Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 09. 2012.

Sutra protest radnika ispred Upravne zgrade Jumka

Poverenica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u kompaniji Jumko u Vranju Snežana Veličković najavila je danas da će u organizaciji tog sindikata ispred Upravne zgrade preduzeća sutra biti održan protest.

Ona je agenciji Beta kazala da će sa protesta biti upućen zahtev za smenu rukovodstva, upravnog i nadzornog odbora kompanije.

Prema rečima Veličkovićeve, cilj protestnog okupljanja je da se skrene pažnja na situaciju u Pamučnom kombinatu "Jumko" koja je osam godina vrlo teška, i koja je dovela do toga da je kompanija zamalo izbegla stečaj.

"Od 1.800 radnika samo njih 350 do 400 radi, a od svih pogona 'Jumka' u Vranju radi samo 'konfekcija'. Ne rade 'predionica', 'priprema', 'tkačnica', 'konac' i 'trikotaža', odnosno ništa vitalno ne radi.

Problemi su se nagomilavali, a niko ne odgovara za to što je fabrika u restruktuiranju", kazala je Veličković.

Ona je navela da će radnici koji rade, sutra iskazati svoje nezadovoljstvo, ali da će u protestu učestvovati i oni radnici pogona "Jumka" koji nemaju posla, kao i penzioneri.

Među zahtevima sindikata su i uposlenost svih kapaciteta u fabrici, povezivanje radnog staža, isplata 17 zaostalih zarada, poštovanje Zakona o radu, isplata otpremnina penzionerima, kao i poništavanje ugovora o prodaji proizvodnih pogona italijanskoj firmi "Ditra".

Izvor: Beta

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage