Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 08. 2017.  - Autor: Pressonline

Novosađani, oprez: Ako pored kontejnera ostavite fotelju, krevet ili stari ormar, platićete kaznu najmanje 8.000 dinara!

Prema važećoj Odluci o održavanju čistoće u Novom Sadu, kazne za fizička lica za nesavesno iznošenje smeća iznose 8.000 dinara, a za pravna lica od 50 hiljada do milion dinara.

Novosađani, oprez: Ako pored kontejnera ostavite fotelju, krevet ili stari ormar, platićete kaznu najmanje 8.000 dinara!

Foto: Tanjug

Radnici novosadskog JKP "Čistoća" u proteklom periodu, bez obzira na brojne apele, ponovo zatiču krupni otpad i građevinski šut pored kontejnera i u njima, zbog toga će, u saradnji sa Komunalnom inspekcijom, u narednom periodu biti sprovedene kontrole odlaganja krupnog otpada širom Novog Sada, saopšteno je iz tog preduzeća.

- Nesavesnim odlaganjem otpada stvaraju se mini deponije u urbanim delovima grada, a takvo ponašanje i često dovodi do velike materijalne štete, jer težak i kabast otpad oštećuje hidraulički sistem na kamionima, i zbog toga će radnici "Čistoće" sarađivati na terenu sa komunalnim inspektorima, u cilju otkrivanja i kažnjavanja nesavesnih građana koji krupni i kabasti otpad odlažu pored kontejnera.

Podsećaju da, prema važećoj Odluci o održavanju čistoće u Novom Sadu, kazne za fizička lica za nesavesno iznošenje smeća iznose 8.000 dinara, a za pravna lica od 50 hiljada do milion dinara.

- Pozivamo one koji imaju potrebu da iznose nameštaj ili građevinski šut, da pozovu JKP "Čistoća" i iznajme kontejner za krupni otpad.

Podsećaju i da je odlaganje otpada na Gradskoj deponiji besplatno - stoji u saopštenju JKP „Čistoća“ Novi Sad.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage