Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 09. 2012.

Ostavka direktora Doma zdravlja - zbog previše posla

Specijalista oralne hirurgije dr Aleksandar Ostojić podneo je ostavku na mesto direktora Doma zdravlja u Užicu poto posle reforme stomatoloke službe ima previe posla

Ostojić je Tanjugu rekao da je odlučio da podnese ostavku jer je - posle reforme - imenovan za jedinog oralnog hirurga na nivou celog Zlatiborskog okruga, koji broji 300.000 stanovnika. "To je obiman posao za jednog čoveka i ja sam doneo odluku da podnesem ostavku na mesto direktora Doma zdravlja i posvetim se samo svojoj struci", rekao je Ostojić.

On ističe da je ta izmena u organizaciji stomatološke službe dovela do toga da će ubuduće pacijenti koji imaju pravo na besplatne intervencije morati iz celog Zlatiborskog okruga da dolaze u Užice kod oralnog hirurga, kako bi im ta usluga bila pružena. Po Ostojiću postoji još mnogo propusta napravljenih novom reformom, a prvi njeni efekti su, po njemu, smanjenje i kašnjenje plata i smanjivanje broja zaposlenih u stomatologiji.
 
"U Zlatiborskom okrugu od trenutno zaposlenih 216 radnika u stomatološkim službama, država će ubuduće plaćati samo 126", kaže Ostojić i dodaje: "Činjenica je da u državnoj stomatologiji ima dosta zaposlenih na nivou cele republike, ali smatram da se u reformu krenulo sa nedefinisanim stavovima. Prinuđeni smo da pravimo spiskove radnika, a da ne znamo na kakve spiskove ih stavljamo, za reorganizaciju ili za otkaz. To je neozbiljno." Ostojić je, inače, funkciju direktora užičkog Doma zdravlja obavljao protekle tri godine.
 
Član je URS-a, ali tvrdi da njegova ostavka nema veze sa političkom situacijom, jer bi i posle najavljene promene vlasti u Užicu ostao na toj funkciji.
 

Izvor: Tanjug

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
taxista [neregistrovani]
 [20.09. 2012., 01:22]

A zamisli, od svakog pacijenta po 300 evrica - "cast"... nije tako lose!

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage