Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 08. 2017.  - Autor: Pressonline

Prelepe stjuardese od sada i u vozovima: Služe piće i grickalice za sve putnike namernike, a svakome poklone osmeh

Preduzeće "Srbija voz" odlučilo se za nove usluge kako bi privuklo što veći broj putnika. Za početak piće i grickalice prodavaće se na linijama ka Novom sadu i Baru.

Prelepe stjuardese od sada i u vozovima: Služe piće i grickalice za sve putnike namernike, a svakome poklone osmeh

Foto: Tanjug/Oksana Toskić/Wikipedija

Putnici u vozovima na linijama ka Novom Sadu i Baru mogu odnedavno da kupe piće ili grickalice tokom vožnje, a poslužuju ih stjuardese, poput onih u avionu. Ova usluga će uskoro biti uvedena i na relaciji od Beograda do Vršca. To je samo jedna od novina koju je preduzeće "Srbija voz" uvelo kako bi građanima putovanje učinilo prijatnim - kako navode.

Jugoslav Jović v.d. direktora "Srbija voza", kaže da je ova usluga uvedena u probnom periodu od tri meseca, a da će se 11 odsto prihoda sliti u kasu ovog javnog preduzeća.

"Srbija voz" je jedno od četiri preduzeća koja su osnovana pre tačno dve godine podelom "Železnica Srbije".

- U prvih šest meseci ove godine prevezeno je 2,7 miliona putnika, što je za osam odsto više u odnosu na plan - navodi v.d. direktora "Srbija voza".

- Nismo menjali cenu karata od 2010. godine, tako treba i da ostane. Prihode ne bismo značajno povećali podizanjem cena, već bi nam se više isplatilo znatno povećanje broja putnika. To smo postigli na svim linijama na kojima je pruga dobra i gde smo konkurentni ostalim prevoznicima - navodi Jović.

Jović kaže da su najpopunjeniji vozovi  na relaciji od Vršca do Beograda, koji na tom delu pruge dostižu brzinu od 100 kilometara na čas i razdaljinu između ova dva grada prelaze brže od autobusa.

- Na ovoj relaciji ostvareni su fantastični rezultati u redovnosti, koja se do sada kretala od 95 odsto do 97 odsto, što je san svake železničke uprave, i zadatak od najvećeg značaja - ističe Jović.

Takođe velika popunjenost kapaciteta je na relaciji Breograd - Novi sad, oko 70 odsto, sa tendencijom stalnog rasta.

Jović kaže da se putnici još nisu navikli na podelu među železničkim firmama, pa se na "Srbija voz" neretko svali bes korisnika koji na željenu destinaciju nisu stigli na vreme zbog kvara na pruzi.

- Mi smo krivi za svaku neprijatnost koja se desi, jer se bavimo prevozom i u direktnom smo kontaktu sa putnicima - priča Jović.

Izvor: Novosti.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage