> Foto: Printscreen

Saslušanje prvih svedoka trebalo bi da usledi početkom ili polovinom oktobra. Prema prvim i nezvaničnim informacijama iz istrage, tačan datum početka trebalo je da bude 16. oktobar, ali postoji mogućnost da to ipak bude 6. oktobar jer pritvor Zoranu Marjanoviću ističe baš u vreme prvopomenutog datuma. 

Međutim, do 16. oktobra, odnosno isteka njegovog pritvora u trajanju do 30 dana, trebalo bi da bude saslušan makar jedan svedok i doneta odluka hoće li osumnjičeni Zoran Marjanović biti pušten ili će mu pritvor biti produžen.

U ovoj fazi postupka, prvo se saslušavaju oštećeni, a to će biti upravo Teodora, Jelenina sestra od strica.

 

 

]]>
Fri, 22 Sep 2017 14:15:18 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/400840/slucaj-marjanovic-jelenina-sestra-teodora-bice-prvi-svedok-saslusanja-krecu-u-oktobru.html
Novi Sad ugostio rektore vodećih univerziteta Kine, centralne i istočne Evrope (FOTO) http://www.pressonline.rs/info/srbija/400837/novi-sad-ugostio-rektore-vodecih-univerziteta-kine-centralne-i-istocne-evrope-foto.html Reč je o međunarodnoj platformi za saradnju Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIEZ) – ''Mehanizam 16+1'', pod okriljem Inicijative ''Pojas – put". ]]> Foto: Novi Sad

Četvrti sastanak Konzorcijuma institucija visokog obrazovanja koji je okupio rektore vodećih univerziteta Kine i zemalja centralne i istočne Evrope održan je na Univerzitetu u Novom Sadu.

Reč je o međunarodnoj platformi za saradnju Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIEZ) – ''Mehanizam 16+1'', pod okriljem Inicijative ''Pojas – put''. Tom prilikom učesnike sastanka pozdravili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dušan Nikolić, kao i zamenik ministra prosvete Narodne Republike Kine Du Dženjuen.

- Znanje i obrazovanje su najveća moć koju ima jedan narod, to je njegov najjači resurs, ekonomski prvenstveno, jer živimo u svetu u kojem istraživanje i inovacije obezbeđuju prosperitet. Znanje je najvažniji proizvod, ali zahteva da se u njega stalno investira. Kao lokalna samouprava pokušavamo da budemo jednako brzi kao zahtevi koji nam se svakim danom nameću, kako se razvija i širi naš Univerzitet u Novom Sadu koji ima bezrezervnu podršku Grada.

- Pomažemo da imaju što bolje uslove za rad, da Univerzitetski kampus bude moderno infrastrukturno opremljen, da dobija nove sadržaje i prostorne kapacitete, poput Naučno tehnološkog parka čija je izgradnja u toku, a sve to uz apsolutno očuvanje autonomije Univerziteta– naglasio je gradonačelnik Vučević i dodao da od ovakvih skupova očekuje da daju rezultate koje će najpre osetiti studenti i naučni radnici, a potom i svi građani kroz poboljšanje kvaliteta života.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 13:28:38 +0200 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/400837/novi-sad-ugostio-rektore-vodecih-univerziteta-kine-centralne-i-istocne-evrope-foto.html
Zoran Marjanović je taman krenuo da kaže zašto bi neko ubio Jelenu, a onda je ova žena sve prekinula (VIDEO) http://www.pressonline.rs/info/hronika/400836/zoran-marjanovic-je-taman-krenuo-da-kaze-zasto-bi-neko-ubio-jelenu-a-onda-je-ova-zena-sve-prekinula-video.html Ovaj susret pred kamerama naših kolega prošao je u senci jednog, u najmanju ruku, čudnog događaja. ]]> Foto:Telegraf.rs

U toku jučerašnjeg dana je protiv Zorana Marjanovića podignuta krivična prijava zbog gnusnog zločina počinjenog 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, kada je pevačica "Zvezde Granda" Jelena Marjanović navodno tuda trčala, zatim nestala, a na kraju pronađena mrtva sa preko 20 udaraca zadatih po telu i glavi.

Ekipa Telegrafa je tada posetila dom Marjanovića kako bi obavila intervju sa osobom koju je javnost ocenila kao najsumnjičaviju - Jeleninog supruga Zorana.

Ovaj susret pred kamerama prošao je u senci jednog, u najmanju ruku, čudnog događaja.

Naime, u trenutku dok je Zoran duboko zamišljen i zagledan u pod smišljao odgovor na pitanje novinarke "Šta mislite, zašto bi to neko uradio?" (ubio Jelenu), neko je otvorio vrata prostorije u kojoj se razgovor vodio.

Izvinite, hoće li neko kafu? - pitala je starija gospođa.

Da li je bilo reči o čudnovatoj slučajnosti ili namernom prekidu neprijatne teme, ostaće da se vidi.

 

 

 

]]>
Fri, 22 Sep 2017 13:20:18 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/400836/zoran-marjanovic-je-taman-krenuo-da-kaze-zasto-bi-neko-ubio-jelenu-a-onda-je-ova-zena-sve-prekinula-video.html
Priveden Šešeljev sin, pronađen mu pištolj! http://www.pressonline.rs/info/hronika/400846/priveden-seseljev-sin-pronadjen-mu-pistolj.html Sin lidera SRS Vojislava Šešelja uhapšen je danas zbog posedovanja oružja, saznaje Kurir! ]]> Foto> Kurir.rs

Mlađi Šešelj u svom posedu imao je pištolj, zbog čega je, kako saznajemo, odmah priveden u policiju.

Kako Kurir saznaje, o svemu ovome obavešten je dežurni tužilac, koji će saslušati mlađeg Šešelja.

Šešelj je izjavio da ne zna za ovo privođenje.

"Koji sin? Iskreno, prvi put za to čujem, jedino da se raspitam", rekao je Šešelj za Kurir.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 15:22:09 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/400846/priveden-seseljev-sin-pronadjen-mu-pistolj.html
Detalji krivične prijave za ubistvo Jelene Marjanović: Sve ostale teorije padaju u vodu, evo gde je pevačica zaista ubijena http://www.pressonline.rs/info/hronika/400802/detalji-krivicne-prijave-za-ubistvo-jelene-marjanovic-sve-ostale-teorije-padaju-u-vodu-evo-gde-je-pevacica-zaista-ubijena.html Saslušanja svedoka počinju 6. oktobra. ]]> Foto: Facebook, Telegraf.rs

Pevačica Jelena Marjanović, ipak je ubijena u kanalu podno nasipa u naselju Crvenka u Borči, pišu Novosti.

Ova list se pozivajući na detalje krivične prijave koja je podignuta protiv Zorana Marjanovića, koji je uhapšen prošlog petka, kao i u naredbi za sprovođenje istrage navodi se da je nesrećna žena ubijena u kanalu kod nasipa. Ovo odbacuje sve druge teorije o mestu zločina.

Prema rezultatima istrage, kako saznaje ovaj list, ubistvo se dogodilo 2. aprila 2016. godine između 16.47 i 17.10. Međutim, još se čeka nalaz veštaka patologa o tačnom vremenu ubistva, načinu na koji je žrtva ubijena i predmetu kojim je zo učinjeno.
Ceo predmet svim braniocima Zorana marjanovića trebalo bi da bude dostavljen u ponedeljak, a prvi svedoci u istrazi sa ubistvom Jelene biće saslušani 6. oktobra.  

]]>
Fri, 22 Sep 2017 11:38:42 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/400802/detalji-krivicne-prijave-za-ubistvo-jelene-marjanovic-sve-ostale-teorije-padaju-u-vodu-evo-gde-je-pevacica-zaista-ubijena.html
UGAŠENA EMISIJA "A SADA RADA": Umesto nje, na RTS-u će ići narodnjaci http://www.pressonline.rs/info/drustvo/400813/ugasena-emisija-a-sada-rada-umesto-nje-na-rts-u-ce-ici-narodnjaci.html Od prvobitne ideje da to bude ženska emisija u kojoj će žene da se oblače, kuvaju i tako dalje, to je otišlo u drugom pravcu, pa se čeka novi format, a dok to ne zaživi u tom terminu će ići emisija narodne muzike. ]]> Foto: Promo

Posle dve sezone u udarnom nedeljnom terminu na Javnom servisu, emisija "A sada Rada" više se neće emitovati. To je rekla urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačevvić.

Ona je rekla da se sa autorkom Radom Đurić "dogovorila da pokušaju da pronađu drugi format sa njom".

- Od prvobitne ideje da to bude ženska emisija u kojoj će žene da se oblače, kuvaju i tako dalje, to je otišlo u drugom pravcu, a mi smo tu emisiju uglavnom pravili za žene. Od januara ćemo osmisliti novi koncept, a u tom terminu će ići emisija narodne muzike, rekla je Kovačević.

"A sada Rada" emitovala se tokom dve sezone u ukupno 53 emisije, a jedna od "najkontraverznijih" snimljena je prošle godine kada je Zoran Kesić, autor "24 minuta", u emisiji kuvao klin čorbu.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 11:29:26 +0200 Društvo http://www.pressonline.rs/info/drustvo/400813/ugasena-emisija-a-sada-rada-umesto-nje-na-rts-u-ce-ici-narodnjaci.html
Smak sveta stigao u Srem: Tornado opustošio sela, kuće ostale bez krovova i kapija. Šteta ogromna! (VIDEO) http://www.pressonline.rs/info/srbija/400806/smak-sveta-stigao-u-srem-tornado-opustosio-sela-kuce-ostale-bez-krovova-i-kapija-steta-ogromna-video.html U selu ne postoji kuća kojoj je ostao ceo krov. Olujni vetar je bukvalno opustošila selo, a osim korovova i useva na nekim kućama stradali su i prozori. ]]> Foto: Facebook

Detalji olujnog nevremena koje je poharalo u nedelju Srem i dalje isplivavaju,  tako su se pojavili snimci kako je na meti tornada bilo i selo Putnici, gde su sve kuće ostale bez crepa, a  poljoprivredne kulture u potpunosti uništene!

U selu ne postoji kuća kojoj je ostao ceo krov. Olujni vetar je bukvalno opustošila selo, a osim korovova i useva na nekim kućama stradali su i prozori.

O strašnom nevremenu svedoče i brojni snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama.

Nevreme koje je trajalo oko deset minuta uspelo je  čak da kombajn težak 13 tona odigne od zemlje.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 10:53:25 +0200 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/400806/smak-sveta-stigao-u-srem-tornado-opustosio-sela-kuce-ostale-bez-krovova-i-kapija-steta-ogromna-video.html
Po nalogu ministra kreću kontrole po bolnicama http://www.pressonline.rs/info/drustvo/400815/po-nalogu-ministra-krecu-kontrole-po-bolnicama.html Deset radnih grupa formiranih po nalogu ministra Zlatibora Lončara danas kreće u obilazak 58 opštih bolnica u Srbiji, pišu "Novosti". ]]> Foto:B92.net

Kako navodi list, to je praktično nastavak kontrola započetih u oktobru prošle godine posle smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz Kozjaka kod Loznice od komplikacija preloma ruke.

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović, potvrdio je za "Novosti" da su formirane komisije za obilazak opštih bolnica i da se kreće u novi krug obilazaka, ali nije želeo da otkriva raspored poseta da se na terenu ne bi unapred pripremili za dolazak radnih grupa i time zapravo maskirali pravu situaciju.

"U ove posete sada će se uključiti i republičke stručne komisije za sve oblasti medicine, kako bi se na najužem stručnom nivou našla najbolja rešenja za probleme koji postoje na terenu. Tako će, recimo, u kardiološka odeljenja opštih bolnica ići direktorka KCS, dr Milika Ašanih, u onkološka direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, dr Radan Džodić, na ortopedska, direktor Ortopedsko-hiruške bolnice "Banjica", profesor dr Zoran Baščarević", rekao je Mahmutović za "Novosti".

Među problemima koji iskrsavaju u zdravstvenim ustanovama u unutrašnjosti najuočljivi je taj što, po oceni Ministarstva zdravlja, previše pacijenata upućuju u najveće medicinske centre. Primećeno je da je ta pojava doskoro bila najizraženija krajem nedelje i vikendom, i takva praksa je malo "sasečena", ali se i dalje u mnogim slučajevima koje treba da reše opšte bolnice pacijenti šalju u kliničke centre, pišu "Novosti".

"Moramo da vidimo šta su razlozi za to i da to rešavamo. Ako je problem kadar, slaćemo lekare iz velikih centara da idu u unutrašnjost na ispomoć ili da po potrebi edukuju tamošnji kadar. Ako nedostaju neki aparati pa se zbog toga pacijenti prosledjuju na viši nivo zdravstvene zaštite, moraćemo da ih kupimo", kazao je Mahmutović.

On navodi da će se gledati koliko bolnice imaju pacijenata, intervencija koje same rade i kolik obolelih šalju u kliničke centre, na osnovu podataka iz upitnika koje su bolnice popunile.

"Kad sve to 'skeniramo' imaćemo precizan uvid koji bolnici nedostaje kada i kojeg profila, koji im aparati fale, kako su organizovane. O svemu ćemo izvestiti ministra Lončara. Osnovna ideja, međutim, nije da mi budemo kontrolori nego da uočimo probleme i da za svaki od njih republičke stručne komisije daju predlog mogu li i na koji način da se reše", rekao je Mahmutović za "Novosti".

Tokom ranijih poseta opštim bolnicama uočeno je, kako kaže dr Mahmutović, da u unutrašnjosti ima vrsnih stručnjaka, ali da oni rade u uslovima koji su, ipak, drugačiji od onih u kliničkim centrima.

"Želja nam je da se u takvim slučajevima uslovi rada značajno poboljšaju, pre svega u smislu nabavke dodatne opreme, kako bismo se približili tome da imamo ravnomerno razvijen zdravstveni sistem i da svi pacijenti imaju jednaku zdravstvenu zaštitu", zaključuje dr Mahmutović.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 11:32:20 +0200 Društvo http://www.pressonline.rs/info/drustvo/400815/po-nalogu-ministra-krecu-kontrole-po-bolnicama.html
Hladno i kišovito, do 18 stepeni - na planinama moguć sneg http://www.pressonline.rs/info/srbija/400814/hladno-i-kisovito-do-18-stepeni---na-planinama-moguc-sneg.html U Srbiji će danas biti oblačno i hladno, mestimično kiša, a u planinskim predelima iznad 1.700 metara sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. ]]> Foto:B92.net

Posle podne se očekuje slabljenje i u većini mesta prestanak kiše, a u toku noći delimično razvedravanje.

Duvaće slab do umeren vetar, a u Timočkoj Krajini povremeno jak. Najniža temperatura biće od sedam do 12 stepeni, a najviša od 14 do 18 stepeni.

I u Beogradu će biti oblačno i hladno s kišom, dok se posle podne očekuje slabljenje i prestanak padavina, a u toku noći delimično razvedravanje. Najniža temperatura biće 10, a najviša 16 stepeni.

U Srbiji će u subotu biti promenljivo oblačno, uveče na severu kiša, a zatim do utorka pretežno oblačno, ponegde s kišom.

Od srede će biti pretežno sunčano, s temperaturom u manjem porastu.

Biometeorološka prognoza za Srbiju, za petak, 22. septembar:

Očekuje se nešto povolјnija biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Osobe sa respiratornim problemima i cerebrovaskularni bolesnici mogu osetiti izražene tegobe tokom dana.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe.

]]>
Fri, 22 Sep 2017 11:30:14 +0200 Srbija http://www.pressonline.rs/info/srbija/400814/hladno-i-kisovito-do-18-stepeni---na-planinama-moguc-sneg.html