Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 09. 2012.

Marković: Boriću se za ekonomsku decentralizaciju

Narodni poslanik i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma izjavio je u Jagodini da će se boriti za ekonomsku decentralizaciju Srbije, da svaka optina i grad u Srbiji imaju ista prava kada je u pitanju ekonomski razvoj

 

"Ako država pomaže, dajući subvencije stranim investitorima i oni odlaze u Vojvodinu, nemam ništa protiv Vojvodine, ali je došlo vreme da država pomaže i subvencioniše razvoj i radna mesta u unutrašnjosti", rekao je Marković na skupu sa prosvetnim radnicima.
 
Boriću se protiv političkog decentralizma, protiv toga da sve što dođe u Srbiju ostane u Beogradu, jer želim jednaku raspodelu i razvoj svih krajeva u Srbiji, istakao je Marković.
 
On je dodao da će do kraja godine u Jagodini biti otvoreno 700 radnih mesta u dve fabrike italijanskih investitora, a do kraja marta iduće godine još 170 radnih mesta u fabrici papirne ambalaže koju će graditi ruski investotor.
 
"U oktobru Italijanska Kompanija 'Confezioni Andrea Serbia' otvoriće fabriku cerade za automobile i motore i zaposliće 500 radnika, a u decembru Italijanska kompanija 'Aunde Italia' Fabriku sedišta i enterijera za motorna vozila u kojoj će biti zaposleno 200 radnika", precizirao je Marković.
 
On je istakao da ima još najava stranih, pre svega, italijanskih investitora za ulaganja u Jagodinu, u Industrijsku zona na "koridoru 10", kraj međunarodnog autoputa i železničke pruge Beograd - Niš.
 
"Svi žele da dođu i investiraju u Jagodinu jer znaju da smo efikasni i da se borima za svako radno mesto", zaključio je Marković.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage