Press Online :: Vesti dana http://www.pressonline.rs/info/rss.html Najnovije vesti - Politika, Hronika, Srbija, Društvo, Biznis, Beograd, Kolumne, Komentar dana, Press RS sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Vesti dana http://www.pressonline.rs/info/rss.html "Za drugo dete 10.000 dinara mesečno četiri godine, za peto primanja dok ne napuni 10" http://www.pressonline.rs/info/drustvo/418713/za-drugo-dete-10000-dinara-mesecno-cetiri-godine-za-peto-primanja-dok-ne-napuni-10.html Svaku porodicu u Srbiji koja dobije drugo dete, država će naredne godine dodatno stimulisati. Tako će umesto dve godine, kako je sada, oni ubuduće dobijati roditeljski dodatak u iznosu od 10.000 dinara mesečno možda čak i duplo duže, najavila je Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku. ]]> Foto;blic

Prema njenim rečima, ako se u porodici rodi peta beba, dobiće ajverovatnije iste one uslove kao i četvrta, odnosno do desete godine po 18.000 dinara mesečno, navode "Novosti".

Foto: O. Bunić / RAS Srbija

Podaci Zavoda za statistiku pokazuje da je po redu rođenja u prošloj godini bilo najviše prve dece u porodici - 30.327 ili 7,4 odsto i drugorošene 22.870, tačnije 35,7 procenata, dok je porodica koje su dobile peto dete bilo svega 33.

Budžet za stimulisanje rađanja prošle godine bio je 500 miliona dinara, ove godine 650 miliona - kaže ministarka, a da će naredne godine biti i veći. Uz dosadašnje mere, u samo prvih devet meseci ove godinne u Srbiji je rošeno 356 beba više nego prošle godine.

Zato će budžetom za 2020. godinu biti predviđeno izdvajanje novca za pomoć roditeljima koji dobiju drugo i peto dete.

Za Slavicu Đukić Dejanović je ovo prvi optimistični podatak i on a navodi da se najviše beba rađa u najvećim centrima, gde živi najveći broj mladih. U poslednje tri godine, sve je veći bro žena koje rađaju, a zaposlene su - ističe ministarka. Takođe, među majkama koje imaju troje dece, svaka četvrta ima fakultet.

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

U Srbiji ima i oko 130.000 smohranih roditelja, a mnogi od njih i ne znaju svoja zakonska prava, recimo da radno vreme ne mora biti fiksno, da može da se bira smena, da može da se radi od kuće. istraživanje je pokazalo da ne reba menjati normativu, već da treba edukovati zaposlene.

"Bez konkretnih rešenja"

Jasmina Mihnjak, iz udruženja "Bebac" kaže da se jako dugo priča o promenama, ali bez nekih konkretnih rešenja.

- Nadležni su negde i priznali svoju grešku i uvideli kakve je loše efekte doneo Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom - ističe ona i dodala da ipak nakon razih spekulacijaa, nakon raznih obećanja, nije došlo do promene tih spornih tačaka koje su oštetile brojne porodice u Srbiji.

Ona naglašava da je poslednji sastaak roditeljskih udruženja i nadležih održan još u junu. Tada je obećano da će za oko mesec dana biti novi sastanak sa konkeretnim izmenama zakona, ali se to još nije dogodilo.

- Nadam se da neće izmeniti propise,a da se pre toga ne konsultuju sa roditeljima, pošto prvi put kad se to dogodilo, nije dobro ispalo - kaže sagovornica.

]]>
Tue, 15 Oct 2019 14:19:08 +0200 Društvo http://www.pressonline.rs/info/drustvo/418713/za-drugo-dete-10000-dinara-mesecno-cetiri-godine-za-peto-primanja-dok-ne-napuni-10.html
JEZIVA SMRT KOD SOMBORA Starac sebi ODSEKAO NOGU SEKIROM zbog povrede, pa iskrvario na smrt http://www.pressonline.rs/info/hronika/418710/jeziva-smrt-kod-sombora-starac-sebi-odsekao-nogu-sekirom-zbog-povrede-pa-iskrvario-na-smrt.html Živko Blažev (79) preminuo je u svojoj porodičnoj kući u selu Bački Breg kod Sombora nakon što je sam sebi sekirom odsekao nogu i zbog toga iskrvario nasmrt. Njegovo telo je pronađeno u nedelju uveče u Ulici braće Radića. ]]> Foto"blic

- Policija je uočila da Živku nedostaje jedno stopalo i bežitovno telo poslala na obdukciju. Utvrđeno je da je starac pre nekoliko dana pao sa motora i polomio potkolenicu. Iako je zadobio višestruke prelome, on nije otišao kod lekara, nego je sam sebe lečio - kaže sagovornik blizak istrazi.

On dodaje da je verovatno Živko trpeo jake bolove, pa je uzeo sekiru i sebi odsekao stopalo.

- Od bola je najverovatnije Blažev pao u nesvest, zbog čega je zatim i iskrvario nasmrt - naveo je sagovornik Informera.

]]>
Tue, 15 Oct 2019 14:09:11 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/418710/jeziva-smrt-kod-sombora-starac-sebi-odsekao-nogu-sekirom-zbog-povrede-pa-iskrvario-na-smrt.html
"ŽALILA SE DA JE PROGANJA OTKAKO GA JE OSTAVILA" Violetin drug otkrio da je strahovala od pomahnitalog bivšeg dečka koji ju je na kraju NASMRT IZBO http://www.pressonline.rs/info/hronika/418708/zalila-se-da-je-proganja-otkako-ga-je-ostavila-violetin-drug-otkrio-da-je-strahovala-od-pomahnitalog-bivseg-decka-koji-ju-je-na-kraju-nasmrt-izbo.html Velika je ovo tuga. Živela je u teškim uslovima, majka ju je ostavila kad je imala dve godine. Znam da im nije išlo u vezi pa ga je ostavila, a žalila se da je proganja otkako su raskinuli... ]]> Foto:blic

Ovim rečima neposredno nakon tragedije u Koceljevoj za "Blic" priča blizak prijatelj Violete Jošić (19), koju je, u nedelju ujutru, bivši dečko Dušan Petronijević (34) nasmrt izbo u njenoj kući.

Tuga, šok i neverica nadvili su se nad Batalage, malo mesto pokraj Koceljeve gde je sa ocem, babom i dedom živela ubijena 19-godišnjakinja.

Dušan Petronijević Violeta Jošić Foto: privatna arhiva / Facebook

Dušan Petronijević Violeta Jošić

Niko od njenih najbližih ne može da poveruje šta se dogodilo. Iako su znali da joj u vezi sa Dušanom nije išlo, niko nije mogao ni da nasluti da je u stanju da zavije u crno celu porodicu.

- Ne znam tačan razlog zbog kog su raskinuli, ali znam da im nije išlo pa ga je ona ostavila. Poverila mi se, pošto smo bili bliski, bila mi ja kao sestra, da je proganja od kako su raskinuli - priča neutešni drugar ubijene Violete.

 

Prema njegovim rečima, Violeta je imala veoma težak život od kako je bila dete. Odgajali su je otac, baba i deda, nakon što ju je majka ostavila kada je imala dve godine. Kao jedinom detetu, otac, baba i deda su želeli sve da joj pruže, a ona je bila vredna i radna.

- Bila je mnogo fina i dobra. Odrastala je u teškim uslovima. Uprkos tome, volela je da se druži i da izlazi - jedva govori Violetin drugar.

Kuća u kojoj se odigrao zločin Foto: M. C. G. / RAS Srbija

Kuća u kojoj se odigrao zločin

Violeta je godinu dana provela u vezi sa Dušanom, a ostavila ga je u septembru ove godine. Međutim, povređeni muškarac nije mogao da prihvati činjenicu da nisu zajedno i nastavio je da pokušava da ostanu u kontaktu.

Tako je kobnog jutra došao pred njena vrata i ocu ispričao da želi da je iznenadi. Ne pomišljajući da bi tako nešto loše mogao da učini, nesrećni čovek ga je pustio u Violetinu sobu i kazao mu da tu može da je sačeka. Kada je stigla iz noćne smene, Dušan ju je više od 20 puta izbo po glavi, vratu i stomaku.

Dušan Petronijević i Violeta Jošić Foto: privatna arhiva / Facebook

Dušan Petronijević i Violeta Jošić

Kada su čuli njen vrisak Violetini roditelji su utrčali u sobu i zatekli scenu kao iz horor filma. Krvavu su je stavili u automobil i uputili se u dDm zdravlja, a u automobil sa njima ušao je i Dušan, sve vreme noseći nož kojim je izbo.

Nesrećna devojka je na putu do lekara preminula, a Dušan je, verovatno želeći da se otarasi noža, otišao svojoj kući koja je u neposrednoj blizini Doma zdravlja. Kada ga je otac video sa nožem, pozvao je policiju koja ga je odmah uhapsila.

]]>
Tue, 15 Oct 2019 14:04:08 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/418708/zalila-se-da-je-proganja-otkako-ga-je-ostavila-violetin-drug-otkrio-da-je-strahovala-od-pomahnitalog-bivseg-decka-koji-ju-je-na-kraju-nasmrt-izbo.html
Stefanović uoči zasedanja Interpola u Čileu: Prijem Kosova ugrozio bi borbu protiv kriminala na svetskom nivou http://www.pressonline.rs/info/politika/418711/stefanovic-uoci-zasedanja-interpola-u-cileu-prijem-kosova-ugrozio-bi-borbu-protiv-kriminala-na-svetskom-nivou.html Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio se danas, uoči početka sednice Generalne skupštine Interpola u Čileu, svima koji poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije. On je upozorio da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u Interpol imao dalekosežne posledice i ugrozio borbu protiv kriminala u svetskim okvirima. ]]> Foto:blic

Na dnevnom redu sednice Generalne skupštine Interpola, koja počinje danas i trajaće do petka, biće razmatran zahtev Kosova za prijem u tu međunarodnu policijsku organizaciju. Stefanović predvodi srpsku delaciju koja će dati sve od sebe da i ove godine ovaj zahtev bude odbijen. Početak sednice delegate Interpola očekuje se za svega nekoliko sati.  

Foto: Promo

Ovogodišnje zasedanje Interpola održava se u Santjagu u Čileu, gde su u toku završne pripreme za ovaj veliki policijski skup.

Stefanović je rano jutro u Čileu razgovarao sa Dakijem Duanom, šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola, o argumentima Republike Srbije protiv prijema takozvanog Kosova u Interpol i istakao da se nada da politika neće zameniti policijski rad. Šef kineske delegacije Daki Duan potvrdio je podršku Narodne Republike Kine teritorijalnom integritetu Republike Srbije i njihovu nepromenjenu poziciju prema zahtevu takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

]]>
Tue, 15 Oct 2019 14:14:57 +0200 Politika http://www.pressonline.rs/info/politika/418711/stefanovic-uoci-zasedanja-interpola-u-cileu-prijem-kosova-ugrozio-bi-borbu-protiv-kriminala-na-svetskom-nivou.html
Medvedev u Beogradu 19. oktobra http://www.pressonline.rs/info/politika/418712/medvedev-u-beogradu-19-oktobra.html Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin predsedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu, koji stiže u jednodnevnu posetu Srbiji u subotu, 19. oktobra. ]]> Foto;blic

Kako je saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Republike, program i satnica posete ruskog premijera biće naknadno objavljeni.

]]>
Tue, 15 Oct 2019 14:16:58 +0200 Politika http://www.pressonline.rs/info/politika/418712/medvedev-u-beogradu-19-oktobra.html
SRPSKA BODIBILDERKA "PALA" ZBOG DROGE Sa dva muškarca švercovala marihuanu vrednu DEVET MILIONA EVRA http://www.pressonline.rs/info/hronika/418709/srpska-bodibilderka-pala-zbog-droge-sa-dva-muskarca-svercovala-marihuanu-vrednu-devet-miliona-evra.html Srpska bodi-bilderka Olivera Ugoči (39) uhapšena je u Rumuniji zbog sumnje da je učestvovala u švercu 750 kilograma kanabisa, vrednog skoro devet miliona evra koji je zaplenjen 6. oktobra na rumunsko-bugarskoj granici. ]]> Foto:blic

Najpre je uhapšen Srbin M. S. (32) kada je na srpsko-bugarsku granicu stigao u belom kombiju natovarenom džakovima.

Nakon provere carinika primećeno je da se u belim vrećama krije zelenkasta biljna metarija za koju je utvrđeno da je kanabis , koji bi na crnom tržištu dostigao vrednost devet miliona evra.

Rumunski portal Ziua constanta preneo je da su šverceri pokušali da zamaskiraju intenzivan miris kanabisa folijama i mirisom kafe.

Olivera Ugoči Foto: privatna arhiva / Facebook

Olivera Ugoči

Za njima je potom na granični prelaz stigao i BMW registrovan u Novom Pazaru, u kome su, kako piše rumunski bili M. D. i O. U, a Kurir je izvestio da je reč o bodibilderki Oliveri Ugoči.

Foto: Romanian border police / RAS Srbija

Istragom je bilo utvrđeno da su Olivera i M. D. imali zadatak da prate i obezbeđuju tovar kanabisa. Troje srpskih državljana je odmah privedeno i određen im je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su učestvovali u međunarodnom švercu droge.

]]>
Tue, 15 Oct 2019 14:07:02 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/418709/srpska-bodibilderka-pala-zbog-droge-sa-dva-muskarca-svercovala-marihuanu-vrednu-devet-miliona-evra.html
STOP IZ PARIZA Francuska smatra da EU nije spremna za proširenje http://www.pressonline.rs/info/politika/418707/stop-iz-pariza-francuska-smatra-da-eu-nije-spremna-za-prosirenje.html Francuska insistira na tome da evropski blok nije spreman za razgovore o mogućnosti prijema novih članica, navodi se u dokumentu razmenjenom među diplomatskim misijama u Briselu. ]]> Foto:blic

Američki poslovni portal " Blumberg" podseća da se Severna Makedonija i Albanija nadaju da će ove sedmice početi zvanične pregovore za pristup evropskom bloku.

Portal piše da većina članica podržava njihov zahtev, ali da Francuska i Holandija žele potpunu reformu procesa proširenja pre početka pregovora sa ove dve balkanske države.

Nacrt službene objave datiran je na 10. oktobar, a podelile su ga francuske diplomate drugim članicama EU.

"Nikakav datum zvaničnih pregovora ne treba dati Albaniji i Severnoj Makedoniji pre nego što EU ne okonča reformu svoje metodologije", piše "Blumberg".

U poslednjem nacrtu odluke ministara EU koja je datirana na 11. oktobar u koji je uvid imao "Blumberg", daje se zeleno svetlo zvaničnom početku pristupnih pregovora početkom naredne godine, ali, kako je rekao jedan od diplomata, "niko nije srećan sa tekstom".

]]>
Mon, 14 Oct 2019 22:03:59 +0200 Politika http://www.pressonline.rs/info/politika/418707/stop-iz-pariza-francuska-smatra-da-eu-nije-spremna-za-prosirenje.html
KOCELJEVA U ŠOKU ZBOG SVIREPOG UBISTVA Dušan nožem ubadao Violetu dok su u kući BILA DECA, njenom dedi pozlilo kad je video šta se dogodilo http://www.pressonline.rs/info/hronika/418706/koceljeva-u-soku-zbog-svirepog-ubistva-dusan-nozem-ubadao-violetu-dok-su-u-kuci-bila-deca-njenom-dedi-pozlilo-kad-je-video-sta-se-dogodilo.html Dušan Petronijević (34) svirepo je ubio svoju bivšu devojku Violetu Jošić (19), u njenom domu u selu Batalage kod Koceljeve, u trenutku dok su u kući bila deca njene maćehe. ]]> Foto:blic

Dušan je sačekao da se Violeta u nedelju ujutru vrati kući iz noćne smene i nasrnuo je na nju nožem, zadajući joj više desetina uboda po telu. Violeta je zadobila i brojne posekotine po rukama pokušavajući da se odbrani od pomahnitalog mladića.

Dok je u napadu besa nasrtao na nesrećnu devojku nožem, u drugoj sobi su bila deca Violetina maćehe iz prvog braka. Kada su uleteli u prostoriju gde se dogodio krvavi pir, Violetin otac i maćeha su podigli nesrećnu devojku koja je ležala u svojoj krvi i hitno je stavili u kola da je odvezu u Dom zdravlja u Koceljevi.

Kuća u kojoj se odigrao zločin Foto: M. C. G. / RAS Srbija

Kuća u kojoj se odigrao zločin

U automobil je sa njima ušao i Dušan, sav krvav i sa nožem u ruci. Nažalost, za devojku nije bilo spasa, lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Lekari iz Doma zdravlja prijavili su policiji zločin i Dušan je ubrzo uhapšen.

Kada su saznali za brutalno ubistvo unuke, Violetinoj babi i dedi je pozlilo, pa je morala da interveniše i Hitna pomoć.

Rođaci i komšije ubijene devojke su u šoku zbog svega što se dogodilo.

- S obzirom na to da je ciljao u vratnu aortu, da je udari tu, mislim da je ciljao da je ubije. Ali nisam sigurna - rekla je juče vidno uznemirena Violetina strina Gordana.

Foto: M. C. G. / RAS Srbija

Inače, njihovom raskidu koji se dogodio u septembru prethodio je jedan susret nakon kog je Violeta odlučila da ga ostavi. Navodno, on je na njihov sastanak doveo drugarice kako bi Violetu napravio ljubomornom. Devojka ga je nakon toga ostavila.

Podsećanja radi, ubica je u petak uveče automobilom koji je vozio pod dejstvom alkohola napravio karambol u Koceljevu. Potom su usledile pretnje da će se ubiti, a onda i gnusan zločin.

]]>
Mon, 14 Oct 2019 21:59:45 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/418706/koceljeva-u-soku-zbog-svirepog-ubistva-dusan-nozem-ubadao-violetu-dok-su-u-kuci-bila-deca-njenom-dedi-pozlilo-kad-je-video-sta-se-dogodilo.html
"ŠTO UBI JADNU DEVOJKU?!" Fejsbuk profil DŽELATA IZ KOCELJEVE obiluje pretećim porukama, Violetini prijatelji u suzama http://www.pressonline.rs/info/hronika/418704/sto-ubi-jadnu-devojku-fejsbuk-profil-dzelata-iz-koceljeve-obiluje-pretecim-porukama-violetini-prijatelji-u-suzama.html Dok se prijatelji Violete Jošić (19), dan nakon što ju je bivši dečko brutalno ubio nožem, opraštaju od nje putem društvenih mreža, profil Dušana Petronijevića, njenog dželata, obiluje pretećim porukama, psovkama i uvredljivim komentarima. ]]> Foto:blic

Dušan Petronijević počinio je krvavi pir juče ujutru oko 7 sati u selu Batalaga kod Koceljeve, nakon što se nesrećna Violeta vratila s posla, iz treće smene. Prethodno se lukavo ušunjao u njenu kuću rekavši Violetinom ocu da želi da joj priredi iznenađenje. Kako otac nije znao da su prethodno raskinuli, pustio ga je da je sačeka.

Kuća u kojoj se odigrao zločin Foto: M. C. G. / RAS Srbija

Kuća u kojoj se odigrao zločin

Violeta je oko 7 sati stigla iz noćne smene i tek što je ušla u svoju sobu sačekao je pakao - njen bivši dečko, Dušan Petronijević, koji nije hteo da se pomiri sa tim da ga je ostavila, pojavio se pred njom sa nožem i odmah krvnički nasrnuo, nanoseći joj više desetina uboda svuda po telu.

Violeta Jošić Foto: privatna arhiva / Facebook

Violeta Jošić

Violetin otac je, čuvši krike i zapomaganje, utrčao u sobu i zatekao scenu kao iz horor filmova. Njegova jedinica ležala je teško povređena, dok je Dušan kraj nje stajao sa krvavim nožem. Odmah su krenuli ka lekaru ali je Violeta izdahnula na putu do lokalne medicinske ustanove.

 

Javnost Srbije zgrozila se nad ovim zločinom. Mnoštvo Violetinih prijatelja, koji ne mogu da prebole njen prerani odlazak, oprašta se od nje tužnim porukama na društvenim mrežama.

- Zbogom seko, nedostajaćeš mi - napisao je Violetin brat uz njenu fotografiju.

A zatim su se ređale poruke: "Mali anđele, pronađi mir pod nekim drugim suncem", "Tuga, ode mlad život", a među njima mogu se pronaći i komentari ogorčenih korisnika, koji naslućuju da će Dušan posle nekoliko godina izaći iz zatvora.

S druge strane, gotovo istovremeno, profil uhapšenog Dušana preplavili su osuđujući komentari, preteće poruke, psovke i slično.

Dušan Petronijević Foto: privatna arhiva / Facebook

Dušan Petronijević

- Što ubi tu jadnu devojku, gori u paklu ološu - napisao je jedan razjareni korisnik, dok je jedna korisnica dodala da mu treba presuditi smrtnom kaznom.

Podsećanja radi, Violeta i Dragan su svoju romansu započeli pre oko godinu dana. U septembru ga je Violeta ostavila, navodno zbog jedne ljubomorne scene koju joj je priredio i tada je za nju počeo pakao, a nekoliko sati pre ubistva na društvenim mrežama objavio je oko 200 njenih fotografija.

Dušan Petronijević i Violeta Jošić Foto: privatna arhiva / Facebook

Dušan Petronijević i Violeta Jošić

I u danima koji su prethodili ubistvu pravio je probleme. Najpre je u petak, automobilom divljao po Koceljevi i prilikom toga oštetio tri automobila. Policija ga je odmah po dolasku na teren testirala na alkohol i utvrđeno je da je imao 0.53 promila alkohola u krvi.

Potom je dan kasnije svom ocu pretio da će se izbosti nožem, istim onim kojim je potom presudio Violeti. Prestravljeni čovek je to prijavio policiji ali je, kada je patrola izašla na intervenciju, kazao da nema potrebe za tim jer se Dušan smirio. Međutim, sutradan je otišao u Violetinu kuću i počinio jeziv zločin...

]]>
Mon, 14 Oct 2019 21:52:54 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/418704/sto-ubi-jadnu-devojku-fejsbuk-profil-dzelata-iz-koceljeve-obiluje-pretecim-porukama-violetini-prijatelji-u-suzama.html
POMAHNITALI OTAC UZEO PRAVDU U SVOJE RUKE Otkrivamo šta je prethodilo brutalnoj tuči Vranjanaca nasred ulice http://www.pressonline.rs/info/hronika/418703/pomahnitali-otac-uzeo-pravdu-u-svoje-ruke-otkrivamo-sta-je-prethodilo-brutalnoj-tuci-vranjanaca-nasred-ulice.html Iza jezivog snimka brutalne tuče iz Vranja, koji smo danas objavili, krije se sukob dve zaraćene grupe meštana o kojima smo i ranije pisali. Ispostavilo se da je muškarac pokošen na videu zapravo Boban M., koji je u lokalnom kafiću "Gajba", u društvu svog prijatelja, inače pripadnika Žandarmerije i jednog od vlasnika tog kafića, Davora Aleksića, maltretirao i pretukao Nemanju S. ]]> Foto:blic

Sukob između Vranjanaca započet je u subotu uveče, kada se mladi Nemanja S. (24) u kafiću "Gajba" posvađao sa Davorom Aleksićem, pripadnikom Žandarmerije, i Bobanom M. inače radnikom jedne poznate firme koja se bavi obezbeđenjem.

Na Nemanju su, navodno, Boban i Davor nasrnuli i fizički, prilikom čega su mu polomili zube. Povređeni mladić je zatim otišao kući i ispričao svom ocu šta se dogodilo. Otac, razjaren činjenicom da su mu povredili sina, odlučio je da zakon uzme u svoje ruke i krenuo je u potragu za njima.

Boban M. Foto: privatna arhiva / Facebook

Boban M.

U Partizanskoj ulici u Vranju pronalazi Bobana i tada ga, kao što se može videti na snimku, bukvalno kosi automobilom, podiže na haubu, a zatim Boban pada na zemlju. I tu nije kraj.

Nemanjin otac potom izlazi iz vozila i palicom nastavlja da batinja Bobana koji i dalje leži na pločniku. U jednom trenuktu, Bobanu u pomoć pritrčava prijatelj na koga takođe nasrću Nemanjin otac i Nemanja.

Kako naš portal nezvanično saznaje, u obe tuče je povređeno više osoba, dok je jedna zadobila teške telesne povrede i operisana je na hirurgiji. Očekuje se da se oglase PU Vranje kao i Osnovno javno tužilaštvo.

Inače, Žandarm Davor Aleksić i ranije se našao u redovima naših tekstova. On je zimus, u januaru, u dvorištu vranjske Gimnazije "Bora Stanković" sa Milošem Stojimenovićem pretukao dvojicu maloletnika koji su ranije tog jutra lomili inventar u njihovom kafiću "Gajba".

Ceo napad zabeležile su sigurnosne kamere na školi, a postoji i snimak koji svedoči o lomljenju u pomenutom kafiću.

Žandarm nasilnik poznat po problematičnom ponašanju

Kao što je "Blic" ranije pisao zbog poslova koji se kose sa službom, Davor Aleksić je i ranije imao problema. Jedan je od vlasnika lokala "Gajba", koji je inače poznat po raznim manjim ili većim incidentima, a za koji ceo grad zna da je mesto gde se maloletnicima služi alkohol.

Žandarm Aleksić je i pre brutalnog incidenta u januaru ove godine imao nekoliko razgovora sa pretpostavljenima, ali je tek tada suspendovan.

- Drži lokal, vezuje se za druženje sa problematičnim licima, bio je uključen i u neke poslove u kojima kao pripadnik Žandarmerije ne bi smeo. Pominje se i u sumnjivim poslovima povezanim za lokalne sportske klubove - kazao je tada izvor Blica.

]]>
Mon, 14 Oct 2019 21:49:58 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/418703/pomahnitali-otac-uzeo-pravdu-u-svoje-ruke-otkrivamo-sta-je-prethodilo-brutalnoj-tuci-vranjanaca-nasred-ulice.html
TRI MESECA AGONIJE Stanislav je krenuo na lekarski pregled biciklom i NIKADA SE NIJE VRATIO, očajna porodica moli za pomoć http://www.pressonline.rs/info/hronika/418690/tri-meseca-agonije-stanislav-je-krenuo-na-lekarski-pregled-biciklom-i-nikada-se-nije-vratio-ocajna-porodica-moli-za-pomoc.html Stanislav Snida (40) iz Bačkog Petrovca nestao je pre tri meseca nakon što je svojima rekao da ide na lekarski pregled. Kod doktora nikada nije stigao, a porodica već tri meseca nema nikakvu informaciju koja bi mogla da odgonetne šta se sa njim dogodilo. Očajna sestra Vlasta moli sve koji znaju bilo šta o njemu da se jave policiji. ]]> Foto:blic

- 17. jula ujutru je prijavljen njegov nestanak pošto je u ponedeljak 15. jula otišao od kuće, navodno na pregled kod lekara, na koji nije stigao. Sutradan kad smo primetili da ga nema krenuli smo u potragu - započinje svoju ispovest sestra Vlasta, dodajući da je odmah iste večeri, videvši da se ne javlja i ne vraća kući, alarmirala policiju.

Ilustracija Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Ilustracija

- Oni su odmah izašli na teret i obišli neka mesta za koja smo pretpostavili da bi mogao biti tamo. Međutim, od njega ni traga ni glasa. Onda je tog 17. raspisana i zvanična potraga, kada se već i policija uključila u ceo slučaj - priča njegova rođena sestra.

Dani su prolazili a porodica je dobijala razne informacije da je njihov Stanislav viđen na različitim lokacijama. Nijedna od tih informacija, ispostavilo se kasnije, zapravo nije bila tačna, a porodica je dosta vremena izgubila tragajući u pogrešnom pravcu.

 

- Viđen je navodno u vikend naselju Gložan, pa zatim u Begeču... Ta mesta smo obilazili i mi i policija, ali ga nigde nismo zatekli. Nije pronađeno ništa - ni biciklo na kome se odvezao od kuće tog dana, ni torbica... sve su bile dezinformacije - priča neutešna sestra za "Blic".

Ni na osnovu ponašanja, kaže, nisu mogli da zaključe da se sa Stanislavom nešto čudno događa. Radio je u lokalnoj fabrici gde je provodio dosta vremena, a prema rečima kolega sa kojima je razgovarala porodica, nije pokazivao nikakvo čudno ponašanje.

- Evo, već tri meseca ovo traje. Ne znamo za šta da se uhvatimo. Nismo mogli na osnovu njegovog ponašanja da zaključimo da će doći do ovako nečega. Nije imao problema ni sa kim, ne boluje od psihičkih bolesti... Razveden je više godina ali je ostao u korektnim odnosima sa bivšom suprugom sa kojom ima troje dece - objašnjava Vlasta.

Krenuo ka kanalu

Jedina informacija za koju kaže da je sigurno tačna jeste da je tog dana Stanislav krenuo ka obližnjem kanalu. Ali, kaže, ni to nije čudno, budući da je često odlazio na kanal da gleda pecaroše kako love ribu.

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Rekreativno je, kaže, vozio dvotočkaše i bio je u dobroj fizičkoj kondiciji.

- Pošto su sve informacije kasnile i po dva, tri dana, pretpostavljam da je mogao da se udalji dosta daleko, ali to su sve naše pretpostavke. Situacija je čudna i ne bih mogla nikakav zaključak da dam - kaže Stanislavova sestra.

Vlasti i Stanislavu je pre pola godine preminuo otac, a neutešna majka sa kojom je nestali živeo, jako teško podnosi ovaj period jer je najpre izgubila životnog druga, a sada ni o sinu ne zna ništa.

- Povremeno uspem da je smirim, ali se ona ponovo uznemiri. Roditelj je i to joj jako teško pada. Najgora je ta neizvesnot u kojoj živimo tri meseca - zaključuje Vlasta.

Podsećanja radi, Stanislav je visok 170 centimetara, težak 80 kilograma, braon kose i očiju. U trenutku nestanka je na sebi imao sivu majicu, plavi šorc, papuče i crnu, mušku torbicu i bio je na zelenom dvotočkašu.

Ukoliko imate bilo kakvu informaciju o njemu, porodica moli da to javiti najbližoj policijskoj stanici.

]]>
Mon, 14 Oct 2019 13:56:43 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/418690/tri-meseca-agonije-stanislav-je-krenuo-na-lekarski-pregled-biciklom-i-nikada-se-nije-vratio-ocajna-porodica-moli-za-pomoc.html
Vučić sa Putinom u decembru, Medvedev uskoro stiže u Srbiju http://www.pressonline.rs/info/politika/418692/vucic-sa-putinom-u-decembru-medvedev-uskoro-stize-u-srbiju.html Dogovorio sam da se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u decembru vidim i veoma se radujem tom susretu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. ]]> Foto:blic

O tome, kao i o odnosima Srbije i Rusije, on je danas razgovarao sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentinom Matvijenko.

- Očekujem uskoro posetu predsednika Medvedeva, da zajednički proslavimo oslobođenje Beograda i Srbije. Vama hvala na ličnom zalaganju za najbliže odnose sa Srbijom. Nadamo se da ćete nas još češće posećivati u budućnosti - kazao je on na sastanku.

Vučić je rekao da su politički i ekonomski odnosi između Srbije i Rusije veoma dobri i još jednom zahvalio i Matvijenko i predsedniku Rusije za podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

- Robna razmena raste, ekonomski odnosi su odlični, a najvažniji je čvrst i kostantan stav Rusije po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. I hvala i vama i predsendiku Putinu na toj podršci. Naši politički odnosi su veoma dobri i mislim da vaša poseta jača i političke i ekonomske odnose - rekao je Vučić u obraćanju Matvijenko na ruskom jeziku.

Predsednica Saveta federacije (gornjeg doma ruskog parlamenta), istakla je danas u razgovoru sa Vučićem njegove reči sa otvaranja skupštine Interparlamentarne unije o tome da je Srbija nezavisna i suverena zemlja, naglasivši da nemaju svi takvu priviliegiju kao Srbija.

Matvijenko, koja predvodi rusku delegaciji na skupštini IPU, izrazila je zahvalnost za veoma uspešnu organizaciju jednog ovako krupnog dogadjaja kao što je skupština Interparlamentarne unije, jer su svi učesnici, kojih je veliki broj, mogli da se uvere svojim očima u to i da osete gostoprimstvo i dobre namere srpskog naroda.

Ona smatra da to što je doneta odluka da se ovakav dogadjaj održi u Srbiji, predstavlja priznanje autoriteta parlamenta naše zemlje. Ona je, takođe, prenela Vučiću pozdrave predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Rekao mi je da vam prenesem pozdrave i da čeka sa nestrpljenjem vaš susret u decembru - rekla je ona.

Dmitrij Medvedev

Dmitrij Medvedev

Takođe, ona je dodala da posebni odnosi između Vučića i Putina zasnovani na međusobnom poverenju, značjano utiču i određuju tok bilateralnih odnosa.

- Zahvaljujući vašim naporima ti odnosi su dobili strateški karakter i posebno se ceni vaš lični doprinos razviju odnosa između naših zemalja - dodala je Matvijenko.

Ona je podsetila da je predsednik Srbije odlikovan Ordenom Aleksandra Nevskog što, kako kaže, nije bilo slučajno, već je usledilo pre svega zbog njegovih napora na čuvanju nacionalnih interesa Srbije i širenju veza između dve zemlje.

Takođe je istakla da posebno značajan događaj predstavlja potpisivanje Sporazuma između Srbije i Evroazijske ekonosmke unije 25. oktobra u Moskvi.

Matvinjenko je podsetila da Rusija realizuje veoma krupne projekte, navodeći "Turski tok", a od predsednika Srbije je želela da čuje da li će deo tog projekta preko teritorije Srbije biti završen do kraja godine.

- Sve će biti završeno kako smo i obećali, do kraja godine - odgovorio je Vučić.

]]>
Mon, 14 Oct 2019 14:05:16 +0200 Politika http://www.pressonline.rs/info/politika/418692/vucic-sa-putinom-u-decembru-medvedev-uskoro-stize-u-srbiju.html
REKAO JE DA JOJ "SPREMA IZNENAĐENJE" Violetin otac nije znao da su raskinuli, pa je krvnika pustio u kuću, a on mu je UBIO DETE http://www.pressonline.rs/info/hronika/418689/rekao-je-da-joj-sprema-iznenadjenje-violetin-otac-nije-znao-da-su-raskinuli-pa-je-krvnika-pustio-u-kucu-a-on-mu-je-ubio-dete.html Dušan Petronijević (34) iz Koceljeve ubio je Violetu Jošić (19), s kojom je do septembra bio u vezi, u njenoj kući u selu Batalage kod Koceljeve. Motiv ovog ubistva najverovatnije je patološka ljubomora. ]]> Foto:blic

Dušan je nesrećnu devojku sačekao u njenoj kući kada se u nedelju ujutru vratila iz noćne smene.

Pre toga krvnik je, kako pričaju rođaci ubijene devojke, sedeo s njenim ocem, koji ništa nije slutio. Kada je Violeta stigla s posla, ušli su u njenu sobu, gde je nastao krvavi pir.

- Ona je došla iz noćne smene, a on je već bio ovde. Dolazio je i ranije, međutim, otac nije znao da su raskinuli. Njemu je rekao da je došao da iznenadi Violetu. Jadni otac nije ništa znao i pustio ga je unutra, da bi je Dušan kasnije ubio - priča u suzama Violetina strina Gordana J.

Nesrećna žena kaže da je Dušan nožem Violeti presekao vratnu aortu.

- Vratnu aortu joj je presekao sa više udaraca nožem, a ruke su joj bile isečene jer se branila. S obzirom na to da je ciljao u vratnu aortu, da je udari tu, mislim da je ciljao da je ubije - priča ona kroz suze.

Strina kaže da otac nije ni slutio šta će se dogoditi Foto: M. C. G. / RAS Srbija

Strina kaže da otac nije ni slutio šta će se dogoditi

Nesrećnu devojku oblivenu krvlju otac i maćeha ubacili su u kola pokušavajući da je prevezu do Doma zdravlja u Koceljevi. U pomoć je pritekao i rođak Josip Radovanović, na čijem džemperu su i dalje vidljivi tragovi krvi. Tako je i na sedištu, gde su smestili tada već obamrlo telo devetnaestogodišnje Violete.

- Mi smo je smestili u kola, ali ruke su joj već bile potpuno opuštene, kao da nije bila živa. Seli su otac, maćeha i ja, a pored nas je seo i Dušan s nožem. Tako je s nama stigao do Doma zdravlja u Koceljevi. Njegovi roditelji, kako sam čuo, juče su prijavili Dušanov nestanak jer je im rekao da je raskinuo s Violetom i da hoće da ide da se ubije - priča rođak Josip Radovanović.

Povezli smo povređenu Violetu do lekara, a Dušan je ušao u kola sa nožem: Josip Radovanović Foto: M. C. G. / RAS Srbija

Povezli smo povređenu Violetu do lekara, a Dušan je ušao u kola sa nožem: Josip Radovanović

Međutim, kada su došli u Dom zdravlja, za Violetu je već bilo kasno i lekari nisu mogli da joj pomognu. Nekoliko uboda i više posekotina po glavi bilo je kobno za ovaj mladi život.

- Ona je bila devojka za primer. Svi su je u selu obožavali. Nikada nikome ništa nažao nije uradila. Ovo što se desilo strašno je za naše selo - priča jedan od komšija.

Komšije kažu da je Violeta bila divna devojka i da je nedavno počela da radi kao obezbeđenje u jednoj firmi.

Pijan divljao automobilom po Koceljevi i pretio da će se ubiti

Kako saznajemo, jezivom ubadanju najverovatnije je prethodio raskid Dušana i Violete. On to nije mogao da prihvati, pa je prema nezvaničnim informacijama u petak uveče najpre automobilom divljao po Koceljevi i usput oštetio nekoliko vozila. Policija je tada utvrdila da je pod dejstvom alkohola. Priča se da nije mogao da stoji, ali se ne zna da li je bio pod dejstvom lekova ili drugih supstanci. Sledećeg dana Dušanov otac je prijavio da preti da će se izbosti jer nema novac da plati štetu, ali se po dolasku policije smirio. Niko nije posumnjao šta će uslediti narednog dana.

]]>
Mon, 14 Oct 2019 13:52:56 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/418689/rekao-je-da-joj-sprema-iznenadjenje-violetin-otac-nije-znao-da-su-raskinuli-pa-je-krvnika-pustio-u-kucu-a-on-mu-je-ubio-dete.html
"VIŠE NISU SIGURNI DA SU OTROVANI" Vučić o KiM: Molili smo zapadne partnere da se urazume zajedno sa Albancima, da im ne pomažu u BOLESNIM CILJEVIMA http://www.pressonline.rs/info/politika/418691/vise-nisu-sigurni-da-su-otrovani-vucic-o-kim-molili-smo-zapadne-partnere-da-se-urazume-zajedno-sa-albancima-da-im-ne-pomazu-u-bolesnim-ciljevima.html Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas, posle najnovijih manipulacija Prištine i pretnji ukidanjem Srpske liste, na veoma loš razvoj događaja i pozvao zapadne partnere i takozvano Kosovo da "se urazume", kako bi se izbegla katastrofa. ]]> Foto;blic

- Veoma sam zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji posebno po pitanju pokušaja Albanaca da donesu odluku o ukidanju Srpske liste - rekao je Vučić u razgovoru sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentinom Matvijenko.

On je istakao da je Srpska lista partija koja je dobila 96 odsto glasova kosovsko-metohijskih Srba i da je imala podršku Beograda.

Konstatovao je da su u Prištini izmislili nekakvu priču o trovanju kovertama iz Srbije i pri tome rekli da su članovi CIK-a otrovani, a nijedan Srbin član CIK-a nije otrovan.

Sada, ističe Vučić, "više nisu sigurni da su otrovani, ne znaju šta da izmisle, ali konstatuju da treba ukinuti Srpsku listu". To će, ukazuje predsednik Srbije, ostaviti kasatrofalne posledice po odnose Srba i Albanaca.

Izbori na Kosovu Foto: Tanjug Filip Kraincanic / RAS Srbija

Izbori na Kosovu

- Srba tada više neće btii u instituacijama, a zna se kada ih nema u instituacijama gde ih ima i kako će morati da štite i čuvaju svoju slobodu i ognjište - rekao je predsednik Vučić.

Kako je naveo, "zato smo molili naše zapadne partnere da se urazume zajedno sa Albancima, da im ne pomažu u tim bolesnim ciljevima jer, u protivnom, plašim se da se bližimo katastrofi".

Vučić je kazao da je sve što su radili Zapad i Priština bilo sa jednim ciljem - uništenje Srpske liste.

]]>
Mon, 14 Oct 2019 14:02:00 +0200 Politika http://www.pressonline.rs/info/politika/418691/vise-nisu-sigurni-da-su-otrovani-vucic-o-kim-molili-smo-zapadne-partnere-da-se-urazume-zajedno-sa-albancima-da-im-ne-pomazu-u-bolesnim-ciljevima.html
TRAGIČAN KRAJ POTRAGE Smederevac posle dve nedelje pronađen obešen u šumi, njegova majka SUMNJA DA JE UBIJEN http://www.pressonline.rs/info/hronika/418688/tragican-kraj-potrage-smederevac-posle-dve-nedelje-pronadjen-obesen-u-sumi-njegova-majka-sumnja-da-je-ubijen.html Beživotno telo Marka Petkovića (39) iz Smedereva, čiji je nestanak prijavljen početkom oktobra, pronađeno je obešeno o jedno drvo u šumi kod Petrovca na Mlavi. ]]> Foto:blic

Telo su prve uočile drvoseče, kada su u subotu došle u seču drva i o tome su odmah obavestile policiju. Tokom uviđaja, utvrđeno je da telo visi na grani na oko osam metara od zemlje.

Nije nađeno nikakvo oproštajno pismo, pa je motiv ovog tragičnog čina ostao nepoznat. Pošto nije bilo vidljivih tragova borbe, pretpostavlja se da se radi o samoubistvu.

O ovom slučaju obavešteno je Više javno tužilaštvo u Požarevcu, koje je naložilo obdukciju. Tek po njenom završetku znaće se tačan uzrok smrti.

Kako su Novosti nezvanično saznale, majka pokojnog Marka sumnja da je njen sin ubijen i da je potom njegovo telo doneto u šumu i obešeno o drvo. Okolnosti i uzrok ove tragedije znaće se po završetku istrage.

]]>
Mon, 14 Oct 2019 13:48:57 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/418688/tragican-kraj-potrage-smederevac-posle-dve-nedelje-pronadjen-obesen-u-sumi-njegova-majka-sumnja-da-je-ubijen.html
Vučić otvorio 141. Skupštinu Interparlamentarne unije: Srbija je jedina zemlja u Evropi koja može da organizuje ovakvo zasedanje http://www.pressonline.rs/info/politika/418687/vucic-otvorio-141-skupstinu-interparlamentarne-unije-srbija-je-jedina-zemlja-u-evropi-koja-moze-da-organizuje-ovakvo-zasedanje.html Intoniranjem himne "Bože pravde" u beogradskom Sava centru sinoc je počela ceremonija zvaničnog otvaranja 141. Skupštine Interparlamentarne unije (IPU) koja će trajati do 17. oktobra, a okupiće 2.000 učesnika iz oko 150 zemalja. ]]> Foto:blic

Zasedanje je svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je uvaženim zvanicama poželeo dobrodošlicu. 

 - Ponosan sam što ste svi u Srbiji, čini se da je Srbija jedina zemlja koja danas u Evropi može da organizuje ovakvo zasedanje, jer mi smo slobodna i nezavisna zemlja koja želi da sa svima gaji prijateljstvo. Zato, doborodošli u Srbiju i osećajte se ovde kao kod kuće - rekao je Vučić.

On je istakao da nema veće vrednosti od slobode i podsetio na stvaranje Interparlamentarne unije pre 56 godina.

- Mi mali narodi ponekad smo uskraćeni i za pravdu i za novac. Ponekad se čini da smo izolovani, ali slobodarski deo sveta se budi, ljudi ponovo osećaju da je nezavnisnost, suverenost i sloboda odlučivanja nešto zbog čega se vredi boriti. Dobrodošli u Srbiju, nadam se da ćete imati prilike da vidite da u Srbiji žive ljudi koji vas iskreno vole, i nikada prijateljima ne okrećemo leđa - rekao je Vučić.

Prisustnima se prethodno obratila predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predsednica IPU Gabrijela Kuevas Baron i generalna direktorka Kancelarije UN u Ženevi Tatjana Volovaja.

Otvaranju Skupštine IPU prisustvuju predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, učesnici Skupštine IPU..

Centralna tema zasedanja Skupštine IPU je "Uloga i mehanizmi parlamenta u jačanju međunarodnog prava i doprinos regionalne saradnje", a poslanici će diskutovati i o rodnoj ravnopravnpsti, osnaživanju mladih, odbrani ljudskih prava poslanika i ostvarivanju univerzalne zdravstvene zaštite.

Srbija je postala jedna od prvih članica IPU 1891. godine, ubrzo nakon osnivanje te međunarodne organizacije 1889. godine, a na 141. Skupštini IPU u Beogradu pored obeležavanja 130 godina postajanja IPU biće obeležena i 70. godišnjica Ženevskih konvencija koje su bile temelj humanitarnog prava zaštite u oružanim sukobima.

Foto: T. Valič / Tanjug

Ovo je drugi put da će Beograd biti domaćin Skupštine IPU, nakon što je 52. Skupština te međunarodne parlamentarne organizacije održana u glavnom gradu Srbije, odnosno tadašnje Jugoslavije, 1963. godine.

IPU je globalna organizacija nacionalnih parlamenata, osnovana pre 130 godina kao prva multinacionalna politička organizacija na svetu u cilju osnaživanja saradnje i dijaloga među državama.

Danas IPU obuhvata 179 nacionalnih parlamenata i 12 regionalnih parlamentarnih tela i promoviše demokratiju i pomaže parlamentima da postanu jači, mlađi, rodno ravnopravniji i različitiji.

]]>
Sun, 13 Oct 2019 20:54:59 +0200 Politika http://www.pressonline.rs/info/politika/418687/vucic-otvorio-141-skupstinu-interparlamentarne-unije-srbija-je-jedina-zemlja-u-evropi-koja-moze-da-organizuje-ovakvo-zasedanje.html
SA KRVAVIM NOŽEM U RUKAMA PRATIO JE DO LEKARA Ubica pretio da će se zaklati, pa istim oružjem nekoliko sati kasnije NASMRT IZBO BIVŠU http://www.pressonline.rs/info/hronika/418686/sa-krvavim-nozem-u-rukama-pratio-je-do-lekara-ubica-pretio-da-ce-se-zaklati-pa-istim-oruzjem-nekoliko-sati-kasnije-nasmrt-izbo-bivsu.html Nakon što je Dušan P. (34) svoju bivšu devojku Violetu J. (19) izbo nožem više od 15 puta u njenoj kući, držeći i dalje nož kojim ju je povredio seo je sa njom i njenim ocem u automobil i zajedno su krenuli ka Domu zdravlja. Nesrećnica je usput preminula, a on je otišao kući i pokušao da se otarasi noža. ]]> Foto:blic

Jeziv zločin dogodio se jutros oko 7 sati, kada se Violeta vratila kući iz noćne smene. Dušan se ranije ušunjao u njenu sobu rekavši njenim roditeljima da želi da je iznenadi. Kada je stigla, umesto iznenađenja, zadobila je više od 15 uboda po celom telu, a najviše po stomaku i vratu.

Kuća u kojoj je Dušan izbo Violetu Foto: M. C. G. / RAS Srbija

Kuća u kojoj je Dušan izbo Violetu

Kada su Violetini roditelji čuli krike i zapomaganje, otišli su u sobu i zatekli svoju ćerku okrvavljenu. Njen otac ju je odmah stavio u automobil i uputio se ka Domu zdravlja. Sa njima je u isto vozilo ušao i Dušan, sve vreme u rukama držeći isti nož kojim je ubio!

Dušan P. Foto: privatna arhiva / Facebook

Dušan P.

Zatim je, kada su stigli ispred zdravstvene ustanove, otišao svojoj kući koja je u blizini, i na stolu ostavio oružje. Videvši to, Dušanov otac je odmah pozvao policiju koja ga je uhapsila.

Nesrećna devojka, od zadobijenih povreda, preminula je na putu do lekara...

Kao što smo već pisali, Dušan je dan ranije svom ocu kazao da će se izbosti, upravo tim istim nožem. Strahujući za život svog deteta, čovek je otišao u policijsku stanicu i ispričao šta se dogodilo ali je, kada su kasnije policajci došli pred njegova vrata, kazao da se sin smirio i da spava. Međutim, ispostavilo se da to nije tačno.

Dušan je nekoliko sati kasnije, prema nezvaničnim informacijama, popio nekoliko bensedina i svom ocu kazao: "Imam još neki posao da uradim, nisam sve završio" i uputio se ka Violetinoj kući.

Prevario je Violetine roditelje, ušunjao se u sobu i čekao da se nesrećna devojka vrati s posla. Kada je ušla u svoju sobu, započeo je krvavi pir.

Dušan i Violeta Foto: privatna arhiva / Facebook

Dušan i Violeta

"Mislim da je planirao da je ubije"

Ispred Violetine kuće, okupili su se rođaci i komšije. Svi su u šoku i ne mogu da veruju šta se desilo. Nije im jasno da li je Dušan došao s namerom da ubije bivšu devojku ili je reč o svađi koja se krvavo završila.

Foto: M. C. G. / RAS Srbija

- S obzirom da je ciljao u vratnu aortu, da je udari tu, mislim da je ciljao da je ubije. Ali nisam sigurna - rekla je vidno uznemirena Violetina strina Gordana.

Doveo drugarice na sastanak, ona ga ostavila

Inače, njihovom raskidu koji se dogodio u septembru prethodio je jedan susret nakon kog je Violeta odlučila da ga ostavi. Navodno, on je doveo drugarice sa sobom na sastanak, na šta je Violeta ljubomorno reagovala i ostavila ga.

Foto: privatna arhiva / Facebook

Podsećanja radi, ubica je u petak uveče automobilom koji je vozio pod dejstvom alkohola napravio karambol u Koceljevo. Potom su usledile pretnje da će se ubiti, a onda i gnusan zločin.

]]>
Sun, 13 Oct 2019 20:50:28 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/418686/sa-krvavim-nozem-u-rukama-pratio-je-do-lekara-ubica-pretio-da-ce-se-zaklati-pa-istim-oruzjem-nekoliko-sati-kasnije-nasmrt-izbo-bivsu.html
NIŠKA MAJKA IZ PAKLA Jedno dete podvodila, drugo dala vlasniku lunaparka, a o najstarijoj ćerki komšijama hladnokrvno pričala da je OTETA http://www.pressonline.rs/info/hronika/418685/niska-majka-iz-pakla-jedno-dete-podvodila-drugo-dala-vlasniku-lunaparka-a-o-najstarijoj-cerki-komsijama-hladnokrvno-pricala-da-je-oteta.html Anica B. (40) iz Niša uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično delo trgovina ljudima jer je svoju maloletnu ćerku I. B. (17) podvodila Branislavu M. (53) iz Pirota ne bi li tako namirila svoja novčana dugovanja. ]]> Foto:blic

Ona je devojčicu predala Branislavu, a istovremeno je otkriveno da je muškarac iskorišćavao i njenog maloletnog sina, koji je radio u luna parku.

Kako se saznaje, osumnjičena je komšijama nedavno pričala i da joj je starija ćerka iz prvog braka, koja ide u srednju školu oteta.

Komšije iz naselja Pantelej gde osumnjičena Anica živi s majkom, kažu da su čuli da se nedavno požalila da joj je ćerka oteta. Jedna komšinica kaže da joj je bilo čudno to što nije bila zabrinuta dok joj je to pričala.

- Pre oko nedelju dana ispričala mi je da je neki čovek koji ima 40 godina, sedam dana ranije, oteo ćerku iz prvog braka koja ide u jednu srednju školu u okolini Niša. Bilo mi je čudno jer nije bila zabrinuta dok mi je to pričala, niti je bilo emocija. Pitala sam da li je devojčica povređena, ona je rekla da nije ali da joj je taj što je oteo slomio mobilni telefon. To je bio njen telefon koji je dala ćerki, pa je ostala bez slika koje su bile u njemu, jer ga je ovaj zgazio. Inače, ne mogu ništa loše o njoj da kažem, ali je ne poznajemo dobro, osim da iz dva braka ima četvoro dece - kaže jedna od komšinica iz naselja.

]]>
Sun, 13 Oct 2019 20:44:45 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/418685/niska-majka-iz-pakla-jedno-dete-podvodila-drugo-dala-vlasniku-lunaparka-a-o-najstarijoj-cerki-komsijama-hladnokrvno-pricala-da-je-oteta.html
Pomahnitali mladić iz Koceljeve koji je nasmrt izbo devojku bio OPSEDNUT NJOM, a veče pre zločina objavio je jednu pesmu i njenih 200 FOTOGRAFIJA http://www.pressonline.rs/info/hronika/418684/pomahnitali-mladic-iz-koceljeve-koji-je-nasmrt-izbo-devojku-bio-opsednut-njom-a-vece-pre-zlocina-objavio-je-jednu-pesmu-i-njenih-200-fotografija.html Stravičnom ubistvu Violete J. (19) iz Koceljeve, za koje je osumnjičen njen bivši dečko Dušan P. (34) prethodio je njihov raskid, a noć pre ubistva Dušan je na svom profilu na Fejsbuku objavio više od dve stotine njenih fotografija. ]]> Foto:blic

Ubistvo se prema nezvaničnim informacijama, dogodilo u kući u kojoj je Violeta živela, a Dušan se u njenu sobu ušunjao dok je bila na poslu. Sačekao je da se vrati iz noćne smene i odmah po dolasku nožem nasrnuo na nesrećnu devojku, nanoseći joj brojne ubode.

Violetin otac i Dušan su pokušali da je prevezu do lokalnog doma zdravlja, ali je na putu preminula.

Odmah zatim Dušanu su stavljene lisice na ruke.

Dušan P. je Violetu izbo više od 15 puta Foto: privatna arhiva / Facebook

Dušan P. je Violetu izbo više od 15 puta

Kako se može čuti od meštana, bio je razjaren činjenicom da je ostavljen, pa je noć pre svog krvavog pira objavio više od dve stotine njenih fotografija, među kojima su i zajedničke slike iz perioda kada su bili srećni.

Violeta J. Foto: privatna arhiva / Facebook

Violeta J.

U albumu "moja ljubav" koji je napravio desetak sati pre ubistva, objavljivao je i fotografije sa njihovim psom, a tu je i nekoliko video-snimaka - kako Violeta čisti, pere automobil, tetovira se, češlja i slično. Po svemu sudeći, Dušan je bio opsednut Violetom i kamerom je beležio svaki njen korak.

Na većini njih se može čuti Violeta kako govori: "Dušane, nemoj da me snimaš", dok se on u pozadini na svakom od njih smeje.

Posebno morbidno na njegovom profilu jeste što je pored njenih fotografija objavio pesmu "Bez tebe" Olivera Dragojevića, kojom je možda želeo da najavi zločin.

Kako saznajemo, njihova ljubav trajala je oko godinu dana, a zasad je nepoznato zbog čega je Violeta želela raskid.

]]>
Sun, 13 Oct 2019 20:41:17 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/418684/pomahnitali-mladic-iz-koceljeve-koji-je-nasmrt-izbo-devojku-bio-opsednut-njom-a-vece-pre-zlocina-objavio-je-jednu-pesmu-i-njenih-200-fotografija.html
Violetinom ubistvu prethodila DVA PAKLENA DANA, policija zbog njenog pomahnitalog dečka dva puta izlazila na teren http://www.pressonline.rs/info/hronika/418683/violetinom-ubistvu-prethodila-dva-paklena-dana-policija-zbog-njenog-pomahnitalog-decka-dva-puta-izlazila-na-teren.html Dušan P. (34) koji je jutros uhapšen zbog sumnje da je nasmrt izbo svoju devojku Violetu J. (19) iz Batalage kod Koceljeve, dan pre zločina divljao je po gradu, a njegov otac je, kako nezvanično saznajemo, prijavio policiji da njegov sin želi da se izbode, saznaje "Blic". ]]> Foto:blic

Kako saznajemo, jezivom ubadanju najverovatnije je prethodio raskid Dušana i Violete, koji on, po svemu sudeći, nije mogao da prihvati. Prema nezvaničnim informacijama, on je u petak uveče najpre automobilom divljao po gradu i usput ošetio nekoliko vozila.

Policija ga je zaustavila i utvrđeno je da u ima 0.53 promila alkohola u krvi. Prema rečima meštana koji su svedočili toj sceni, Dušan nije mogao da stoji na nogama, po čemu su mnogi posumnjali da je možda bio i pod uticajem narkotika.

Ilustracija Foto: Mladen Šurijanac / RAS Srbija

Ilustracija

Sutradan, u subotu, u policijsku stanicu je došao njegov otac koji je prijavio da Dušan preti da će se izbosti. Mladić se, kako pričaju komšije, ubzo smirio i policija je otišla sa lica mesta.

Međutim, u noći između subote i nedelje, Dušan je ušunjao u Violetinu kuću i sakrio u njenu sobu. Violeta je te noći radila treću smenu i kada se oko 7 sati ujutro vratila svojoj kući pomahnitali mladić je počeo krvnički da je ubada.

Prema nezvaničnim informacijama, Dušan je Violeti naneo između 15 i 20 uboda nožem po telu!

Kako saznajemo, Violetin otac i Dušan su je tako krvavu odmah stavili u automobili i uputili se ka lokalnom domu zdravlja, međutim devojka je izdahnula u putu.

Odmah po dolasku u zdravstvenu ustanovu Dušan je uhapšen.

]]>
Sun, 13 Oct 2019 20:35:37 +0200 Hronika http://www.pressonline.rs/info/hronika/418683/violetinom-ubistvu-prethodila-dva-paklena-dana-policija-zbog-njenog-pomahnitalog-decka-dva-puta-izlazila-na-teren.html