Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 09. 2012.

Palma: Iduće godine pomoć nezaposlenim roditeljima u Jagodini

Predsednik Skuptine grada Jagodine Dragan Marković Palma najavio je danas da će 2013. godine nezaposleni roditelji troje maloletne dece, dobijati određena primanja iz budžeta grada.

Grad će, ako porodica dobije treće dete, zaposliti jednog od bračnih drugova ukoliko oboje nemaju posao, rekao je Marković u Skupštini grada na dodeli pomoći od 1.200 evra porodicama beba rođenih u avgustu i septembru u Jagodini.

Među prisutnim roditeljima 82 bebe, bilo je njih desetak sa troje dece, a petoro nezaposlenih.

Predsednik Skupštine grada je rekao da će oni biti zaposleni u roku od mesec i po dana.

"Svako jutro kada dođem na posao pogledam koliko ima novca na žiro računu i koliko se dece rodilo u našoj jagodinskoj bolnici. Mi hoćemo na pravi način da se borimo protiv bele kuge. Siguran sam da je ovo jedinstven slučaj u Evropi da ovako veliki cifru uručujemo onima koji su dobili dete", kazao je Marković.

On je napomenuo da se Jagodina razlikuje od drugih gradova jer se političari ne svađaju pa sednice Skupštine grada traju kratko.

"Pre toga se dogovorimo šta je dnevni red i ukoliko postoje određene primedbe promenimo neku tačku ako je to korisno za grad. Poslednja sednica je trajala 12 minuta, ali nama nije interes bio da napravimo svetski rekord u trajanju sednice nego ne želimo da ličimo na druge", kazao je Marković.

Prema njegovim rečima jagodinski budžet je 2004. godine bio pet miliona evra, a 2011. godine 25 miliona evra.

Marković je rekao roditeljima koji nemaju posao, da ne mogu dobiti zaposlenje u javnim preduzećima i Skupštini grada, ali mogu u fabrikama koje će u Jagodini biti otvorene.

Do sada je 188 beba dobilo pomoć po 1.200 evra, odnosno 122.000 dinara, što je iznos izračunat po srednjem kursu evra od oktobra prošle godine kada je odluka doneta.

Pravo na finansijsku pomoć imaju roditelji čija se deca rode od 1. juna do 31. decembra 2012. godine, a koji na teritoriji Jagodine imaju prebivalište najmanje dve godine. Odluka je doneta u cilju povećanja nataliteta.

Izvor: Beta

Tagovi

Komentari (2)

ostavi komentar
MILICA I. [neregistrovani]
 [25.09. 2012., 09:38]

Svaka cast za dela!!! Volela bih da vidim i komentare nekog iz Jagodine.Malo se plasim da poverujem u sve ove akcije jer mi lice na bajke a mi smo u Srbiji gde svaka lepa vest ima ogromno crnilo za sobom.Moram da priznam da se slazem sa svim stavovima i delima ali kao sto rekoh ovo je Srbija gde se izgubilo poverenje u sve i svakoga.

Odgovori
Vidi odgovore
Somebody74 [neregistrovani]
 [24.09. 2012., 15:19]

Ovaj Betovenov vršnjak jedini misli na sutra, svi ostali misle da se sa njihovim mandatom završava civilizacija. U Jagodini dao porodiljama ovo a sada i drugima koji misle na opstanak vrste. A u onoj knjizi piše (sem da će Koštunije biti preCednik) i da će ovi narod na malo da se broji...

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage