Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 09. 2012.

Lajčak: Za Srbiju najvažniji stav evropskih tela

Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izjavio je danas u Beogradu da je za evropske integracije Srbije najvažniji stav Evropske unije, Evropskog saveta i Evropske komisije

 

"Ne treba previše da brinete oko stavova pojedinih političara i partija... Sve te izjave treba da dobiju onoliko važnosti koliko zaslužuju", rekao je Lajčak novinarima u pauzi Beogradskog bezbednosnog foruma.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da EU vidi da je Vlada Srbije odlučna u sprovođenju obaveza, da je spremna da nastavi reforme i proces približavanja Uniji.

"To je ključ i to će odlučiti kakva će odluka Evropskog saveta (o datumu za pregovore Srbije sa EU) biti u decembru", rekao je Lajčak i dodao da Srbija ne treba previše da se fokusira na datume jer "posle decembra postoje i mart i jun".

Lajčak je pozdravio to što je pronađeno rešenje za predstavljanje Kosova na regionalnim skupovima.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji u regionu, slovački ministar je naveo da je veoma dobro što bezbednost više nije najveći izazov na Balkanu.

Prema njegovoj oceni, najveći izazovi u regionu sada se odnose na ekonomiju, socijalna pitanja i politiku, ali je to potpuno drugi nivo problema.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
Izbeglica sa kosova [neregistrovani]
 [21.09. 2012., 17:11]

Daj boze da pomognes tvojoj domovini kao stomsi nama pomogao.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage