Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 10. 2014.  - Autor: Tanjug

Devenport: EU ulaže u Trstenik više od pola miliona evra

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport primio je danas u Trsteniku Ljubostinjsku rozetu i tom prilikom poručio da će EU uložiti više od pola miliona evra za otklanjanje posledica poplava u opštini Trstenik.

Devenport: EU ulaže u Trstenik više od pola miliona evra

Najviše priznanje opštine Trstenik Devenportu je uručio predsednik opštine Miroslav Aleksić za izuzetan doprinos u koordinaciji između organizacija koje su ovoj opštini pružile pomoć nakon majskih poplava.

"Pomoć je stizala sa svih strana, a organizacije pri EU pružile su nam onu najveću - pomoć pri sanaciji objekata, obnavljanju poljoprivredne proizvodnje i vraćanju u funkciju gradskog vodovoda", istakao je on, saopštila je pres služba opštine Trstenik.

Ambasador Devenport je izrazio zadovoljstvo što mu je ukazana čast da primi najveće priznanje Opštine i što je doprinos EU nakon majskih poplava prepoznat, ali je dodao da mu je krivo "sto nas je ova nesreća zbližila".

"Danas EU fokus stavlja na obnovu privatnih domova i javnih ustanova, ali i na pomoć individualnim poljoprivrednim domaćinstavima kako bi obnovili svoje useve", rekao je on.

Prema njegovim rečima, u Trsteniku će biti obnovljeno 13 privatnih kuća čime će se zbrinuti 55 ljudi.

Podsetivši da je EU već dodelila nekoliko tranši pomoći u stočnoj hrani, Devenport je najavio da će uslediti dodela semena za jesenju setvu, kao i dodela mladica, sadnica, plastenika i đubriva.

UNOPS, kako je naveo ima veliki zadatak da obnovi snabdevanje grada pijaćom vodom iz izvorišta „Staro korito".

U narednom periodu Opštinu Trstenik očekuje i potpisivanje ugovora za izvođenje radova na čišćenju i dezinfekciji akomulacionih jezera i cevovoda.

„Evropska unija će za otklanjanje posledica poplava u Trsteniku uložiti nešto više od pola miliona evra", poručio je Devenport.

Svečanoj akademiji prisustvovale su i delegacije iz Rusije i Rumunije, gradonačelnici i predsednici opština iz Srbije i drugi uvaženi gosti.

Tom prilikom dodeljene su i plakete za zaslužne građane koji su postigli izvanredne rezultate na državnim i svetskim takmičnjima u oblasti sporta. Dodeljene su i zahvalnice brojnim opštinama, pojedincima i organizacijama za pruženi doprinos u saniranju posledica od poplava.

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
D.Petrović [neregistrovani]
 [17.10. 2014., 10:19]

Ulog ili pomoć ?

Ulog ili pomoć? Ulaže se u svoje a pomažu drugi?Ako uložiš očekuješ dobit od uloženog po kapitalističkim pravilima.Koliko znamo ulaže se u nešto svoje radi dobiti?

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage