Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 09. 2012.

Falkenštajner preuzeo upravljanje hotelom Stara planina

Austrijski lanac Falkentajner preuzeo je upravljanje nad hotelom Stara planina u narednih 15 godina, objavila je danas ta kompanija najavljujući i da će 1. novembra otvoriti novoizgrađeni hotel na Novom Beogradu sa četiri zvezdice, u koji je uložila 45 miliona evra.

"Vlasništvo je i dalje državno, kao što je i bilo, ali je dobra vest što će u narednih 15 godina ta kompanija razvijati hotelski biznis na Staroj planini", izjavio je državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Goran Petković.

"Falkenštajner" će ostvarivati za to određenu naknadu kao upravljač, koji se namiruje iz ostvarenog prihoda tako da su oni motivisani da ostvare dobru zaradu za državu, rekao je novinarima Petković.

On je naveo da se ta kompanija prijavila na javni poziv, na kojem su bili jedini ponuđač.

"Falkenštajner" će, prema njegovim rečima, doneti na Staroj planini savremeni hotelski biznis kakav imaju samo pojedini beogradski hoteli, kao i porodični turizam, u kojem će sve biti prilagođeno deci.

Nadamo se da će graditi i novi hotel na Staroj planini, kao i još dva hotela u Beogradu, s obzirom da nameravaju da u Srbiji ukupno imaju pet hotela, rekao je Petković.

Predstavnici "Falkenštajnera" su najavili na konferenciji za novinare da će reklamirati Staru planinu i dovesti brojne strane goste.

Hotel na Novom Beogradu u bloku 11A imaće 171 sobu i apartman, od čega 28 "rojal" soba, restoran, poslovni i SPA centar i druge luksuzne sadržaje.

"Falkenštajner" ima 32 brendirana hotela, upravlja nizom hotela širom Austrije, Hrvatske, Češke i Slovačke, a pod njihovim imenom su i tzv. "gradski hoteli" u Beču, Pragu, Bratislavi i Palermu.

Hotel na Staroj planini je otvoren 25. decembra 2011. godine i u njega je država iz budžeta investirala više od 30 miliona evra, što je prva "grinfild investicija" u domaći turizam u proteklih 20 godina.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage