Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

18. 09. 2012.

Dovezli im pijaću vodu u cisterni od benzina

Koordinator Kancelarije za romska pitanja u Kurumliji Boko Ajdinović izjavio je danas da se voda iz cisterni dovezenih u romsko naselje u selu Barlovo oseća na benzin, pa stanovnici pijaću vodu dopremaju vozom iz grada

 

Crveni krst iz Kuršumlije obezbedio je četiri cisterne za pijaću vodu jer su u romskom naselju u selu Barlovo presušili bunari iz kojih su se snabdevali.

Javno komunalno preduzeće "Toplica" preuzelo je obavezu da svakodnevno u te cisterne doliva pijaću vodu, ali voda koja se doliva ima ukus benzina, kazao je Ajdinović agenciji beta i naveo da će poslati uzorak na analizu da se utvrdi o kakvoj se vodi radi.

"Oni su nekoliko dana pili vodu iz cisterna. Zalili su se na mučninu i povraćali su, pa sam otišao da proverim o čemu se radi. Voda se zaista oseća na benzin i prljava je. Obavestio sam Komunalno preduzeće a oni su mi, tek nakon što su Romi pili vodu, kazali da je u pitanju tehnička voda, kojom se ispira kanalizacija u gradu", kazao je Ajdinović.

On je naveo da se voda iz Komunalnog preduzeća stalno doprema i doliva u cisterne, ali da predstavnici tog preduzeća nikoga nisu obavestili o kakvoj se vodi radi.

"Mi smo tražili isključivo pijaću vodu i cisterne iz Beograda su za to i poslate. Samo se bojim zaraza, jer su u ovom naselju, zbog nehigjenskih uslova za život, stalno prisutne razne zarazne bolesti.

Neispravna voda za piće može dovesti do većih posledica", kazao je Ajdinović.

U Javno komunalnom preduzeću Toplica u Kuršumliji tim povodom nisu želeli da daju nikakve izjave. Zamenik direktora tog preduzeća Dragan Gvozdenović kazao je Beti da on ne zna o čemu se radi i da ne želi da daje izjave.

Sekretar Crvenog krsta u Kuršumliji Milomir Nikolić kazao je da cisterne, koje je ustupio Crveni krst Srbije, namenjene su isključivo za pijaću vodu.

U selu Barlovo živi oko 110 Roma, od čega je polovina dece. Romi u tom naselju žive u veoma teškim uslovima, u oronulim kućama, od kojih je većina bez struje. Na sredini ovog naselje su bila dva bunara odakle su se svi snabdevali vodom.

Izvor: Ljiljana Danilović, dopisnica agencije Beta

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage