Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 09. 2017.

ZA LJUBITELJE VINA Počinje "Žepska berba", tri dana zabave i druženja u Aleksandrovcu

U čast berbe grožđa i proizvodnje mladog vina, danas i u naredna tri dana, u Župskom Aleksandrovcu se održava tradicionalna privredno-turistička manifestacija župskih vinogradara i vinara „Župska berba 2017“, koju će prema proceni organizatora videti preko 500.000 posetilaca iz zemlje i sveta.

ZA LJUBITELJE VINA Počinje "Žepska berba", tri dana zabave i druženja u Aleksandrovcu

Foto:blic.rs

Aleksandrovačka opština i Turistička organizacija pripremili za ovu 54. po redu svetkovinu bogat kulturno-umetnički i zabavni program. Počev od popodnevnog defilea učesnika Međunarodnog festifala folklora, preko večerašnjeg kabarea „Župsko predvečerje“, otvaranja „Vinske ulice“, pa sve do koncerta Zvonka Bogdana, koji će početi u 21 čas.

Fontana vina simbol Župske berbe
Foto: G. Zdravić / RAS Srbija Fontana vina simbol Župske berbe

Sutra će u srednjoj aleksandrovačkoj školi „Sveti Trifun“ biti otvorena „Poljoprivredna izložba“, a tačno u podne i jedinstvena svetska atrakcija Fontana vina, sa koje će se svim posetiocima „ berbe“ besplatno i u neograničenim količinama služiti „Župska ružica“, dar aleksandrovačke vinarske kuće „Vino Župa“.

U večernjim satima zakazan je koncert grupe „Van Gog“, a potom će na sportskom kompleksu „Marakana“ mladi i oni koji se tako osećaju uživati u festivalu elektronske muzike.

Vinska ulica
Foto: G. Zdravić / RAS Srbija Vinska ulica

Mnogo zanimljivih sadržaja očekuje posetioce „berbe“ u subotu, kao i nedelju, kada se uz vatromet završava ova mafestacija.

Inače, uzgajanje vinove loze i proizvodnja vrhunskih vina u Župi imaju milenijumsku tradiciju, a pripoveda se da je srpski Knez Lazar ovde imao svoje podrume vina. Aleksandrovačka Župa slovi za najveću vinsku regiju Srbije sa preko 3.000 hektara plantažnih zasada vinove loze.

Izvor: blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage