Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 06. 2013.

Nivo Dunava polako opada

Dunav je kod Novog Sada dostigao visinu 678 cm, što je za jedanaest centimetara više nego prethodnog dana, a od sutra bi nivo vode trebalo da počne da opada.

Nivo Dunava polako opada

To je izjavio rukovodilac odbrane od poplava u JP "Vode Vojvodine" Mirko Galonja.

Predviđa se da bi vodostaj u Novom Sadu mogao da ostane na tom najvišem nivou kada je reč o ovom poplavnom talasu i da već od ponedeljka počelo opadanje, rekao je Galonja novinarima i naglasio da su odbrambene linije, i pored brojnih negativnih pojava, stabilne i sigurne.

Galonja je kazao da je ovom visokom vodostaju polako došao kraj, što potvrđuje i situacija kod Bezdana, na ulazu Dunava u našu zemlju, gde je nivo reke niži za 13 centimetara nego dan ranije.

Predstavnici novosadske gradske vlasti - član Gradskog veća za finansije Dejan Mandić, pomoćnik gradonačelnika Vladimir Stojković i savetnik gradonačelnika Slobodan Milić posetili su naselje Šaran u Petrovaradinu, i obećali stanovnicima da će im voda za piće i gorivo biti obezbeđeni tokom dana.

Kako je navedeno u saopštenju gradske službe za informisanje, iduće sedmice biće razmotreno na koji način će Grad pomoći stanovništvu naselja Šaran, kako bi se, posle povlačenja vode, rešili problemi nastali na objektima.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage