Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 09. 2012.

Čaršijske priče netačne, koalicija u Bujanovcu čvrsta

Iako se juče na jugu Srbije ukalo o raspadu vladajuće albansko-srpske koalicije u Bujanovcu, najvii predstavnici političkih partija koje čine tu koaliciju održali su danas konferenciju za novinare i saoptili da je vlast u toj optini čvrsta, stabilna i jedinstvena po svim pitanjima.

Takođe, oni su poručili da je učešće u lokalnoj vlasti otvoreno i za naprednjake.

"Koalicioni partneri koji čine lokalnu vlast u Bujanovcu danas su još jednom potvrdili da se koalicioni sporazum poštuje u potpunosti, tako da je koalicija stabilna, izuzetno jaka i da nema nijedan razlog da tako ne bude i ubuduće", reko je Tanjugu predsednik opštine Nagip Arifi.

Arifi, lider Demokratske partije (DP) koja sa 12 od ukupno 22 odbornika čini stub vladajuće koalicije, dodao je i da koalicioni partneri nemaju ništa protiv da se lokalna vlast u Bujanovcu pojača onima koji bi hteli da sa njima rade u interesu ove multietničke sredine.

"Mi smo danas potvrdili da su naša vrata otvorena za Srpsku naprednu stranku (SNS) i sve one političke grupacije koje su spremne da rada u interesu građana Bujanovca", precizirao je Arifi.

Stojanča Arsić, šef grupe građana koja nosi njegovo ime i druga je po snazi u koaliciji, poručio je da "nema nijedan valjani razlog da ova koalicije i dalje ne funkcioniše tako čvrsto i stabilno kao do sada".

"To je ujedno naš odgovor i čaršiji i nekim političkim subjektima koji se slade našim navodnim raspadom", rekao je povodom "čaršijskih priča" Arsić.

On je rekao da nema ništa protiv da se sadašnja koalicija pojača i albanskim odbornicima, pod uslovom da broj albanskih predstavnika u lokalnom parlamentu ne pređe 21, jer bi posle toga Srbi u vlasti bili samo "dekor".

I predstavnici srpske Koalicije "Za bolji Bujanovac" ističu da sadašnja vlast funkcioniše besprekorno i da su Srbi apsolutno zadovoljni stepenom participacije u strukturama lokalne vlasti.

Na vlasti u Bujanovcu je koalicija od 22 od ukupno 41 odbornika u kojoj su DP Nagipa Arifija sa 12, Grupa građana "Stojanča Arsić" sa pet, Kolalicija "Za bolji Bujanovac" sa četiri i jedan odbornik tek formirane Demokratske partije Albanaca (DPA).

U opoziciji su Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija sa osam, Pokret za demokratski progres (PDP) Jonuza Musliua sa šest, Demokratska unija Albanaca (DUA) sa tri odbornika i Srpska napredna stranka (SNS) sa dva odbornika.

 

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage